Author |
Topic  |
Markos
Webmaster

Croatia
29712 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 26/01/2005 : 15:36:53
|
Povijest se ponavlja:-) Imao sam neke primjedbe na izgled i koncepciju stripovi.net sajta, ali je topic ubrzo zakljucan jer sam zloban i ljubomoran. Zanima me što ostali clanovi stripovi.com misle na ovu temu... Ovdje je copy & paste diskusije:
Autor Tema: stripovi.net (Procitan 43 puta)
markos stripovi.net « na: Danas u 11:54am »
-------------------------------------------------------------------------------- Malo sam švrljao po sajtu sad kad sam vidio da ste dodali sadržaj, pa sam, najblaze receno, neugodno iznenaden. Koncepcija je takoreci doslovno kopirana sa stripovi.com. Meni je stari ZWS bio dobar, nije mi jasno zašto niste ostavili onakav dizajn i staro ime, ovako sve skupa meni izgleda kao losa kopija. Mozda ja nisam najpozvaniji da o tome pricam jer sam subjektivan po tom pitanju, ali npr. stripje je to isto primjetio pa je zakljucan topic... Šteta, ja sam se nadao da ce ovo biti nešto bolje i kvalitetnije, da cemo imati pravu konkurenciju koja ce nas tjerati da radimo još više, ali ... Kruger Re: stripovi.net « Odgovor #1 na: Danas u 1:08pm » -------------------------------------------------------------------------------- nije kopija , ja to nisam primjetio popisi su drugaciji i detaljniji , a bice ih jos ja to drugacije vidim , a i na jednoj i drugoj sam stranici zagora boli briga sto ce ko reci , jer njegov je argumenta da je imao stranicu prije stripov . com i tu prica zavrsava , ako je imao zelju nastaviti raditi i razvijati se , nek radi , a jos je rano za velike kritike « Zadnja modifikacija: Danas u 1:08pm od Kruger »
Kruger Re: stripovi.net « Odgovor #2 na: Danas u 1:34pm » -------------------------------------------------------------------------------- stripije je samo htio potpaliti vatru , nije on imao zlih namjera ja bih moga reci da su stripovi net kopija hinetove stranice ( sada t - com ) samo tamo nema teme o stripu dakle stripovi net su kopija zws- a , t - coma i stripovicom koji su kopirali zws wiz Re: stripovi.net « Odgovor #3 na: Danas u 1:38pm » -------------------------------------------------------------------------------- nije baš isto, al je na neki nacin dosta slicno...menu sa leve strane..na sredini slicica sa svim junacima i desno dole, najave buducih stripova..koncet je nekoliko drugciji al bi vizuelno trebalo možda malo promeniti... vitruvian Re: stripovi.net « Odgovor #4 na: Danas u 2:07pm » -------------------------------------------------------------------------------- Mene je stvarno zacudila stripjeova reakcija i komentar... A taman sam se spremao (po preporuci jednog uglednog visokopozicioniranog clana .com-a) od njega pokupovati sve stripove To što medju imenima onih (na uvodniku ovog sajta) koji su pomagali, ili pomazu, u stvaranju .net-a ima ljudi koji su clanovi .com foruma ne znaci da su ti ljudi kopirali nekoga tamo jer 1. ne mogu kopirati sami sebe (.com nije izgradio jedan jedini lik vec svi tamošnji clanovi zajedno) i 2. više se ništa (pri cemu mislim na dizajn, smisao i sl.) na netu ne naziva kopijom jer je sve vec odavno smišljeno i isprobano. Tek mozda da netko postavi fiksni meni u sredinu a da se stranice otvaraju iznad i ispod njega i još nekoliko slicnih "novotarija" To bi bilo kao da netko kaze da su svi auti nakon Forda kopirani.... Pa ovo je tek pocetak novog strip sajta i nije to nikakva konkurencija. Vec sam naveo tamo na .comu-u da ja ovo osobno dozivljavam kao dva oka u jednoj glavi...ali mozda sam ja samo jedan neshvaceni utopista. « Zadnja modifikacija: Danas u 2:09pm od vitruvian » Logiran
-------------------------------------------------------------------------------- Iustitia Aeterna! Red, rad i disciplina! markos Re: stripovi.net « Odgovor #5 na: Danas u 2:38pm » -------------------------------------------------------------------------------- Za vitruviana: 1. nemas pojma Nisu .net clanovi kreirali .net stranice, osmislili njihovu organizaciju i dizajn, nego Zagor, isto kao i ja na .com, dakle nema to nikakve veze sa clanovima. 2. nemas pojma ne govorim o dizajnu nego o organizaciji. I mijesas kruske i jabuke, usporedba sa Fordom nema nikakve veze s ovim o cemu pricamo. tocno je da .net nije konkurencija .com. Ovako kako je krenuo nece nikad ni biti, nazalost. Ponavljam, meni bi bilo puno draze da je obrnuto. za krugera: stripovi.com nisu kopirali zws, ni u cemu, mi smo bili potpuno drugacije koncipirani. Nije problem sto je Zagor nastavio raditi, dapace, nego nacin na koji je nastavio raditi. Promijenio je ime u nesto sto jako lici nasem imenu, promijenio je organizaciju i sajt u nesto sto jako lici nama, dodao je nove sadržaje kao i mi (npr. aukcije). Jos samo da doda "novo na kioscima" i recenzije i onda je posao gotov. zagor Re: stripovi.net « Odgovor #6 na: Danas u 3:20pm » -------------------------------------------------------------------------------- Markos, ocekivao sam kad ces doci. Ipak nisi mogao izdrzati jer si pun zlobe. ZWS ti je isto tako smetao i kada nisi imao svoj web sajt. Uvijek si nalazio dlaku u jajetu. Ovo je ipak forum o tehnickim problemima a ne zalbama. Prije nego sto zakljucam poruku da ti odgovorim na tvoje infantilne optuzbe. Ja o tvom sajtu necu nikada dati nikakav komentar, a posebno ne los i javan. Jer licni odgoj mi takvo nesto zabranjuje. STRIPOVI.NET je baziran na konceptu starog ZWS web sajta koji je imao lijevo menu, u sredini vijesti a desno razne zanimljivosti. Kako ja tebe nisam optuzio da si kopirao ZWS? Jednostavno zato sto je to glupo, nisi ti izmislio nikakav poseban nacin strukture i navigacije na sajtu. Aukcije i slicno onda nisam imao jednostavno zato sto sam bio na besplatnom serveru. Sada mogu staviti sta god hocu. Mogu ti naci stotinu sajtova koji imaju identican nacin organizacije kao tvoj. To ne znaci nista i to bi trebao znati. Licno se trudim da nikoga ne kopiram. Sav dizajn i strukturu sajta sam ja licno smislio. Znaci niti dizajn niti sadrzaj ne kopiram. A to sto ti imas aukcije, ne znaci da ih ja ne bih trebao imati. Ovo je stvarno infantilna optuzba.
vitruvian Re: stripovi.net « Odgovor #7 na: Danas u 3:22pm » -------------------------------------------------------------------------------- markosu Jedna stvar je veoma jasna, bila i ostala - tvoj stav je i dalje ostao "na nivou" 1. TI nemaš pojma jer pricas bez prethodnih saznavanja cinjenica! Sajt su sukreirali Zagor i nekolicina clanova. .com kao i .net ne bi postojao bez prisustva i sudjelovanja svih aktivnih clanova - pogotovo forum, revenzije i popisi - svašta si umišljaš brale.... 2. previše si (sad cu se ponoviti) umišljen (ne znam na osnovu cega - vidjeh te jednom i sve mi je bilo jasno - kompleksa i slabosti koliko hoces, ne mozes covjeka iskreno i normalno u oci pogledati bez da spustiš glavu i pogled - je li to zbog predrasuda ili srama zbog psovanja majke vitruvianu prošle godine na forumu?) kad misliš da sam se samo tebi obratio mojim postom. Vecinu sam misli i slova uputio wizu, tek nešto unutar konteksta tebi i ostalima koje sada i ovdje nisu postali.... Pomenuo si koncepciju koja ti smeta a što je koncepcija nego spoj svih aspekata jednog djela, znaci i dizajna! Ovo s Fordom ima veze itekako! Svoj nedostatak smisla za tudji poetski izrazaj ne mozes nadoknadaiti matematickom anegdotom kao protutezom jer ovdje ona nema smisla! Nisi jedini koji ovdje ocekuje koncepciju (da, oksimoron je u pitanju) pravila poput onih na .comu-u! Ovdje se blokira ili briše nepocudne postove i topice, leti van i sl. radi nešto drugacijih razloga nego na .com-u! Kome se ne svidja, daleko mu lepa kuca....net je veeeeeelik i ima mjesta za sve, a tamo gdje nastaje guzva netko mora raditi kao izbacivac. Trebao sam te onako po zagrebacki overiti onaj dan kod MC-a, mozda bi na netu bio pristojniji i objektivniji, baš onako kako si fin i pristojan tada bio......shvati ovo kako god hoces « Zadnja modifikacija: Danas u 3:22pm od vitruvian »
-------------------------------------------------------------------------------- Iustitia Aeterna! Red, rad i disciplina! zagor Re: stripovi.net « Odgovor #8 na: Danas u 3:24pm »
-------------------------------------------------------------------------------- Quote:Promijenio je ime u nesto sto jako lici nasem imenu, to je samo domen, odnosno adresa. sto je nisi registrovao ako mislis da predstavlja tebe ili imas autorska prava na stripovi.ekstenzije Quote: promijenio je organizaciju i sajt u nesto sto jako lici nama, dodao je nove sadržaje kao i mi (npr. aukcije). Jos samo da doda "novo na kioscima" i recenzije i onda je posao gotov. Novo na kioscima je ZWS vec imao, kao i recenzije, samo kod nas se kaze "opis". Iako je ljepsi taj strani izraz. Ma meni se cini da si ti ljubomoran.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
|
|
marlowe
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4279 Posts
Member since 24/09/2002 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 26/01/2005 : 15:41:03
|
Dobro je da nisi bio izbacen 4 puta kao i ja do sada :-))))))))))))).
"I'm this way, still tell that utsl-ay itchb-ay Ucks-ay my ikcd-ay, 'scuse my igp-ay atinl-ay But uckf-ay you igp-ay" |
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 26/01/2005 : 15:48:36
|
Ma ustvari sve je jednostavno,ko voli stripovi.net nek ide tamo ko ne voli nek bude ovdje. Ne znam zasto se tema mora zakljucati ili postovi brisati cim nesto pitas,moderator tamo je vrlo los. I da stripovi.net je samo blijeda kopija ZWS i nikada nece biti konkurencija ovome sajtu to je jasno. Eto to je receno sada od mene,pa ako se neko s neta opet naljuti onda :-(((( ali tako je kako je.
"I'm this way, still tell that utsl-ay itchb-ay Ucks-ay my ikcd-ay, 'scuse my igp-ay atinl-ay But uckf-ay you igp-ay" |
 |
|
degman
Advanced Member

Germany
5797 Posts
Member since 23/03/2003 |
Posted - 26/01/2005 : 16:06:50
|
cinjenica je da nema potrebe za 2 sajta ovakvog tipa
no par okolnosti (dilanje pirata, izbaceni ili omrazeniji clanovi sa ovog sajta...) omogucuju postojanje .net
ja to dozivljavam kao neku pobunjenicko/kaznjenicku koloniju :)))
|
 |
|
Advanced Member

Denmark
3264 Posts
Member since 05/11/2001 |
Posted - 26/01/2005 : 16:07:08
|
vas dvojica, markos i zagor, nebi trebali komunicirati izgleda. onda bi sve bilo ok 
*-*"The only thing we have to decide is what to do with the time that is given to us."*-*
|
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29712 Posts
Posted - 26/01/2005 : 16:11:25
|
quote: Originally posted by degman
cinjenica je da nema potrebe za 2 sajta ovakvog tipa
no par okolnosti (dilanje pirata, izbaceni ili omrazeniji clanovi sa ovog sajta...) omogucuju postojanje .net
ja to dozivljavam kao neku pobunjenicko/kaznjenicku koloniju :)))

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29712 Posts
Posted - 26/01/2005 : 16:12:45
|
quote: Originally posted by Top
vas dvojica, markos i zagor, nebi trebali komunicirati izgleda. onda bi sve bilo ok 
*-*"The only thing we have to decide is what to do with the time that is given to us."*-*
Nije problem u komunikaciji, nego u djelima:-)
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29712 Posts
Posted - 26/01/2005 : 16:14:05
|
quote: Originally posted by seinfeld
Ma ustvari sve je jednostavno,ko voli stripovi.net nek ide tamo ko ne voli nek bude ovdje. Ne znam zasto se tema mora zakljucati ili postovi brisati cim nesto pitas,moderator tamo je vrlo los. I da stripovi.net je samo blijeda kopija ZWS i nikada nece biti konkurencija ovome sajtu to je jasno. Eto to je receno sada od mene,pa ako se neko s neta opet naljuti onda :-(((( ali tako je kako je.
To je klasika, "zagoru" se ne smije prigovarati
 |
|
fishleg
Advanced Member

Slovenia
3341 Posts
Member since 03/09/2002 |
Posted - 26/01/2005 : 16:14:37
|
Mislim da stripovi.net nije nekakva konkurencija stripovi.com Stripovi.com se stalno razvija i raste, zanima me kako ce to biti kod stripovi.net (nemojte me pogrjesno razumjeti, nemam apsolutno nista protiv stripovi.net, zapravo sam sretan da se je pojavio jos jedan strip sajt). Samo sto jos treba stripovi.com je sekcija international
Ima dana kad se smijem ima noci kada pijem |
 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8253 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 26/01/2005 : 16:19:58
|
Ja sam vec iskritikovao tekst o Martiju na homeu. Pa to izgleda ko da je pisao neki diletant koji se uopste ne razume u stripove uopste. Kakve veze ima pad kvaliteta Martija sa prestankom izlazenja Djila u VLMSu, na primer?
Ali dobro, lako je kritikovati, obecao sam da cu ja stogod naskrabati. Jednom...
CRNO-BELI, CRNO-BELI!!! |
 |
|
Tiger Jack
Junior Member

Croatia
388 Posts
Member since 25/12/2003 |
Posted - 26/01/2005 : 16:28:02
|
Nisam ni znao da postoji stripovi.net Ne znam nikoga tko tamo ima neku funkciju. Nije mi poznata nikakva prapovijest (vidim da se aludira na odnos sa ZWS sajtom)????.
Jedino što sam vidio kad sam otvorio .net je da home page izgleda kao klonirani .com Logicno je da web siteovi o stripovima nalikuju jedni drugima...ali ovo je preslicno...i da sam ja autor .net-a, ne bih volio da izgledam kao "podgrijani" .com
Inace, mislim da nema potrebe za svadom...ima .com, ima .net, pa tko voli nek' izvoli |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29712 Posts
Posted - 26/01/2005 : 16:30:33
|
quote: Originally posted by prozirna senka
Ja sam vec iskritikovao tekst o Martiju na homeu. Pa to izgleda ko da je pisao neki diletant koji se uopste ne razume u stripove uopste.
Ah, da, ti nisi upoznao luku papesu:-)
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 26/01/2005 : 16:31:54
|
quote: Originally posted by marlowe
po mom misljenju ovo je NEPOTREBNO. al' mene niko ne slusa...
I second that. (o nepotrebnosti, ne o tome da marlowea niko ne sluša)
-- "The sphinx. That has tits, right?" |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29712 Posts
Posted - 26/01/2005 : 16:33:11
|
quote: Originally posted by Tiger Jack
Nisam ni znao da postoji stripovi.net Ne znam nikoga tko tamo ima neku funkciju. Nije mi poznata nikakva prapovijest (vidim da se aludira na odnos sa ZWS sajtom)????.
.net radi isti covjek koji je napravio i ZWS.
quote: Originally posted by Tiger Jack Jedino što sam vidio kad sam otvorio .net je da home page izgleda kao klonirani .com Logicno je da web siteovi o stripovima nalikuju jedni drugima...ali ovo je preslicno...i da sam ja autor .net-a, ne bih volio da izgledam kao "podgrijani" .com
Inace, mislim da nema potrebe za svadom...ima .com, ima .net, pa tko voli nek' izvoli
naravno da nema potrebe za svadjom, kad bi ljudi znali primiti kritiku...
 |
|
ken_darker
Starting Member
1 Posts
Member since 26/01/2005 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29712 Posts
Posted - 26/01/2005 : 16:34:24
|
quote: Originally posted by Djole
quote: Originally posted by marlowe
po mom misljenju ovo je NEPOTREBNO. al' mene niko ne slusa...
I second that. (o nepotrebnosti, ne o tome da marlowea niko ne sluša)
-- "The sphinx. That has tits, right?"
Nisam li ja to isto rekao, cak i zatvorio raspravu o tome ovdje, kad je pocela. No, kad su stavili "sadrzaj" sajta, nisam mogao ne reagirati.
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29712 Posts
|
CortoMaltese
Average Member

.jpg)
Croatia
792 Posts
Member since 16/03/2003 |
Posted - 26/01/2005 : 16:39:32
|
quote: Originally posted by Tiger Jack
Inace, mislim da nema potrebe za svadom...ima .com, ima .net, pa tko voli nek' izvoli
Slazem se. Ko voli nek izvoli. Meni je glupo sto se forum ne moze citat bez registracije. Neka paranoja il sta? I dalje ne vidim svrhu toga sajta, osim mozda neke nostalgije drustva sa ZWS. |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 26/01/2005 : 16:40:54
|
quote: Originally posted by Markos
Nisam li ja to isto rekao, cak i zatvorio raspravu o tome ovdje, kad je pocela. No, kad su stavili "sadrzaj" sajta, nisam mogao ne reagirati.
Skromnog sam mišljenja da nisi trebao da reaguješ. Sam si rekao, reci su reci, dela su dela. Svaki od ova dva sajta ce opstati, propasti ili stagnirati na osnovu toga kakav sam sajt jeste, a ne na osnovu toga šta kažu njegovi webmasteri.
No, što rece marlowe...
-- "The sphinx. That has tits, right?" |
 |
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum

.jpg)
Croatia
8299 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 26/01/2005 : 17:08:21
|
Nevjerojatno koji klon sitea, ali doslovno klon! O kompetentnosti i strucnosti necu ni raspravljati! Davno smo se tamo zakacili sa web masterom iz iskljucivo jednog razloga, covjek je unatoc dobroj volji sirio hrpetinu dezinformacija i lazi...
Samo da podsjetim na jedan od bisera iz tadasnje lepeze nebuloza. Igor Stiskalov (sadasnji staff member) vec naveliko crta nove naslovnice Zagora jer je Gallieno Ferri u mirovini! Sada smo u 2005, niti Igor Stiskalov crta naslovnice Zagora, niti je veliki Gallieno Ferri u mirovini...
"REACH UP FOR THE SUNRISE, PUT YOUR HANDS INTO THE BIG SKY, YOU CAN TOUCH THE SUNRISE, FEEL THE NEW DAY ENTER YOUR LIFE..." |
 |
|
Melina
Average Member

Croatia
641 Posts
Member since 24/10/2001 |
Posted - 26/01/2005 : 17:22:37
|
Ja bih prokomentirala vizualno koje je ocigledno tezilo za kopiranjem stripova.com. I tu se ne radi o smjestanju izbornika na lijevu stranu nego o jako puno slicnih elemenata koji su se bas "slucajno" poklopili na identican nacin. Ocigledno je autor *htio* slicnost, jer da zeli imati samostalan i nezavisan sajt ne bi mu trebala tradicija i reklama koju dobija kopiranjem Markovog sajta. Mislim, stvarno je i slijepcu jasno da se radi o jadnoj vizualnoj kopiji, nalik markama s placa koje imitiraju stvarne proizvode.
U interesu buducnosti, povjerenja i ozbiljnosti autora bi bilo da dizajn naprave na vlastiti nacin, bez plagiranja ikoga. Usput receno, kada se radi o toliko slicnih vizualnih elemenata (koncept ni ne spominjem) ne da postoji osnova za tuzbu plagiranja, nego je moguce i parnicu dobiti. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 26/01/2005 : 17:23:42
|
seinfild
cuo sam da si izbacen zbog bezobrazluka ( nisam imao prilike da to vidim ) ali opet si clan i nisi izbacen , bice da vise nisi bezobrazan
vitruvijan ( iako cu mu ovo opet morati napisati na netu )
stripjeva reakcija je bila provokatorska , a " lopovi " smo ja i dok lester ( a to je u prijateljskom tonu )
markos
nije bas da se nije kopirao ZWS u nekim djelovima , no dobro , tada prije par godina to su bili pocetci , sad te slicnosti mozda ni nema ko zna koliko ce se net i com razlikovati jedan od drugog za godinu dana vec se sad razilkuju , a net po nicemu nije kopirao com , jer sve sto je stavio stavio je ono sto je prije imao , moze se samo ocekivati prerada onih losih tekstova i nadopunjavanje pretpostavljam da ce nadopunjavanje biti drugacije prirode od one na com - u
tiger jack
ti ocito nisi primjetio koliko ima tema kojih nema na com - u ( pretpostavljam da nisi usao u cjeli sajt , pa nisi u mogucnosti da uocis razilku ) a i slazem se s tobom , da ce u necemu svi strip sajtovi morati biti slicni |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 26/01/2005 : 17:29:55
|
D Devil
ti si se posvadjao sa tamosnjim webmasterom i jasno je da ce tvoje misljenje o tamosnjem radu uvjek biti negativnom tonu
jedna neznalica je napisala to o stiskalovu ( ne webmaster ) , nadam se da se nece pojavljivati , a opet mozda bi sad pazio sto pise
Melina
ZWS bi onda po toj logici mogao tuziti stripovi com , stripovi com zvs itd kakve veze ima sto su u nekim sitnicama slicni u matrijalu nisu , a to je vazno a za tvoju informaciju , dok jos nije bila ova pocetna stranica u nekih dva tjedna je bilo osamdestak clanova , tako da tvoja tvrdnja nema utemeljenosti |
Edited by - Kruger on 26/01/2005 17:31:16 |
 |
|
zosko
Senior Member

1506 Posts
Posted - 26/01/2005 : 17:39:49
|
quote: Originally posted by Melina ...ne da postoji osnova za tuzbu plagiranja, nego je moguce i parnicu dobiti.
oprosti   
neovisno o slicnostima, iritantnim osobama i mojem osobnom misljenju itd. "zagoru" i co. cestitam na brzini kreiranja izbora, brzini servera, brzini i nacinu rada mozdanih vijuga (nije vic, kompliment) i budnosti. jos jedan izdavac koji moze konkurirati lu i/ili pojava onih famoznih amera i ode com lagano u povijest, jer je postao trom (sajt), izmedju ostalog.  |
 |
|
Melina
Average Member

Croatia
641 Posts
Member since 24/10/2001 |
Posted - 26/01/2005 : 17:46:57
|
Zosko, nemam pojma sto si htio reci, ali ja nemam problema s konkurencijom. Ionako publika kreira posjecenost. Samo mi nije jasan onaj dio u kojem konkurencija zeli izgledati kao konkurencija. Kakav je to jadan motiv? Gdje je tu ozbiljnost autora? |
 |
|
Topic  |
|