Author |
Topic  |
TORQUE
Senior Member

Croatia
2781 Posts
Member since 27/04/2005 |
Posted - 09/11/2009 : 09:16:53
|
tenutno mi nedostaje vremena za citat stripove..jedva stignem 1 tjedno..a skupilo se iskreno oko 200 neporcitanih stripova(Dylan Dog, Nathan Never, Dampyr, Evil Dead..itd) uzas..
i da nedostaje mi najvise Lazarus Ledd..  |
Deep into that darkness peering, long I stood there wondering, fearing, Doubting, dreaming dreams no mortal ever dared to dream before.. |
 |
|
DOMI
Advanced Member

Croatia
5268 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 09/11/2009 : 17:31:58
|
mir u kuci, jer gospoda divlja zbog hrpe novih kupljenih stripova morat cu joj donjet najnoviju "Milu" da se smiri __________________________________________________________________________________________________________________________________________
4o godina Alan Forda u HR |
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
 |
|
osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts
Member since 12/11/2002 |
Posted - 10/11/2009 : 08:24:14
|
I to simultano prevodenje zna da bude super. Ja mom sinu tako prevodim Naruta sa engleskog. Bio sam potpuno zbunjen kada sam citao prvu epizodu, nisam ukapirao da se cita s desna na levo! Inace, kad mi je dijalog stupidan ili vulgaran, ja tu i tamo nešto izmislim i sve bude ok... quote: Originally posted by gregorbikupil
Bravo!
Meni je sin baš ovih dana navršio cetiri godine. I nema ljepšeg od gledanja sveta kroz njegove oci... Kad stignu stripovi, prvi je kod paketa, sve pregleda i pokomentariše.... Nažalost, pravog strpljenja za stripove još nema. Kriv sam možda i ja - simultano prevodjenje iz onog "Yu univerzalnog jezika" ili nekog drugog u "slovenšcino" mi ne ide najbolje... A zna mali Asteriksa, Zagora, Talicnog, Teksa.... I svidjaju mu se, vidim mu u ocima...    Pocecemo ovih dana s Mikijevim zabavnicima!!!!!!!!!
quote: Originally posted by osim
A ja mislio da sam samo ja ovde lud S tim što ja mom sinu negde od 3. godine citam stripove svako vece pre spavanja. Poceli smo sa Mikijem, zatim prošli sve što smo imali od Y Bleka, ukljucujuci Pivca, pa Luna, onda Banetov Tarzan. Usput Tangi i Laverdir, Kata, ZZCP (samo kad je skvo odsutna, jer nam brani ), a u poslednje vreme Naruto i Negi-san
quote: Originally posted by skviki
Ja sam jos uvek u detinjstvu iako imam 38. Sa svojim sinom, koji ima 7 godina, prozivljam sve ispocetka. Idemo zajedno u bioskop da gledamo crtace, kuci slusamo Smak i gledamo Sundjer Boba, sakupljamo slicice i lepimo ih u album, igramo se igrackama,...Stripovi su sledeci korak posto jos ne ume da cita najbolje. Ne kaze moja skvo dzaba da sam joj ja stariji sin. :) Dakle, ko ima jaku zelju i volju da zivi kvalitetnim zivotom moze to i u ovim danasnjim teskim vremenima, samo malo truda i to je to.
|
 |
|
skviki
Average Member

Serbia
723 Posts
Member since 29/12/2006 |
Posted - 10/11/2009 : 15:58:13
|
quote: Originally posted by DOMI
mir u kuci, jer gospoda divlja zbog hrpe novih kupljenih stripova morat cu joj donjet najnoviju "Milu" da se smiri __________________________________________________________________________________________________________________________________________
4o godina Alan Forda u HR
Eh, tako sam ja pre par godina na sajmu kupio zeni komplet Koelja da bih joj zamazao oci zbog hrpe stripova koju sam doneo. Znas sta mi je rekla kad sam joj saopstio tu radosnu ( po meni ) vest: J... te Koeljo, od njega sam sve procitala.   Doslo mi bilo da se ubijem od muke. |
Bolje je biti bogat nego ne biti !!! |
 |
|
Rick
Average Member

Serbia
900 Posts
Member since 21/01/2009 |
Posted - 10/11/2009 : 22:35:40
|
quote: Originally posted by papataz Pozdrav za Uzice! Mali je (sajber) svet! 
Pre ce biti pozdrav za Niš! Upravo zbog pomenutog Ricka Huntera moj nick na crtaci.info je Billy. Ali... eto (razumljive) zabune. |
"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome." |
 |
|
papataz
New Member

Serbia
105 Posts
Member since 14/10/2006 |
Posted - 10/11/2009 : 22:52:33
|
Izvini, Riche, mislio sam da si Rik! 
Sto se tice moje gospodje, ona, kao i 90% pripadnica lepseg pola koje sam upoznao, ne gotivi Alana Forda. Boneli izdanja tolerise, a obozava Marvel, samo sto za razliku od mene ne cita svaki broj kako izadje vec ceka da joj javim da je gotov jedan story arc pa onda pokupi kamaru stripova od mene i iscita ih... Lukava je!
Tako da se moze reci da sam u tom smislu dobro prosao.  |
http://www.youtube.com/user/papataz014 - Moj YouTube! Mastersi! Transformersi! Crtaci! Golotinja! (OK, nema golotinje)! |
 |
|
red cloud
Advanced Member

Serbia
3928 Posts
Member since 29/06/2009 |
Posted - 12/11/2009 : 12:46:24
|
Bilo je to lepo vreme. Svaka nedelje novi broj, znacajan broj ljudi koji je skupljao te stripove...sve je bilo drugacije u toj zemlji...zemlja, ekonomija, muzika, kultura, sport...ovako post festum, sve je bilo bolje u zajednickoj drzavi...u poredjenju sa ovim danas... |
Nasilje u Darkvudu |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 12/11/2009 : 13:08:36
|
quote: Originally posted by red cloud
Bilo je to lepo vreme. Svaka nedelje novi broj, znacajan broj ljudi koji je skupljao te stripove...sve je bilo drugacije u toj zemlji...zemlja, ekonomija, muzika, kultura, sport...ovako post festum, sve je bilo bolje u zajednickoj drzavi...u poredjenju sa ovim danas...
A sad stojimo u redu da opet budemo zajedno,ovog puta u EU Bilo je prelepo vreme,bezbrizno. Samo ne guras nos gde mu nije mesto i super |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 12/11/2009 : 15:17:27
|
quote: Originally posted by Tex Willer
quote: Originally posted by red cloud
Bilo je to lepo vreme. Svaka nedelje novi broj, znacajan broj ljudi koji je skupljao te stripove...sve je bilo drugacije u toj zemlji...zemlja, ekonomija, muzika, kultura, sport...ovako post festum, sve je bilo bolje u zajednickoj drzavi...u poredjenju sa ovim danas...
A sad stojimo u redu da opet budemo zajedno,ovog puta u EU Bilo je prelepo vreme,bezbrizno. Samo ne guras nos gde mu nije mesto i super
I danas je isto tako: Bolje da ne guraš nos gdje mu nije mjesto.  |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
 |
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 25/11/2009 : 16:21:04
|
fale mi akcije skupljanja starog papira, kad bi drugi"napredniji" tražili erotike po kontejnerima, a ja romane. fale mi ona mjenjanja romana(stripova) po kvartu.
|
 |
|
almon
New Member

Croatia
247 Posts
Member since 13/11/2009 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 25/11/2009 : 23:13:59
|
quote: Originally posted by adriano
fale mi akcije skupljanja starog papira, kad bi drugi"napredniji" tražili erotike po kontejnerima, a ja romane. fale mi ona mjenjanja romana(stripova) po kvartu.
Prvo daš 30 komada za starog Zagora, a kod kuce otkriješ da mu fali list... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
 |
|
tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts
Member since 29/12/2008 |
Posted - 26/11/2009 : 05:04:24
|
Meni nedostaje onaj neujednaceni ritam izlaska stripova u kioscima. Nekad su kasnili,ali bogami ponekad su stripovi izlazili i munjevito odmah jedan za drugim tako da je ukupno to sve nekako bilo u normali.Uglavnom,uvek sam nagadao šta ce sledece biti u prodaji,jer razni junaci nisu u svakom periodu bili isto zastupljeni,a takode ponekad bi se dešavalo da prvo izade i neki viši broj a tek posle njega niži. E ta neizvesnost mi nedostaje,ovako kako je danas je isuviše ocekivano i monotono. |
 |
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7534 Posts
Posted - 26/11/2009 : 13:22:05
|
Fali dosta toga, ali najviše vremena i opet vremena! Lijepi su bili oni dani kad si s guštom mogao citati svaki strip i onda ga opet proucavati i slagati u police. A još ljepše kad su se razmjenjivali stripovi. Posebno mi je ostalo u sjecanju poker za stripove, ali ne daj Bože uložiti Zagora i Bleka, vec Kena Parkera, Mikija ili nekog tada manjeg popularnog. A sad ako stignem iza 11 navecer, kad djeca zaspnu, nešto procitati. Uf prokleto vrijeme! |
 |
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts
|
pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts
Member since 03/12/2009 |
Posted - 18/12/2009 : 13:07:09
|
Godine 1968.krenuo sam u prvi osnovne,a te iste godine izasao prvi broj Zagora kod nas "Nasilje u Darkvudu"...To je bio pocetak najpopularnijeg strip serijala kod nas,sve ostalo je legenda!!! Moj klinac Aleksa 2008. poceo da cita Zagora u izdanju "Veselog cetvrtka"...nadam se da ce i moj unuk jednog dana citati avanture "Duha sa sekirom"...Zagor na ovim nasim prostorima nije samo strip,on je FENOMEN!!! |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19599 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 18/12/2009 : 13:36:14
|
najviše mi nedostaje ona mladenacka žudnja u ocima, kad mi mama kupovala novog Marka ili Tellera...secam se, kad mi kupila Marka TAOCI i Kita Tellera IZA MASKE, to je bio jedini nacin da me odvukla ka zubaru...ko da mi kupila mercedeza, te žudnje danas kod klinaca ne vidim,nema stvari na svijetu pa da jih razveseliš. Tako malo je trebalo roditeljima, da nas razvesele i da uplovimo u carobni svet mašte, tanki svešcic sa žutom trakom sa strane i vec smo bili tamo sa Zagorom u okršaju sa Zimskom zmijom.Neponovljivo. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
mlLandj3
Average Member

.jpg)
Serbia
680 Posts
Member since 22/09/2009 |
Posted - 18/12/2009 : 15:01:13
|
quote: Originally posted by teller
najviše mi nedostaje ona mladenacka žudnja u ocima, kad mi mama kupovala novog Marka ili Tellera...secam se, kad mi kupila Marka TAOCI i Kita Tellera IZA MASKE, to je bio jedini nacin da me odvukla ka zubaru...ko da mi kupila mercedeza, te žudnje danas kod klinaca ne vidim,nema stvari na svijetu pa da jih razveseliš. Tako malo je trebalo roditeljima, da nas razvesele i da uplovimo u carobni svet mašte, tanki svešcic sa žutom trakom sa strane i vec smo bili tamo sa Zagorom u okršaju sa Zimskom zmijom.Neponovljivo.
fali mi soba 161 u III bloku G krila studentskog grada gde sam se jedne godine nakupio najviše "trofeja". dodje raspust, cimeri zapale na ferije, ja ostanem još koji dan i krenem da ubiram plodove celogodišnjeg stvaranja imidža frajera s' gitarom na studentskim žurkama. Zakljucam vrata i bacim se na posao. Ispitni rock...who cares Posle toga zauvek odem odatle i nestanem u sumraku. A danas .....jebi ga |
 |
|
Topic  |
|