Author |
Topic  |
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13530 Posts
Member since 21/08/2005 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41157 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13530 Posts
Posted - 01/07/2011 : 13:23:21
|
quote: Originally posted by sawitch
Vrh je bio nedavno kada ih je BSK maltretirao.. 
To svakako  treba biti talentovan, pa da dozvoliš da te jedan BSK podjebava    |
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 01/07/2011 : 13:29:42
|
quote: Originally posted by Imrahil
Krenuo i Stojic da se sprda sa Zvezdom, e Lukicu, Lukicu 
Stojic svoje igrace prodaje ispod cene u Zvezdu i Partizan ali obavezno traži 50% od sledeceg transfera.Njegovi igraci imaju dozvolu da odu iz kluba cim naide prva ponuda koja njemu licno odgovara i klubovi se tu ništa ne pitaju.On bukvalno iskorišcava imena naših najvecih klubova da bi podigao cenu njegovim igracima koje umesto jednom,prodaje 2x!Zvezda je našla odlican izvor jeftinih igraca što mu remeti njegove ucenjivacke planove! |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13530 Posts
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41157 Posts
Posted - 01/07/2011 : 13:36:54
|
Ej, Stojic ce ako ovako nastavi napraviti od Rada jak i dobar klub... Jeste djubar ali dobro radi... |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Posted - 01/07/2011 : 18:43:23
|
veledrogerija 01 Jul 2011 | 18:26
Dok su ovi na vlasti, grobarima je dozvoljeno i drogirani da igraju, opet ce da uzmu titule ako treba i ociglednom kradjom kao u finalu Kupa, otvorena i bezobrazna pljacka koju je cela Srbija mogla da gleda u direktnom prenosu. Kazniše igrace i Upravu Vojvodine, a Partizanu dodeliše Kup :) Gde je Veselinovic koji je naocigled svih sproveo naloženu pljacku na terenu, suspendovan sa platom na 4 meseca, taman dok se smire strasti malo, i eto njega opet da bude ponovo kako ono rece Tole, naš najbolji fudbalski sudija. Verovatno ce dobiti i povišicu. Komedija... A Jovanovic je zbog potpirivanja rasne i nacionalne netrpeljivosti, propagiranja antisemitizma i pevanja fašistickih pesama u direktnom prenosu RTS osudjen sa tolikim zakašnjenjem kad je vec bilo jasno da ionako nece igrati u Srbiji, tako da mu je ta izrecena zabrana igranja od 6 meseci u Srbiji ne da nema nikakvog smisla, nego je uvreda za inteligenciju Srbije. I šta sad, nikom ništa, idemo dalje. Tole je i dalje tu, u Upravnim odborima JSD Partizan zna se ko sve sedi, a zna se i ko sve sa njima proslavlja tako "fer i sportski" osvojene titule i trofeje. Samo, nije slucajno što FKP rasprodaje sve živo, znaju oni da dolaze izbori, tako da skidaju kajmak dok još mogu. A Gistu sad izrekli "kaznu" neku šatro, samo ne znam kako misle da je primene i na koji nacin ce to da sankcionišu Gista sad kad je na 1000 kilometara od Beograda. Smejurija i ruganje narodu u lice sportskih federacija i saveza, eto to su napravili od sporta u Srbiji. Ali neka vas još malo, nicija nije do zore sjala, i vaša polako dogoreva... Predvidjam da negde na prolece sledece godine ima konacno da "pregore" i vaši. A i vreme im je više... |
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13530 Posts
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41157 Posts
Posted - 01/07/2011 : 21:28:15
|
'aj' se ti navari gandzom i skoci vise, trci bolje i budi prisebniji na utakmici i ja cu te u dupe poljubiti... "Dopingovan".. Boze mili... Ako se u nesto ne razumes onda ne treba da pises... Na toj listi zabranjenih sustanci ce se uskoro naci i kofein... Znaci nema kokakole, guarane, kafe itd... Mislim, smejurija... Gistu ne ide na cast sto je pusio travu ali da je nesto dobio tim, nije.. Naprotiv... Prst na celo pa se zamisli... |
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Posted - 02/07/2011 : 14:22:08
|
Lukic: "Sa Karadžicem nikakav kontakt"
Predsednik Zvezde rekao da je cilj kluba da dovede željene igrace za što manje para, ali da je put kojim ide stvaranje tima sa osloncem na školu fudbala. Letošnja pojacanja vrede mnogo više nego što su placena. Zvezda hoce saradnju sa FSS, ali ne želi nikakav kontakt sa predsednikom saveza. Predsednik Crvene zvezde Vladan Lukic izjavio je danas za agenciju Beta da klub nema neki odredeni budžet za prelazni rok vec je cilj da angažuje igrace za što manje novca..
"Nema budžeta u smislu da smo doneli odluku da potrošimo neku sumu novca na pojacanja. Mesecima pratimo igrace koje bismo želeli i pokušavamo da ih dovedemo za što manje novca. Obeštecenja za Evandra, Borhu, Pašeka i Dimitrijevica su mala u odnosu na to koliko vrede ovi igraci", smatra Lukic-
On je dodao da je Prosinecki pružio šansu petorici mladih igraca i da je upravo forsiranje svoje dece put kojim ce Zvezda ici.
"Od omladinske škole ocekujem da prvom timu svake sezone obezbedi najmanje dva igraca", dodao je Vladan Lukic.
Robert Prosinecki ima veliku podršku.
"Cvrsto stojimo iza njega, doneo nam je ono što nam je nedostajalo i uveren sam da ga ceka velika evropska buducnost", porucio je Zvezdin predsednik.
Ocenio je da nije dobro što su odnosi izmedu Zvezde i saveza loši.
"Odnosi su loši, mi cemo se truditi da saradujemo sa funkcionerima saveza, a zaobici cemo aktuelnog predsednika sa kojim ne želimo da imamo nikakav kontakt. Što se tice sankcija koje je Karadžic najavio zbog kritike rada saveza, necemo prestati da izricemo javno svoje mišljenje. U Srbiji je odavno ukinut verbalni delikt", rekao je na kraju Lukic. |
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Posted - 07/07/2011 : 13:38:14
|
Drugi pišu - ruska "Tribina"  

Prenosimo vam u celosti intervju koji je predsednik FK Crvena zvezda Vladan Lukic dao nedeljniku ruske "Tribine"
" Ove godine u životu najtrofejnijeg srpskog kluba desila su se dva znacajna dogadaja. Prvo, Crvena zvezda je velikim slavljem obeležila 20. godišnjicu od jubilarne pobede u Kupu evropskih šampiona (1992. godine turnir je promenio ime u Liga šampiona UEFA). Crvena zvezda je jedini srpski fudbalski klub koji je u celoj istoriji postojanja ovog najprestižnijeg evropskog turnira postao njegov pobednik. Drugo, šef vlade Rusije Vladimir Putin je tokom radne posete Beogradu posetio stadion "Marakana", gde je održan prijateljski mec izmedu mladih timova Crvene zvezde i Zenita. Nešto kasnije se u muzeju srpskog fudbalskog kluba, koji, može se reci, po svojoj unutrašnjoj dekoraciji, broju trofeja i unikatnih fotografija nema sebi ravnog u zemlji, pojavila specijalna postavka posvecena ruskom premijeru. Istovremeno, u VIP loži stadiona postavljena je spomen-ploca sa natpisom: "Na ovom mestu je 23. marta 2011. godne sedeo premijer Rusije V. Putin za vreme prijateljske utakmice izmedu timova Crvene zvezde i Zenita".
Dopisnik "Tribine" sreo se sa poznatim srpskim fudbalerom, predsednikom fudbalskog kluba Crvena zvezda Vladanom Lukicem.
– Vladane, ove godine Crvena zvezda je obeležila 20 godina od pobede u italijanskom gradu Bariju. Šta je za vas licno, kao ucesnka tih dogadaja, za tim i celu zemlju znacila pobeda u Kupu evropskih šampiona 1990/91?
– Za klub je ta pobeda imala ogroman znacaj. Mi smo se zauvek upisali u istoriju i stali rame uz rame sa takvim velicinama svetskog fudbala kao što su Real (Madrid), Milan, Barselona. Za mene licno i moje prijatelje iz tima, ta pobeda je nosila ne samo sportski, nego i duboko duhovni znacaj. To pokolenje fudbalera Crvene zvezde zaista je zaslužilo tu pobedu. Ta 1991. godina je bila, sigurno, najteža u novijoj istoriji naše države, teška za ceo srpski narod. To je bila godina pocetka bolnog raspada Jugoslavije i dugotrajnih žestokih oružanih sukoba. Ja se ponosim što pripadam pokolenju sportista, koje je, bez obzira na kriznu situaciju u državi, uspelo da pokloni svom narodu taj svetao i snažan sportski dogadaj.
– Za proteklih 20 godina klub je imao uspone i padove. Kakvi su se interesantni dogadaji desili u životu Crvene zvezde za to vreme?
– Prvih deset godina nakon Barija, iskreno govoreci, situacija u klubu se samo pogoršavala. Borbena dejstva na teritoriji Jugoslavije, koja se nisu prekidala sve do 1999. godine, ozbiljno su smanjila interes velikog dela stanovništva za fudbal. U tim trenucima, Crvena zvezda, koja je uvek bila istinski narodni omladinski klub, prvi put za 50 godina svog postojanja pocela je ozbiljno da zaostaje za svojim glavnim rivalom Partizanom, kojeg je cak u najtežim vremenima podržavala država. Tada je, u toku dugotrajne finansijske krize, kada su na celu kluba ostala fakticki samo dva coveka, glavni udarac došao na našu Omladinsku školu, koja je do tada imala najmocniji potencijal u regionu. Poslednju deceniju smo morali da placamo za greške 90-ih. Uspeli smo tek relativno nedavno da vratimo prijašnje pokazatelje, izmedu ostalog, i zahvaljujuci sposobnoj i produktivnoj sponzorskoj politici. Sada je mladi tim Crvene zvezde lider u Srbiji.
– U julu 2010. godine generalni sponzor Crvene zvezde je postala kompanija "Gasprom". Jeste li zadovoljni sponzorima?
– Poznato je da jedna od najvecih ruskih energetskih kompanija "Gasprom" aktivno deluje u sferi sporta kod sebe u domovini i u Evropi. Ucvrstivši se na energetskom tržištu Srbije, "Gasprom" se aktivno ukljucio i u sportski život naše zemlje. Meni se cini da je apsolutno prirodno što je rukovodstvo takve renomirane kompanije odlucilo da podrži, možda, najpopularniji vid sporta u Srbiji, tako što je postala generalni sponzor FK Crvena zvezda, zadobivši poverenje impresivne armije navijaca, a to je, ni manje ni više, veliki deo stanovništva u zemlji. Crvena zvezda je, sa svoje strane, u liku "Gasproma" dobila pouzdanog prijatelja, stabilnog i renomiranog partnera. Nadam se na dugi vremenski period.
– Koje biste irgace "Crvene zvezde mogli nazvati najjacim zvezdama u celoj istoriji kluba?
– Veoma je teško izdvojiti neke konkretne igrace u novijoj istoriji. Mnogi talentovani srpski fudbaleri, koji su bili stipendisti FK Crvena zvezda ili su u odredenom periodu branili njene boje, na žalost, nisu se dugo zadržavali u njenom timu i odlazili su u inostranstvo. Medu njima su Nemanja Vidic (kapetan Mancester junajteda), Dejan Stankovic (vezista italijanskog Intera). U ranijim periodima istorije Crvene zvezde znacajne uspehe u njenom timu su postizali Dragoslav Šekularac (mnogi su ga zvali evropski Pele), Dragan Džajic (jedan od najboljih jugoslovenskh fudbalera u istoriji), Rajko Mitic (legenda kluba Crvena zvezda, višestruki šampion i nosilac Kupa Jugoslavije). Skromne mogucnosti našeg kluba 90-h godina prošlog veka jednostavno nisu mogle da zadovolje sve zahteve mladih i ambicioznih igraca. Uzgred, i ja sam, takode, na vrhuncu svoje karijere 1993. godine otišao u španski Atletiko. Takvo je, nažalost, bilo teško vreme.
– U Rusiji postoji veliki problem fanova. Kako se u Srbiji obrazuju navijaci?
– Mi smatramo da su najefikasnije preventivne mere. I sam sam u prošlosti bio aktivni navijac, pa su mi veoma bliski njihovi osecaji i strast. Mi se redovno sastajemo na stadionu sa najaktivnijim fanovima i vodama našeg najveceg navijackog udruženja "Delijama". Razmatramo goruce probleme, predstojecu igru. Kada se takvi kontakti dešavaju cesto, u odnosu izmedu rukovodstva kluba i fanova pocinje da prevladava uzajamno poštovanje, razumevanje i poverenje. Što se tice poslednjeg, u skladu sa statutom FK Crvena zvezda navijaci imaju pravo da postanu clanovi i biraju predstavnike u Skupštinu kluba. Trenutno imamo 21.000 clanova. Oni imaju pravo da biraju novog predsednika kluba. Analogan sistem postoji i u madridskom Realu, Barseloni i Benfiki.
– U poslednje vreme stranice svetskih medija sve cešce krase skandali povezani sa nameštenim utakmicama. Postoji li u vašem klubu poseban mehanizam borbe protiv toga?
– Crvena zvezda je uvek bila najaktivniji pristalica uvodenja oštrih mera države u borbi protiv korupcije i kriminala u fudbalu i uvek podržava bilo koju akciju vlasti u vezi sa tim. Našu privrženost borbi protiv korupcije i kriminala u fudbalu istakli smo i tokom nedavne posete predsednika Srbije Borisa Tadica našem klubu. Jedna od naših inicijativa je reorganizacija Fudbalskog saveza Srbije (FSS), prema cijem rukovodstvu imamo dosta pitanja. Na celu FSS treba da budu apsolutno nezavisni ljudi, koji donose adekvatne odluke. Ako treba, neka se pozovu i strani državljani. Isto to se tice i i potrebe uvodenja odgovarajuceg odeljenja pri pravosudnim organima, koje ce se baviti iskljucivo nadzorom i nece zavisiti od raznih politickih struktura.
– Koje utakmice Crvene zvezde sa sovjetskim, a potom i ruskim timovima posebno pamtite?
– Svakako, bilo je nekoliko znacajnih susreta irgaca Crvene zvezde sa sovjetskim fudbalerima. Jedan od njih se desio 3. marta 1965. godine, kada je u Beogradu održan prijateljski mec sovjetske fudbalske reprezentacije sa Crvenom zvezdom. Ta okolnost svedoci o tome, sa kavim poštovanjem su se u SSSR-u odnosili prema našem klubu i njegovim igrackim potencijalima. Fotografije i nekoliko ulaznica sa tog legendarnog meca, koji je završen nerešeno 2:2, zauzeli su pocasno mesto u našem muzeju. Jedna od fotografija je, uzgred receno, nedavno urucena ambasadoru Rusije u Srbiji Aleksandru Konuzinu i cuva se u njegovom kabinetu. Iz novije istorije posebno pamtim prijateljsku utakmicu mladih timova Zenita i Crvene zvezde, održanu 23. marta ove godine na našem stadionu "Marakana", gde je prisustvovalo više od 27.000 gledalaca. Tada je na utakmici bio šef ruske vlade Vladimir Putin. Navijaci našeg kluba su se spremali za dolazak visokog gosta i priredili su mu topao docek. Tada nam s svima cinilo da je prisustvo Putina na tribinama bilo za gledaoce mnogo znacajnije, nego sama utakmica.
– Kako procenjujete šanse reprezentacije Rusije da dospe u finale šampionata Evro 2012?
– Po meni, ruska reprezentacija ima sve šanse da zauzme prvo mesto u grupi. Fudbal u Rusiji, kao i u Srbiji, poslednjih godina doživljava ocigledan uspon. Reprezentacija Rusije ima visok potencijal, ona ima mnogo talentovanih igraca, koji streme ka pobedama. Treba biti strpljiv i uspeh ce doci. |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41157 Posts
Posted - 07/07/2011 : 13:59:43
|
2 najznacajnija dogadjaja godine:
1. Obelezavanje 20 godina osvajanja KES 2. Dolazak Putina

Veliki klub, nema sta! 

Partizanove bitne stvari ove godine:
1. Osvojena titula 2. Osvojen kup 3. Usli u Ligu sampiona
Mi smo mali klub!

Carevi su ovi iz Zvezde, nema sta!!!
     |
Edited by - sawitch on 07/07/2011 14:00:07 |
 |
|
okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 07/07/2011 : 14:42:34
|
Istinski narodni omladinski klub! Koja gomila gluposti Ceo tekst je gomila gluposti Fk Pluskvamperfekat! |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13530 Posts
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Posted - 07/07/2011 : 16:06:09
|
Zvezda: "Jaci smo, govoricemo na terenu!"  
Kapiten Vilotic veruje da je ekipa jaca nego prošlog proleca, otkriva da je ritam veoma jak i ocekuje da Zvezda pokaže kvalitet kada sezona bude pocela. Povratnik Kovacevic dodaje da nije imao problem da se uklopi i da je u potpunosti spreman da ispuni sve zahteve.
"Nisam imao nikakvih problema da se uklopim i navilknem na rad. Žestoko treniramo, ali tako je bilo u Lansu na pocetku priprema. Nimalo ne zaostajem", uverava iskusni vezista.
Dakle, bice spreman za pocetak sezone.
"Naravno, ocekujem mnogo, gledao sam Zvezdu proletos, poznajem ekipu. Siguran sam u kvalitet tima i ocekujem dobre partije", porucio je "Piksi".
Milan Vilotic dodaje da je ekipa jaca nego u prošloj sezoni.
"Kvalitetniji smo, doveli smo pojacanja. Imacemo više opcija u igri, videcete to na terenu. Šteta za Pašeka, ali mora da bude jak i da se prvo oporavi, sve posle je lakše", kaže kapiten Zvezde.
"Tempo rada je jak, takav ce biti i u narednih nedelju dana, a za mene su utakmice uvek najbolji trening. Pokazacemo kvalitet u takmicarskim mecevima", siguran je Vilotic. |
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13530 Posts
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41157 Posts
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Posted - 07/07/2011 : 17:49:57
|
SPORTAL.RS: Zvezda prodala dvojicu igraca!
Ekipa Crvene zvezde se poklako kristališe za sledecu sezonu. Posle odlazaka Ognjena Koromana (Krila Sovjetov), Saše Stamenkovica (Nefci) i Pavla Ninkova (Tuluz), redove kluba sa "Marakane" napustili su Aleksandar Jevtic i Mohamed Aval Isah. Kako SPORTAL.RS saznaje sada vec bivši napadac crveno-belih potpisao je, kao što je bilo najavljeno, ugovor na tri godine sa kineskim prvoligašem Žang Šuom, dok se na isti vremenski period, ali na vernost norveškom Rozenborgu, obavezao borbeni vezni fudbaler iz Gane.
|
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41157 Posts
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Posted - 07/07/2011 : 18:04:26
|
Još kad bi se rešili Kadua i Li Adija, bilo bi to bolje nego da nekog dovedemo! |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41157 Posts
Posted - 07/07/2011 : 18:06:31
|
Dajte nama Adija, taj bi kod nas eksplodirao.. Samo sto ja mislim da je taj vise za beka nego za stopera.. Ima te krive noge i mislim da je trkac... Ali 'ajde... A Kadu.. Pa to je samo vama Bozovic mogao da uvali...  |
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Posted - 07/07/2011 : 18:18:00
|
Džaba Li Adiju što je dobar igrac, kad je nedisciplinovan... Ja bih ga prodao Partizanu rado!
A Kadua ne možemo da prodamo, isto kao i vi Racu!  |
Edited by - srdjandj on 07/07/2011 18:19:07 |
 |
|
Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 07/07/2011 : 18:51:47
|
quote: Originally posted by sawitch
2 najznacajnija dogadjaja godine:
1. Obelezavanje 20 godina osvajanja KES 2. Dolazak Putina

Veliki klub, nema sta! 

Partizanove bitne stvari ove godine:
1. Osvojena titula 2. Osvojen kup 3. Usli u Ligu sampiona
Mi smo mali klub!

Carevi su ovi iz Zvezde, nema sta!!!

Pa zato i jeste mali klub... Slavite ulazak u ligu sampiona, a mi osvajanje iste. Zar ti to nista ne govori? Medjutim, ako se situacija iz poslednje 3 godine prenese na narednih 20-30 godina, mozda Partizan postane veci klub od Zvezde, |
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13530 Posts
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41157 Posts
Posted - 07/07/2011 : 19:56:04
|
quote: Originally posted by Imrahil
Mi smo mali klub jer živimo u sadašnjosti, a vi veliki jer živite u prošlosti?
Jbt, koje rezonovanje       
      |
 |
|
Topic  |
|
|
|