Author |
Topic  |
Aster
Average Member

.jpg)
Hungary
871 Posts
Member since 18/06/2002 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 22/11/2002 : 16:29:15
|
Pa to i je to. Surovo ( i sirovo ) bez duse. Zar nije mnogo stvari takvo u zivotu. Bas zato i je odlican strip. Pa ne ocekujes da ce cenzurirat nasilje u stripu ( kao sto su to nekad radili u redakciji Dnevnika ). On je ubojica, kriminalac, ne prodaje cvijece.
|
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 22/11/2002 : 16:30:40
|
Gotovo svi dodatci u ZS i LMS cast izuzetcima. Amercki superheroji bez ikakvog smisla nacrtani. I Suske i Wiske mrzim do smrti a nakon toga forever ;-).
Go ahead punk, make my day...
|
 |
|
Zox
Senior Member

1183 Posts
Member since 04/06/2002 |
Posted - 22/11/2002 : 16:37:42
|
Torpedo je zakon. Prvi crtac Torpeda, Alex Toth, je mislio isto kao i ti, Aster, htio je od Torpeda napraviti dobricinu koji je sticajem okolnosti postao ubica, ali jednostavno nije islo. Ovakav Torpedo je nevjerovatno jak lik.
Meni je, iskreno, masa epizoda Nathana Nevera bez veze. Ima ih, takodje, par koje su mi zakon.
Japanci su svi isti, nema tu nekih vrhova u kvaliteti, osim mozda Tezuke. Ali se citaju, nevjerovatno koliko ljudi se po svijetu fura na njih.
Meni su licno najlosiji neki underground stripovi koji NE KOMUNICIRAJU, tu je samo autoru jasno sta je htio da kaze. Naravno, i tu ima izuzetaka (u undergroundu, mislim): Crumb, Bagge, Fingerman, Zograf...
I'm not here, this isn't happening |
 |
|
Aster
Average Member

.jpg)
Hungary
871 Posts
Member since 18/06/2002 |
Posted - 22/11/2002 : 16:49:18
|
quote:
Pa to i je to. Surovo ( i sirovo ) bez duse. Zar nije mnogo stvari takvo u zivotu. Bas zato i je odlican strip. Pa ne ocekujes da ce cenzurirat nasilje u stripu ( kao sto su to nekad radili u redakciji Dnevnika ). On je ubojica, kriminalac, ne prodaje cvijece.
Pa ubojstva se mogu prikazati i u drugom stilu.Ali ovaj Barnetov stil je stvarno surov!Mada mu je crtez dosta dobar.
|
 |
|
KOLEKCIONAR
Senior Member

USA
1976 Posts
Member since 14/11/2001 |
Posted - 22/11/2002 : 18:19:28
|
Akose vec treba nesto da zove los strip, ondajeto svakako oni blekovi,izvidnik rod, larami, jednom rijecju sve stoje izaslo ispod ruku raznih MILETICA,MIKICA, i ostalog DOMACEG SRANJA..95% domacih stripova su LOSI STRIPOVI..A onih 5% svaka cast(kerac,maurovic,matakovic itd..)

Sretno ti bilo i imala svega u dvorcu od zlata a ja kao prosjak zivot proklinjao ispred tvoih vrata...
|
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
|
verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Member since 30/04/2002 |
Posted - 22/11/2002 : 20:47:31
|
meni je torpedo zakon,bas zbog onog svog drznickog i sirovog.to mu i daje draz. manga i ostala japanska sranja ne podnosim organski.takodje mi je uzasna vecina onih nastavaka u ZS i LMS,onih gdje usamljeni kauboj dodje u nepoznati grad izbavi oca neke djevojke kojeg su nepravedno optuzili i onda se oni vjencaju i zive sretno do kraja zivota.bljakkkk
|
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17910 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 23/11/2002 : 09:02:08
|
quote:
meni je torpedo zakon,bas zbog onog svog drznickog i sirovog.to mu i daje draz. manga i ostala japanska sranja ne podnosim organski.takodje mi je uzasna vecina onih nastavaka u ZS i LMS,onih gdje usamljeni kauboj dodje u nepoznati grad izbavi oca neke djevojke kojeg su nepravedno optuzili i onda se oni vjencaju i zive sretno do kraja zivota.bljakkkk
oh
Ja sam sam sebi legenda, mada drugima nisam! |
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 23/11/2002 : 22:34:32
|
Meni su sranje americki superheroji, americki novinski strip, uglavnom svi dodaci u ZS i LMS (ako se to uopce može nazvati strip), vecina Kit Telera, vecina Bleka, vecina Marka, stari Teks, stari Zagor, Kapetan Miki, Tim i Dasti, Alan Ford i još podosta toga.
Spori vozaci teže da te blokiraju, brzi vozaci da te obidu. Vozim oko 110 tako da preticem i preticu me. |
 |
|
BOGI
Advanced Member

USA
6494 Posts
Member since 07/09/2002 |
|
BiDi
Senior Member

Slovenia
2453 Posts
Member since 06/05/2002 |
Posted - 23/11/2002 : 23:00:18
|
Superheroji u onim 'stanc' izdanjima... ima sigurno i nekih super stripova o superherojima ali tih nema mnogo. Pa novi Alan Ford.
|
 |
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts
Member since 10/06/2002 |
Posted - 24/11/2002 : 01:40:39
|
Ma sta vam je ljudi, oni dodaci ZS i LMS su bas zakon... Kad okrenes, a ono svaki isti, kao TV sapunica, sta ti drugo treba ?!!? Manga nije losa u nekim slucajevima, ali most sucks! Ko kaze da stari Zagor ne valja?!?    
I still remember the face of My father... |
 |
|
Wahoomi
Average Member

Croatia
705 Posts
Member since 15/11/2001 |
Posted - 24/11/2002 : 03:47:57
|
Meni recimo Diabolik nije baš nešto narocito iako nije loš strip. A sranje mi je Jeremiah(ne znam zašto; ali ne mogu ga podnijeti). Kad sam bio klinac sranje mi je bio Ken Parker jer nisam mogao nikako provariti onaj crtež, ali vremenom sam shvatio vrijednost price. Sranja su mi i oni vec spomenuti dodaci u ZS i LMS od Keystonea, jedino pozitivno je što je to western tematika na koju sam sentimentalan. U tim dodacima bilo je i odlicnih stripova poput Rahana. Sranje mi je i Ben Bolt i Ekipa Nadir. Od americkih stripova vecina je smece, ali ima i fantasticnih serijala poput Spidermana i Batmana npr. Mange takodjer ne volim. Bilo je još nekih sranja u Stripoteci i Strip Zabavniku ali ne mogu se tocno sjetiti imena(osim Džonana Heksa, jedini western kojeg ne volim). Od ex-YU autora The Greatest Shit je bio Crni Roko, a odmah do njega Lun, Kralj Ponoci. Neki YU-Blekovi su zaslužili prolaznu ocjenu poput one dvije epizode o Crnim Vitezovima. Larami i Izvidnik Rod takodjer mogu nekako proci(opet moja sentimentalnost prema westernima), ali onaj Nikolino od Muminovica nikako mi nije legao. Simpaticne su mi i one dvije epizode Timothya Thatchera objavljene u Alanu Fordu iako je vecina ljudi kad je to izašlo proglasilo TT za totalni shit, a meni je bilo žao što nema novih nastavaka. O ukusima se inace ne raspravlja, ali zanimljivo je vidjeti što ljudi smatraju smecem i zato Asteru svaka cast na ovoj temi koju je pokrenuo. Bilo bi dobro da se prikljuce i ostali, pa da napravimo top-listu Shit Comicsa.
MISTER NO FOREVER!!! |
 |
|
davor
New Member

Croatia
104 Posts
Member since 22/07/2002 |
|
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
6371 Posts
Member since 29/11/2001 |
|
davor
New Member

Croatia
104 Posts
Posted - 24/11/2002 : 16:07:10
|
Svatko ima svoj ukus,ali reci da Jeremiah ne valja je svetogrde.Pa to je jedan od najboljih i najslavnijih stripova na svijetu,strip koji je inspirirao Georgea Millera da snimi Pobješnjelog Maxa,to je strip kojeg i ako ga ne volite, ne možete svrstavati u isti koš sa Blekom,Kit Telerom,Mikijem itd.
radoja |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Posted - 24/11/2002 : 16:21:28
|
quote:
Svatko ima svoj ukus,ali reci da Jeremiah ne valja je svetogrde.Pa to je jedan od najboljih i najslavnijih stripova na svijetu,strip koji je inspirirao Georgea Millera da snimi Pobješnjelog Maxa,to je strip kojeg i ako ga ne volite, ne možete svrstavati u isti koš sa Blekom,Kit Telerom,Mikijem itd.
radoja
BRRRRRRRAAAAAAAAAAVVVVVVVVVOOOOOOOO
Ajde de, da ne moram i Hermanna braniti kao Torpeda pri vrhu topica. Osim Millera snimljena je i serija u Americi pa bi prije po tome tribalo gaditi ( ako se vec mora nesto gaditi ). Nisan gleda ali samim tim da je Kurdi u seriji crnac a prva scena Jeremiaha pocinje ratom izmedju crnaca i bilaca koji kidaju Americku zastavu tu nesto zestoko smrdi. A o samom stripu. Herman je jedan od ritkih autora koji gleda oko sebe. Napravija je serijal od 23 epizode u kojem vrlo lako pratimo odrastanje njegovih junaka ( posebno Jer-a ) koji By The Way u mnogo slucajeva i nisu junaci. Njegov strip obiluje stvarnim facama, koji se boje, placu, idu u WC, i izgledaju tako. Zar vam nije dosta stripova di svi likovi izgledaju ka` ispeglani za izlazak na suncanu rivu. Lako je nacrtati zgodni lik ali ajde nacrtaj prosjecni ali stvarni lik a da ti bude simpatican u stripu, ja ne mogu, mozete li VI?
|
 |
|
davor
New Member

Croatia
104 Posts
|
glistofil
Average Member

Croatia
612 Posts
Member since 25/08/2002 |
Posted - 24/11/2002 : 17:48:14
|
to je i meni bilo glupo, jer kurdy i jeremiah u epizodi Usijane oci spase nekog tipa, a kad on skine maramu s face vide da je crnac. Tada je kurdy vec poceo vaditi nož (ili pištolj),a jeremiah mu je rekao kao nešto da zaboravi prošlost.
|
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8232 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 24/11/2002 : 19:16:21
|
meni su uvijek bili dosadni džoni hazardi, nebeski soko, fantom, mandrak, pa superjunaci osim spidermana, pogotovo supermen, ali i sergeljesov najamnik, iako za crtež svaka cast takoder, ne volim stripove koji previše isticu grafiku, kao npr. žeželj ili kordej, iako Vama volim
|
 |
|
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
6371 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 24/11/2002 : 20:14:07
|
quote:
radoja
Ma sležem se sa tobom ali problem je što se meni ne svida svijet i radnja u Jeremiahu.Naravno da ga ne uvrštam u istu vrecu sa K.Mikijem ali jednostavno ja ga ne volim,baš kao što ne volim ništa od Hermanna.Veliki je crtac i majstor ali nikako da mi "sjedne" njegov crtež..
Bond.James Bond. |
 |
|
davor
New Member

Croatia
104 Posts
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Posted - 24/11/2002 : 20:48:16
|
quote:
Pa i prva epizoda Jeremahe pocinje sa scenom borbe crnaca i bijelaca,koji kidaju americku zastavu.
radoja
Nismo se dobro razumili, to i kazem, strip pocinje rasnim sukobima a Kurdi ( koji je uzgred osvjedoceni rasist )u seriji je crnac. To mi ne stima. Osim toga njegova pojava i cinizam koji je prati nemoguca je u izvedbi nekog nabildanog glumca, bio on crnac ili bilac. Doduse Rustemagic je toga bija svjestan kao i mnogi pa nam je to pokusao objasniti time da su 40-ak % potencijalnih gledatelja Afro-amerikanci ali sto ne ide, ne ide. Mozda amerima prodje jer nisu odrasli uz taj strip ali ja se nadam da kod nas serija nece biti prikazana ( sigurno bi je mora pogledati a to bi, bojin se, razbilo caroliju ). P.S. Stoji i konstatacija da price nisu vise kao nekad ali i dalje njegovi ( Hermannovi ) albumi mogu posluziti kao vrlo jasna knjiga snimanja.
|
 |
|
davor
New Member

Croatia
104 Posts
|
Zox
Senior Member

1183 Posts
Member since 04/06/2002 |
Posted - 24/11/2002 : 22:50:03
|
Ako sam dobro shvatio, Jeremiaha ce u seriji glumiti onaj sto je glumio Dylana u Beverly Hillsu, a Kurdy je onaj sto je glumio Cosbyjevog sina u Cosby show... (ili Crosby...)
I'm not here, this isn't happening |
 |
|
Topic  |
|