forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Losi stripovi
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8233 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 06/12/2002 : 13:59:54  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
quote:
Originally posted by Aster

+ Rip Kirby.

rip kirbija su kao najdraži strip isticale one face koje inace strip baš i ne vole, i to mi je išlo na živce, kao oni vole malo ozbiljnije od zagora i slicnih..., inace sam ga mogao citati, ali nikad mi nije spadao ni u sredinu, kamoli u vrh
Go to Top of Page

Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 06/12/2002 : 22:02:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Maximuss's Homepage  Send Maximuss a Private Message
Rip Kirby je ludilo. Nemoj kakit!

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 07/12/2002 : 21:04:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:
Originally posted by byoman

rip kirby, modesty blaise i 99% stvari iz stripoteke, strip-ovoga i onoga
cisto bezveze

Ajde molin te pa nas prosvitli, a sta spada u onih 1%?
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 07/12/2002 : 22:25:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:
Originally posted by byoman

quote:
Ajde molin te pa nas prosvitli, a sta spada u onih 1%?

slike polugolih komada

miris zapaljenog papira mrzim

Sorry stari na pitanju. Tek san kasnije vidija koliko godina imas. Pa ti i nemas pojma sta je Stripoteka a kamoli koji su stripovi tu objavljivani.
Go to Top of Page

byoman
Advanced Member

Croatia
6349 Posts

Member since 07/12/2002

Posted - 07/12/2002 : 22:32:06  Show Profile Show Extended Profile  Send byoman a Private Message
quote:
kupia san 5,6 brojeva i bili su cisto sranje

isprike za ovo
Go to Top of Page

Aster
Average Member

Hungary
871 Posts

Member since 18/06/2002

Posted - 09/12/2002 : 11:47:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aster's Homepage  Send Aster a Private Message
Ma stripoteka ti je super!!!
Mislim tu na Hermana,Loisela,Riberu,Franza,Fonta,Girauda...
Go to Top of Page

Aster
Average Member

Hungary
871 Posts

Member since 18/06/2002

Posted - 09/12/2002 : 11:48:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aster's Homepage  Send Aster a Private Message
A sto se tice ove zadnje(novembarske)stripoteke,super je!
Franzov crtez me uvijek odusevi!
Go to Top of Page

Aster
Average Member

Hungary
871 Posts

Member since 18/06/2002

Posted - 10/12/2002 : 15:02:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aster's Homepage  Send Aster a Private Message
Sto se tice losih stripova od DylanDoga:
Oni su medju nama
Emet
Phoenix
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 10/12/2002 : 21:58:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
Meni je Emet vrhunski.

Jedna Stara Indijanska Legenda Kaže: Smrdljivi grad otvara jeftine bircuze, za šljakere što locu ko pesi.
Go to Top of Page

Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 11/12/2002 : 12:25:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Maximuss's Homepage  Send Maximuss a Private Message
quote:
Oni su medju nama
Emet
Phoenix

Svetogrde!Ma Emet je ludilo. Svarceneger covjece! Razvali pola grada! Najjaci je! Meni je to jedan od najboljih Dylana!

Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17912 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 11/12/2002 : 12:41:38  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
quote:

Oni su medju nama
Emet
Phoenix

emet je dobar
u odnosu na neka sranja

Ja sam sam sebi legenda, mada drugima nisam!
Go to Top of Page

Aster
Average Member

Hungary
871 Posts

Member since 18/06/2002

Posted - 11/12/2002 : 13:53:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aster's Homepage  Send Aster a Private Message
[/quote]
Svetogrde!Ma Emet je ludilo. Svarceneger covjece! Razvali pola grada! Najjaci je! Meni je to jedan od najboljih Dylana!

[/quote]

Emet se meni ne dopada bas zbog Terminator-feelinga.Nekako mi djeluje ironicno kad se pojavi bas u Dylanovom stripu.Sto bi rekli kad bi se na primer pojavio RoboCop protiv Dylana ili Martija.Ma gluposti.

Svarcenegera nikad nisam volio.
Go to Top of Page

Aster
Average Member

Hungary
871 Posts

Member since 18/06/2002

Posted - 11/12/2002 : 13:55:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aster's Homepage  Send Aster a Private Message
Medju lose stripove bih stavio jos Delicevog Smogi Boja.
Od Dylana:Igra sudbine.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 11/12/2002 : 14:45:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:

A kad bi zna da je to strip koji je prodan van granica bivse YU i to ne bilo kome ( a tada je to bila privilegija samo malog broja crtaca ).
Spanjolci su bili odusevljeni a i na festivalima stripa je odlicno primljen. Po meni je strip OK. Nije mi cak ni medju najdrazima ali proanaliziraj ga malo bolje pa ces vidit da ne moze upasti medju lose.

Ipak, sto ljudi, sto cudi...
Go to Top of Page

Aster
Average Member

Hungary
871 Posts

Member since 18/06/2002

Posted - 11/12/2002 : 14:56:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aster's Homepage  Send Aster a Private Message
quote:
Originally posted by Renky

quote:

A kad bi zna da je to strip koji je prodan van granica bivse YU i to ne bilo kome ( a tada je to bila privilegija samo malog broja crtaca ).
Spanjolci su bili odusevljeni a i na festivalima stripa je odlicno primljen. Po meni je strip OK. Nije mi cak ni medju najdrazima ali proanaliziraj ga malo bolje pa ces vidit da ne moze upasti medju lose.

Ipak, sto ljudi, sto cudi...

Znam.Imam dosta epizoda od njega u StripArtovima.Crtez mu je bio O.K.,ali prica i stil nikako da mi legnu.
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17912 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 11/12/2002 : 15:05:26  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
quote:

[/quote]

Emet se meni ne dopada bas zbog Terminator-feelinga.Nekako mi djeluje ironicno kad se pojavi bas u Dylanovom stripu.Sto bi rekli kad bi se na primer pojavio RoboCop protiv Dylana ili Martija.Ma gluposti.

Svarcenegera nikad nisam volio.
[/quote]

Astere
vecina bonelijevih stripova (Dylan posebno)
su radena po nekim filmovima
mogu ti barem deset naslova navesti
Mrtva zona- Vidio sam kako umires
Lose misli-Zelena milja
prema dalekom svijetu- K-pax
Sajgon-sajgon
...

Go to Top of Page

Aster
Average Member

Hungary
871 Posts

Member since 18/06/2002

Posted - 11/12/2002 : 15:26:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aster's Homepage  Send Aster a Private Message
quote:
Originally posted by zeljko

Astere
mogu ti barem deset naslova navesti
Mrtva zona- Vidio sam kako umires
Lose misli-Zelena milja
prema dalekom svijetu- K-pax
Sajgon-sajgon
...

To znam.I bas zato mi se i ne dopadaju te epizode koje su obradile neke filmove.Vise volim one unicume,originalne price iz Sclavijevog pera.Jer to su jedinstvene price.
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17912 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 11/12/2002 : 15:33:10  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
meni je bitan estetski ugodaj stripa
price su manje-više .....

Go to Top of Page

Zox
Senior Member

1183 Posts

Member since 04/06/2002

Posted - 11/12/2002 : 17:12:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zox's Homepage  Send Zox a Private Message
quote:

To znam.I bas zato mi se i ne dopadaju te epizode koje su obradile neke filmove.Vise volim one unicume,originalne price iz Sclavijevog pera.Jer to su jedinstvene price.

Da, ali takve ne postoje, postoje samo price u kojima se Sclavi inspirisao skoro nepoznatim knjigama ili filmovima. Posto imam dosta literature o Sclaviju, u stvari sve sto je izaslo, rado cu ti navesti uzor, ili inspiraciju, za bilo koju Sclavijevu pricu koju smatras njegovih ruku djelo. To, naravno, ne umanjuje njegovu vrijednost, cak stavise, ja ga volim bas zbog tog postmodernistickog pristupa literaturi.

Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17912 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 11/12/2002 : 17:42:04  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
quote:
Originally posted by Zox

quote:

Da, ali takve ne postoje, postoje samo price u kojima se Sclavi inspirisao skoro nepoznatim knjigama ili filmovima. Posto imam dosta literature o Sclaviju, u stvari sve sto je izaslo, rado cu ti navesti uzor, ili inspiraciju, za bilo koju Sclavijevu pricu koju smatras njegovih ruku djelo. To, naravno, ne umanjuje njegovu vrijednost, cak stavise, ja ga volim bas zbog tog postmodernistickog pristupa literaturi.

stiven king nepoznat
terminator nepoznat
k-pax nepoznat

uh

Go to Top of Page

Zox
Senior Member

1183 Posts

Member since 04/06/2002

Posted - 11/12/2002 : 17:51:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zox's Homepage  Send Zox a Private Message
Da, to sto si naveo je poznato, ali masa drugih stvari ne, i tako otprilike i pise u mom postu. Nesto je poznato, nesto manje poznato, ali nista nije originalno.

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 11/12/2002 : 20:23:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
Slažem se sa Zoxom. Vecina ili gotovo svi DD obraduju neke knjige, filmove, ustvari nešto, što je neko vec obradio kao temu, a u DD je to samo primjenjeno i uklopljeno u pricu. I, kao i Zoxu, svida mi se to.

Jedna Stara Indijanska Legenda Kaže: Smrdljivi grad otvara jeftine bircuze, za šljakere što locu ko pesi.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 11/12/2002 : 20:59:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message

[/quote]

...

[/quote]

Davno sam u nekakvoj skoli stripa tj. pisanja strip scenarija ( Obradovic ) procitao savjet scenaristima da odu u kino i pogledaju neki film do pola a onda da prekinu gledanje i sami izmisle kraj. Taj kraj se u pravilu ne poklapa sa pocetkom pa prilagodite pocetak i dobijete vlastiti scenario. Kao za filmove isti proces vazi i za knjige.
Go to Top of Page

BOC
Advanced Member

Fiji
3587 Posts

Member since 01/12/2002

Posted - 11/12/2002 : 21:44:37  Show Profile Show Extended Profile  Send BOC a Private Message
Da istina je da Bonneli voli citirati druge proizvode pop-kulture. Pogledajte Nathana br. 9 i 10 (SD) pa cete vidjeti da je dizajn robota-droida koji se koriste za obucavanje svemirskog pješaštva pokupljen iz Appleseeda br. 3 by Shirow (za neupucene jedna od najpoznatijih mangi)!A u epizodi Strava nad nama (takoder SD) lik lady Myako-sama koja se bori protiv nekakvog nazovi Godzille pokupljen je iz Akire Katsuhiroa Otomoa (opet manga!) A kvazi-Godzilli
da i ne govorimo, još jedan izvorno japanski proizvod. Ima tu još dosta toga, najviše u Nathanu i Marti Misteriji, ali i ponešto u Dylanu ( uz epizodi Vrata pakla citiraju se pjesme Doorsa npr.). Jedan od najocitijih primjera je Nathanova epizoda Crni Monolit. A da i ne spominjem gotovo kompletnog Marti Misteriju, koji je pun referenci na razlicite povijesne osobe i mnoge proizvode umjetnosti 20.st. ( Star trek, Twin Peaks, a popis ide u beskraj...). Baš zato mi je Marti scenaristicki najbolji Bonellijev strip, jer objašnjava nešto svakodnevno na posve drugaciji nacin.
Što se tice loših stripova, izdvojio bih Dilberta kojeg opce ne kužim, zatim Nausikaju Hayaoa Myazakija (manga) koja mi je za razliku od drugih mangi dosadna i nepodnošljiva, makar je maestralnmo crtana.
Zatim tu je epizoda Blueberrya Arizona Love, zadnje što je Charlier izbacio. Fala bogu Giraud je vratio svježinu serijalu epizodama Mister Blueberry i Sjenke nad Tombstonom. A i sve epizode Jeremiaha poslije Strikea (s izuzetkom one s motoristima u kojoj se po 3. put pojavljuje Stonbridž), debelo zaostaju za prijašnjima. Puška u vodi je samo za gledanje.

But in my acts and deeds I'm a political man...
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 11/12/2002 : 21:55:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
Ha, vidio sam da je mnogima Puška u vodi loša. Ja sam je baš jucer ponovo citao, i ovaj put mi je bilo prilicno dobro. Prvi put kad sam citao mi nije bilo nešto.

Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000