Author |
Topic  |
Zox
Senior Member

1183 Posts
Member since 04/06/2002 |
|
BOC
Advanced Member

Fiji
3587 Posts
Member since 01/12/2002 |
Posted - 01/12/2002 : 17:40:58
|
Nešto najgore što sam citao je Moebiusova "Andeoska kandža" iako inace volim Moebiusa, posebno ciklus Svijet Edene. Ne volim ni vecinu americkih superheroja.
|
 |
|
Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts
Member since 15/11/2002 |
|
dekara
Average Member

Fed Rep Yugoslavia
667 Posts
Member since 01/08/2002 |
Posted - 01/12/2002 : 19:27:21
|
i ove maximusove slicice bi trebalo da nas ubede da smo mi(pardon JA,da ne etiketiram sad ljude:)u grdnoj zabludi po pitanju crtacke umesnosti gosn kerca? nazalost,tu se ponajbolje vidi da je on u stvari jedan NAJobicniji tehnicki crtac. covek koji vec 30+ godina radi jedno te isto i nije promenio izvedbu ni za pedalj(a ni muzicki ukus:)))))))tesko da moze da prodje kao vrhunski crtac-vise kao zanatski radnik:)
ne moze mu se osporiti duhovitost na nekim mestima(pogotovu onima gde nije bio obogaljen scenaristickim predloskom s.obradovica ili u parodiranju trecegeneracijasa(po spunku i jos kojekude)ali crtacka neinventivnost i fuserenje-svakako.
uzmi porucnika taru i stavi mu zutu periku-dobices kobru uzmi kobru i stavi mu crny periku-dobices kercevog tarzana:) uzmi sindi dodaj joj crnu periku i tri kila vise - dobices cimerku od ket klou(ne merem sad da se setim imena a i onaj stari album mi nije tu) uzmi BILO koju mladju zenu iz kercevih stripova i menjaj im frizure-iznenadices se koliko su ISTE! uzmi radove kerca,sibina slavkovica ili gorana djukica i nadji razliku... NEMA JE! klasicne masine za stancanje stripova,bez ikakvog autorskog pecata,promisljenosti,skoro identicne i namenjene za jednokratnu upotrebu(ako je finiji papir ponekad i dvokratnu:) kupi-procitaj i vise ne pogledaj.
ja na zalost od stripa ocekujem MNOOOOOOOOGOO vise i ocekujem da za svoje pare dobijem i adekvatan tretman stripa .jednostavno receno-promisljen(pod ovim terminom podrazumevam koliko scenario toliko i umesnost vodjenja radnje/kadriranja) i kvalitetno odradjen strip! (pogledajte otomovu akiru ili ako vam je milije i srcu blize:) outlaw nation sudzuke i parlova ili jos bolje macanov i biukovicev devils and deaths kao najocigledniji primer DOBROG MEINSTRIM stripa odradjenog sa stilom).
(po mom misljenju:)apsolutno jedini serijali u kojima je kerac davao nesto vise od puke tri table dnevno-zabole-me-sto-su-isfuserene su porucnik tara(valjda se tako zove) i poneka epizoda ket klou.ty se bar videlo da se donekle i trudio i bio inspirisan da CRTA. ostale stvari koje sam vidjao su(po mom misljenju:) apsolutni tres tj. apsolutni deja-vu prozrokovan (verovatno) hiperprodukcijom.
za sve one koji jos uvek dele iluziju da kerac zna da crta-preporucujem da pogledaju naslovnicu YU stripa broj 48. ako i posle toga ostanu verni svom prvobitnom stavu-ja za kaznu kupujem sebi novi album ket-klou,ok?!:)))
************************* Respect My Authority!!! |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Posted - 01/12/2002 : 22:05:38
|
quote:
za sve one koji jos uvek dele iluziju da kerac zna da crta-preporucujem da pogledaju naslovnicu YU stripa broj 48. ako i posle toga ostanu verni svom prvobitnom stavu-ja za kaznu kupujem sebi novi album ket-klou,ok?!:)))
************************* Respect My Authority!!!
Pa zar ga jos nisi kupija?
|
 |
|
Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts
Posted - 02/12/2002 : 08:52:19
|
Nisam stavio ove slike da se vidi kako je Kerac najbolji crtac na svijetu, nego da pokazem kako Cat Claw nije muskobanjasta. Sto se tice Kercovog stila crtanja i ne mijenjanja istog; o tome sve najbolje. Zasto mijenjati ono sto je dobro? Likovi nisu TOLIKO isti! Nacrtani su istim stilom, pa malo nalikuju, ali daleko od toga da su isti. Pa uzmi zgodne ljude iz Zagora, pa ih usporedi. Uzmi starije crteze americkih superheroja (tome stilu crtanja Kerac naginje), pa ih malo pogledaj. Svi su ISTI- samo drugaciji kostimi. I mene malo nervira sto su mu slike udaraca uvijek iste, ali daleko od toga da su lose.
 |
 |
|
Aster
Average Member

.jpg)
Hungary
871 Posts
Member since 18/06/2002 |
|
Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts
|
Zox
Senior Member

1183 Posts
Posted - 03/12/2002 : 00:14:07
|
Pa, ono, brada joj JESTE muskobanjasta, ali mozda je to zato sto je donja vilica Kercu bitan detalj, buduci da je po profesiji zubni tehnicar 
 |
 |
|
Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts
Posted - 03/12/2002 : 08:20:29
|
A sad kontam... Tebi je rupica u bradi muskobanjasta! Meni je to jedan od najlijepsih detalja kod zenske. A jebiga, 100 ljudi- 100 cudi!
 |
 |
|
Zox
Senior Member

1183 Posts
|
Aster
Average Member

.jpg)
Hungary
871 Posts
Posted - 03/12/2002 : 14:36:05
|
Nedavno mi pade u ruke K.Mark(mislim da je ZS 972),i gle:dodatak sa Traper Kerijem je zbilja dobar!!!Ovo mi je prvi put da dodatak bude bolji od samog glavnog junaka. |
 |
|
Aster
Average Member

.jpg)
Hungary
871 Posts
|
Aster
Average Member

.jpg)
Hungary
871 Posts
Posted - 03/12/2002 : 14:43:40
|
U detinjstvu sam imao strip pod naslovom Blekova Senka.Taj i nije bio tako los......a posle sam ga zamenio za jednog MrNoa... |
 |
|
lsvemir
Junior Member

Croatia
433 Posts
Member since 06/12/2001 |
Posted - 04/12/2002 : 09:22:04
|
quote: Originally posted by Aster
P.S:ja bi na ovu listu losih stripova stavio i Bleka i K.Marka,ako to jos nisam uradio.
Znao si da cu se javiti, a ipak si to ucinio , no sto ljudi sto cudi, ako cemo tako 90% stripova moze biti lose zbog svoje naivnosti, a o onih 10% mozemo raspravljat' jos nadugacko i siroko tak' da bi ovaj moj post trebao ispati uvreda ali nije jer ja cu reci da citam tu vrstu stripova samo zbog nostalgije i niceg drugog ... |
 |
|
Aster
Average Member

.jpg)
Hungary
871 Posts
Posted - 04/12/2002 : 15:53:43
|
Oprosti Isvemire,ali sto da radim kad mi Blek,Mark i Zagor nikako da mi legnu...Ali sto ces.Koliko ljudi,toliko i vrsti ukusa. Mozda ih jednom pocnem citati.
 |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17912 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 04/12/2002 : 16:05:30
|
znam da sam povracao na crtež i radnju onih Blekovih stripova u Yu aranžmanu (šifra: Užarene oci)
Ja sam sam sebi legenda, mada drugima nisam! |
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 04/12/2002 : 16:31:36
|
KMark je izgleda dosta bolje kad ga citas na italijanskom hehehe ;-))!
Freedom, baby... is never having to say you're sorry.
|
 |
|
Wahoomi
Average Member

Croatia
705 Posts
Member since 15/11/2001 |
Posted - 04/12/2002 : 19:45:15
|
Slažem se sa svim što je Isvemir napisao i još uvijek citam Bleka, Marka i Mikija(i citat cu ih dok god budem hodao ovom planetom).
quote: znam da sam povracao na crtež i radnju onih Blekovih stripova u Yu aranžmanu (šifra: Užarene oci)
Željko, pa baš u tome i jeste draž tih stripova. Te YU-Blekove bi svaki strip-manijak koji drži do sebe trebao imati u kolekciji. Istakao bih epizodu DJAVOLOV UCENIK objavljenu u Almanahu kao primjer ovoga što je Željko naveo. To treba citati tisucu puta, bljuvati tisucu puta da bi na kraju priznao da je to dobar strip. To je i cilj autora da se fino izbljuješ i shvatiš neke stvari, da priznaš samom sebi kako su ti YU Blekovi stvarno super, vrhunac nad vrhuncima. U srednjem vijeku se smatralo da se povracanjem izbacuju demoni iz covjeka. Zato su takvi stripovi korisni; ja ih zovem stripovi za procišcavanje. Talijanski i francuski Blekovi ne izazivaju takav ugodjaj kao YU Blek i u tome je posebnost i jedinstvenost tog serijala. Tko zna što bi bilo s Blekom Stenom da nije bilo YU Bleka koji je dao novu dimenziju tom serijalu. A tek naslovnice, to je prica za sebe i zato evo 10 smajlica za YU Bleka          
Ja vragolan i moj deda; Kud krenemo svijet nas gleda! |
 |
|
BOC
Advanced Member

Fiji
3587 Posts
Member since 01/12/2002 |
Posted - 04/12/2002 : 20:05:11
|
Malo se kasno javljam, al slažem se s Gandom u vezi s Puškom u vodi kao i sa svim recentnim epizodama Jeremiaha. Zadnja stvarno genijalna epizoda Jeremiaha bila je Strike (13). I još bih kao izuzetno loše stripove naveo vecinu DarkHorseove Star Wars manufakture. Tu naravno ne ukljucujem radove Macana i Biukovica. |
 |
|
Baron von Draugn
Average Member

Sweden
705 Posts
Member since 19/07/2002 |
Posted - 05/12/2002 : 02:09:25
|
Ukus ima veliku funkciju u svemu.. Meni se nikad nije citalo Manga, ali sam Akiru procitao..i to je sve..i stvarno me nervira taj nacin crtanja,, dok milijuni Japanaca obozavaju bas to...
sto se tice Jeremiah.. Njega sam prvi put susreo u Politikinom Zabavniku.. i otada sam ga zavoleo i on je jedan ako ne najbolji strip meni.. dok ostale Hermanove junake ne furam.. iako imam neke albume sa benardom i jos neke slatkise... U svakom slucaju neke albume sto mi fale sam narucio.. pa neznam..ali za one koje sam procitao mi je Sekta sranje.. iako je neko spomenio od prije da mu je sto se tice Jeremije Sekta najbolja epizoda..
Inace obozavam Judge Dredd, i jedna od njegovih epizoda mi je od naljboljih sto sam ikad citao nesto nacrtano sto se zove strip,, a da ne zaboravim Loba samo od Simon Bisley zakon je,, |
 |
|
lsvemir
Junior Member

Croatia
433 Posts
Posted - 05/12/2002 : 06:53:33
|
quote: Originally posted by Aster
Oprosti Isvemire,ali sto da radim kad mi Blek,Mark i Zagor nikako da mi legnu...Ali sto ces.Koliko ljudi,toliko i vrsti ukusa. Mozda ih jednom pocnem citati.

Ma daj, susret misljenja i tocka, ali svatko moze iznjeti svoje razloge, e pa nije ni cudo sto ti ne citas Bleka jer ja sam ga otkrio u prvom razredu a to je najgore vrijeme za njega da ga se otkrije . |
 |
|
lsvemir
Junior Member

Croatia
433 Posts
Posted - 05/12/2002 : 06:56:35
|
quote: Originally posted by Wahoomi
Slažem se sa svim što je Isvemir napisao i još uvijek citam Bleka, Marka i Mikija(i citat cu ih dok god budem hodao ovom planetom).
Evo tu sam i ja negdje tj. moram priznati bas tu ...
quote: znam da sam povracao na crtež i radnju onih Blekovih stripova u Yu aranžmanu (šifra: Užarene oci)
Željko, pa baš u tome i jeste draž tih stripova. Te YU-Blekove bi svaki strip-manijak koji drži do sebe trebao imati u kolekciji. Istakao bih epizodu DJAVOLOV UCENIK objavljenu u Almanahu kao primjer [rez]
Mislim da cu ipak sadrzaj svoje unutrasnjosti zadrzati za sebe i dalje ne citati YU Blek-a, nekako mi je ipak bolje  |
 |
|
Aster
Average Member

.jpg)
Hungary
871 Posts
|
Aster
Average Member

.jpg)