Author |
Topic  |
-Dylan Dog-
Senior Member

Burkina Faso (Upper Volta)
2456 Posts
Member since 29/11/2002 |
|
BOC
Advanced Member

Fiji
3587 Posts
Member since 01/12/2002 |
Posted - 01/12/2002 : 18:26:01
|
Ameri: Bill Watterson, no on više kao kompletan autor nego crtac, meni najdraži Amer je definitivno Simon Bisley!
Europa: Giraud/Moebius tuce Hermanna kojem nove epizode Jeremiaha ne služe na cast karijeri! Ali oni obojica nisu ni do koljena Franquinu! A i Rosinski je dobar (Šninkel rulz!).
Domaci: Biukovic is number one (R.I.P.)! Poslije njega Kordej, Ribic, matakovic itd.
Japan: Katsuhiro Otomo.
No od svih ovih meni su najdraž Franquin i Biukovic!
The world itself isn't so bad if you can make out in it.
|
 |
|
KOLEKCIONAR
Senior Member

USA
1976 Posts
Member since 14/11/2001 |
Posted - 01/12/2002 : 18:51:51
|
Vec je greska bila kadaseje navelo koije najbolji junak..Trebaloje JUNACI.. Ovoje opet greska i nezelim da odgovorim.. Trebaloje biti koisu najdrazi crtaci.. Nemoguce je odvoiti jednog junaka niti jednog crtaca.. Kadabise stavilo pitanje o dvoici ili petorici, ja bi stavio IVU MILLAZA i G.PARLOVA.. Mozdaje VILLA i bolji, ali jebiga, vise volim NASEG COVJEKA G.PARLOVA, pa makar i nebilo OK..  
Sretno ti bilo i imala svega u dvorcu od zlata a ja kao prosjak zivot proklinjao ispred tvoih vrata...
|
 |
|
Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 01/12/2002 : 19:10:36
|
Meni je Manara strasan, a kombinacija Stan Lee i John Buscema ludilo. Macan i Biukovic- carevi. Kerac isto. Maurovic nesto fantasticno, nesto osrednje, ali sve umjetnost. Harold Foster najjaci. Alex Ross.
 |
 |
|
Nobody
Senior Member

Slovenia
2195 Posts
Member since 12/03/2002 |
|
nemo
stripovi.com kum

Croatia
343 Posts
Member since 22/11/2001 |
|
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
6374 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 01/12/2002 : 20:21:27
|
quote:
lijepo je vidjet da netko poznaje rad Alex Rossa
I meni je njegov Batman OK. Inace,od Bonellija su mi najbolji Villa i Castellini,pa onda crtac Asterixa Goscinny a strašna kobminacija je John Buscema/Ernie Chan itd...
Bond.James Bond. |
 |
|
dekara
Average Member

Fed Rep Yugoslavia
667 Posts
Member since 01/08/2002 |
Posted - 01/12/2002 : 20:35:09
|
hmmmmm malo je tesko odluciti se za svog OMILJENOG strip autor(crtac mi zvuci onako previse zanatski,ogranicujuce i bezveze) i evo sad dok razmisljam o tome kroz glavu mi prolaze tuce autora koji bi rado poneli to zvanje al im ne da ovo drugo tuce:) sta znam,slozio bih se sa bocom da je waterson kao kompletan autor NEPRIKOSNOVEN! covek koji sve vreme izlazenja svoga stripa(kalvin i hobs,jelte)uspe da odrzi neverovatan standard, uprkos konstantnom pritisku izdavacke kuce ne dozvoli nikad da mu strip postane ono sto nije(reklama za gace,majice,case,figurice,igrice) i na kraju ga na vrhuncu popularnosti ugasi uz obrazlozenje u fazonu:"bolje sada nego kada postane nacisto izlizan i istrosen",definitivno zasluzuje najveci moguci respekt. a i to se valjda racuna... o otomu i njegovoj akiri sam vec tupio po raznoraznim topicima(i spremam se opet:)pa da se ne ponavljam.zbog tih i mnogih drugih razloga on bi bio moj omiljeni istocnjacki autor. a od domacih...pregrst: sale mihajlovic ,maja veselinovic,dario kukic,stef bartolic,tomaz lavric,aleksandar zograf i naravno neprejebivi tandem wostok/GRABOWSKI!:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ...s tim sto je po pitanju svih gore navedenih meni licno MNOGO bitnija kompletan filing koji ostavljaju njihovi stripovi negoli njihova crtacka izvedba...
************************* Respect My Authority!!! |
 |
|
glistofil
Average Member

Croatia
612 Posts
Member since 25/08/2002 |
Posted - 01/12/2002 : 20:56:45
|
Hermann, Buscema (najbolje crta Conana), Pratt, Franz, Bignotti, Di Vitto, Milazzo, Walthery, a od domacih Matakovic i Maurovic
|
 |
|
Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum

.jpg)
Croatia
8299 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 02/12/2002 : 08:57:19
|
Izvrsna izjava Kolekcionar! Stvarno je nemoguce i potpuno neozbiljno reci tko je najbolji crtac. Ima ih zaista mnogo koji svoj posao obavljaju maestralno. Na samom pocetku bih izdvojio Gallieno Ferrija, covjeka koji je vecini nas otvorio vrata u svijet stripa. Koliko god sa danasnje tocke gledista uvidam da ima ceste felere jednostavno taj njegov crtez ima "dusu" i toplinu... Da sada ovo ne ispadne text samo o Ferriju spomenuo bih Roberta De Angelisa covjeka koji crta naslovnice NN i naravno neke od epizoda istog serijala... Kod Dylana Doga osim naravno fantasticnog Angeloa Stanoa spomenu bih Corrado Roia. Recimo u toj prici Stano mi je mrak za naslovnice, ali zato mi je Roi zakon za sam crtez epizoda... Kod MM je Alessandrini taj koji je nametnu svoj stil crtanja citavom serijalu tako da svi ostali crtace koji rade na epizodama Martina prilagodavaju crtez njegovom... Naravno Goran Parlov je mrak za MV mada on vrlo cesto istice da vise voli crtati sadasnjost. Moje misljenje je da je malo crtaca u Bonellijevoj kuci koji mu mogu parirati u crtanju old westa... Treba se odmaknuti od Bonellijevaca pa reci da ima jos gomila fenomenalnih crtaca. Recimo svakako treba spomenuti jednog Alex Rossa za kojeg ni sam nisam znao do prije neki mjesec. Njegovi stripovi su u pravom smislu rijeci umjetnicka djela...svima, ali apsolutno svima bih preporucio njegov album "KINGDOM COMES"... Uffff pa kako tek izostaviti Albert Uderzoa kad su njegov Umpah-pah i Asterix osvojili vec odavno svijet... Od crtaca Spider-mana spomenu bih dvojac John Romita i Steve Ditko... Sve u svemu ovo je odlican topic i trebalo bi ga sto duze odrzati na zivotu jer ima prostora za fantasticnu raspravu. Ja bih mogao satima pisati o tome, ali to bi onda bio monolog, no da cujem i Vas nemojte se stidjeti ubosti tipke na tastaturama:-)))
"RASTE KAO NADA, KAO MORE, KAO BOR, KAO POKRET, KAO ZORA, KAO DETE, KAO KRV, KAO ŽELJA MEÐU NAMA, RASTE KAO BOL I GRIZE SVE PRED NAŠIM OCIMA..."
Edited by - Darkwood Devil on 02/12/2002 08:59:00 |
 |
|
Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts
Posted - 02/12/2002 : 09:01:30
|
quote: spomenuo bih Roberta De Angelisa covjeka koji crta naslovnice NN i naravno neke od epizoda istog serijala...
Svaka cast!
 |
 |
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum

.jpg)
Croatia
8299 Posts
Posted - 02/12/2002 : 10:06:04
|
Ima jos brdo toga, ali ne cujem niciji glas...
"RASTE KAO NADA, KAO MORE, KAO BOR, KAO POKRET, KAO ZORA, KAO DETE, KAO KRV, KAO ŽELJA MEÐU NAMA, RASTE KAO BOL I GRIZE SVE PRED NAŠIM OCIMA..." |
 |
|
Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum

.jpg)
Croatia
8299 Posts
Posted - 02/12/2002 : 10:11:51
|
Uhhh pa daleko smo mi od ispucavanja najjacih...
"RASTE KAO NADA, KAO MORE, KAO BOR, KAO POKRET, KAO ZORA, KAO DETE, KAO KRV, KAO ŽELJA MEÐU NAMA, RASTE KAO BOL I GRIZE SVE PRED NAŠIM OCIMA..." |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17313 Posts
Member since 25/10/2001 |
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum

.jpg)
Croatia
8299 Posts
Posted - 02/12/2002 : 10:15:03
|
Vidi vidi tko nam se probudio iz zimskog sna:-))) 
 |
|
Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts
|
Pajke
Senior Member

Serbia
2999 Posts
Member since 13/11/2001 |
Posted - 02/12/2002 : 11:32:03
|
quote:
hmmmmm malo je tesko odluciti se za svog OMILJENOG strip autor(crtac mi zvuci onako previse zanatski,ogranicujuce i bezveze) i evo sad dok razmisljam o tome kroz glavu mi prolaze tuce autora koji bi rado poneli to zvanje al im ne da ovo drugo tuce:) sta znam,slozio bih se sa bocom da je waterson kao kompletan autor NEPRIKOSNOVEN! covek koji sve vreme izlazenja svoga stripa(kalvin i hobs,jelte)uspe da odrzi neverovatan standard, uprkos konstantnom pritisku izdavacke kuce ne dozvoli nikad da mu strip postane ono sto nije(reklama za gace,majice,case,figurice,igrice) i na kraju ga na vrhuncu popularnosti ugasi uz obrazlozenje u fazonu:"bolje sada nego kada postane nacisto izlizan i istrosen",definitivno zasluzuje najveci moguci respekt. a i to se valjda racuna... o otomu i njegovoj akiri sam vec tupio po raznoraznim topicima(i spremam se opet:)pa da se ne ponavljam.zbog tih i mnogih drugih razloga on bi bio moj omiljeni istocnjacki autor. a od domacih...pregrst: sale mihajlovic ,maja veselinovic,dario kukic,stef bartolic,tomaz lavric,aleksandar zograf i naravno neprejebivi tandem wostok/GRABOWSKI!:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ...s tim sto je po pitanju svih gore navedenih meni licno MNOGO bitnija kompletan filing koji ostavljaju njihovi stripovi negoli njihova crtacka izvedba...
************************* Respect My Authority!!!
Precerase ga!...
|
 |
|
Pajke
Senior Member

Serbia
2999 Posts
|
Pajke
Senior Member

Serbia
2999 Posts
|
Aster
Average Member

.jpg)
Hungary
871 Posts
Member since 18/06/2002 |
Posted - 02/12/2002 : 11:52:10
|
Ej Dylane,i meni je palo na pamet da pokrenem topic pod istim naslovom
Kuca Bonelli je prepun talentovanih majstora,toliko ih je i toliko su dobri da neznam sastaviti pravi rjedosled. Italija: Civitelli,Stano,Bianchini(vidi LMS MrNo Dvojica protiv svih sa nastavcima), Corrado ROI,Claudio VILLA, Bruno Brindisi,Dallagnol,Bagliardo,Roberto BONADIMANI. Odlican je jos crtez italijana Rodolpha DAMMAGGIOa koji zivi u USA i crta BatMana.
Belgija: Hermann je jedan od najboljih (vidi Tornjevi Boa-Morija).
Francuska:crtac Nasljednika: Phillip Franq, LOISEL(Ratnici sa Akbara).
YU: Kerac.
|
 |
|
Aster
Average Member

.jpg)
Hungary
871 Posts
Member since 18/06/2002 |
|
Pajke
Senior Member

Serbia
2999 Posts
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 02/12/2002 : 14:50:26
|
Civitelli,Ferri,Hermann,Giraud,Morris,Vance,Milazzo,Uderzo,PF,Cvilla,Verni,Parlov,Rosinski...
Go ahead punk, make my day...
|
 |
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum

.jpg)
Croatia
8299 Posts
Posted - 02/12/2002 : 15:13:58
|
/////
 |
|
Topic  |
|