forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Najbolji Crtac
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

Zox
Senior Member

1183 Posts

Member since 04/06/2002

Posted - 04/12/2002 : 09:07:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zox's Homepage  Send Zox a Private Message
Ima, dd fan, masa Zorroa.

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17313 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 04/12/2002 : 10:16:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
ajd se ti Gorane probudi u devet ujutro i nacrtaj bolje od Berija ( crtac Flas Gordona ) naprimjer
sigurno neces
zato sto je to drugaciji stil crtanja
Go to Top of Page

GParlov
Special guest star

2246 Posts

Member since 06/11/2002

Posted - 04/12/2002 : 10:19:50  Show Profile Show Extended Profile  Send GParlov a Private Message
quote:
Originally posted by Kruger

ajd se ti Gorane probudi u devet ujutro i nacrtaj bolje od Berija ( crtac Flas Gordona ) naprimjer
sigurno neces
zato sto je to drugaciji stil crtanja

Vec sam na poslu!

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17313 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 04/12/2002 : 10:25:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
znaci radis na tome
ali nevjerujem da ces biti bolji
hehehe
Go to Top of Page

GParlov
Special guest star

2246 Posts

Member since 06/11/2002

Posted - 04/12/2002 : 10:48:08  Show Profile Show Extended Profile  Send GParlov a Private Message
quote:
Originally posted by MAGIC

mene zanima Gorane,kad ces ti poceti da izdajes SVOJ neki projekat,znaci nesto po cemu ces biti prepoznatljiv ,kao sto su recimo dans poznati herman,prat,moebius,...znaci nesto cisto autorsko...van bonelija,ali u okviru nekog serijala..imas li tako nesto u planu?Red bi bio das se pojavi neko sa ovih prostora sa nekim takvim projektom,.....

A kome da ponudim moj autorski projekt?Cak iako se javim nekim od tih Francuza (koji njeguju "autorski strip) ponudit ce mi (ako) neki njihov projekt.Znaci opet sam na nuli.Ako nisi primjetio,danas kao autori egzistiraju samo oni koji su si ime napravili davnih dana.I dalje pricamo samo o Moebiusu ,Hermannu,Bilalu...
Dobro,ima tu casnih izuzetaka...ali samo potvrduju pravilo.

Inace...nedavno su me kontaktirali iz Humanoida i ponudili mi da crtam nasto sto bi bilo na tragu Gospodara prstenova ali...meni se to neda crtati.Ne zanimaju me povijesni stripovi...a niti sword & sorcery.Sad zamisli da sam to svejedno prihvatio...to bi izaslo u nekakvom albumu,pod mojim imenom,ti bi to kupio (mozda) i rekao:"Eto autorskog stripa od G.Parlova!"...a ja s tim autorstvom ne bi imao nikakve veze.Scenario od nekog drugog,tema koja me ne zanima i jos ti oni kazu: "M'sje Parlov ,morate crtati kao ovaj ili onaj..."
Sta ostaje od mene u mom autorskom stripu?!

Zato cu vjerojatno jos dugo s ponosom crtati industrijski strip!
...koji je uglavnom onaj zbog kojeg smo vecina nas i poceli citati stripove!

Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 04/12/2002 : 11:02:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message
Sta bi ti crta? Mislim koja tematika ti najbolje odgovara?

"RASTE KAO NADA, KAO MORE, KAO BOR, KAO POKRET, KAO ZORA, KAO DETE, KAO KRV, KAO ŽELJA MEÐU NAMA, RASTE KAO BOL I GRIZE SVE PRED NAŠIM OCIMA..."
Go to Top of Page

GParlov
Special guest star

2246 Posts

Member since 06/11/2002

Posted - 04/12/2002 : 11:32:51  Show Profile Show Extended Profile  Send GParlov a Private Message
quote:
Originally posted by Kruger

znaci radis na tome
ali nevjerujem da ces biti bolji
hehehe

Evo...ocijeni ti!

Go to Top of Page

Pajke
Senior Member

Serbia
2999 Posts

Member since 13/11/2001

Posted - 04/12/2002 : 11:41:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajke a Private Message
Dobra tematika...jos bolja izvedba!...samo ja volim da ima malo vise mesa i jace kukove...
Go to Top of Page

MAGIC
stripovi.com suradnik

Lebanon
3341 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 04/12/2002 : 11:48:52  Show Profile Show Extended Profile  Send MAGIC a Private Message
E,Gorane hvala na odgovoru.Ja sam se jednostavno poveo razmisljanjem,sta bi ja pokusao da uradim,da imam nekog dara za crtanje ;-)
Mogao sam i pretpostaviti da te razne izdavacke kuce uglavnom nabijaju na nos neke svoje ideje i teme,i da je jako tesko ostvariti tako neki projekat cisto da bude samo tvoj.

Inace ,ja bih kupio taj strip u stilu Gospodara,jer obozavam epsku fantastiku ;-) ....

Da ne bi doslo do neke zabune,da ispadne da nesto kritikujem,ja obozavam tzv "industrijski" strip,narucito Kena,Zagora,Texa,....a sad sam poceo gleedati i slike Magica Venta,posto jos uvek ne znam italijanski,i mnogo mi se dopada. :-))

Cinema, simulated life, ill drama
Fourth Reich culture - Americana
Chained to the dream they got ya searchin for
Tha thin line between entertainment and war
Go to Top of Page

Zox
Senior Member

1183 Posts

Member since 04/06/2002

Posted - 04/12/2002 : 12:19:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zox's Homepage  Send Zox a Private Message
quote:
Evo...ocijeni ti!

Yup, to se zove odgovoriti argumentovano.

Go to Top of Page

Melina
Average Member

Croatia
641 Posts

Member since 24/10/2001

Posted - 04/12/2002 : 12:43:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Melina a Private Message
quote:
Originally posted by GParlov A kome da ponudim moj autorski projekt?Cak iako se javim nekim od tih Francuza (koji njeguju "autorski strip) ponudit ce mi (ako) neki njihov projekt.Znaci opet sam na nuli.

Ovo je baa i mene jako zanimalo. Cudi me kako to da nemaa neato ato radia 'za sebe', bez pretenzija na objavljivanje i bez ogranicavajucih kompromisa. Meni su baa dragi tvoji nekadaanji stripovi iz Patka i nekako sam se uvijek nadala da imaa neato ato radia kada ne radia u manufakturi i po strogim okvirima.
Baa me je sada ta spoznaja da nemaa *baa niata* ralalostila.

A i ta nemogucnost objavljivanja mi je malo cudna - ne radia li uglavnom C/B? Humanoidsi imaju najskuplje i najljepae albume, ali nisu baa ni svi crtaci/stripovi primjereni za takvu opremu - meni su jednako dragi crno-bijeli autori na nekom mekom papiru, a takva izvedba nije neostvariva.

Osim toga, svi se nadamo uspjehu Markovih izdavackih planova.
Go to Top of Page

Aster
Average Member

Hungary
871 Posts

Member since 18/06/2002

Posted - 04/12/2002 : 15:13:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aster's Homepage  Send Aster a Private Message
quote:
Originally posted by GParlov
[

Stano je stoti broj DD-a crtao preko dvije godine!Skoro tri.Znam ,bio sam tamo!Hermann,ne znam tocno,izda otprilike jedan album na godinu...sto ti otprilike dode tjedan dana na jednu tablu!

[img]http://www.inet.hr/~vjelenic/razno/gp.gif"

Mislio sam da ovo ide brze.....
Za dobar posao treba vremena.

Gorane,kako to da si bio tamo kad je Stano radio na 100-tom Dylanu???
Go to Top of Page

Aster
Average Member

Hungary
871 Posts

Member since 18/06/2002

Posted - 04/12/2002 : 15:16:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aster's Homepage  Send Aster a Private Message
Uostalom crtez ti je dosta dobar.
Go to Top of Page

Zox
Senior Member

1183 Posts

Member since 04/06/2002

Posted - 04/12/2002 : 15:19:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zox's Homepage  Send Zox a Private Message
Ako hoces da radis za Bonelli, moras u startu da "obecas" bar dvanaest tabli mjesecno. Ne izgleda puno, ali dosta crtaca i radi upravo dvanaest tabli mjesecno (Giez, onaj iz Nick Raidera i Magicoventoa, cuo sam nekad davno, radi PET tabli mjesecno).

Go to Top of Page

GParlov
Special guest star

2246 Posts

Member since 06/11/2002

Posted - 04/12/2002 : 15:34:41  Show Profile Show Extended Profile  Send GParlov a Private Message
quote:
Originally posted by Aster
Gorane,kako to da si bio tamo kad je Stano radio na 100-tom Dylanu???

Pa upoznao sam se s njim upravo nekako kako je pocinjao raditi tu epizodu.Tada mi je pokazao nekoliko (jos nedovrsenih)prvih tabli.
Druzeci se s njim kroz nekoliko naknadnih godina imao sam priliku vidjeti korak po korak kako je nastajala ta epizoda.Zavrsio ju je skoro 3 god poslije.Dobro...radio je jos i naslovnice i kalendar sa DD-om za "Max"!

Go to Top of Page

GParlov
Special guest star

2246 Posts

Member since 06/11/2002

Posted - 04/12/2002 : 15:40:24  Show Profile Show Extended Profile  Send GParlov a Private Message
quote:
Originally posted by Melina

quote:
Originally posted by GParlov A kome da ponudim moj autorski projekt?Cak iako se javim nekim od tih Francuza (koji njeguju "autorski strip) ponudit ce mi (ako) neki njihov projekt.Znaci opet sam na nuli.

Ovo je baa i mene jako zanimalo. Cudi me kako to da nemaa neato ato radia 'za sebe', bez pretenzija na objavljivanje i bez ogranicavajucih kompromisa. Meni su baa dragi tvoji nekadaanji stripovi iz Patka i nekako sam se uvijek nadala da imaa neato ato radia kada ne radia u manufakturi i po strogim okvirima.
Baa me je sada ta spoznaja da nemaa *baa niata* ralalostila.

A i ta nemogucnost objavljivanja mi je malo cudna - ne radia li uglavnom C/B? Humanoidsi imaju najskuplje i najljepae albume, ali nisu baa ni svi crtaci/stripovi primjereni za takvu opremu - meni su jednako dragi crno-bijeli autori na nekom mekom papiru, a takva izvedba nije neostvariva.

Osim toga, svi se nadamo uspjehu Markovih izdavackih planova.

Bas mi je zao da sam te razocarao,Melina! Ali me cudi,s obzirom da poznas onu ekipu (Macan ,Sudzuka itd),da ne znas kako otprilike te stvari idu.

He..zasto imas onako cudna slova?

[img]http://www.inet.hr/~vjelenic/razno/gp.gif"

Edited by - GParlov on 04/12/2002 15:51:18
Go to Top of Page

Pajke
Senior Member

Serbia
2999 Posts

Member since 13/11/2001

Posted - 04/12/2002 : 15:41:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajke a Private Message
Mozes li nam reci kako je doslo do tvog prvog kontakta sa Bonelijevcima...kako je sve to pocelo?
Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 04/12/2002 : 15:43:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message
Ova maca je mrak:-))))

"RASTE KAO NADA, KAO MORE, KAO BOR, KAO POKRET, KAO ZORA, KAO DETE, KAO KRV, KAO ŽELJA MEÐU NAMA, RASTE KAO BOL I GRIZE SVE PRED NAŠIM OCIMA..."
Go to Top of Page

GParlov
Special guest star

2246 Posts

Member since 06/11/2002

Posted - 04/12/2002 : 15:43:45  Show Profile Show Extended Profile  Send GParlov a Private Message
Huh...pa ovo postaje pravi mali interview!

Go to Top of Page

Pajke
Senior Member

Serbia
2999 Posts

Member since 13/11/2001

Posted - 04/12/2002 : 15:44:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajke a Private Message
...i kako to bas Magico Vento?
Go to Top of Page

GParlov
Special guest star

2246 Posts

Member since 06/11/2002

Posted - 04/12/2002 : 15:45:19  Show Profile Show Extended Profile  Send GParlov a Private Message
Eto ...javio se i Yoda!

Go to Top of Page

GParlov
Special guest star

2246 Posts

Member since 06/11/2002

Posted - 04/12/2002 : 15:46:59  Show Profile Show Extended Profile  Send GParlov a Private Message
Mislio sam na Darkwood Dia,ali ste prebrzi pa mi umecete postove tamo gdje sam ga htio staviti ja!

Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 04/12/2002 : 15:47:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message
Om!

Go to Top of Page

GParlov
Special guest star

2246 Posts

Member since 06/11/2002

Posted - 04/12/2002 : 15:47:35  Show Profile Show Extended Profile  Send GParlov a Private Message

Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 04/12/2002 : 15:50:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message
Shake it baby:-)))))

Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000