forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 problem sa aukcijama i sajtom
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

vope
Senior Member

Montenegro
2970 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 07/01/2010 : 16:35:17  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
Neposredno prije isteka aukcije za Zagorov gnev cio sajt je otišao u PM ili je to samo kod mene slučaj? Nije se moglo ispratiti nekoliko aukcija. U čemu je bio problem?

...

Markos
Webmaster

Croatia
29727 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 07/01/2010 : 16:39:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Održavanje servera, na 10 minuta je bio prekid rada.

Trouble will find me
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2970 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 07/01/2010 : 16:42:06  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
Pa šta će biti sa aukcijama koje su istekle u tom periodu? Par aukcija na koje sam htio da ostavim ponude su se završile tada.

...
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2970 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 07/01/2010 : 16:46:02  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Zar se prilikom takvih stvari ne zamrzava vrijeme na sajtu? Baš zbog aukcija.

...
Go to Top of Page

zvoneto
Starting Member

Bosnia and Herzegovina
20 Posts

Member since 12/12/2009

Posted - 07/01/2010 : 17:00:09  Show Profile Show Extended Profile  Send zvoneto a Private Message  Reply with Quote
ja sam mislio da je od preopterećenja palo sve pošto je dosta ponuda bilo baš tada. uhhh kolika se lova samo odvrtila zadnjih par sati
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2970 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 07/01/2010 : 17:01:11  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
I to je sve??
Sve u cilju fer-pleja, a? Nisko...

...
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29727 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 07/01/2010 : 17:04:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Nisam znao za to, radove su radili bez da su me upozorili, inace bih na vrijeme reagirao.
Ovako, sad su vec poslane poruke dobitnicima i ... malo je problem sad to sve vraćati iznova.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29727 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 07/01/2010 : 17:07:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vope

quote:

Zar se prilikom takvih stvari ne zamrzava vrijeme na sajtu? Baš zbog aukcija.

Ne mozes zamrznuti vrijeme. Mogu samo produziti vrijeme trajanje neke aukcije. Medjutim, kako je server fizicki bio ugasen, nisam mogao produziti aukcije. Kad su ga ponovo upalili, sve je proradilo i aukcije su automatski istekle i obavijesti poslane prije nego sam uopce stigao reagirati.

Trouble will find me
Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 07/01/2010 : 17:24:36  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message  Reply with Quote
Moze li se znati tacno vrijeme od-do je trajao prekid,tj.smetnje sa serverom??
Bas me to nesto zanima
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2970 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 07/01/2010 : 17:29:48  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
Od otprilike minut prije isteka aukcije za Zagorov gnev pa sledećih desetak minuta, manje-više.

...
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 07/01/2010 : 17:33:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zvoneto

ja sam mislio da je od preopterećenja palo sve pošto je dosta ponuda bilo baš tada. uhhh kolika se lova samo odvrtila zadnjih par sati

A kolika se tek uštedila!

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 07/01/2010 : 17:37:48  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message  Reply with Quote
Evo linka:
http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-view&ID=1957843
Ja mislio da je i mene to zakacilo pa da sam nesto ustedio,ali kad se pogleda kad je zadnja ponuda ostavljena a kad je aukcija zavrsila,tad se vidi da je sve regularno bilo i da sam ipak ,jednostavno,imao srece
Ovako nesto,dobiti za ove pare je ipak super,super povoljno,ili???
Go to Top of Page

zvoneto
Starting Member

Bosnia and Herzegovina
20 Posts

Member since 12/12/2009

Posted - 07/01/2010 : 17:41:11  Show Profile Show Extended Profile  Send zvoneto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

quote:
Originally posted by zvoneto

A kolika se tek uštedila!

i to što kažeš, ja sam uštedio oko 1000 i nešto kuna ali više zahvaljujući kolegi Bihać(Una), čovjek fino gospodski ponudi cifru i ode a ja do zadnje sekunde bio tamo ali džaba kad mi je džep plitak
Go to Top of Page

zvoneto
Starting Member

Bosnia and Herzegovina
20 Posts

Member since 12/12/2009

Posted - 07/01/2010 : 17:44:04  Show Profile Show Extended Profile  Send zvoneto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bihac-una

Evo linka:
Ja mislio da je i mene to zakacilo pa da sam nesto ustedio,ali kad se pogleda kad je zadnja ponuda ostavljena a kad je aukcija zavrsila,tad se vidi da je sve regularno bilo i da sam ipak ,jednostavno,imao srece

kolega, čestitke na osvojenoj aukciji mislim da si dobio pravu stvar ajde ako ti nije mrsko javi mi na PM koliko si bio ponudio onako čisto da znam kopka me malo?
Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 07/01/2010 : 17:56:32  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message  Reply with Quote
Ovo sam sve uzeo radi LMS 78 koji trebam
Sto se tice kompleta Extra Zagor,taj sam kupio vec ovdje:
http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-view&ID=1577209
Ali eto,posto sam "teski"Zagorovac,onda mi ne smeta imati i po par kompleta istih
Nekad me ljudi napadaju da kupujem iste stvari itd,ali to nije grijeh ,mislim
Sto se tice moje ponude ,bio si otprilike blizu,sto bi se kazalo,vruce
Go to Top of Page

zvoneto
Starting Member

Bosnia and Herzegovina
20 Posts

Member since 12/12/2009

Posted - 07/01/2010 : 18:01:20  Show Profile Show Extended Profile  Send zvoneto a Private Message  Reply with Quote
e a vidiš ja sam licitirao sve radi ovih Extra, taj LMS mi uopće nije bio zanimljiv. sa ovima bih skoro kompletirao i imao jedno 30 viška a okrutni runok bi išao na bubanj već idući dan hehehee. nema veze biće prilike, čestitke još jednom!
Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 07/01/2010 : 18:07:15  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message  Reply with Quote
Ma bice prilike,naravno!
Hvala na cestitkama,svako dobro zelim
PS:pogledaj na pik.ba,tamo ih zna isto biti,radi poste ti govorim,ustedio bi jer je unutar BiH
Go to Top of Page

giant
Average Member

Slovenia
932 Posts

Member since 22/10/2006

Posted - 07/01/2010 : 22:12:43  Show Profile Show Extended Profile  Send giant a Private Message  Reply with Quote
Malo sam potražio vreme zadnjih ponuda kod onih dveribadovih isteklih aukcija i kako sam ja zaključio, da je prekid rada aukcija trajao od:

broj / zadnja data ponuda / vreme isteka aukcije

79 / 16:08:30 / 16:08:40 - OK
-----------------------------------------------
84 / 15:43:21 / 16:16:20
86 / 3 dana nazad / 16:20:57
94 / 15:45:08 / 16:23:09
96 / 15:51:47 / 16:24:38
97 / 10:58:58 / 16:31:28
-----------------------------------------------
98 /16:31:54 / 16:33:00 - OK

Onda je išlo opet sve u redu...inače moje mišljenje je, da se sad ne isplati ponovno stavljati nazad vreme, NEKA BUDE NAUKA za ubuduće, da se uvijek ne isplati stavljati ponude u zadnjem trenu....

Invincible shield

Edited by - giant on 07/01/2010 22:28:11
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2970 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 08/01/2010 : 12:31:55  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
Pre(jebe)bidavanje uzduž i poprijeko je za one sa jako, jako, jako dubokim džepom ili sa nekim zadnjim namjerama. Zato i pecam zadnje momente oslanjajući se na to da će sistem-sajt funkcionisati u svakom momentu, but shit happens all the time....

...

Edited by - vope on 08/01/2010 12:32:17
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29727 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 08/01/2010 : 12:46:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pre(jebe)bidavanje uzduž i poprijeko je za one sa jako, jako, jako dubokim džepom ili sa nekim zadnjim namjerama. Zato i pecam zadnje momente oslanjajući se na to da će sistem-sajt funkcionisati u svakom momentu, but shit happens all the time....

Gle, svatko tko je malo češće na sajtu je sigurno uočio kako u zadnjih petnaest dana, otkad je sajt dobio novo ruho i nova dva servera, postao bitno stabilniji i brzi. Mislim da cemo se oko toga sloziti? Stranice se otvaraju jako brzo, nema zastoja, koristenje je prilicno olaksano svima. Tih 10 minuta prekida je iznimka, nesrecom se dogodio bas u to vrijeme kad su te atraktivne aukcije isticale. Ja cu se potruditi da se to ne dogadja (pa, na kraju krajeve, meni to nije u interesu), ali jednostavno, nisam ni ja svemoguci.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 08/01/2010 : 13:27:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:

U čemu je razlika?

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 08/01/2010 : 17:17:06  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message  Reply with Quote
quote:

Vojo,smiri se.Bit će tih Zagora opet po aukcijama.Slučajno se dogodilo da sajt zašteka.Evo vidiš da je meni i Renky-u najžalije zbog tog.
Ovog puta su profitirali oni koji stave ponudu ranije.Igrom slučaja došlo je do zastoja i bilo bi previše komplicirano sada vraćati tih par aukcija,obavještavati ljude koji su ih osvojili,itd,itd.
Pošalji mi poruku za koji strip si htio licitirat,pa možda izvučem još koji glancer iz prašine....normalno,isto vrijedi i za Renky-a,kao jednog od najvećih ljubitelja Bonelli-jevih stripova.Renato,zar tebi šefovi(prijatelji) nisu zabranili direktnu i indirektnu komunikaciju sa zločastim "dveribadom"?

Inače,sam način licitiranja u zadnjim sekundama je riskantan iz više razloga.Strip obično postigne visoko nerealnu cijenu ukoliko se nađu dvojica koji ne odustaju i ponude visoke iznose,pa kada se ta dva iznosa preklope,strip ispadne preskup.Može doć do zastoja ,kao u ovakvom primjeru, itd,itd.Možda je najrealnije postavit iznos do kojeg misliš licitirat(subjektivna ocijena svakog potencijalnog kupca o vrijednosti pojedinog strip primjerka) i preostaje ti jedino čekat.Na nekima aukcijama,ukoliko se licitira u zadnjim sekundama,vraća se vrijeme aukcije.To donekle "spriječava" licitiranje u zadnji tren,ali vrlo pogoduje prodavačima jer predmeti obično postignu još veću cijenu i uvijek je netko u neravnopravnom položaju.Zbog tog ispada da je najrealnije postavit svoju cijenu do koje ideš i preostaje ti samo čekat,kako bi se izbjegle slične situacije.
Vrlo često sam nastojao postavljat aukcije da izlaze u ranim jutarnjim satima,upravo iz razloga da se ne licitira u zadnjim sekundama,pa i to nije bilo dobro.Uglavnom,stalno se netko na nešto buni..npr.ukoliko postaviš aukciju sa fiksnom cijenom,ne valja jer je skupo.Ukoliko postaviš nisku cijenu,ne valja jer si licemjeran i znaš da će strip postić visoku cijenu.Ukoliko postaviš strip od jedne kune,tada si pokvarenjak jer navlačiš ljude da licitiraju.I tako u nedogled uz milion objašnjavanja.Možda je riješenje postavit puno atraktivnih stripova odjednom i zagušit tržište sa dobrom ponudom,a ukoliko i tada stripovi postignu visoke cijene,svatko od prodavača može ispast fer i uz određeni postotak tolerancije,spustit malo cijenu konačnom kupcu.Mišljenja sam da pravi trgovac,koji razumije svoj posao(ili je naučio),može prodat i "svinju u Islamabadu",a da ga pritom kupci poštuju i cijene.....negdje sam čuo spomenutu sintagmu i djeluje mi simpatično-napominjem,da netko krivo ne bi shvatio!

Inače,Vojo,bolje ti nama javi kada se ženiš!?Da jednom prisustvujemo crnogorskoj svadbi,a svakako javi ako trebaš kuma!
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 08/01/2010 : 17:19:01  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bihac-una

Evo linka:

Recimo da je realno.Zagori EXTRA su ti ispali oko 10 kuna,a ovaj LMS ispadne kao poklon.Realna aukcija.Hvala na kupnji!
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 08/01/2010 : 18:04:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dveribad
Evo vidiš da je meni i Renky-u najžalije zbog tog.

Zaboli Renkyja pišo zbog toga!
quote:
Ovog puta su profitirali oni koji stave ponudu ranije.Igrom slučaja došlo je do zastoja i bilo bi previše komplicirano sada vraćati tih par aukcija,obavještavati ljude koji su ih osvojili,itd,itd.
Pošalji mi poruku za koji strip si htio licitirat,pa možda izvučem još koji glancer iz prašine.

I dalje mi nije jasno zašto ne bidati ranije ako znaš svoje mogućnosti?
PS
Da sam zloban, a nisan, ja bi moga reći kako ovo potvrđuje tezu koja već odavno kruži među kolekcionarima kako umjetno nabijaš cijene a onda prvom sljedećem ponuđaču prodaš "zalutali glancer iz prašine". Pa mu ga čak i ponudiš malo jeftinije jerbo eto... stari kriza je... A pritom taj jadnik ni ne skuži da je u nadbidavanju sa "Patrickom Swayzeom" već dobrano zaglibija.
Zato pazi, da netko ne iskoristi ovakve detalje pa ih ne napiše javno na forumu. Jbga, znamo mi neki da to nije tako ali uvik imaš neupućenih kojima svašta pada na pamet.
quote:
...normalno,isto vrijedi i za Renky-a,kao jednog od najvećih ljubitelja Bonelli-jevih stripova.

Hvala na ponudi ali ipak ne, čekam ako postaviš neka zanimljive A4 aukcije. Do tada guli one koji imaju viška... nostalgije!
quote:
Renato,zar tebi šefovi(prijatelji) nisu zabranili direktnu i indirektnu komunikaciju sa zločastim "dveribadom"?

Na moju sriću od faksa sam obrtnik i nemam šefove. To, ako ti sa svojim prijateljima komuniciraš na takav šefovski način, je vaš problem.
Postavija san ti neka pitanja u više navrata, nisi odgovorija. Dalje je zaista nepotrebno insistirati na jednostranoj komunikaciji. Odgovori pa možemo dalje iako mislin da smo dopizdili pa rađe nemojmo.
quote:
Vrlo često sam nastojao postavljat aukcije da izlaze u ranim jutarnjim satima,upravo iz razloga da se ne licitira u zadnjim sekundama,pa i to nije bilo dobro.Uglavnom,stalno se netko na nešto buni..npr.ukoliko postaviš aukciju sa fiksnom cijenom,ne valja jer je skupo.Ukoliko postaviš nisku cijenu,ne valja jer si licemjeran i znaš da će strip postić visoku cijenu.Ukoliko postaviš strip od jedne kune,tada si pokvarenjak jer navlačiš ljude da licitiraju.I tako u nedogled uz milion objašnjavanja.Možda je riješenje postavit puno atraktivnih stripova odjednom i zagušit tržište sa dobrom ponudom,a ukoliko i tada stripovi postignu visoke cijene,svatko od prodavača može ispast fer i uz određeni postotak tolerancije,spustit malo cijenu konačnom kupcu.Mišljenja sam da pravi trgovac,koji razumije svoj posao(ili je naučio),može prodat i "svinju u Islamabadu",a da ga pritom kupci poštuju i cijene.....negdje sam čuo spomenutu sintagmu i djeluje mi simpatično-napominjem,da netko krivo ne bi shvatio!

http://www.eko-flor.hr/usluge.html#6

Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2970 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 08/01/2010 : 19:17:53  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Gle, svatko tko je malo češće na sajtu je sigurno uočio kako u zadnjih petnaest dana, otkad je sajt dobio novo ruho i nova dva servera, postao bitno stabilniji i brzi. Mislim da cemo se oko toga sloziti? Stranice se otvaraju jako brzo, nema zastoja, koristenje je prilicno olaksano svima. Tih 10 minuta prekida je iznimka, nesrecom se dogodio bas u to vrijeme kad su te atraktivne aukcije isticale. Ja cu se potruditi da se to ne dogadja (pa, na kraju krajeve, meni to nije u interesu), ali jednostavno, nisam ni ja svemoguci.

OK je. Iznervirao sam se jer jednog Zagora dugo tražim u dobrom stanju a ovaj mi je izmakao zbog ove više sile. Izvinjavam se zbog oštrijeg nastupa. I poljubac

...
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2970 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 08/01/2010 : 19:21:08  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

quote:

U čemu je razlika?

Nekad je nema. Nekad je ima. Uz malo sreće, malo naklonosti tehnoloških bogova i eto ti željenog stripa po prihvatljivoj cijeni. E sad, šta je prihvatljiva cijena? Itd...

...
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000