forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Svastara za kolekcionare.
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 48

sonjecka
Senior Member

Croatia
1172 Posts

Member since 29/09/2004

Posted - 14/04/2010 : 15:57:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit sonjecka's Homepage  Send sonjecka a Private Message  Reply with Quote
kod nas ti postoje jos aukcije:

http://aukcije.hr
i
oglasnik Njuškalo
Zar sakupljas i Action mane?

sva djeca bez nadzora biti ce pojedena!
Go to Top of Page

srleb
Average Member

Serbia
635 Posts

Member since 08/11/2006

Posted - 14/04/2010 : 16:44:24  Show Profile Show Extended Profile  Send srleb a Private Message  Reply with Quote
@ papataz
hehe to je taj Mosmen! Ima li i dalje neki karakteristican miris, ili sam to samo umislio?

Secam se da su bile figurice Masters "originali" i "Kinezi" (nisu originali). Naravno, kinezi su bili dosta jeftinij! Hteo sam da pitam, kakva je razlika izmrdju originala i kineza, po izgledu, pokretljivoscu (zglobovi), ...? Kako prepoznati original?

Pozdrav!!!
Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16590 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 14/04/2010 : 16:47:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by papataz

@Caleb/ Sinak: G1 figure je jako tesko naci kod nas jer ih je malo ko i imao, a oni koji ih imaju danas ne daju ih ni za zivu glavu - Razorclaw sa crtaca ima Grimloka koji nema dino glavu i ne da ga ni za sta na svetu :).

Razumem ga u potpunosti.

Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic
https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
Go to Top of Page

papataz
New Member

Serbia
105 Posts

Member since 14/10/2006

Posted - 14/04/2010 : 16:56:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit papataz's Homepage  Send papataz a Private Message  Reply with Quote
@Sonjecka - nije da skupljam, ali nekako ih imamo 18 komada :D. Hvala za link!

@srleb - to ladno nisu bili "Kinezi" nego "Srbi" :D.
Figure su 'ladno pravljene u Novom Pazaru - kasnije je taj isti lik pravio i lazne Nindza Kornjace.
Razlikuju se po boji, i po tome sto uglavnom nemaju "action feature" - gotovo svaki original ima onu foru da mu zarotiras pojas, a on kao "udari" kad ga pustis.
Uporedi npr. Kralja Hisa na ovoj slici sa originalom sa prethodne strane, pa ce ti biti jasno (ovo su sve laznjaci):

http://www.youtube.com/user/papataz014 - Moj YouTube! Mastersi! Transformersi! Crtaci! Golotinja! (OK, nema golotinje)!
Go to Top of Page

srleb
Average Member

Serbia
635 Posts

Member since 08/11/2006

Posted - 14/04/2010 : 17:06:13  Show Profile Show Extended Profile  Send srleb a Private Message  Reply with Quote
@ papataz
Hvala na odgovorima!

Pozdrav!!!
Go to Top of Page

srleb
Average Member

Serbia
635 Posts

Member since 08/11/2006

Posted - 14/04/2010 : 22:46:31  Show Profile Show Extended Profile  Send srleb a Private Message  Reply with Quote
Sta mislis o ovim Mastersima?

Duplo su jeftiniji od ostalih!

Pozdrav!!!
Go to Top of Page

sonjecka
Senior Member

Croatia
1172 Posts

Member since 29/09/2004

Posted - 15/04/2010 : 15:11:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit sonjecka's Homepage  Send sonjecka a Private Message  Reply with Quote
@papataz - i ja imam nekim slucajem 10-ak action menova :D Sto originala sto onih iz mcDonaldsa koji su mi jos bolje figurice jer su male kao Hasbrove.

Mene zanima He-man kojeg sam ja imala i ne mogu mu nigdje naci sliku.
Znam da mi ga je stari donio negdje s puta i da je bio cijeli u boji kože, cak i kosa nije bila bojana koliko se sjecam,a imao je plavo-sivu letjelicu koja se kacila na pojas (ledja) ili je mogao ugurati noge pa je koristiti kao letjelicu/skuter.

Ovi novi mastersi su odlicni,al nisu mi tako kul ko ovi oldskul!

Edited by - sonjecka on 15/04/2010 15:12:49
Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16590 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 15/04/2010 : 15:23:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sonjecka

Mene zanima He-man kojeg sam ja imala i ne mogu mu nigdje naci sliku.
Znam da mi ga je stari donio negdje s puta i da je bio cijeli u boji kože, cak i kosa nije bila bojana koliko se sjecam,a imao je plavo-sivu letjelicu koja se kacila na pojas (ledja) ili je mogao ugurati noge pa je koristiti kao letjelicu/skuter.

Ovo sam i ja imao + Straska, ali mi je ostala samo letelica.. moracu da je potrazim po podrumu.

Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic
https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
Go to Top of Page

sonjecka
Senior Member

Croatia
1172 Posts

Member since 29/09/2004

Posted - 15/04/2010 : 15:48:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit sonjecka's Homepage  Send sonjecka a Private Message  Reply with Quote
ja uopce ne znam gdje mi je nestala figurica, i sva sam bila ponosna sto sam je imala u to vrijeme uz neke kopije skeletora i batmana :) Imala sam jos nekog plavog ne znam kako se on zove, na ledjima je imao kao neku izduzenu crnu kutiju u koju se stavljala baterija pa su mu narancasto svjetlile oci i ruka. :)

Edited by - sonjecka on 15/04/2010 15:48:47
Go to Top of Page

papataz
New Member

Serbia
105 Posts

Member since 14/10/2006

Posted - 15/04/2010 : 17:05:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit papataz's Homepage  Send papataz a Private Message  Reply with Quote
@srleb - te figure, iz 2000 - 2002. godine, nisu nikada zvanicno dosle u Srbiju- samo par njih je zalutalo do Beograda. Ja imam tu srecu da sam kupio jednog Hi- Mena, Stratosa, Samuraj Borbenog Macka i novi Bunar Sluzi i Dvorac Sive Lobanje iz te serije.
Evo ga dvorac i Stratos, vidi se i pola Hi- Mena na dvorcu :)

(ako pogledate bolje, videcete i iza dvorca carsav u kom su LEGO kocke - jednostavnije mi je da ih tako drzim i onda samo rasirim carsav klincu kad hoce da se igra :D).
Figure mi se svidjaju, kontam da se bacim na njih kad zavrsim sa originalnom serijom.

@Sonjecka: ako je Hi-men bio neobojen, onda je u pitanju domaci laznjak. Pogledaj Hi- Menove na slici gore levo. tako nekako? Moj je bio slican, ali je mnogo vise vukao na roze nego i jedan ovde naslikan.
Ova druga figura, ako je bila Masters, a ne iz neke slicne linije igracaka kojih je onda bilo mnogo, moze biti samo Laser Light Skeletor: http://www.he-man.org/collecting/toy.php?id=1465

http://www.youtube.com/user/papataz014 - Moj YouTube! Mastersi! Transformersi! Crtaci! Golotinja! (OK, nema golotinje)!
Go to Top of Page

sonjecka
Senior Member

Croatia
1172 Posts

Member since 29/09/2004

Posted - 16/04/2010 : 15:45:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit sonjecka's Homepage  Send sonjecka a Private Message  Reply with Quote
@papataz - hm,hm , ne cini mi se da je he-man bio laznjak,znam da ga je stari iz inozemstva donio i bio je od kvalitetnog materijala napravljen i dosta je kostao,al tko zna vise.

DAAAA, to je taj samo ja nisam imala kapuljacu koja se skidala. Zakon! Hvala!Mozda mi je jos negdje po tavanu :)

Go to Top of Page

papataz
New Member

Serbia
105 Posts

Member since 14/10/2006

Posted - 16/04/2010 : 17:37:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit papataz's Homepage  Send papataz a Private Message  Reply with Quote
Pazi, original je izgledao ovako: http://www.he-man.org/collecting/toy.php?id=1452 i bio veoma redak i u osamdesetim (danas taj 2- pack vredi od 800 do cak 3000 dolara, u zavisnosti od stanja pakovanja), a tu je Hi- Men definitivno obojen... Mozda i ja gresim! :)

Go to Top of Page

sonjecka
Senior Member

Croatia
1172 Posts

Member since 29/09/2004

Posted - 17/04/2010 : 17:19:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit sonjecka's Homepage  Send sonjecka a Private Message  Reply with Quote
ma ne vjerujem da grijesis,mozda je moj i bio neka kopija,al znam da je bio malo bolje napralvjen od onih sto ih je bilo po trznici (ko recimo Batman koji je bio siri nego visi :D ) A letjelica je bila sivo-plava,svjetlije plava je bas bila letjelica,a ove raketice su bile koliko se sjecam srebrno-sive. Prekopala sma tavan i nigdje tih figurica :(

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 17/04/2010 : 18:02:21  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sonjecka

kod nas ti postoje jos aukcije:

http://aukcije.hr
i
oglasnik Njuškalo
Zar sakupljas i Action mane?

imaš i aukciju za usa registarsku tablu.
biće lik kad ode tamo skida sa auta tablice pa ih onda prodaje ovde po 10 € komad

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

papataz
New Member

Serbia
105 Posts

Member since 14/10/2006

Posted - 19/04/2010 : 21:43:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit papataz's Homepage  Send papataz a Private Message  Reply with Quote
http://www.youtube.com/watch?v=_n2XPOLFpb4

Klifdzamper! Moj! :D

Go to Top of Page

sonjecka
Senior Member

Croatia
1172 Posts

Member since 29/09/2004

Posted - 20/04/2010 : 23:14:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit sonjecka's Homepage  Send sonjecka a Private Message  Reply with Quote
kuul recenzije.posebno mi se svidio bunar sluzi. Sto se tice novih Transformersa, nekako me jako nervira kako ih danas rade, svaki cas cekam kad ce mi neki dio ostat u ruci i vise se nece moci vratiti. Oil Slick animated mi je nekako najdrazi jer mi se cini da je od kvalitetnije plastike,al nanervirala sam se oko Autobot Skids Mudflap, iako autic odlicno izgleda, uzasavam ga se rastavljat jer je sav "puknut cu" ...

Go to Top of Page

papataz
New Member

Serbia
105 Posts

Member since 14/10/2006

Posted - 21/04/2010 : 00:57:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit papataz's Homepage  Send papataz a Private Message  Reply with Quote
Ja zato i mrzim filmske transformerse, treba ti diploma tehnickog fakulteta i saka Bensedina da ih transformises kako treba.
Animated sam prvo zavoleo crtac, a zatim se navukao na figure.
Sad sam nabavio Masters of the Universe Classics Hordaka i Hi- Mena iz 2002, prvog i pravog. Kad mi oni stignu ima da pravim mega - prikaz: Hi- Men kroz decenije :D.

Go to Top of Page

sonjecka
Senior Member

Croatia
1172 Posts

Member since 29/09/2004

Posted - 23/04/2010 : 14:03:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit sonjecka's Homepage  Send sonjecka a Private Message  Reply with Quote
odlicno! jedva cekam vidjet :)

Go to Top of Page

papataz
New Member

Serbia
105 Posts

Member since 14/10/2006

Posted - 24/04/2010 : 20:15:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit papataz's Homepage  Send papataz a Private Message  Reply with Quote
I got this!

Konacno Wolverine normalne velicine!

Go to Top of Page

REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts

Member since 17/03/2008

Posted - 24/04/2010 : 21:22:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit REJS's Homepage  Send REJS a Private Message  Reply with Quote
Fino fino!!

http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk

Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!

Go to Top of Page

sonjecka
Senior Member

Croatia
1172 Posts

Member since 29/09/2004

Posted - 25/04/2010 : 20:19:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit sonjecka's Homepage  Send sonjecka a Private Message  Reply with Quote
woow,ima prekuul facu! Gdje si ga nasao,nije valjda da su stigli u ducane ?
ja samo imam ovog,bio na nekom velikom popustu, tipa, 5 eura;

Edited by - sonjecka on 25/04/2010 20:21:32
Go to Top of Page

papataz
New Member

Serbia
105 Posts

Member since 14/10/2006

Posted - 27/04/2010 : 23:03:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit papataz's Homepage  Send papataz a Private Message  Reply with Quote
Ovo su Marvel Legends serije 12, jos dok je Toy Biz imao licencu na njih, pre nego sto ih je Hasbro istisnuo sa trzista. pojavila se neka zaostala serija, bas tako, po pet evra ovde :).

Go to Top of Page

sonjecka
Senior Member

Croatia
1172 Posts

Member since 29/09/2004

Posted - 28/04/2010 : 15:00:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit sonjecka's Homepage  Send sonjecka a Private Message  Reply with Quote
ja sam iz te serije onda uspila nabavit Wolweriena, Beasta i Magneta,al cijene su im niske bile iz razloga sto je taj ducan rasprodavao sve da moze zatvoriti.

Go to Top of Page

Babo24
Starting Member

Croatia
71 Posts

Member since 30/09/2009

Posted - 29/04/2010 : 12:20:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Babo24 a Private Message  Reply with Quote
Posto sam veliki ljubitelj, nisam moga odolit a da ne narucim Mystique. Visina 40 cm

My life fades, the vision dims, all that remains... are memories...
Go to Top of Page

sonjecka
Senior Member

Croatia
1172 Posts

Member since 29/09/2004

Posted - 07/05/2010 : 14:18:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit sonjecka's Homepage  Send sonjecka a Private Message  Reply with Quote
ima li netko igrackica, djelova igrackica iz kinder jaja koja misli bacit jer mu se vuku po kuci?
ako da, bilo bi super kad bi dobila nesto od tog jer paralelno uz lego skupljam i kinderse,pa cak i one figurice koje nisu iz original kinder jaja.

nedavno dobila punu kesicu figurica medju njima ima i onih koje nisu iz kinder jaja,al su kuul

Calimero ekipa

Dolcerie Veneziane, lavovi

Go to Top of Page
Page: of 48 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.42 seconds. Snitz Forums 2000