forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Sport
 FC Barcelona - Mes Que Un Club
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 362

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 07/03/2012 : 22:41:24  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by swamp thing

Ma, veze Mesi nema, da iza njega nije Čavi, ne bi postigao ni 5 golova :P

Da, tek kad postigne 10 golova na utakmici, biće nešto od njega!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 07/03/2012 : 22:52:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
Koji su ovo ludaci, privilegija je da mozemo da gledamo jedan ovakav klub
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41169 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 08/03/2012 : 07:34:48  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ja otisao na spavanje posle poluvremena... Ovi ne mogu pola preci i smorio se.. Utakmica rezulatski i takmicarski nezanimljiva totalno.. Bolje da sam gledao APOEL... I ja adios.. Sad vidim 7 komada i to ovaj pacov 5...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29661 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 09/03/2012 : 01:09:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Messi i Ronaldo

sa interneta

Velikog Pelea, neki kažu najvećeg, nisam gledao. Ako je ikakvo opravdanje, nešto kasnije sam se rodio. Prekasno da uživam u njegovim driblinzima, dodavanjima, golovima. Diega Maradonu, iz sličnog razloga, pamtim samo iz faze u kojoj ga je preuzela bjelina. I Diega, nažalost, onog pravog Diega, znam samo s You Tubea, iz poneke kratke arhivske snimke.

I vjerujem starijima, onima koji pamte ta dva majstora, velikana, legende, da je bila privilegija gledati ih u njihovim najboljim danima. Jedan je krenuo krajem pedesetih, onda kad je Brazilu kao 17-godišnjak donio svjetsku titulu, a nastavio idućih 15-ak godina. Drugi je ostavljao bez daha u osamdesetima, kad su u Napoliju promijenili standardni poredak Najvećih. Diega pa tek onda Bog...

Uh, da je to bilo doživjeti, pomislio sam toliko puta. A onda su se pojavila nova dvojica. Nisu im ni do koljena, kažu isti ti stariji, oni koji pamte nogomet iz nekih romantičnijih vremena. Ronaldo i Messi. Messi i Ronaldo. Argentinac i Portugalac. Genijalac i genijalac. U istom vremenu, dijele ih samo dvije godine, a spaja možda različita, ali jednako nevjerojatna lakoća loptanja.

- Djede, kakav je bio taj Messi? A Ronaldo? - pitat će unuci sve nas iz ovog vremena jednoga dana.

A svi mi samo ćemo se nasmiješiti. I sjetiti, nadam se. Valjda će se to dogoditi prije nego nas preuzme staračka demencija.

- Čudesni, nevjerojatni, fenomenalni. Najbolji koji su ikad igrali nogomet.

Tako bi nekako trebao zvučati odgovor. Jedini logičan, jedini istinit. U svom vremenu imamo svog Pelea. I svog Diega. S jednom bitnom razlikom. Imamo ih istovremeno! I ne samo to. Imamo ih istovremeno, imamo jednog u Real Madridu, a drugog u Barceloni. Dva najbolja igrača svijeta, možda i najbolja koja su ikad igrala nogomet, u izravnom okršaju u svakom El Clasicu. U svakoj borbi za naslov u prvenstvu, u Kupu, u Ligi prvaka. Uh, kakva čast...

- A koji je bio bolji? - bit će, siguran sam, sljedeće pitanje radoznalog unuka.

Opet ćemo se nasmiješiti. I, bude li još dovoljno razboritosti, prešutjeti. Jer to je ionako manje važno. Jednako kao što je manje važno što će mnogi na sve ovo reći da jedan impresionirani novinar priča budalaštine. I da je najveći, najbolji, zapravo bio Pele, Maradona, 'pravi' Ronaldo, Puskas ili Di Stefano.

A opet, ne mogu zamisliti da je netko nekad negdje bolje igrao nogomet od, primjerice, Lea Messija. Kako se to točno bolje igra nogomet? Zabije se šest golova u osmini finala Lige prvaka? Dribla se bolje od njega? Igra se elegantnije? Učinkovitije? Donese se momčadi više titula? Oprosti, stara gardo, romantična generacijo, ali ne vjerujem da se može bolje od ovoga...

Da, priznajem, moj odgovor na unukovo pitanje bio bi 'Messi', ali opet mislim da je pametnije prešutjeti. Jer možda sam u krivu. Možda je Ronaldo stvarno bolji, jer tu je zaista razlika u nijansama. Jedan ruši sve elegancijom i potezom, drugi silinom, snagom, a opet ljepotom igre. I obojica su veliki, možda i najveći. U istom vremenu, u borbi za iste trofeje. Ovo je doista vrijeme za prepričavanje. I zato niti jedno slovo napisano o njima dvojici nije previše. Oni to zaslužuju. Jer, zamislite da su u neko imaginarno zajedničko vrijeme igrali Pele i Maradona. Jedan u Barci, drugi u Realu. I da ih je netko stariji od nas mogao gledati. Bili biste ljubomorni, zar ne?

Messi, Barcelona:

2004/05 - 9 utakmica, 1 gol, 0 asistencija
2005/06 - 25 utakmica, 8 golova, 4 asistencija
2006/07 - 36 utakmica, 17 golova, 3 asistencija
2007/08 - 40 utakmica, 16 golova, 13 asistencija
2008/09 - 51 utakmica, 38 golova, 18 asistencija
2009/10 - 53 utakmica, 47 golova, 11 asistencija
2010/11 - 55 utakmica, 53 gola, 24 asistencija
2011/12 - 42 utakmica, 48 golova, 20 asistencija

Ronaldo, Real Madrid:

2003/04 - 40 utakmica, 6 golova, 4 asistencije
2004/05 - 50 utakmica, 9 golova, 4 asistencije
2005/06 - 47 utakmica, 12 golova, 7 asistencija
2006/07- 53 utakmica, 23 gola, 20 asistencija
2007/08 - 49 utakmica, 42 gola, 7 asistencija
2008/09 - 53 utakmica, 26 golova, 11 asistencija
2009/10 - 35 utakmica, 33 gola, 7 asistencija
2010/11 - 54 utakmica, 53 gola, 12 asistencija
2011/12 - 37 utakmica, 42 gola, 9 asistencija

Edited by - supermark on 09/03/2012 13:37:04
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41169 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 09/03/2012 : 09:01:22  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
A kod Ronalda nemas asistencije?

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

johnhartson
Senior Member

Serbia
2814 Posts

Member since 17/10/2003

Posted - 09/03/2012 : 10:55:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit johnhartson's Homepage  Send johnhartson a Private Message  Reply with Quote
Evo da ja pridodam. Ovo su asistencije sa utakmica iz svih klupskih takmicenja u toj sezoni (princip kao i za golove):

Ronaldo:
2003/04 - 4 asistencije
2004/05 - 4 asistencije
2005/06 - 7 asistencija
2006/07- 20 asistencija
2007/08 - 7 asistencija
2008/09 - 11 asistencija
2009/10 - 7 asistencija
2010/11 - 12 asistencija
2011/12 - 9 asistencija

Until the colour of a man's skin is of no more significance than the colour of his eyes - dis a war

Edited by - johnhartson on 09/03/2012 10:57:45
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 09/03/2012 : 11:38:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Ne znam. Maradona je igrao 80tih u Italiji, kada se prvo izbijao bubreg iz lezista a onda postavljala pitanja. Takodje, poluanonimni Napoli je digao u sampione i to dva puta, bukvalno sam od sebe. Ova dvojica igraju u modernijim erama i ceo svoj zivot u etabliranim klubovima gde imaju ceo sistem koji igra za njih, ovaj jedan ceo zivot u Barci gde su nazverali masinu da mu sa svih strana dodaju na pertlu, ovaj drugi prvo kod Fergusona, pa kod Mourinha. Ne omalovazavam njihove kvalitete, ali Diego je bio covek tim, ova dvojica van svojih sistema za sada ne vrede mnogo.

Pele je ceo zivot proveo u mickey mouse ligama tipa Brazil i Amerika i uopste ne treba da ulazi u ovu diskusiju, na stranu sto je igrao u eri kada se smatralo nesportskim da uklizes protivniku. Jednom je naleteo na tvrdji turnir (engleska '66) i zblajvao i pre polufinala.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

johnhartson
Senior Member

Serbia
2814 Posts

Member since 17/10/2003

Posted - 09/03/2012 : 11:47:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit johnhartson's Homepage  Send johnhartson a Private Message  Reply with Quote
Bas tako i ja razmisljam. Po meni uopste nema dvojbe da je Maradona najbolji svih vremena.

A Pele se i 1962. povredio u drugoj tekmi na prvenstvu (protiv Cehoslovacke ako se ne varam) i ostatak turnira odgledao. Brazil je i bez njega bez poraza, dominantno, predvodjen Garincom (kome su navodno na dan utakmice saopstavali protiv koga igra), pregazio sve protivnike na putu do odbrane titule. To dovoljno govori o tome koliko on svoj uspeh duguje i strasnom timu. Argentina bez Maradone 1986. ne bi prosla ni grupu (ok, prosli bi, Koreju bi pobedili verovatno, ali ne bi odmakli dalje).

Until the colour of a man's skin is of no more significance than the colour of his eyes - dis a war

Edited by - johnhartson on 09/03/2012 11:50:44
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 09/03/2012 : 11:55:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
U ovoj danasnjoj pickastoj primeri gde je Pepe glavni grubijan (a u Serie A 80tih svaki tim je imao po dva Pepea u halfliniji), Diego bi setao svakoj ekipi od kaznenog do kaznenog. Mozda je u nekim aspektima bio losiji tehnicar, ali je imao nizak centar gravitacije, misicave noge kao neki bokser i jezivo je tesko bilo skinuti ga sa lopte kad bi stao na nju.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6228 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 09/03/2012 : 12:03:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
Primera je uvek bila "pickasta". Pa i kada je Maradona igrao za Barsu
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 09/03/2012 : 12:10:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jasko

Ma nije. Imao si one Clementove Bilbao ekipe, gde je Goikoetxea ubijao u pojam po ligi. Bas Maradonu je jednom poslao u urgentni.

Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6228 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 09/03/2012 : 12:20:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

quote:

Ma nije. Imao si one Clementove Bilbao ekipe, gde je Goikoetxea ubijao u pojam po ligi. Bas Maradonu je jednom poslao u urgentni.

Sad sam bas pogledao statistiku. U Barsi je za dve godine odigrao samo 36 utakmica?!

Da se ne lazemo, Mesi je slicnih igrackih kvaliteta kao Maradona. Samo sto nema takvu harizmu i takvu autodestruktivnu "crtu"

Za Pelea kazu da je bio najkompletniji igrac. Svakako je bio odlican i medju najboljima. I ono sto sam gledao po snimcima dokazuje takve reci. Steta sto nije malo vise zahvatio '70, pa da mogu da presudim

Edited by - Jasko on 09/03/2012 13:57:08
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29661 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 09/03/2012 : 13:35:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by johnhartson

Evo da ja pridodam. Ovo su asistencije sa utakmica iz svih klupskih takmicenja u toj sezoni (princip kao i za golove):
...

thx, ubacit cu u prvi post
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29661 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 09/03/2012 : 13:41:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Sad sam bas pogledao statisiku. U Barsi je za dve godine odigrao samo 36 utakmica?!

bolesti (hepatitis) i ozljede (slomljeni gležanj)

edit: da spomenem, bas za taj slomljeni glezanj je zasluzan gore spomenuti Goikoetxea

Edited by - supermark on 09/03/2012 13:43:40
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 09/03/2012 : 14:12:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Al je stigao nama zato da uvali patku - ceo stadion se digao da mu aplaudira.

Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3928 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 09/03/2012 : 14:17:04  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
Jes bio majstor, nema sta...
Cini mi se da je sa Napolijem osvojio u kup UEFA...

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 09/03/2012 : 14:25:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by red cloud

Jes bio majstor, nema sta...
Cini mi se da je sa Napolijem osvojio u kup UEFA...

Dobro ti se cini.

Go to Top of Page

ordell
Senior Member

Slovenia
1901 Posts

Member since 20/08/2006

Posted - 09/03/2012 : 14:28:11  Show Profile Show Extended Profile  Send ordell a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne znam. Maradona je igrao 80tih u Italiji, kada se prvo izbijao bubreg iz lezista a onda postavljala pitanja. Takodje, poluanonimni Napoli je digao u sampione i to dva puta, bukvalno sam od sebe. Ova dvojica igraju u modernijim erama i ceo svoj zivot u etabliranim klubovima gde imaju ceo sistem koji igra za njih, ovaj jedan ceo zivot u Barci gde su nazverali masinu da mu sa svih strana dodaju na pertlu, ovaj drugi prvo kod Fergusona, pa kod Mourinha. Ne omalovazavam njihove kvalitete, ali Diego je bio covek tim, ova dvojica van svojih sistema za sada ne vrede mnogo.

Pele je ceo zivot proveo u mickey mouse ligama tipa Brazil i Amerika i uopste ne treba da ulazi u ovu diskusiju, na stranu sto je igrao u eri kada se smatralo nesportskim da uklizes protivniku. Jednom je naleteo na tvrdji turnir (engleska '66) i zblajvao i pre polufinala.

A Zidane?
Meni su te price oko Messija kao najboljeg ikad sulude, jer prerano je o tome pricati a kao 2. i ne treba ici 20 godina unazad da se ga usporedjuje sa Maradonom kad je vec Zizou po tom pitanju daleko bolji. Francuska bez njega je qrac, 2002 nisu ni prosli grupu, 2006 bi vjerovatno i osvojili prvenstvo da nije bilo onoga sa Materazzijem. Jakog li Brazila, sta im je samo tata Zidane radio u 1/2 finalu, sramota. Ista prica sa Realom.
Sto kaze jednom Ribery, " mi kad nismo znali sta cemo sa loptom samo bi je dali Zidanu da napravi nesto".
Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3928 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 09/03/2012 : 14:42:15  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
Ono sto je Ronaldinjo radio sa loptom, bilo je za nepoverovati. Tesko je uporedjivati igrace iz razlicith fudbalskih era.
Pele, Krojf, Maradona, Zidan, Ronaldo, Ronaldinjo, Kristijano, Mesi...tesko je uporediti.

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 09/03/2012 : 15:26:06  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Imao sam čast da gledam ovu utakmicu Zvezde sa Barsom i vidim na delu velikog majstora Maradonu, takođe, po meni, najboljeg fudbalera svih vremena!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29661 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 09/03/2012 : 15:45:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by red cloud

Ono sto je Ronaldinjo radio sa loptom, bilo je za nepoverovati. Tesko je uporedjivati igrace iz razlicith fudbalskih era.
Pele, Krojf, Maradona, Zidan, Ronaldo, Ronaldinjo, Kristijano, Mesi...tesko je uporediti.

pa pola ovih igrača su iz istih fudbalskih era
cruyff i maradona
zidane, ronaldo, a moze i ronaldinho
christiano, messi, a moze i ronaldinho

jedino je pele bio prije svih

btw. za ronaldinha se slazem, najbolji od svih sa loptom
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29661 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 09/03/2012 : 15:51:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ordell

quote:

A Zidane?
Meni su te price oko Messija kao najboljeg ikad sulude, jer prerano je o tome pricati a kao 2. i ne treba ici 20 godina unazad da se ga usporedjuje sa Maradonom kad je vec Zizou po tom pitanju daleko bolji. Francuska bez njega je qrac, 2002 nisu ni prosli grupu, 2006 bi vjerovatno i osvojili prvenstvo da nije bilo onoga sa Materazzijem. Jakog li Brazila, sta im je samo tata Zidane radio u 1/2 finalu, sramota. Ista prica sa Realom.
Sto kaze jednom Ribery, " mi kad nismo znali sta cemo sa loptom samo bi je dali Zidanu da napravi nesto".

zizou je jedan od najboljih, ali usporedjivati njih dvoje je smijesno
pogledaj koliko messi zabija golova,
zidane je zabijao deset puta manje
znam sto ces reci, zidane je zasluzan za proigravanje, ne za zabijanje, ali messi isto tako ima pet puta vise asistencija nego zidane
znam, opet ces reci, kako je zidaneov ucinak nevidljiv, da nisu u pitanju samo golovi i asistencije
a ja te pitam: koliki taj nevidljivi ucinak mora biti, da se isplati vise od 10x vise golova i 5x vise asistencija?
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 09/03/2012 : 16:09:09  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
"zizou je jedan od najboljih, ali usporedjivati njih dvoje je smijesno"

Zidane je jednostavno faca, a ovaj je neki šonjo. A i izjava je malo proturječna, ako je Zidane jedan od najboljih, zašto bi ih bilo smiješno uspoređivati.
Go to Top of Page

ordell
Senior Member

Slovenia
1901 Posts

Member since 20/08/2006

Posted - 09/03/2012 : 16:26:38  Show Profile Show Extended Profile  Send ordell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

quote:
Originally posted by ordell

quote:

A Zidane?

zizou je jedan od najboljih, ali usporedjivati njih dvoje je smijesno
pogledaj koliko messi zabija golova,
zidane je zabijao deset puta manje
znam sto ces reci, zidane je zasluzan za proigravanje, ne za zabijanje, ali messi isto tako ima pet puta vise asistencija nego zidane
znam, opet ces reci, kako je zidaneov ucinak nevidljiv, da nisu u pitanju samo golovi i asistencije
a ja te pitam: koliki taj nevidljivi ucinak mora biti, da se isplati vise od 10x vise golova i 5x vise asistencija?

Tesko je reci kad je nevidljiv

Ma gle, nije mi ni bila namjera usporedjivati ih jer oboje su vrhunski a i jeste nezahvalno reci da je jedan bolji od drugog. No u pitanju je vise bilo koliko jedan igrac znaci za reprezentaciju, e tu se vec moze donekle shvatiti sta je tim bez Zidana ili Messija. Barca raztura i bez njega dok je Francuska bila(jeste) pre i posle 2006 prakticki izgubljena bez njega.
Karizma, energija, inteligencija, frizura? Bit ce da je to ona nevidljivost :)
Ja pre svega obozavam njegov stil igranja, rekao bih nonšalantan.
I nije sve u brojevima, koliko je ono Klose zabijo golova za Njemacku, odmah posle Gerda? Ne mora znaciti da je zato i 2.najbolji njihov napadac ikad.
Jednostavno zato ne volim statistike i matematicko izracunavanje "najboljih", igraca zavolis zbog njegovog stila/karaktera itd. a ne jer stalno zabija golove.
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13530 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 09/03/2012 : 17:02:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Lako je Mesiju u ovakvoj Barsi da igra..
Go to Top of Page
Page: of 362 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.77 seconds. Snitz Forums 2000