forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Martin Mystère
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 173

marko15532
New Member

United Kingdom
139 Posts

Member since 18/12/2011

Posted - 27/03/2012 : 00:04:17  Show Profile Show Extended Profile  Send marko15532 a Private Message  Reply with Quote
Da, malo neadekvatno izražavanje s moje strane, jer sam mislio na srpsko tržište. Ja ću kupovati i tako samo super epizode - bez veze mi je da imam ukoričenu neku glupost, mada za prvih pedeset reko ajde. Na primer, ono biće iz druge dimenzije bih mirno ostavio u drugoj dimenziji (LIB 47). Kad tako preskačemo možda i možemo da si priuštimo Libellus. Ozbiljno, ne znam ko će da im kupuje te slabije u luksuznom izdanju...
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 27/03/2012 : 10:30:43  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by marko15532
Ja ću kupovati i tako samo super epizode - bez veze mi je da imam ukoričenu neku glupost, mada za prvih pedeset reko ajde. Na primer, ono biće iz druge dimenzije bih mirno ostavio u drugoj dimenziji (LIB 47). Kad tako preskačemo možda i možemo da si priuštimo Libellus. Ozbiljno, ne znam ko će da im kupuje te slabije u luksuznom izdanju...

A mislio sam i ja što će mi sve epizode, no onda sam vidio koliko su mi neke stare stvari (čitaj LMS) u lošem stanju nisam mogao odoljeti ne kupiti ih. Šta ćeš, malo nostalgija, malo kolecionarstvo i to te odvuče. Meni je Stvorenje s drugo svijeta/Dnevnik Ambrouza Birsa sasvim solidna epizoda za ono razdoblje, možda i bolja i zanimljivija priča od nekih novijih. A i svojevrstan je to omaž iliti fan-fiction Ambroseu Birceu i njegovom opusu. Točnije "The damned Thing" iz zbirke "Can such things be?"... Prosperijeve priče su barem uvijek imale vrlo obećavajuću i zanimljivu premisu priče, i pravi misteriozni background, a to je autor koji također ima pravu književnu pozadinu s pričama slične tematike. Zadnjih par godina napisao je niz SF romana, uglavnom iz žanra ukronija.

Detaljnije...
http://www.stripovi.com/recenzije/martin-mystere-mm-lms-72-73-tajna-rudnika/640/

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."

Edited by - DeeCay on 27/03/2012 10:43:53
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 27/03/2012 : 11:14:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Kad smo kod kupovanja i spremanja kolekcionarskih LL-izdanja, meni se već s četiri serijala dogodila ista stvar. Kad su krenuli Martin i Mr. No, isprva sam uzimao samo epizode omiljenih mi crtača (Alessandrini, Bignotti i Villa kod Martina, Diso, Bignotti i Civitelli kod Mr. Noa), no onda sam počeo čitati recenzije na sajtu pa sam zaključio da ću tako propustiti neke dosta dobre priče, a i počele su mi smetati rupe u kolekcijama. Tako da sam naknadno kompletirao Martina, a Mr. Noa još kaskam.
Isto se ponovilo i s LL Texom kod kojeg sam kupovao isključivo Villine i Civitellijeve te po jednu Fontovu i Seijasovu epizodu, da bih odnedavno krenuo u ubrzano (koliko se može, jasno) nadoknađivanje propuštenog, pri čemu se bojim da ću ostati prikraćen za prvih 10 rasprodanih knjiga.
Kod Nathana najprije nisam imao namjeru kupovati knjige s prve 63 epizode koje imam u SD/Ludens izdanju, pa sam se opet predomislio.
A i s LL/Fibrinim Kenom Parkerom se ponovilo slično, jer isprva nisam želio uzimati epizode objavljiane kos Systema, pa mi opet vrag nije dao mira te sad imam kompletnog Kena. I izuzetno mi je drago zbog toga.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 27/03/2012 : 11:20:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Nadopuna ovom gore: kod Martina sam uzimao i Casertanove i Freghierijeve epizode, a dosta dugo sam se opirao Ricciju koji mi ni nekad ni danas nije baš sjedao. No eto, kolekcionarski zloduh mi ipak nije dao mira...

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Shiva314
Junior Member

Croatia
336 Posts

Member since 16/07/2004

Posted - 27/03/2012 : 12:42:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Shiva314 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

quote:
Originally posted by Shiva314

Zna li netko što o ovom gigantu br.14 koji se spominje na wikipediji (Djeca groma)?
http://hr.wikipedia.org/wiki/Dodatak:Popis_izdanja_stripa_Martin_Myst%C3%A8re#Gigant_izdanja

To je ovo Figli del tuono aka Djeca groma... Ovo je netko sliknuo tijekom posjeta Castelliju u SBE. Nema službenih najava, ni kad će i što točno izaći, sve je to unofficial.

A ovaj #15 koji piše na wikipediji to je valjda autor članka mislio na najavljivani Perniolin scenarij u kojem opet radi svojevrsni team-up između Zagora i MM-a, kako je to uradio u Začarana sjekira (koji kod nas nije izašao).

Tako znači. Ma vidio sam tu fotku, ali sam mislio kako su se na wikiju referencirali da je to već vani, pa sam zablesio kako nisu na boneli stranici ažurirali :)
Hvala Dee!

I am the Lord of all Evil...but you can call me Cookie
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 29/03/2012 : 17:24:50  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Igračka na sklapanje Martinove murchadne. ;)

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 29/03/2012 : 18:16:10  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
A otkad je murchadna atlantiđanska?!

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 29/03/2012 : 18:30:23  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Da, ali ovo je Atlantis Ray-Buster!

Samo me interesira kako je ovo završilo na američkom tržištu, cijena 1$.

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 30/03/2012 : 17:49:32  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote

~~~ EXTRA TEMA 8. - MISTERIOZNI QUIZ - POSTANI MISTERIOZO! ~~~

Mogli bi se malo i poigrati i usput testirati naše znanje o dobrom starom stricu Martinu ili Martiju Misteriji. Stavio sam desetak pitanja i može odgovarati svatko tko misli da je pravi fan! Pitanja vrijede za sve MM serije i spin-offove...

PITANJA!

1. U kojoj epizodi Martin upoznaje inspektora Charliera?
2. Gdje i kada je Orloff izgubio ruku i oko?
3. Nabroji tri izuma Mr. Jinxa!
4. Nabroji tri svjetske enigme koje je Martin predstavio u drugoj epizodi "Osveta božanstva Ra" tijekom svog predavanja?
5. U kojoj se epizodi Martin prvi put susreće s Mabusom?
6. Kako se zvao robot koji je ponovno upogonio Vječiti rat?
7. Koje dvije civilizacije prethode Atlantidi?
8. Javino pleme Neandertalaca ugnjetavali su ... ?
9. Koji se Martinov kolega izgubio u prašumi Belizea?
10. U kojoj epizodi se po drugi put baš pojavljuje Mister No?
11. Nabroji sve dijelove heksagona (elementarne dijelove)!

Neka igre počnu!

Edited by - DeeCay on 02/04/2012 19:28:35
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 30/03/2012 : 20:28:06  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Zahvaljujući LIB i Sveučilišnoj biblioteci u RI znam odgovore na neka pitanja.
1)MM LIB 5
2)U Mongoliji, u požaru, kada je mučio Javu 1978. Prvi put se te scene spominju u MM LIB 2.
3)Serum za ubrzavanje ritma 30 puta, prebacivanje umova iz starog u novo tijelo i nemam blage veze.
4)Linije iz Nasce, Uskršnji otoci i piramide.
5)Zadnja postaja: Košmar kada se udružuje s Dylanom.
6)Jedinice 221(Robinson).
7)Drevni i Kundingasi. Ako se misli na vanzemaljce i sl.
8)Jako zločesti momci.
9)Sir Walterom Howardom
10) U carstvu kraj mora to bi
u epizodi koju zovemo Reinkarnacija Annabel Lee
11)http://en.wikipedia.org/wiki/Hexagon Evo pa čitajte.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 30/03/2012 : 22:43:35  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Koji si ti diletant, lasice, mogao si barem odglumiti da znaš neke stvari. Već po prvom odgovoru vidim da ti fale neke elementarne stvari iz serijala. Ne da si dao naziv epizode, nego čisti broj. cccc...

Idemo dalje ljudi, da vidimo ko zna te stvari!

Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 30/03/2012 : 22:46:39  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:

Koji si ti diletant, lasice, mogao si barem odglumiti da znaš neke stvari. Već po prvom odgovoru vidim da ti fale neke elementarne stvari iz serijala. Ne da si dao naziv epizode, nego čisti broj. cccc...
Idemo dalje ljudi, da vidimo ko zna te stvari!

Nije mi se dalo pisati sve. Osim toga ne znam da li treba YU, RH ili tko zna koji naziv dati.
Budi sretan jer sam umalo prekrstio ime u linije iz Nezakcija.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!

Edited by - bjelolasica on 30/03/2012 22:47:40
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 02/04/2012 : 07:42:01  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Nitko ne zna bolje od duhovitog lasice? Ajmo, oprobajte sreću ili znanje! Pitanja ne mogu biti lakša...

All work and no play makes Jack a dull boy,
All play and no work makes Jack a mere toy.

Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7523 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 02/04/2012 : 13:27:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nitko ne zna bolje od duhovitog lasice? Ajmo, oprobajte sreću ili znanje! Pitanja ne mogu biti lakša...

Ajde postavi koje pitanje i na Nathanovom topicu kad te uhvatilo toliko kvizovanje. Ili misliš da sam ja sva pitanja ispucao.
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4803 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 02/04/2012 : 18:07:15  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
4. Nabroji tri svjetske enigme koje je Martin predstavio u drugoj epizodi "Osveta božanstva Ra" tijekom svog predavanja?
6. Kako se zvao robot koji je ponovno upogonio Vječiti rat?
8. Javino pleme Neandertalaca ugnjetavali su ... ?
11. Nabroji sve dijelove heksagona!

1. Zločin u prapovijesti,valjda.
2. Tibet, Grad prozirnih sjenki, '73. ili '78?
3. Vlastitim rječima: Serum koji utrideseterostruči normalni ritam tijela, stroj za prijenos sjećanja iz jednog tijela u drugo; trećeg se nisam u stanju sjetiti (ili izmisliti).
4. Piramide, tragovi Nazca, Stonehenge
5. "Posljednja stanica: Užas", nadam se
6. Onaj tip bez sjećanja nas svoju prošlost (Libellus knjiga 26), ali ne mogu se sjetiti imena.
7. Uh...
8. Četveroruka čudovišta
9.-
10. Reinkarnacija Annabel Lee.
11. Svih 49? Ajoj.

Go kneel and weep
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 02/04/2012 : 18:14:06  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Po meni djete je postavio ova pitanja Dee, a on nema blage veze pa pita nas. Samo ja maskirao svoje ne znanje.

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 02/04/2012 : 19:31:11  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:

11. Svih 49? Ajoj.

btw. nema baš svakog dijela modifikacije heksagona po sedam dijelova... A mislio sam nabrojiti one elementarne dijelove, to zapravo i nije uopće teško.

Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 02/04/2012 : 19:45:07  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
11. pehar, koplje, mač, kamen, prsten i zmaj

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4803 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 02/04/2012 : 21:59:31  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
...i knjiga

Go kneel and weep
Go to Top of Page

Shiva314
Junior Member

Croatia
336 Posts

Member since 16/07/2004

Posted - 03/04/2012 : 01:05:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Shiva314 a Private Message  Reply with Quote
Da se i ja okušam. Odgovori su boldani
1. U kojoj epizodi Martin upoznaje inspektora Charliera? (Zločin u prapovijesti/prahistoriji)
2. Gdje i kada je Orloff izgubio ruku i oko? (Grad prozirnih sjenki, 1978.)
3. Nabroji tri izuma Mr. Jinxa! (Serum za ubrzavanje rada organizma 30 puta, kompjuter za prebacivanje uma iz jednog tijela u drugo, aparat za zamjenjivanje duša )
4. Nabroji tri svjetske enigme koje je Martin predstavio u drugoj epizodi "Osveta božanstva Ra" tijekom svog predavanja? (Crteži s visoravni Nazca, egipatske piramide, Moai statue sa Uskršnjeg otoka, ali i Stonehenge, jezero Loch Ness)
5. U kojoj se epizodi Martin prvi put susreće s Mabusom? (Team-up sa Dylanom Dogom, Posljednja stanica Užas)
6. Kako se zvao robot koji je ponovno upogonio Vječiti rat? (Robinzon, poznat još i kao "gazda" i Jedinica 221)
7. Koje dvije civilizacije prethode Atlantidi? (Atlantidi gradu 5 prstenova prethode: Oduarpina civilizacija Atlantida od prije cca. 75.000 godina - bar se dupin Patsy referira na njih kao civilizaciju koja prethodi gradu 5 prstenova, i civilizacija Štovanih - guštera koji se pojavljuju i u Nathanu...njih dvije barem vremenski nekako mogu smjestiti)
8. Javino pleme Neandertalaca ugnjetavali su ... ? (1. Prozirne sjenke, 2. Bivši Ja-va, koji je ubio curu i skoro svu obitelj našeg/Martijevog Jave, 3. Orloff/Orli i njegova bagra '78. Mislim da je prethodni Java s kojim naš Java ima bliski susret 3.vrste u "Javinoj prošlosti" ipak najviše odgovara ugnjetavaču.)
9. Koji se Martinov kolega izgubio u prašumi Belizea? (Sir Walter Howard, tata Beverly Howard)
10. U kojoj epizodi se po drugi put baš pojavljuje Mister No? (U drugom dijelu epizode sa Annabel Lee)
11. Nabroji sve dijelove heksagona (elementarne dijelove)! (mač, koplje, kamen, pehar, prsten, zmaj)

Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 03/04/2012 : 08:21:53  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by drogsy

...i knjiga

da, i knjiga...eto potvrda da kada sam umoran ne znam da brojim ni do sedam

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 04/04/2012 : 10:16:18  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Misteriozni Qviz dio prvi je završen! A ovo su mogući točni odgovori...

LIB 5; LMS 6/7; Zločin u prapovijesti

U Mongoliji, u gradu Prozirnih sjenki, tijekom samouništenja podzemne baze Mu... Kao što je ispričano u LIB 11; LMS 17/19 Grad prozirnih sjenki!

Specijalni serum koji višestruko ubrzava metabolizam i tako omogućava odmor, dok za vanjski svijet vrijeme ide sporo (Vrijeme nula), prijenos svijesti uz pomoć bioračunala (Operacija Dorijan Grej), putovanje u snove (Kunanjunova kletva), putovanje u zagrobni život (alm Povratak mr. Jinxa), proživljavanje najboljih trenutaka života (Ricordo senza fine)

4. Nabroji tri svjetske enigme koje je Martin predstavio u drugoj epizodi "Osvet božanstva Ra" tijekom svog predavanja?
Linije iz Nazce, tajna piramida u Gizi, Uskršnji otoci i Moai, megalitski kompleks u Stonehengeu, čudovište iz Loch Nessa. Sve je te enigme Marti sustavno istražio...

DD&MM #1 Posljednja stanica: Užas

6. Kako se zvao robot koji je reaktivirao ponovno Vječiti rat?
Robinson, Jedinica 221 (počevši s "Vječiti rat")

Ruta i Daityja, a može i Lemurija

8. Javino pleme neandertalaca ugnjetavali su ... ?
Prozirne sjenke!

Profesor Sir Walter Howard, koji je nestao tijekom ekspedicije na poluotoku Yucatan u državi Belize istražujući povijest civilizacije naroda Maya.

"Reinkarnacija Anabel Lee", što je službeno drugo pojavljivanje, a samo se spominje i u "Izvoru mladosti".

11. Nabroji sve dijelove heksagona (elementarne dijelove)!
Sedam je elementarnih dijelova, od koji su se prva četiri podijelili u još sedam, dok su ostali po jedan (najvjerojatnije). Nuadov mač, Lugovo koplje/Longinovo koplje, Falov kamen, Dagdin pehar/kotao ili graal, prsten Nibelunga, Zmaj/strah (možda i demon Shoggoth), tarot/Tothova knjiga

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 04/04/2012 : 10:28:38  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
I ovo je poredak šampiona u prvom krugu... Nadam se da će drugi krug imati više natjecatelja. Ajmo ljudi, bit će interesantnije, pitanja i nisu tako teško, ne škodi probati!

Shiva314 10,5 (skoro savršeno, samo je zaboravio da heksa u heksagon znači 7 ;))
Bjelolasica 7,5 (diletant koji se dobro izvukao)
Drogsy 5,5 (relativno dobro, sljedeći put očekujem još bolje – za pokoru 3 Misterije dnevno pročitati)
Karven 0,5 (mada je mogao pokušati odgovoriti i na ostala)

Nastavak, odnosno drugi krug - slijedi danas navečer! Stay tuned!

Go to Top of Page

Shiva314
Junior Member

Croatia
336 Posts

Member since 16/07/2004

Posted - 04/04/2012 : 11:02:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Shiva314 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Misteriozni Qviz dio prvi je završen! A ovo su mogući točni odgovori...

Ruta i Daityja, a može i Lemurija

Ako smijem pitati u kojem su broju spomenuti Ruta i Daitya kao civilizacije? Ne sjećam se sada jesu li bile spomenute od Patsy ili u gigantu Crveni Kralj, ali na njih se referiralo kao dvije provincije Atlantide (one Atlantide od prije 75.000 godina kad je živio Oduarpa). A Ariju i Lemuriju sam doživio samo kao inačice imena Altantide i Mu (u Tragovima Nazce? nisam siguran, ali na njih su se tim imenima referirali Naci povjesničari).

Go to Top of Page

Shiva314
Junior Member

Croatia
336 Posts

Member since 16/07/2004

Posted - 04/04/2012 : 11:07:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Shiva314 a Private Message  Reply with Quote
quote:

I ovo je poredak šampiona u prvom krugu... Nadam se da će drugi krug imati više natjecatelja. Ajmo ljudi, bit će interesantnije, pitanja i nisu tako teško, ne škodi probati!

Shiva314 10,5 (skoro savršeno, samo je zaboravio da heksa u heksagon znači 7 ;))
Bjelolasica 7,5 (diletant koji se dobro izvukao)
Drogsy 5,5 (relativno dobro, sljedeći put očekujem još bolje – za pokoru 3 Misterije dnevno pročitati)
Karven 0,5 (mada je mogao pokušati odgovoriti i na ostala)

Nastavak, odnosno drugi krug - slijedi danas navečer! Stay tuned!

Wohoo!
Nisam bio u školi kad se u latinskom učio broj 7
grčkom [op.a.)]

Go to Top of Page
Page: of 173 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.36 seconds. Snitz Forums 2000