forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Martin Mystère
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 173

Shiva314
Junior Member

Croatia
336 Posts

Member since 16/07/2004

Posted - 27/10/2012 : 17:45:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Shiva314 a Private Message  Reply with Quote
goinže, otkud ti ova Filippuccijeva?

I am the Lord of all Evil...but you can call me Cookie
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12239 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 28/10/2012 : 13:55:12  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shiva314

goinže, otkud ti ova Filippuccijeva?

Sa istog mesta odakle i Alessandrinijeva. Evo link:
http://www.sergiobonellieditore.it/news/1frameset_news.html

Filipucci je stvarno majstor...
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 28/10/2012 : 15:00:06  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay
A za nastavak ove priče o LUbanji sudbine najavili su još 2008 u gigantu da će se napisati. I onda ih je Indiana pretekao!

Kao i onaj Duh tetovaže jel ono ima n astavak jer znam da sam u nekom gigantu vidio nekakvu najavu il tak nešto.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5237 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 30/10/2012 : 08:12:36  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by split85

Imam jednu molbu
Može li netko od vas pogledat knjigu broj 8 "Lubanja sudbine" od Libellusa?
Izgleda da mi je krivo uvezana. Epizode su zamjenjene. Orginal br.12 mi ide prije br.11. To san skužija po brojevima stranica, tek na pola knjige mi se nalazi stranica br.3 i započinje epizoda br.11 .

Sad me zanima da li je to samo moj primjerak takav ?
Ako je, lako ću nabavit drugu na aukcijama.

to ovi iz Libellusa namjerno provjeravaju da li kupci čitaju kupljene stripove..

• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 02/11/2012 : 14:32:26  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote

Priče iz baze Drugdje #8
L'isola che giaceva in fondo al mare/Otok koji je ležao na dnu mora

Soggetto e sceneggiatura: Carlo Recagno
Disegni: Sergio Giardo
Copertina: Giancarlo Alessandrini

Kratki sadržaj:
Venecija, godine 1902. Zvonik San Marco sruši se odjednom, a u istrazi o incidentu navodi se da je to bio jednostavan strukturni propust. No, u tajanstvenoj bazi "Drugdje" znaju da to nije tako: pad tornja uzrokovala je kriminalna organizacija. Po nalogu predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Theodorea Roosevelta, agenti baze mobiliziraju se kako bi se suočili s prijetnjom koja ima svoje korijene u dalekoj prošlosti Venecije, kada je lagunom dominirao otok koji je kasnije misteriozno progutalo more ... U pomoć u razotkrivanju zavjere agentima "Drugdje" stiže izuzetni suradnik - talijanski pjesnik Gabriele D'Annunzio!

Kratki osvrtak na gorespomenutu PIBD!

Ah, ta serenissima, dragulj lagune, Kraljicu mora s lagunarnih sprudova, najpoznatija riba na svijetu. Tko nije čuo ili barem poželio baci pogled na osebujni karneval, proći Trgom Sv. Marka i promatrati svjetinu u sjeni Bazilike ili "Campanila". Tijekom stoljeća ovaj dražesni gradić nastanjivali su razne istaknute osobe, umjetnici i osobenjaci, Tintoretto, Vivaldi, Hemingway, ali i ženoljupci i boemi poput Giacoma Casanove ili Gabriellea D'Annunzia. Posebice ova dva posljednja lika postaju jedni od aktera ove povijesne priče iz arhiva baze Drugdje…

Recimo da je konačno je i Recagno dobio svoj dio venecijanskog kolača, nakon epizoda koje su napisali Santarelli i Chiaverotti, pa i Serra u NN serijalu. Pretpostavljam da ste svi već naviknuti na određenu dozu rekanjizama, odnosno pokušavanju krosreferenciranja cijelog MM univerzuma do te razine da čak i sasvim nepovezive stvari postaju uključene i povezane. Također je tu uključena i određena doza recikliranja motiva. No vjerujem da oni koji ga voli, da mu te osobine ne zamjeraju, do određene razine barem. Meni se osobno epizoda svidjela, uživao sam u legendama dobre stare serenissime, i dobio još jedan dio velike slagalice. I saznao da i Venecija ima svoju Atlantidu - Malamocco!

Iako se ova epizoda može čitati i kao odvojena priča, da bi u potpunosti uživali i razumjeli ovu epizodu, evo kojih epizoda bi se morali prisjećati:
MM SD 9 "Casanova" (Venecija se još spominje u Chiaverottijevoj priči "Kuća slijepih prozora" koja s ovom epizodom dijeli samo mjesto radnje), zatim NN sp4 "Duhovi u Veneciji" (Serra/Esposito Bros). Kao posljednja epizoda koja se bavi Empatima i Velikim djelom (koje Casanovi omogućuje besmrtnost) je novija Recagnova epizoda NN SR 309 "Zarobljenik lagune". Upoznajemo i besmrtnicu Kate, lovca na blago (malo me podsjeća na Evu, Diabolikovu žensku) - pojavila se po prvi put u serijalu MM #226 "Velika prijevara" (MM SA 83) gdje je tragala za atlantidskim laboratorijem. Sada ima 70 godina, a u Martinovo vrijeme oko 170 godina!
Zatim tu je i LIBG 11 "Crveni kralj". Ovdje nalazimo Orlanda, nećaka kralja Karla, prvog paladina franačkog kraljevstva koji pokušava uzeti moćni artefakt od djeve Vulcane s Malamocca. I vještac Maugris je tu (kralju Karlu dao mač Joyeuse, poput Excalibura Merlin Arthuru). Navodno živi povučeno od svijeta na jednom dalekom otoku, s onu stranu mora. Lik i djelo vješca Maugrisa detaljno ćemo upoznati u spomenutom gigantu.
I dakako, postoji nekoliko referenci na prijašnje PIBD u smislu funkcioniranja baze Drugdje, kao i njihove veze s bivšim predsjednicima… ;)

Dakle, u 10. mjesecu je izašlo samo ovo jedno najavljeno izdanje PIBD 8, tako da nam za Interliber očito dolaze dva regularca:
MM 57 (Cristopherovo srce) & 58 (Lov na vješticu)

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9563 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 03/11/2012 : 20:33:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Whetherpine
Average Member

Croatia
548 Posts

Member since 15/07/2010

Posted - 03/11/2012 : 22:34:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Whetherpine a Private Message  Reply with Quote
Daj mi neko reci (nisam baš u toku sa Martinom) prva 3 originalna specijalca (Zlatna kobra, Blago Loch Nessa, Tajna velike piramide) dali su izašla u jugi, u kojem izdanju i pod kojim brojem?
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9563 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 03/11/2012 : 22:40:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Imaš ovdje usporedni popis: http://www.stripovi.com/asp/mm_popis_td.htm

A izašli su kao.

Zlatna kobra LMS 40/41
Blago Loch Nessa LMS 46/47
Tajna velike piramide LMS 47/48

Go to Top of Page

Whetherpine
Average Member

Croatia
548 Posts

Member since 15/07/2010

Posted - 04/11/2012 : 11:45:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Whetherpine a Private Message  Reply with Quote
Ok tenks, skužio sam. Nisam baš istraživao a zbunjivali su me naslovi na tim LMS-ovima.
Go to Top of Page

Shiva314
Junior Member

Croatia
336 Posts

Member since 16/07/2004

Posted - 09/11/2012 : 20:11:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Shiva314 a Private Message  Reply with Quote
Naletjeh danas na Martinov alter ego, profesora Clysterea
Jel'netko čitao?
Evo naslovnice

I am the Lord of all Evil...but you can call me Cookie
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 27/11/2012 : 17:04:30  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
EJ Deers, ova App detectivo dell'imposbile izgleda jako dobro!
Mislim da je čak besplatna... Ajd netko ko ima ipad ili nešto slično nek proba.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 02/12/2012 : 11:10:58  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Tema tjedna

Tko je zaparavo glavni vođa ljudi u crnom?

Nakon što sam pročitao gigant Grad magova zapitao sam se ovo pitanje i sada me zanima vaš odgovor? I obrazložite zašto?

Moje mišljenje je da se radi o Diani. Jer su momci mogli bez imalo muge smaknuti Martina (dovoljan je jedan plaćenik), ali nisu. Jedino ga je ženina ljubav mogla spasiti i zato tipujem na DI.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!

Edited by - bjelolasica on 02/12/2012 11:17:40
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 02/12/2012 : 11:55:05  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Martinov otac. Očito nije poginuo u zrakoplovnoj nesreći, a i oduvijek je imao veze s LJUC-om. To objašnjava kako je Martin tako dugo poživio, a zna toliko stvari (a znam koliko Ljudima vrijedi ljudski život). Samo, to je očito bila samo Berettina ideja, i Russo se igrao malo s LJUC, no ostale autore taj dio priče uopće ne zanima (a obadva više nisu u Bonelliju). Tako da sve to i dalje visi u zraku... taj gigant je također parcijalno apokrifan, jer beretta spominje neke koje nisu baš u skladu s kontinuitetom.

Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 02/12/2012 : 14:00:30  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Tako da sve to i dalje visi u zraku... taj gigant je također parcijalno apokrifan, jer beretta spominje neke koje nisu baš u skladu s kontinuitetom.

Hmmmm, MM VČ 1 isto je skrenuo s kontinuiteta, ali tata MM očito na to ima pravo.

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 04/12/2012 : 11:10:59  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Otok koji je ležao na dnu mora
PIBD LIB 8 | 154 str.
Odabrao i recenzirao - DeeCay!

Rušenje dugovječnog zvonika "Gazde kuće", jednog od najpoznatijih simbola Venecije, samo je početak globalne zavjere koju sprema jedan od posljednjih izdanaka drevne kuće venecijanskog plemstva. Agentu Kyleu u pomoć ovaj put priskače nitko drugi doli Gabrielle D'Annunzio, kontroverzni venecijanski pjesnik i miljenik masa!

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 05/12/2012 : 10:57:18  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
E baš mi je drago što su ovako pozitivni komentari na novu PIBD... Zaista mi je drag ovaj serijal. I odlične su priče.

Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 05/12/2012 : 22:38:37  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Zato ja čekam Božić da ga pročitam.

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 06/12/2012 : 10:39:32  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Zašto? Nije to božićna priča.

Nego, vidim da si nabavio one MM gigante, jesi to posudio u knjižnici ili ovako nabavio (ili na onaj treći način koji ovdje ne smijemo spominjati)

Jelda da je gigant MM edicija zaista odlična?

Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 06/12/2012 : 12:11:06  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zašto? Nije to božićna priča.

Nego, vidim da si nabavio one MM gigante, jesi to posudio u knjižnici ili ovako nabavio (ili na onaj treći način koji ovdje ne smijemo spominjati)

Jelda da je gigant MM edicija zaista odlična?

Nije božićna, ali meni opet fali money, money...
Pa hvala Bogu u Rijeci postoji sveučilišna knjižnica pa sam posudio gigante. Jedino još moram nekako naći Otok vatre i leda i Drvo života il tak nešto (sad da ne tražim naslov) i da zbilja su fantastični. Ova dva su uspijeli zagubiti u knjižnici ne znam kako jer su to ucking giganti, al OK...
Toliko dobri da kad god imamo dosadno predavanje ja svojima na faks nosim MM.
I sad da te nešto pitam u vezi najave na njihovim prvim stranicama. U jednom gigantu je stavljeno da se treba riješiti problem oko duha tetovaže (http://www.stripovi.com/recenzije/martin-mystere-mm-sd42-lu43-duh-tetovaze/1413/) pa me zanima jel što gdje riješeno? Mislim da je tamo i problem kristalne lubanje isto najavljen za riješavanje.

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 06/12/2012 : 18:41:06  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bjelolasica
I sad da te nešto pitam u vezi najave na njihovim prvim stranicama. U jednom gigantu je stavljeno da se treba riješiti problem oko duha tetovaže pa me zanima jel što gdje riješeno? Mislim da je tamo i problem kristalne lubanje isto najavljen za riješavanje.

Nisu ništa riješili od navedenog! Problem kristalne lubanje riješio je Indiana Jones u 4. dijelu!

Npr. najavili su još i da će konačno razotkriti slučaj s duhom u Turskoj, koji je spomenut u novinama u epizodi Operacija Arka. I mnoge druge, poput Duha tetovaže, no zasad ništa. Očito ne rade planski. Recagno još mora završiti sagu o sedam mačeva, da može priječi i na ostale dijelove heksagona.

Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 08/12/2012 : 15:01:26  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Evo da sada kažem kažem svoje utiske i u vezi LIB almanaha(točnije u vezi dnevnika) i SB ovog junaka.
Kada sam pročitao prvu priču Docteura mislio sam da je Castelli nešto opako koristio, ali druga peiča me je uvijerila da je ovo prvenstveno zezancija u kojoj moraš spojiti Švabu... pardno Austrijanca, Kineza koji ne želi otkriti žibotnu tajnu i gledati mladića koji koristi svaku priliku da djevojku stisne za sise Zavidim mu I naravno nisam zaboravio Mein Liebe
Ocjene su u enciklopediji ispod naslovnica.
http://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/martin-mystere-mm-alm-7-docteur-mystere-i-rat-svjetova-docteur-mystere-i-strave-crne-dzungle/25625/0/

Što se tiče SB epizoda prava je šteta da neke priče nisu izašle u većem foematu.

P.S. Dee s kojom pričom počinje problem heksagona jer imam određene rupe u tom znanju.

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 08/12/2012 : 15:11:19  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
U G1 se prvi put spominju heksagoni, i onda se radnja retroaktivno veže na neke prijašnje epizode. Recimo, s "mačem kralja Arthura", što je prva priča o dijelu heksagona, odnosno jednog od mačeva...

Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9563 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 12/12/2012 : 12:31:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Zbirka dojmova i angedota o Alfredu Castelliju od strane njegovih kolega

Na OVOM linku imate i preview iz kojeg je i ovo:

Beretta & De Cubellis

Da li se možda on vraća pisanju Martina?

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 12/12/2012 : 13:35:03  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Pa nešto je najavljivao pred neko vrijeme da se nešto kao vraća na pisanje MM-a (što bi on vrlo rado), no ništa službeno. možda je ipak uspio srediti s bonellijem.

Go to Top of Page

hrvoje23
Senior Member

Croatia
2175 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 12/12/2012 : 14:53:38  Show Profile Show Extended Profile  Send hrvoje23 a Private Message  Reply with Quote
quote:

možda je ipak uspio srediti s bonellijem.

A što je bilo da 'sad mora sređivati!?'
Nisam u toku...
Go to Top of Page
Page: of 173 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.56 seconds. Snitz Forums 2000