forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Novi Zagor u Italiji...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 781

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 04/08/2014 : 15:52:00  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Timber Bil

Ajmo sada da vidimo ko je prvi buzdovan koji će da se javi i navodno kaze da ne valja Ferijev crtez

Javljam se. Ne valja

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 04/08/2014 : 15:59:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Ako treba i drugi, tu sam. ;P

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Zagor i Ogi
Average Member

Serbia
851 Posts

Member since 16/09/2013

Posted - 04/08/2014 : 16:01:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor i Ogi a Private Message  Reply with Quote
Sto vam ne valja??

The only good thing in life isZAGOR
Go to Top of Page

Zagor i Ogi
Average Member

Serbia
851 Posts

Member since 16/09/2013

Posted - 04/08/2014 : 16:02:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor i Ogi a Private Message  Reply with Quote
S obzirom da ima 85 godina... Meni pradeda nije tolko i doziveo

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 04/08/2014 : 16:16:33  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

quote:

Ajmo sada da vidimo ko je prvi buzdovan koji će da se javi i navodno kaze da ne valja Ferijev crtez

Javljam se. Ne valja

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

ike666
Average Member

709 Posts

Member since 01/11/2012

Posted - 04/08/2014 : 16:18:27  Show Profile Show Extended Profile  Send ike666 a Private Message  Reply with Quote
Ferri ni izbliza nije siguran kao nekada, ruka drgti, ali atmosfera zla koju on može stvoriti je još uvijek neponovljiva... kao i face negativaca.
Reći ću ovako: neka je on na 50% Ferrija iz zlatnog doba, 50% od 1.000.000 je još uvijek solidnih 500.000, a neki niti uz najbolju volju nisu nikada stigli niti do 100

Verni na ovim tablama briljantan, moćan crtež... po svemu legitiman nasljednik Maestra.

Rendal Mutant, Tkac, Jednooki Džek, Vatreno oko...
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 04/08/2014 : 16:53:14  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor i Ogi

U tome je problem.
Razmišljaj ovako: ti si tip koji kupuje na kiosku, ne zanimaju te imena autora, nostalgija nula bodova, emocija takođe nula. Sve što te zanima je priča u svesci i golo, hladno oko na crtežu tj. ničim uslovljen utisak kvaliteta. Ništa dakle Ferri tata (meni će uvek da bude), ništa faktor starosti, ništa faktor nostalgije. Samo goli hladni utisak bez sećanja na nekadašnje dane.

Misliš da bi ti se svidelo šta vidiš?

Bi li uopšte uzeo strip?

DNEVNIK CITANJA:

Edited by - PijaniPatak on 04/08/2014 16:54:18
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 04/08/2014 : 17:14:45  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Da, ali takvih čitatelja ima jako malo.
Da Ferri crta skoro svaku priču kao sedamdesetih, onda bi on bio problem. Sada ga vidimo svakih par godina, tako da je to sasvim ok, čak i poželjno.
Naslovnice su druga priča.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12307 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 04/08/2014 : 17:30:45  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

Da, ali takvih čitatelja ima jako malo.
Da Ferri crta skoro svaku priču kao sedamdesetih, onda bi on bio problem. Sada ga vidimo svakih par godina, tako da je to sasvim ok, čak i poželjno.
Naslovnice su druga priča.

Potpuno se slazem!
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5551 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 04/08/2014 : 17:37:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ferri i Verni u jednom stripu, čisto uzivanje, genijalci i jedini pravi autori Zagora. Ferri još jednom dokazuje zašto je najveći, sasvim prihvatljiv crtez.

Još jedan dokaz da treba pod hitno odstraniti sve crtače koji brljaju neki svoj fazon, odstupajući od Ferrievog Zagora A kome se ne sviđaju ovi crteži Ferri/Verni...
Go to Top of Page

senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts

Member since 08/01/2011

Posted - 04/08/2014 : 18:51:37  Show Profile Show Extended Profile  Send senokute a Private Message  Reply with Quote
izgleda da je Maestro nasao neku dobru medicinu protiv drhtanja ruku.(nije sala) ovo mu stvarno prolicno dobro izgleda, dosta bolje od par prijasnjih epizoda, ako je suditi po ove tri strane

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 04/08/2014 : 19:23:09  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bruce Springsteen

quote:

Ferri i Verni u jednom stripu, čisto uzivanje, genijalci i jedini pravi autori Zagora. Ferri još jednom dokazuje zašto je najveći, sasvim prihvatljiv crtez.

Još jedan dokaz da treba pod hitno odstraniti sve crtače koji brljaju neki svoj fazon, odstupajući od Ferrievog Zagora A kome se ne sviđaju ovi crteži Ferri/Verni...

Upravo to... ali sada nećemo nabrajati koji su to brljatori.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12307 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 04/08/2014 : 20:01:21  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ne mogu da se slozim sa ovim gore napisanim. Ja nemam nista protiv Ferrijevog novog crteza, ne moze covek da crta kao u zlatnom dobu, ali neka crta jedanput u godinu, dve.
Ali isto tako kao sto ne mozemo da ocekujemo Ferrija iz zlatnog doba, ne mozemo ni da ocekujemo ni Zagora iz zlatnih 70ih. Nema vise Donatellija, Bignotija, nema vise neprevazidjenog Nolitte, tako da ne mozemo da ocekujemo da nove price budu takve.

Ja mislim da uspeh Zagora u buducnosti lezi u kombinaciji klasicnijih epizoda sa starinskim šmekom koje bi mogli da crtaju crtaci koji neguju klasican stil crtanja, medju kojima je i Verni i iako je plagijator njegov crtez moze da nam prenese ne potpuno, ali makar delic onog neprezaljenog Ferrija iz zlatnog doba, i novijih modernijih epizoda.
Ali isto tako ne smemo da odbacujemo i bojkotujemo nove crtace koji se trude da na svoj nacin ozive i daju svoj licni pecat Zagoru, ne crtaju oni tako Zagora zato sto mu zele sve najgore nego zato sto misle da zasluzuje sve najbolje, a po njihovom misljenju to je moderniji pristup crtezu i kadriranju( kao naprimer Rubini ili Laurenti).

Malo sam se vise raspisao, ali nadam se da ste shvatili sta ocu da kazem. Ne treba Zagor da postane naucnofantasticni Zagor iz buducnosti, ali ne moze ni da bude Zagor iz 70ih jer ljudi koji su napravili tog Zagora iz 70ih vise nisu tu.
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7148 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 04/08/2014 : 21:17:05  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Ni ja se ne slazem sa odstranjivanjem svih crtaca koji ne kopiraju Ferrija. E sad ovisi sto vam je cilj:

1. Da Zagora citaju samo stari fanovi (i godinama i stazom) koji ga citaju iz nostalgije

ili

2. Da ga citaju i stari fanovi, ali da bude atraktivan i mladim citateljima, jer kao sto smo vec mnogo puta konstatirali Zagor je junak koji nije iscrpio svoj veliki potencijal

Ja sam za opciju broj 2., a staromodni crtez nece privuci nove citatelje, sigurno. Inace, meni je onaj Ferrijev crtez iznad sasvim OK, samo sto priznajem nikako ne mogu biti objektivan sto se tice Ferrija :)

www.epicentercomics.com
http://kck.st/45sjwvZ
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 04/08/2014 : 21:25:06  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
To je mislim boljka sviju nas

subjektivno, Ferri je nenadjebiv
objektivno, ne valja

A trudim se biti što je moguće objektivniji kada kuckaram ovde
subjektivan sam samo pri čitanju:)

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

Zagor i Ogi
Average Member

Serbia
851 Posts

Member since 16/09/2013

Posted - 04/08/2014 : 21:31:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor i Ogi a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Zagor i Ogi

U tome je problem.
Razmišljaj ovako: ti si tip koji kupuje na kiosku, ne zanimaju te imena autora, nostalgija nula bodova, emocija takođe nula. Sve što te zanima je priča u svesci i golo, hladno oko na crtežu tj. ničim uslovljen utisak kvaliteta. Ništa dakle Ferri tata (meni će uvek da bude), ništa faktor starosti, ništa faktor nostalgije. Samo goli hladni utisak bez sećanja na nekadašnje dane.

Misliš da bi ti se svidelo šta vidiš?

Bi li uopšte uzeo strip?

Bi sigurno,ali ne bi se svidelo...

Go to Top of Page

ike666
Average Member

709 Posts

Member since 01/11/2012

Posted - 04/08/2014 : 22:06:15  Show Profile Show Extended Profile  Send ike666 a Private Message  Reply with Quote
Ajmo izvrnuti logiku: zašto Zagor ne bi bio retro strip u 21. stoljeću?
Mnoge retro stvari prolaze itekako dobro, od serija, filmova, pa do industrijskih proizvoda.

Ja mislim da crtači koji odstupaju od grafičkog smjera koji je postavio Ferri trebaju naći neke druge stripove koji to mogu progutati (npr. Dylan, Matri itd). Zagor je jednostavno previše pod Ferrijevim pečatom i mnogim čitateljima jako smeta stil koji ga negira.

Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17128 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 04/08/2014 : 22:12:26  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Sretan sam uvijek kao malo dijete kad vidim da Ferri još uvijek radi nove epizode, svaka mu čast!!
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5551 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 04/08/2014 : 22:16:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

Ja mislim da uspeh Zagora u buducnosti lezi u kombinaciji klasicnijih epizoda sa starinskim šmekom koje bi mogli da crtaju crtaci koji neguju klasican stil crtanja, medju kojima je i Verni i iako je plagijator njegov crtez moze da nam prenese ne potpuno, ali makar delic onog neprezaljenog Ferrija iz zlatnog doba, i novijih modernijih epizoda.
Ali isto tako ne smemo da odbacujemo i bojkotujemo nove crtace koji se trude da na svoj nacin ozive i daju svoj licni pecat Zagoru, ne crtaju oni tako Zagora zato sto mu zele sve najgore nego zato sto misle da zasluzuje sve najbolje, a po njihovom misljenju to je moderniji pristup crtezu i kadriranju( kao naprimer Rubini ili Laurenti).

U Suštini u potpunosti isto mislimo ;)
Kombinacija klasičnog Ferrievog, može se reći i Donatellievog Zagora, nacrtanog od strane Vernia, braće Bros, Nucia, Venturia, "nešto između" sa Della Monicom, i crtača sa "ličnim pečatom" Barisona, Rubina, Bisia, je sasvim dovoljno za redovnu i sve prateće edicije Zagora Tako da su "brljatori" stvarno suvišni...

Edited by - Bruce Springsteen on 04/08/2014 22:18:02
Go to Top of Page

Timber Bil
Senior Member

1068 Posts

Member since 02/10/2013

Posted - 04/08/2014 : 22:20:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Timber Bil a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Javljam se. Ne valja

A šta ti znaš šta valja a šta ne ? Zagor je strip pod Ferijevim pečatom, fanovi su navikli na takvog strip junaka i smetaju im drugi stilovi. Meni smeta Chiarola i Rubini, možda su dobri, ali na Zagoru su kurac i treba da crtaju neke druge stvari, spram Ferija su smešni.
Postaviti standarde za crtače, Ferri, Verni, Venturi, to liči na Zagora...U kurac sa Chiarolama, Monikama, i sličnim skrnaviteljima, Zagor mora da ostane ono što je bio, ovi mu oduzimaju dušu, pa Zagor je kao građevina pod zaštitom države, nemože Patku da dođe neki novokomponovani biznismen da na mestu neke tradicionalne kafane otvara pekaru, kineski butik i kladionicu, onako kao što ti i tvoj prijatelj legaz smatrate da Della Monika i Rubini treba da dođu na Zagoru i furaju neki svoj fazon.

Zagor mora biti Zagor
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 04/08/2014 : 22:21:04  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by going going

U Suštini u potpunosti isto mislimo ;)
Kombinacija klasičnog Ferrievog, može se reći i Donatellievog Zagora, nacrtanog od strane Vernia, braće Bros, Nucia, Venturia, "nešto između" sa Della Monicom, i crtača sa "ličnim pečatom" Barisona, Rubina, Bisia, je sasvim dovoljno za redovnu i sve prateće edicije Zagora Tako da su "brljatori" stvarno suvišni...

U Suštini u potpunosti isto mislimo. :)
Ali kud baš Donatelli... a i Venturi mi se čini precjenjen... ostalo sve za pet...
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 04/08/2014 : 22:23:56  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Javljam se. Ne valja

A šta ti znaš šta valja a šta ne ? Zagor je strip pod Ferijevim pečatom, fanovi su navikli na takvog strip junaka i smetaju im drugi stilovi. Meni smeta Chiarola i Rubini, možda su dobri, ali na Zagoru su kurac i treba da crtaju neke druge stvari, spram Ferija su smešni.
Postaviti standarde za crtače, Ferri, Verni, Venturi, to liči na Zagora...U kurac sa Chiarolama, Monikama, i sličnim skrnaviteljima, Zagor mora da ostane ono što je bio, ovi mu oduzimaju dušu, pa Zagor je kao građevina pod zaštitom države, nemože Patku da dođe neki novokomponovani biznismen da na mestu neke tradicionalne kafane otvara pekaru, kineski butik i kladionicu, onako kao što ti i tvoj prijatelj legaz smatrate da Della Monika i Rubini treba da dođu na Zagoru i furaju neki svoj fazon.

Zagor mora biti Zagor

Ajd, kužim za Čaroliju i Cassarove, ali kud se sad uhvatio Della Monice i Rubinija. Oba su nešto najbolje što se dogodilo Zagoru poslije zlatnog Ferrija.

Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5551 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 04/08/2014 : 22:29:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

U Suštini u potpunosti isto mislimo. :)
Ali kud baš Donatelli... a i Venturi mi se čini precjenjen... ostalo sve za pet...

Pa zbog toga što upravo možda kod Venturia ima malo Donatellia
Dosta vrhunskih priča je nacrtao Donatelli u zlatnom periodu, da bi se na njega zaboravilo

Edited by - Bruce Springsteen on 04/08/2014 22:32:02
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5551 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 04/08/2014 : 22:31:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

Ajd, kužim za Čaroliju i Cassarove, ali kud se sad uhvatio Della Monice i Rubinija. Oba su nešto najbolje što se dogodilo Zagoru poslije zlatnog Ferrija.

Ovde nije potrebna suština da bi isto mislili
Go to Top of Page

ike666
Average Member

709 Posts

Member since 01/11/2012

Posted - 04/08/2014 : 22:38:02  Show Profile Show Extended Profile  Send ike666 a Private Message  Reply with Quote
Eh da je barem Della Monica najveći problem... meni je on primjer vrhunskog crtača koji svoj stil ne nameće Zagoru već ga je prilagodio na fini način.

U ostalom se slažem.

Go to Top of Page
Page: of 781 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 3.33 seconds. Snitz Forums 2000