Author |
Topic  |
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7988 Posts
Member since 09/09/2008 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
Member since 17/02/2014 |
Posted - 06/08/2014 : 17:44:47
|
Meni je stari Ferri dosta bolji od novog, što ne znači da je loš, dapače. Ipak je on postavio neke standarde za Zagora. Chiarollu ne volim i ne odgovara mi njegov crtež, ali što fali Della Monici? Njegov crtež dobro pristaje Zagoru. |
 |
|
Zagor i Ogi
Average Member

.jpg)
Serbia
851 Posts
Member since 16/09/2013 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
|
Zagor i Ogi
Average Member

.jpg)
Serbia
851 Posts
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 06/08/2014 : 18:21:16
|
quote: Originally posted by Zoroasterixx
quote: [i]U kurac sa Chiarolama, Monikama, i sličnim skrnaviteljima,
Na ovaj post sam se referirao.
Možda je mislio na Monicu Bellucci jer se ne bih čudio da je i ona imale neke veze sa Zagorom.  |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
Tintilinic
Senior Member

2955 Posts
Member since 15/07/2013 |
Posted - 06/08/2014 : 18:27:21
|
Ma Timber je samo htio reći da treba ostaviti samo crtače koji su vjerni Ferriju, a maknuti ove sa vlastitim stilovima. Ja se slažem s tim što je rekao. Nije on rekao da je DM loš crtač već to da takvi ne trebaju Zagoru. |
 |
|
Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2654 Posts
Member since 02/03/2014 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
|
Zagor i Ogi
Average Member

.jpg)
Serbia
851 Posts
Posted - 06/08/2014 : 20:18:33
|
quote: Originally posted by tinton
Šta se uopće obazirete na tog spamera.
I to sto kazes... |
The only good thing in life isZAGOR |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17128 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 07/08/2014 : 08:02:41
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
quote: Originally posted by Timber Bil
Ti imaš obraz a ja nemam ? Objasni ovo, kakav ti obraz imaš a ja to nemam ?
Objasni ti meni. Pa, ti si ga prodao za 1121 dinar
   |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
Timber Bil
Senior Member

1068 Posts
Member since 02/10/2013 |
Posted - 07/08/2014 : 09:29:20
|
Pa objasni da li ja radim piratska izdanja ili ti, kazi ovde javno na sajtu da učestvuješ u izradi piratskih izdanja, budi pošten kada imaš toliki obraz pa kazi svima da znaju. |
Edited by - Timber Bil on 07/08/2014 09:30:10 |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 07/08/2014 : 10:23:42
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
Još jedan dokaz da treba pod hitno odstraniti sve crtače koji brljaju neki svoj fazon, odstupajući od Ferrievog Zagora
U kurac sa Chiarolama, Monikama, i sličnim skrnaviteljima,
Da nema tih "brljatora" i "skrnavitelja", Zagor bi odavno prestao izlaziti. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22376 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 07/08/2014 : 10:43:13
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Još jedan dokaz da treba pod hitno odstraniti sve crtače koji brljaju neki svoj fazon, odstupajući od Ferrievog Zagora
Da nema tih "brljatora" i "skrnavitelja", Zagor bi odavno prestao izlaziti.
Zagor ima svoju fan-bazu koja kupuje sve moguce i nemoguce, bez obzira ko crta. Jedini kojem treba zahvaliti porast prodaje u devedesetim godinama je Boselli. Kao sto sam jednom rekao, zvuci mi previse perverzno Chiarolli za bilo sta biti zahvalan. Sa njim ili bez njega, situacija bi bila ista. Kljucna osoba u to vrijeme je bila Boselli, samo on, svi ostali su bili tako reci nebitni faktori. |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 07/08/2014 : 10:56:37
|
quote: Originally posted by King Warrior
Da nema tih "brljatora" i "skrnavitelja", Zagor bi odavno prestao izlaziti.
Zagor ima svoju fan-bazu koja kupuje sve moguce i nemoguce, bez obzira ko crta. Jedini kojem treba zahvaliti porast prodaje u devedesetim godinama je Boselli. Kao sto sam jednom rekao, zvuci mi previse perverzno Chiarolli za bilo sta biti zahvalan. Sa njim ili bez njega, situacija bi bila ista. Kljucna osoba u to vrijeme je bila Boselli, samo on, svi ostali su bili tako reci nebitni faktori.
On je bio ključni faktor, ali novi crtači su također doprinjeli preporodu. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 07/08/2014 : 10:58:44
|
Zagor ima svoju fan-bazu koja kupuje sve moguce i nemoguce, bez obzira ko crta. Jedini kojem treba zahvaliti porast prodaje u devedesetim godinama je Boselli. Kao sto sam jednom rekao, zvuci mi previse perverzno Chiarolli za bilo sta biti zahvalan. Sa njim ili bez njega, situacija bi bila ista. Kljucna osoba u to vrijeme je bila Boselli, samo on, svi ostali su bili tako reci nebitni faktori.
Potcjenjuješ doprinos crtača. Da, Boselli je svakako najzaslužniji, ali njegov rad sigurno ne bi imao toliko snažan učinak da nije potpomognut jednom selekcijom novih crtača, bez obzira što netko mislio o njihovim pojedinačnim talentima.
Zagor možda ima fan-bazu, ali ona se smanjuje iz godine u godinu. Da 1990-ih godina nije bilo Bosellija, Marcella, Della Monike, Laurentija, Chiarolle, Andreuccija, Burattinija i ostalih, sumnjam da bismo danas uopće vidjeli Zagora na kioscima. Ako bi ga i bilo, vjerojatno bi prodaja bila još gora nego što trenutno jest. |
Edited by - Mr. Bushido on 07/08/2014 10:59:21 |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22376 Posts
Posted - 07/08/2014 : 11:16:34
|
Potcjenjuješ doprinos crtača. Da, Boselli je svakako najzaslužniji, ali njegov rad sigurno ne bi imao toliko snažan učinak da nije potpomognut jednom selekcijom novih crtača, bez obzira što netko mislio o njihovim pojedinačnim talentima.
Zagor možda ima fan-bazu, ali ona se smanjuje iz godine u godinu. Da 1990-ih godina nije bilo Bosellija, Marcella, Della Monike, Laurentija, Chiarolle, Andreuccija, Burattinija i ostalih, sumnjam da bismo danas uopće vidjeli Zagora na kioscima. Ako bi ga i bilo, vjerojatno bi prodaja bila još gora nego što trenutno jest.
Da je kojim slucajem epizode koje su crtali Chiarolla i Cassarovi nacrtao neko drugi, Villa na primjer ili neko slicnog kalibra, te iste price bi se vjerovatno prodale jos bolje. Tako da, u mojim ocima, pomenuti crtaci su bili kocnice u tom periodu turbo pogona. Chiarolla je bio glavna zvijezda almanah izdanja, nacrtao je skoro trecinu od svih objavljenih prica. Upravo ta edicija je propala zbog lose prodaje, najlosije od svih Zagorovih izdanja. |
 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
Posted - 07/08/2014 : 11:18:27
|
Zagor možda ima fan-bazu, ali ona se smanjuje iz godine u godinu. Da 1990-ih godina nije bilo Bosellija, Marcella, Della Monike, Laurentija, Chiarolle, Andreuccija, Burattinija i ostalih, sumnjam da bismo danas uopće vidjeli Zagora na kioscima. Ako bi ga i bilo, vjerojatno bi prodaja bila još gora nego što trenutno jest.
Promjena u serijalima je uvijek škakljiva, jer iako donosi osvježenje, udaljava staru fan bazu koja je nesklona bilo kakvim novim crtačima i scenaristima i drugačijim idejama. Nekima jako smeta što sada Zagor ima posla s Antlantiđanima ili što ide u Afriku ili Južnu Ameriku i vole samo stare priče Nolitte i Toninellija. |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 07/08/2014 : 11:38:47
|
Da je kojim slucajem epizode koje su crtali Chiarolla i Cassarovi nacrtao neko drugi, Villa na primjer ili neko slicnog kalibra, te iste price bi se vjerovatno prodale jos bolje. Tako da, u mojim ocima, pomenuti crtaci su bili kocnice u tom periodu turbo pogona. Chiarolla je bio glavna zvijezda almanah izdanja, nacrtao je skoro trecinu od svih objavljenih prica. Upravo ta edicija je propala zbog lose prodaje, najlosije od svih Zagorovih izdanja.
"U mojim očima." U tome je problem. Ti radove ovih crtača percipiraš kao nekakve "kočnice", a činjenica je da je prodaja bila dobra, zahvaljujući ili usprkos tim crtačima.
Shvaćam da ti prezireš Chiarollu (barem njegov rad na Zagoru), kao i mnogi drugi na ovom forumu. Ali meni se zbilja čini da biste njemu i ostalima iz te preporodne ekipe trebali biti zahvalni jer su svoj talent i napore ugradili u uspjeh stripa kojeg toliko volite i vratili ga u život za idućih nekoliko desetljeća.
Ako promatraš jedini objektivni kriterij, a to je prodaja, onda je Chiarolla svakako zaslužan za preporod i produljenje života serijala. Kao i mnogi drugi. Bez obzira što svatko od nas mislio o njihovom talentu. |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22376 Posts
Posted - 07/08/2014 : 11:44:07
|
Ako promatraš jedini objektivni kriterij, a to je prodaja, onda je Chiarolla svakako zaslužan za preporod i produljenje života serijala. Kao i mnogi drugi. Bez obzira što svatko od nas mislio o njihovom talentu.
Opet ponavljam, SVE I JEDAN CRTAC iz tog perioda je bio zamjenjiv! Slicna bi situacija bila i da su umjesto jednih crtaca bili drugi. Jedino je Boselli bio nezamjenjiv, iskljucivo on je bio kljucni faktor tog vremena! |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Posted - 07/08/2014 : 11:46:15
|
Pa objasni da li ja radim piratska izdanja ili ti, kazi ovde javno na sajtu da učestvuješ u izradi piratskih izdanja, budi pošten kada imaš toliki obraz pa kazi svima da znaju.
Piratska izdanja? Niti cu. Ja sam prevodio neke stripove za zatvoreni krug ljudi, grupu pasioniranih zagorovaca koji su potrosili sate i sate odradjujuci svoj deo posla do granica profesionalnog savrsenstva, samo radi onog najiskrenijeg zadovoljstva. Ti si, govno jedno, to pretvorio u pirateriju izlazuci ih na sve strane zajedno sa brojem grudnjaka i gaca svoje zene (sta je reci? Je li pala reklama " ako narucite odmah dobijate i..."?). Tog trena, kada smo uvideli da ono sta radimo vise nije ni nevino ni cisto, smo digli ruke.
Mani mi se prica o postenju, profesore. Ne prilici ti. |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
|
Topic  |