forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Novi Zagor u Italiji...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 781

cronos six
Advanced Member

Serbia
7988 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 06/08/2014 : 17:44:28  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
svetski mocnici zamrznite ferrija i vratite nam ga 2087.

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 06/08/2014 : 17:44:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Meni je stari Ferri dosta bolji od novog, što ne znači da je loš, dapače. Ipak je on postavio neke standarde za Zagora. Chiarollu ne volim i ne odgovara mi njegov crtež, ali što fali Della Monici? Njegov crtež dobro pristaje Zagoru.
Go to Top of Page

Zagor i Ogi
Average Member

Serbia
851 Posts

Member since 16/09/2013

Posted - 06/08/2014 : 18:11:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor i Ogi a Private Message  Reply with Quote
Ko je rekao da je Della Monica los??On je odlican.

The only good thing in life isZAGOR
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 06/08/2014 : 18:16:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
[i]U kurac sa Chiarolama, Monikama, i sličnim skrnaviteljima,

Na ovaj post sam se referirao.
Go to Top of Page

Zagor i Ogi
Average Member

Serbia
851 Posts

Member since 16/09/2013

Posted - 06/08/2014 : 18:21:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor i Ogi a Private Message  Reply with Quote
Ko je to napisao da je iole pametan,ne bi pomislio da tu ubroji Della Monicu.

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 06/08/2014 : 18:21:16  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

quote:
[i]U kurac sa Chiarolama, Monikama, i sličnim skrnaviteljima,

Na ovaj post sam se referirao.

Možda je mislio na Monicu Bellucci jer se ne bih čudio da je i ona imale neke veze sa Zagorom.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Tintilinic
Senior Member

2955 Posts

Member since 15/07/2013

Posted - 06/08/2014 : 18:27:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Tintilinic a Private Message  Reply with Quote
Ma Timber je samo htio reći da treba ostaviti samo crtače koji su vjerni Ferriju, a maknuti ove sa vlastitim stilovima. Ja se slažem s tim što je rekao. Nije on rekao da je DM loš crtač već to da takvi ne trebaju Zagoru.
Go to Top of Page

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2654 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 06/08/2014 : 18:36:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote
Patak se upecao na Timber deBila i onda krenulo haha

Kaizoku ou ni ore wa naru!
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 06/08/2014 : 18:37:05  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Šta se uopće obazirete na tog spamera.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Zagor i Ogi
Average Member

Serbia
851 Posts

Member since 16/09/2013

Posted - 06/08/2014 : 20:18:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor i Ogi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

Šta se uopće obazirete na tog spamera.

I to sto kazes...

Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17128 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 06/08/2014 : 21:55:51  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Della Monica je jedan od nekoliko crtača za kojega znam da može izvući bilo kakav scenarij.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 07/08/2014 : 07:34:20  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Timber Bil

Ti imaš obraz a ja nemam ? Objasni ovo, kakav ti obraz imaš a ja to nemam ?

Objasni ti meni. Pa, ti si ga prodao za 1121 dinar

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 07/08/2014 : 07:36:26  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Giuda Ballerino

Patak se upecao na Timber deBila i onda krenulo haha

nije pecanje već meračenje

DNEVNIK CITANJA:

Edited by - PijaniPatak on 07/08/2014 07:37:34
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 07/08/2014 : 08:02:41  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

quote:

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Timber Bil
Senior Member

1068 Posts

Member since 02/10/2013

Posted - 07/08/2014 : 09:29:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Timber Bil a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Pa objasni da li ja radim piratska izdanja ili ti, kazi ovde javno na sajtu da učestvuješ u izradi piratskih izdanja, budi pošten kada imaš toliki obraz pa kazi svima da znaju.

Edited by - Timber Bil on 07/08/2014 09:30:10
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 07/08/2014 : 10:23:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bruce Springsteen

Još jedan dokaz da treba pod hitno odstraniti sve crtače koji brljaju neki svoj fazon, odstupajući od Ferrievog Zagora

quote:

U kurac sa Chiarolama, Monikama, i sličnim skrnaviteljima,

Da nema tih "brljatora" i "skrnavitelja", Zagor bi odavno prestao izlaziti.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22376 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 07/08/2014 : 10:43:13  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

Još jedan dokaz da treba pod hitno odstraniti sve crtače koji brljaju neki svoj fazon, odstupajući od Ferrievog Zagora

quote:

Zagor ima svoju fan-bazu koja kupuje sve moguce i nemoguce, bez obzira ko crta.
Jedini kojem treba zahvaliti porast prodaje u devedesetim godinama je Boselli.
Kao sto sam jednom rekao, zvuci mi previse perverzno Chiarolli za bilo sta biti zahvalan. Sa njim ili bez njega, situacija bi bila ista.
Kljucna osoba u to vrijeme je bila Boselli, samo on, svi ostali su bili tako reci nebitni faktori.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 07/08/2014 : 10:56:37  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:

quote:

quote:

Kao sto sam jednom rekao, zvuci mi previse perverzno Chiarolli za bilo sta biti zahvalan. Sa njim ili bez njega, situacija bi bila ista.
Kljucna osoba u to vrijeme je bila Boselli, samo on, svi ostali su bili tako reci nebitni faktori.

On je bio ključni faktor, ali novi crtači su također doprinjeli preporodu.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 07/08/2014 : 10:58:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Potcjenjuješ doprinos crtača. Da, Boselli je svakako najzaslužniji, ali njegov rad sigurno ne bi imao toliko snažan učinak da nije potpomognut jednom selekcijom novih crtača, bez obzira što netko mislio o njihovim pojedinačnim talentima.

Zagor možda ima fan-bazu, ali ona se smanjuje iz godine u godinu. Da 1990-ih godina nije bilo Bosellija, Marcella, Della Monike, Laurentija, Chiarolle, Andreuccija, Burattinija i ostalih, sumnjam da bismo danas uopće vidjeli Zagora na kioscima. Ako bi ga i bilo, vjerojatno bi prodaja bila još gora nego što trenutno jest.

Edited by - Mr. Bushido on 07/08/2014 10:59:21
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22376 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 07/08/2014 : 11:16:34  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Potcjenjuješ doprinos crtača. Da, Boselli je svakako najzaslužniji, ali njegov rad sigurno ne bi imao toliko snažan učinak da nije potpomognut jednom selekcijom novih crtača, bez obzira što netko mislio o njihovim pojedinačnim talentima.

Zagor možda ima fan-bazu, ali ona se smanjuje iz godine u godinu. Da 1990-ih godina nije bilo Bosellija, Marcella, Della Monike, Laurentija, Chiarolle, Andreuccija, Burattinija i ostalih, sumnjam da bismo danas uopće vidjeli Zagora na kioscima. Ako bi ga i bilo, vjerojatno bi prodaja bila još gora nego što trenutno jest.

Da je kojim slucajem epizode koje su crtali Chiarolla i Cassarovi nacrtao neko drugi, Villa na primjer ili neko slicnog kalibra, te iste price bi se vjerovatno prodale jos bolje. Tako da, u mojim ocima, pomenuti crtaci su bili kocnice u tom periodu turbo pogona.
Chiarolla je bio glavna zvijezda almanah izdanja, nacrtao je skoro trecinu od svih objavljenih prica. Upravo ta edicija je propala zbog lose prodaje, najlosije od svih Zagorovih izdanja.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 07/08/2014 : 11:18:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Promjena u serijalima je uvijek škakljiva, jer iako donosi osvježenje, udaljava staru fan bazu koja je nesklona bilo kakvim novim crtačima i scenaristima i drugačijim idejama. Nekima jako smeta što sada Zagor ima posla s Antlantiđanima ili što ide u Afriku ili Južnu Ameriku i vole samo stare priče Nolitte i Toninellija.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 07/08/2014 : 11:38:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da je kojim slucajem epizode koje su crtali Chiarolla i Cassarovi nacrtao neko drugi, Villa na primjer ili neko slicnog kalibra, te iste price bi se vjerovatno prodale jos bolje. Tako da, u mojim ocima, pomenuti crtaci su bili kocnice u tom periodu turbo pogona.
Chiarolla je bio glavna zvijezda almanah izdanja, nacrtao je skoro trecinu od svih objavljenih prica. Upravo ta edicija je propala zbog lose prodaje, najlosije od svih Zagorovih izdanja.

"U mojim očima." U tome je problem. Ti radove ovih crtača percipiraš kao nekakve "kočnice", a činjenica je da je prodaja bila dobra, zahvaljujući ili usprkos tim crtačima.

Shvaćam da ti prezireš Chiarollu (barem njegov rad na Zagoru), kao i mnogi drugi na ovom forumu. Ali meni se zbilja čini da biste njemu i ostalima iz te preporodne ekipe trebali biti zahvalni jer su svoj talent i napore ugradili u uspjeh stripa kojeg toliko volite i vratili ga u život za idućih nekoliko desetljeća.

Ako promatraš jedini objektivni kriterij, a to je prodaja, onda je Chiarolla svakako zaslužan za preporod i produljenje života serijala. Kao i mnogi drugi. Bez obzira što svatko od nas mislio o njihovom talentu.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22376 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 07/08/2014 : 11:44:07  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ako promatraš jedini objektivni kriterij, a to je prodaja, onda je Chiarolla svakako zaslužan za preporod i produljenje života serijala. Kao i mnogi drugi. Bez obzira što svatko od nas mislio o njihovom talentu.

Opet ponavljam, SVE I JEDAN CRTAC iz tog perioda je bio zamjenjiv!
Slicna bi situacija bila i da su umjesto jednih crtaca bili drugi.
Jedino je Boselli bio nezamjenjiv, iskljucivo on je bio kljucni faktor tog vremena!
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 07/08/2014 : 11:46:15  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Pa objasni da li ja radim piratska izdanja ili ti, kazi ovde javno na sajtu da učestvuješ u izradi piratskih izdanja, budi pošten kada imaš toliki obraz pa kazi svima da znaju.

Piratska izdanja? Niti cu.
Ja sam prevodio neke stripove za zatvoreni krug ljudi, grupu pasioniranih zagorovaca koji su potrosili sate i sate odradjujuci svoj deo posla do granica profesionalnog savrsenstva, samo radi onog najiskrenijeg zadovoljstva. Ti si, govno jedno, to pretvorio u pirateriju izlazuci ih na sve strane zajedno sa brojem grudnjaka i gaca svoje zene (sta je reci? Je li pala reklama " ako narucite odmah dobijate i..."?). Tog trena, kada smo uvideli da ono sta radimo vise nije ni nevino ni cisto, smo digli ruke.

Mani mi se prica o postenju, profesore. Ne prilici ti.

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 07/08/2014 : 11:47:19  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
A oko ovoga o doprinosu crtaca u krizno doba se slazem u potpunosti sa Bushidom.

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page
Page: of 781 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 2.18 seconds. Snitz Forums 2000