forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 GRČKA
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 29

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 29/06/2015 : 20:40:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by boddhisatva

quote:
Originally posted by Risar_69

Malo više me brine, kako če biti kod nas ubuduče.Šta če ovi "geniji" da urade za nas.

poslat ćemo naše pametne na poduku kod Varoufakisa jer ipak je njemu uža specijalnost Teorija igara... ;o))

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
13072 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 29/06/2015 : 20:52:42  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:

U Ukrajinu je i EU i ameri pobacala puno milijardi, pa niko nije plakao.
A ovdje su svi kao na trnjima kao, da če biti kraj svijeta. Neka IMF uzme novac od pomoči Ukrajine, pa če se malo srediti stvari :)
Malo više me brine, kako če biti kod nas ubuduče.Šta če ovi "geniji" da urade za nas.

Mi smo mali, nebitni. Mi smo ionako sjebani, osobito Hrvatska.
Na Grcima se sad trenira strogoća. Dogodi li se Grexit a onda najavljeni referendum Engleza, zbogom EU

Have mercy
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 29/06/2015 : 21:14:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
Izivko, imaš pravo. Kao i mi.
Mi de facto zajedno sa amerikancima i svu EU živimo u korpofašizmu-suženjstvu-robovanju.
Kad je privatna last jača od demokratične države, demokracije društva nema više.
Po domače, ako je netko ili grupa tako bogata, da nadzire sve pore života društva, jesu izbori nesmisao, jer ovaj netko ili grupa uvijek odlučuje preko lastništva-lasti...izvoljenec na izborima je le lutka..no Siriza i Grčka, koji su na kraju -nemaju više što izgubiti, zato izsiljevanja ne pomognu više, ne trebiju biti više robovi .otvoriče oči i Europi.

Ko treba kredite, ovaj novac je napravljen iz zraka, centralne banke ga ustvarijo iz ništa ,kad neko uzme posojilo, ga banke posude sa obrestima t.j. novac nastane tek kad se posudi...
FED centralna banka uz ovaj sustav upotrebljava petrodolar-ceo svijet kupuje surovine u dolarjima, zato može Amerika štampati dolare neograničeno, zato su i napale Irak,Libiju, koji su željele za svoju naftu drugu-svoju valutu.

Iako su dužni, mislim da ne bi smeli klonuti, tu ide za živčani rat gdje se nema šta izgubiti, ali svjetski novčani žandar mnogo. Sa njima je na testu sva južna Europa.

Samo još to, nije ni važno ko je vodio grčko vladu...desni ili levi... bitno je samo to, da nisu bili pošteni do svojih ljudi...

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!

Edited by - Risar_69 on 29/06/2015 21:28:19
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
13072 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 29/06/2015 : 21:31:06  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Sadašnju grčku vlast EU je htio prikazati neuspješnom, nesposobnom tako da drugima ne pada na um nešto slično.
Ali ovi su im ga viknuli s ovim referendumom. Sada se vodi kampanja da bi Grci glasali ZA mjere štednje.

Ova trakavica se razvukla jer EU nije baš briga za Grke, više oni brinu za svoje pare

Have mercy
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17682 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 29/06/2015 : 21:38:23  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Ja ipak mislim da će Grci glasti protiv, ali pitanje je kakav će rezultat zvanično prikazati. Samo, ako krenu da štampaju drahme s vrijednošću jugoslovenskih dinara iz 1993, onda će biti veselo. I neće nikog u Evropi mimoići ovi problemi.
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 29/06/2015 : 21:54:19  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

quote:
Originally posted by igor 12

quote:

ma naravno,to šta su Grci imali i 14. plaču,išli u punu penziju s 52 godine,prijavljivali po jedan boravak turista u apartmanu u ciloj godini itd uopče nema nikakve veze.

a jebate elvude,mi sve to radimo od stoljeća sedmog

i još nismo propali

nismo? a svaka država šta je ovde bila je propala.

austrougarska sigurno nije propala zato što jedan splićo umjesto pet,prijavi jednog turista

ili zato što je jedan đuro iz bjelovara zajebo cara franju i ošo ranije u pemziju

Vamos a la playa tralalalala
Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 29/06/2015 : 21:54:40  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by delboj

Ja ipak mislim da će Grci glasti protiv, ali pitanje je kakav će rezultat zvanično prikazati. Samo, ako krenu da štampaju drahme s vrijednošću jugoslovenskih dinara iz 1993, onda će biti veselo. I neće nikog u Evropi mimoići ovi problemi.

pa neće ni našu djecu mimoići problemi dugovanja koje su oni prije njih napravili ne pitajući ih žele li to...
uostalom nisu li Grci ovime napravili i svojevrsni Gordijski čvor, ovi problemi neće mimoići nikoga u Evropi a opet i te je probleme napravila djelom i jedna Evropa ;o)))

Pike Bishop: Let's go!
Lyle Gorch: Why not?
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 29/06/2015 : 22:01:01  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

ma naravno,to šta su Grci imali i 14. plaču,išli u punu penziju s 52 godine,prijavljivali po jedan boravak turista u apartmanu u ciloj godini itd uopče nema nikakve veze.

i još nismo propali

austrougarska sigurno nije propala zato što jedan splićo umjesto pet,prijavi jednog turista

ili zato što je jedan đuro iz bjelovara zajebo cara franju i ošo ranije u pemziju

slabo je tad bilo i penzija i turista.

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 29/06/2015 : 22:03:33  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
inače sače na otvorenom bit o grčkoj.

Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 29/06/2015 : 22:22:10  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

i još nismo propali

slabo je tad bilo i penzija i turista.

bilo je bilo moj elvude,i vojnih i činovničkih pemzija.
raspad AU,sukcesija?

a bogami i procvat turizma, cijela istra i kvarner

Vamos a la playa tralalalala
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 29/06/2015 : 22:59:34  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
al su bili rjetki. uostalom iz au su isto bižali ljudi u amerike

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 29/06/2015 : 23:23:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Nije Grčka, ali jest bankrot! Ovaj put Ukrajine, za koju Goldman Sachs i The Wall Street Journal tvrde da će bankrotirati tijekom slijedeća dva mjeseca:

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Ukrajina-juri-u-bankrot-uskoro-nece-vise-moci-otplacivati-rate-kredita

http://www.wsj.com/articles/SB10001424052748703569004575008990183229012

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 29/06/2015 : 23:47:19  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by izivko

quote:

U Ukrajinu je i EU i ameri pobacala puno milijardi, pa niko nije plakao.
A ovdje su svi kao na trnjima kao, da če biti kraj svijeta. Neka IMF uzme novac od pomoči Ukrajine, pa če se malo srediti stvari :)

Mi smo mali, nebitni. Mi smo ionako sjebani, osobito Hrvatska.
Na Grcima se sad trenira strogoća. Dogodi li se Grexit a onda najavljeni referendum Engleza, zbogom EU

zašto zbogom!?
EU može raspasti samo ako nemačka raspusti satelite
a zašto bi.mi iz alpske grupe(bavarska, tirol, austrija, slovenija) smo već odavno iz recesije i bilježimo gospodarsku rast) kao i varšavski pakt ( berlin,češka, poljska, slovačka, mađarska)

dok je nemačke žive, zdrave i prave neće se raspasti, inače bi se razularena bagra brzo pohvatala za guše

čak i već odpisane države bugarska, romania i croatia pokazuju znake oporavka...za državu nema ništa bolje nego kad skine sa grbače milion nezaposlenih ljudi tako da masovno odu u druge države.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 29/06/2015 : 23:51:26  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
ove istočnoevropske članice su ionako sateliti.
to šta plaše rulju nekakvin "raspadon"eu;bah, jedino da britanci izađu a i onda opet isti q.
čak bi možda za ove države bilo i bolje da britanci i grci izađu.

Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 29/06/2015 : 23:57:49  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
britanci mogu da se tornjaju, mada neće.a grčka pogotovo neće sve i da oće.mogu da dobiju samo karantenu...
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 30/06/2015 : 00:05:28  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
ne bi me čudilo da grčka postane ruska "bitch"

Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 30/06/2015 : 00:15:06  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
što je najapsurdnije. ovde se nešto predbaciva grcima a EU upravo uzela od kineza kreditić ili dva, da se uzdržava briselska buržoazija sa raznim benficijama i platama od 3500e pa nagore...

šta ako kinezi u brisel pošalju trojke po svoje.pare

Edited by - KRAS on 30/06/2015 00:16:40
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 30/06/2015 : 02:53:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
hahaha..Grčka je mrtva, živjela Grčka!

Uvijek ste htjeli stan na moru? U Grčkoj ga kupite za 10.000 €

http://www.24sata.hr/svijet/uvijek-ste-htjeli-stan-na-moru-u-grckoj-ga-kupite-za-10000-425837?utm_medium=Status&utm_source=Facebook&utm_content=425837&utm_campaign=24sata+Facebook+status

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 30/06/2015 : 03:31:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Slobodno prevedeno: Jebe se njima, ionako ništa nemaju

For Georgios Karvouniaris, his sister Barbara, and many thousands like them, whether Greece stays in the eurozone or not is unlikely to have any effect

http://www.theguardian.com/world/2015/jun/28/the-greeks-for-whom-all-the-talk-means-nothing-because-they-have-nothing?CMP=fb_gu

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 30/06/2015 : 10:33:22  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
http://www.jutarnji.hr/grcka-ostala-duzna-jos-od-platona-10-nevjerovatnih-podataka-o-grckoj-ekonomiji/1373895/

Zanimljivo, pogotovo na znanje onima koji misle da su za sadašnje grčke probleme najveći krivci "imperijalisti", tj. netko drugi, a ne oni sami.

1. Grčka povijest puna je dužničkih kriza, a prva je zabilježena još u u IV. stoljeću p.n.e., u eri koju su obilježili Platon, Aristotel i Aleksandar Veliki. Tada je 13 grčkih polisa uzelo pozajmicu od Hrama u Delosu. Većina njih nikada nije otplatila dug i hram je ostao bez 80 posto posuđenog kapitala.

2. Pet dužničkih kriza buknulo je u razdoblju suvremene Grčke

- 1826. za vrijeme grčkog rata za neovisnost od Osmanskog carstva

- 1843. Grčka je obustavila otplatu kredita iz 1832. jer je ta sredstva potrošila na vojsku i održavanje na vlasti bavarskog princa Otta

- 1860. je poslije stečaja Grčka izbačena sa međunarodnih financijskih tržišta sve do 1878.

- 1894. kada su se tržišta ponovo otvorila, kreditori su Grčkoj posuđivali ogromne svote, a vlada je obustavila otplatu 1893.

- 1932. razdoblje Velike depresije

3. Devedeset godina, gotovo polovinu vremena od stjecanja neovisnosti od Osmanskog carstva 1830. godine, Grčka je bila u financijskoj krizi. Grčkoj borbi za neovisnost pomogle su intevencije Velike Britanije, Francuske i Rusije.

itd, itd...

Edited by - dsormaz1 on 30/06/2015 10:34:50
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 30/06/2015 : 10:37:02  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
lipo su koristili svoj geostrateški položaj i sisali lovu.

Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
13072 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 30/06/2015 : 11:02:02  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Ova paleta bi riješila grčke probleme

Have mercy
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 30/06/2015 : 11:23:46  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
riješila bi i naše

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 30/06/2015 : 11:32:11  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
http://www.index.hr/vijesti/clanak/grcka-obara-rekorde-ovo-ce-biti-najveci-drzavni-bankrot-u-povijesti/828083.aspx

Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12798 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 30/06/2015 : 11:55:07  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
http://www.zerohedge.com/news/2015-06-29/mood-ground-greece-some-have-raised-prospect-civil-war

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!
Go to Top of Page
Page: of 29 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000