Author |
Topic  |
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 07/07/2015 : 20:40:22
|
jesi pročita ono o Litvi? i danas došli Grci u Brisel bez prijedloga i traže još love   Cipras ka da traži da ih škartaju vanka |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
surfer
Average Member

Austria
967 Posts
Member since 09/05/2008 |
|
boddhisatva
Senior Member

.jpg)
Croatia
1315 Posts
Member since 08/01/2013 |
Posted - 07/07/2015 : 20:45:46
|
quote: Originally posted by lwood
jesi pročita ono o Litvi? i danas došli Grci u Brisel bez prijedloga i traže još love   Cipras ka da traži da ih škartaju vanka
kao prvo slwoode skuži da ne pušim sve te novinarske uvaljotke i spinove dok ne nađem više nezavisnih potvrda za to  |
Pike Bishop: Let's go! Lyle Gorch: Why not? |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Posted - 07/07/2015 : 20:54:27
|
pa valjda si vidija da je rulja spalila zastavu eu u noči slavlja?  šta onda uopče traže novce od iste organizacije? nije li to licemjerno? |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
|
boddhisatva
Senior Member

.jpg)
Croatia
1315 Posts
Posted - 07/07/2015 : 22:08:38
|
lwoode a da ipak kažeš broj majce? ;o)))
Guardian piše da će Grčka najvjerojatnije tražiti kratkoročan program, kako bi pokrili trenutne potrebe, a potom i dugotrajniji paket. Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk navodno traži da se večeras donese odluka je li treći paket pomoći održiv. To će odrediti hoće li i dalje pregovarati sa Grčkom ili će krenuti u stvaranje planova za gubitak jedne članice monetarne unije. Bijela kuća je potvrdila da je američki predsjednik Barack Obama danas razgovarao sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel o Grčkoj. Oboje su stava da se sa Grčkom postigne trajan sporazum koji će joj omogućiti nastavak reformi, ostvarivanje gospodarskog rasta i održivog duga uz ostanak u eurozoni. Ranije je grčki ministar financija Euclid Tsakalotos kazao da postoji "politička volja" u Europi za postizanje dogovora sa Atenom. - Eurozona je pokazala političku volju za davanje Grčkoj nove šanse - rekao je Tsakalotos. |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Posted - 07/07/2015 : 22:54:48
|
Super, samo postoji li politička volja u Grčkoj za postizanje sporazuma s Europom?
Nekako nisam siguran, jer oni bi i stisnuli i prdnuli, a priče o "ostvarivanju gospodarskog rasta i održivog duga" su samo priče, wishful thinking.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 07/07/2015 : 23:10:14
|
quote: Originally posted by ken2
mlađo ja mislim da će rješenje, jer moraju ga naći, biti nekakav otpis 30-50% duga, ali uvjetovano nekim brzim poreznim reformama mislim da je to svima prihvatljivo u ovoj situaciji svi bi mogli reći da su pobijedili uz male ustupke evo, slinić jadan nema dovoljno posla za svoju neizmjernu energiju neka ga pošalju da uvede fiskalizaciju u grčku i spasi i njih i eurozonu
Pazi stvar je u tome kaj Tsipras fakat ne misli vraćati te novce. I njima, ako nešto radikalno ne promijene, izrazito brzo doslovce slijedi nestašica svega. A oni nisu navikli niti ne žele minimalne restrikcije, a što misliš kako će biti kad počnu extremne mjere - nedostatak hrane, i lijekova, isključivanja struje, nedostatak goriva... Na žalost postoji mogućnost i za najcrnji scenarij - potpuni kolaps države u slijedećih nekoliko mjeseci, nasilje, državni udar i dolazak Zlatne zore na vlast. A nakon toga...
Ma bolje je i ne misliti. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 07/07/2015 : 23:13:37
|
A da ne govorimo o milion rugih problema koji se već sad dešavaju. Zamisli da imaš oročenih 100 000 eura i da ih ne možeš dignuti. I da postoji šansa da ih možda nikada i ne vidiš. Ili da ti za tih 100 000 eura u dogledno vrijeme daju 100 000 Drahmi. Koji vrijede 1000 eura. Ljudi će puknuti po šavovima. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Posted - 07/07/2015 : 23:56:56
|
quote: Originally posted by mladjo
quote: Originally posted by ken2
mlađo ja mislim da će rješenje, jer moraju ga naći, biti nekakav otpis 30-50% duga, ali uvjetovano nekim brzim poreznim reformama mislim da je to svima prihvatljivo u ovoj situaciji svi bi mogli reći da su pobijedili uz male ustupke evo, slinić jadan nema dovoljno posla za svoju neizmjernu energiju neka ga pošalju da uvede fiskalizaciju u grčku i spasi i njih i eurozonu
Pazi stvar je u tome kaj Tsipras fakat ne misli vraćati te novce. I njima, ako nešto radikalno ne promijene, izrazito brzo doslovce slijedi nestašica svega. A oni nisu navikli niti ne žele minimalne restrikcije, a što misliš kako će biti kad počnu extremne mjere - nedostatak hrane, i lijekova, isključivanja struje, nedostatak goriva... Na žalost postoji mogućnost i za najcrnji scenarij - potpuni kolaps države u slijedećih nekoliko mjeseci, nasilje, državni udar i dolazak Zlatne zore na vlast. A nakon toga...
Ma bolje je i ne misliti.
ne da ne misli vračat nego oče još.   |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
|
emirem
Advanced Member

10864 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 08/07/2015 : 00:05:33
|
Danas citao o ljudima na otoku Zakintos ( tu sam se nasmijao jer zvuci bas kao "za kintos - za saku kinte/love") o ljudima kojima je oftamolog pisao potvrde da su slijepi...i to njih 700!!!! I izvlacili lovu od drzave... EUreka! |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
 |
|
surfer
Average Member

Austria
967 Posts
Posted - 08/07/2015 : 08:43:18
|
Difool, ova grcka ekipa je dosla na vlast prije 6 mjeseci i naslijedila preko 300 milijardi EUR duga.
Mislis da je to tako lako rijesiti?
100 milijardi EUR duga je nastalo samo u zadnjih 5 godina presipavanja iz supljeg u prazno kroz tzv.pomoci. I sad to treba nastaviti dalje?
Vjerovnici zaradjuju od kamata na grckim obveznicama pa to onda daju kao pomoc pa to Grci onda uplate MMF-u, pa dobiju od MMF-a pa uplate Evropljanima.
Potrazi malo otvoreno pismo koje su Jeffrey Sachs, Pikety i drugi vrhunski ekonomisti poslali Angeli i sta oni misle o tzv pomoci i neophodnosti otpisa dijela duga.
http://www.thenation.com/article/austerity-has-failed-an-open-letter-from-thomas-piketty-to-angela-merkel/
Mislim, 24 sata bas nije neki izvor informacija.
quote: Originally posted by Johnny Difool
Sve se svodi na to da Cipras tj. Grci otvoreno kažu "mi vam dugove ne želimo vraćati i želimo da nam ih otpišete", a onda "želimo da nam date još, još i još kredita, jer bismo htjeli živjeti kao i dosad, s istom razinom standarda i svih beneficija, a bez ikakvih odricanja".
E jebi ga, tako ne ide, pa im ostaje da "umru u ljepoti", ponosu i dostojanstvu.
Komentar Tomislava Klauškog:
http://www.24sata.hr/politika/grcki-oxi-prkos-pravednika-ili-tek-zadnji-vapaj-ocajnika-426950
|
Edited by - surfer on 08/07/2015 08:48:52 |
 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17668 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 08/07/2015 : 09:26:24
|
quote: Originally posted by emirem
Danas citao o ljudima na otoku Zakintos ( tu sam se nasmijao jer zvuci bas kao "za kintos - za saku kinte/love") o ljudima kojima je oftamolog pisao potvrde da su slijepi...i to njih 700!!!! I izvlacili lovu od drzave... EUreka!
A kao da tog nema kod nas? Mislim da je neki doktor u Ljubinju napisao gomilu potvrda ljudima da su ludi i oni odavno primaju penzije. I koliko još takvih doktora u drugim opštinama.
Ali ovaj Ciprasov zahtjev za grejs period od 20 godina je u stvari jedino što bi Grci stvarno željeli, iz njihovog ugla jedino normalno. Ne treba im dati ništa više od novca dovoljnog za puko preživljavanje. |
Edited by - delboj on 08/07/2015 11:13:28 |
 |
|
boddhisatva
Senior Member

.jpg)
Croatia
1315 Posts
Posted - 08/07/2015 : 09:39:07
|
quote: Originally posted by delboj
Ne treba im dati ništa više od novca dovoljnog za puko preživljavanje.
Pa to će i dobiti, ali ovakve rate i takve kamate oni jednostavno ne mogu isplaćivati ako ne prekinu te prisilne mjere štednje i pokrenu proizvodnju kopju su im zablokirali. Ni za 200 godina nemaju šanse to isplatiti na ovaj način. I naravno morat će sprovesti reforme, uvesti razložne poreze, srediti si državu i sve te lipe stvari ... drugačije i ne ide. |
 |
|
dsormaz1
Advanced Member

.jpg)
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Member since 25/10/2001 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Posted - 08/07/2015 : 11:11:15
|
quote: Originally posted by surfer
Difool, ova grcka ekipa je dosla na vlast prije 6 mjeseci i naslijedila preko 300 milijardi EUR duga.
Mislis da je to tako lako rijesiti?
100 milijardi EUR duga je nastalo samo u zadnjih 5 godina presipavanja iz supljeg u prazno kroz tzv.pomoci. I sad to treba nastaviti dalje?
Vjerovnici zaradjuju od kamata na grckim obveznicama pa to onda daju kao pomoc pa to Grci onda uplate MMF-u, pa dobiju od MMF-a pa uplate Evropljanima.
Potrazi malo otvoreno pismo koje su Jeffrey Sachs, Pikety i drugi vrhunski ekonomisti poslali Angeli i sta oni misle o tzv pomoci i neophodnosti otpisa dijela duga.
http://www.thenation.com/article/austerity-has-failed-an-open-letter-from-thomas-piketty-to-angela-merkel/
Mislim, 24 sata bas nije neki izvor informacija.
Sve se svodi na to da Cipras tj. Grci otvoreno kažu "mi vam dugove ne želimo vraćati i želimo da nam ih otpišete", a onda "želimo da nam date još, još i još kredita, jer bismo htjeli živjeti kao i dosad, s istom razinom standarda i svih beneficija, a bez ikakvih odricanja".
E jebi ga, tako ne ide, pa im ostaje da "umru u ljepoti", ponosu i dostojanstvu.
Komentar Tomislava Klauškog:
http://www.24sata.hr/politika/grcki-oxi-prkos-pravednika-ili-tek-zadnji-vapaj-ocajnika-426950
24 sata nije relevantan izvor informacija, ali ovdje je riječ o komentatoru Klauškom kojeg dosta cijenim. Mislim da bi morao razlikovati nečiji osoban stav od profila medija u kojem je objavljen.
Sasvim se slažem da za trenutno stanje Grčke i u Grčkoj nisu krivi Cipras, Varufakis i ekipa, ali njihov stav jest da dugove ne žele vraćati (OK, ne mogu, ali i referendumom potvrđen stav je da ne žele), kao i to da im treba još golema količina kredita, po mogućnosti s nikakvim kamatama i rokom otplate od 50 godina, a najbolje bi bilo bez ikakvih uvjeta.
A tako ne ide, kako god okreneš.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
|
surfer
Average Member

Austria
967 Posts
Posted - 08/07/2015 : 11:18:53
|
Ma razlikujem ja komentare od vijesti, ali, znas kako je, ovisi o mediju jako puno kakve komentare objavljuje i svi su uglavnom u skladu sa generalnim profilom i ciljnom publikom medija :-).
Nemam utisak da Grci ne zele vratiti, oni to u zadanom roku i sa zadanim uvjetima jednostavno ne mogu.
To se odlicno pokazalo u zadnjim 5 godina.
A stvar je takva da sto je veci dug, vece su i sanse da se dio otpise.
Ako ti banka potrazuje 1.000 ili 10.000 EUR, to ce uglavnom i istjerati, ali ako si im duzan 10 miliona EUR, onda ce biti sretni ako im vratis 6 ili 7 miliona.
Npr. Austrija i Bavarska su na sudu oko stete nastale prilikom propasti Hypo banke, u prvoj instanci je sud presudio da Austrijanci moraju platiti 2,5 mldr EUR odstete, a jucer su se medjusobno dogovorili da im plate 1,2 mlrd, znaci 45 % i stvar je rijesena.
[/quote]
24 sata nije relevantan izvor informacija, ali ovdje je riječ o komentatoru Klauškom kojeg dosta cijenim. Mislim da bi morao razlikovati nečiji osoban stav od profila medija u kojem je objavljen.
Sasvim se slažem da za trenutno stanje Grčke i u Grčkoj nisu krivi Cipras, Varufakis i ekipa, ali njihov stav jest da dugove ne žele vraćati (OK, ne mogu, ali i referendumom potvrđen stav je da ne žele), kao i to da im treba još golema količina kredita, po mogućnosti s nikakvim kamatama i rokom otplate od 50 godina, a najbolje bi bilo bez ikakvih uvjeta.
[/quote] |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Posted - 08/07/2015 : 21:18:02
|
quote: Originally posted by surfer
Ma razlikujem ja komentare od vijesti, ali, znas kako je, ovisi o mediju jako puno kakve komentare objavljuje i svi su uglavnom u skladu sa generalnim profilom i ciljnom publikom medija :-).
Nemam utisak da Grci ne zele vratiti, oni to u zadanom roku i sa zadanim uvjetima jednostavno ne mogu.
To se odlicno pokazalo u zadnjim 5 godina.
A stvar je takva da sto je veci dug, vece su i sanse da se dio otpise.
Ako ti banka potrazuje 1.000 ili 10.000 EUR, to ce uglavnom i istjerati, ali ako si im duzan 10 miliona EUR, onda ce biti sretni ako im vratis 6 ili 7 miliona.
Npr. Austrija i Bavarska su na sudu oko stete nastale prilikom propasti Hypo banke, u prvoj instanci je sud presudio da Austrijanci moraju platiti 2,5 mldr EUR odstete, a jucer su se medjusobno dogovorili da im plate 1,2 mlrd, znaci 45 % i stvar je rijesena.
[/quote] [/quote]
Načelno si u pravu, ali u konkretnom slučaju ne: za razliku od Večernjeg, Jutarnjeg, Novog lista i ostalih dnevnih novina, 24 sata je ideološki neprofiliran tabloid kod kojeg je najveći problem besadržajnost, a i besmislenost ono minijaturno sadržaja što nude.
|
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
|
Dranki
Senior Member

2549 Posts
Member since 03/06/2007 |
Posted - 08/07/2015 : 21:39:44
|
Talijanski ljevicar Bepe Grilo je opisao sistem "pomoci" EU:
https://www.agi.it/politica/notizie/grecia_da_grillo_a_salvini_ora_un_referendum_anche_in_italia-201507052354-pol-rt10100
"Ja ti pozajmim novac, ali ne zelim ga nazad, zelim kamate na kamate, i da ti uzmem sve sto imas".
A izgleda da se Spiegel zamjerio USA zbog spijunaze, ovaj clanak dok citam zaboravim da sam na spiegel.de, radi se o tekstu koji mozete citati samo na sajtovima koje svrstavaju u teoreticare zavjere, cak su animiranom grafikom objasnili kako USA kroz IWF vrsi uticaj na zemlje i kako IWF sluzi kao politicko oruzje da se otarase nepozeljnih vlada. Nevjerovatno jasan tekst o ulozi IWF-a u nametanju svoje volje na zemlje treceg svijeta. Izgleda da je Grcka tvrd orah:
http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/griechenland-christine-lagarde-steht-vor-den-truemmern-ihrer-politik-a-1042390.html
Jedna recenica bukvalno kaze, citat:
quote: Sie steht vor den Trümmern einer gescheiterten Politik, die dem IWF lange nachgesehen wurde, da sie bisher nur machtlose Entwicklungsländer beutelte. Doch jetzt trifft diese Politik Europa - kein Wunder, dass nun nicht mehr nur die altbewährten IWF-Kritiker von Lagarde fordern, sie möge ihren Job abgeben.
Prevod:
quote: Ona (Lagard) stoji na ruinama jedne propale politike, koja se IWF-u dugo tolerisala, jer je sve do sada sikanirala nemocne zemlje u razvoju. Medjutim sada se ta ista politika zeli primjeniti u Evropi - nije cudo da sada ne samo stari IWF-kriticari traze od Lagarade ostakvu.
|
I am tormented with an everlasting itch for things remote. I love to sail forbidden seas, and land on barbarous coasts. |
Edited by - Dranki on 08/07/2015 21:47:49 |
 |
|
boddhisatva
Senior Member

.jpg)
Croatia
1315 Posts
Posted - 08/07/2015 : 21:57:59
|
Eurogrupa od Grčke traži deranje stanovništva ali poštedu korporacija uz nultu stopu poreza na prihode iznad 500 000 eura. Sasvim očekivano.   
http://www.forum.tm/vijesti/eurogrupa-grckoj-rezite-socijalu-i-mirovine-ukinite-subvencije-samo-ne-dirajte-korporacije
A kaj se drugo i mislilo, pokusavao sam od sama pocetka takve neke stvari i pojasniti ovdje ali nije islo svi zabrijali na servirane spinove o Grcima Najzanimljivije od svega je da te velike korporacije nisu u Grckom vlasnistvu nego je slicna situacija kao kod nas u HR ... pa otuda i navala da Grci ono svoje sto nisu privatiziraju, jasno kako bi ih te iste korporacije preuzele i u tome je sad cili fudbal |
 |
|
boddhisatva
Senior Member

.jpg)
Croatia
1315 Posts
Posted - 08/07/2015 : 21:58:32
|
Eurogrupa od Grčke traži deranje stanovništva ali poštedu korporacija uz nultu stopu poreza na prihode iznad 500 000 eura. Sasvim očekivano.   
http://www.forum.tm/vijesti/eurogrupa-grckoj-rezite-socijalu-i-mirovine-ukinite-subvencije-samo-ne-dirajte-korporacije
A kaj se drugo i mislilo, pokusavao sam od sama pocetka takve neke stvari i pojasniti ovdje ali nije islo svi zabrijali na servirane spinove o Grcima Najzanimljivije od svega je da te velike korporacije nisu u Grckom vlasnistvu nego je slicna situacija kao kod nas u HR ... pa otuda i navala da Grci ono svoje sto nisu privatiziraju, jasno kako bi ih te iste korporacije preuzele i u tome je sad cili fudbal |
 |
|
Topic  |
|