forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Što vam se danas dogodilo?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 131

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 22/07/2015 : 10:55:38  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

quote:
Originally posted by DODSFERD

Znam ja puno bolje od tebe da će čagalj riješiti strvinu na koju naiđe (tako rade kukavice) jer sam x puta nosio svinjska crijeva i iznutrice na otpad.

Sinko moj, ti si čaglja vidio možda samo na slikama pa vjerojatno ni nemaš pojma o njegovom ponašanju u prirodi.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 22/07/2015 : 10:59:28  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Zašto bi psi i mačke bili važniji od čagalja?
Smeta ti zavijanje? A psi ne laju?

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 22/07/2015 : 11:07:25  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Osim što je gadno za čuti ne smeta mi njihovo zavijanje ali mi smeta kada hodaju po cesti gdje ja moram proći. Na cestu ne izlaze ni divlje svinje ni srne (a također ih ovdje ima puno) pa ne moraju ni čagljevi.

Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 22/07/2015 : 11:36:36  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
na takav način se slabići i kukavice opravdavaju

Vamos a la playa tralalalala
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 22/07/2015 : 11:38:48  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by tinton

quote:

Znam ja puno bolje od tebe da će čagalj riješiti strvinu na koju naiđe (tako rade kukavice) jer sam x puta nosio svinjska crijeva i iznutrice na otpad.

Sinko moj, ti si čaglja vidio možda samo na slikama pa vjerojatno ni nemaš pojma o njegovom ponašanju u prirodi.

jeftini petparački zoolože,na takav način opravdavaš svoje iživljavanje na životinjama?

Edited by - igor 12 on 22/07/2015 11:40:18
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 22/07/2015 : 12:15:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
pa svatko drugačije reagira na strah. Samo tada to prikaže na drugačiji način.

Jedne sam godine naišla na poskoka, sunčao se u jednoj mini kamenitoj uvalici pokraj stijene i ja sam sjela na tu stijenu pored njega, polako, smireno i oprezno, potpuno s poštovanjem i tada sam ga promatrala, jer on je car prostora na kom sam se zatekla.
Sjedila sam dosta dugo pored njega i nije se ni pomaknuo, pa sam se prepustila uživanju u pogledu prema moru, s Vrha Velebita.
Kad mi je bilo dosta, pogledala sam ga i rekla mu:"Hvala, stari, što si mi dopustio da te upoznam, idem sad."
Napravila sam par fotografija i otišla. Životinja te nikad neće ugristi. To, bez časti i ponosa radi samo čovjek ljudima.

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 22/07/2015 : 12:18:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Uvijek sam mislio da takozvani blek metalci maltene mogu komunicirati sa zvijerima, ili barem da snimaju njihove vriskove na split 7'' sa d tru vervolfom.
Luk i voda očito.

quote:

Vrh! Podsjeća me na jednu moju susjedu koja je hranu bacala kroz prozor u dvorište i onda se čudila što su se štakori nakotili i prokopali joj temelje.
It's a world full of pearls.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 22/07/2015 : 12:27:49  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
O kakvom ti iživljavanju govoriš, pa nisam ja namjerno naletio na njega jer time sebe dovodim u opasnost od pada. Često sretnem čaglja na cesti ali ovo je prvi puta da se nije maknuo na vrijeme, kada sam bio blizu njega krenuo je bježati na krivu stranu i naletio na kotač. Ovo se dogodilo na vrlo uskoj cesti gdje se ne mogu mimoići ni 2 auta, kada naleti na glavnoj cesti koja je duplo šira onda ja čak i mogu lagano skrenuti na stranu i izbjeći ga (pod uvjetom da i on ne krene na istu stranu).
Daj se sredi malo i ne lupetaj o stvarima za koje ne raspolažeš sa dovoljno činjenica.
Ovo se odnosilo na igora.

Edited by - DODSFERD on 22/07/2015 12:36:44
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 22/07/2015 : 12:36:04  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Just_Charlie

Jedne sam godine naišla na poskoka, sunčao se u jednoj mini kamenitoj uvalici pokraj stijene i ja sam sjela na tu stijenu pored njega, polako, smireno i oprezno, potpuno s poštovanjem i tada sam ga promatrala, jer on je car prostora na kom sam se zatekla.
Sjedila sam dosta dugo pored njega i nije se ni pomaknuo, pa sam se prepustila uživanju u pogledu prema moru, s Vrha Velebita.
Kad mi je bilo dosta, pogledala sam ga i rekla mu:"Hvala, stari, što si mi dopustio da te upoznam, idem sad."
Napravila sam par fotografija i otišla. Životinja te nikad neće ugristi. To, bez časti i ponosa radi samo čovjek ljudima.

To je potpuno drugačija situacija, ovdje čagljevi dolaze na ljudski teritorij i ugrožavaju promet. Nisam se ja navezao u šumu i ugrozio njega već obratno a ujutro kada se žuriš na posao samo kompliciraju situaciju.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 22/07/2015 : 12:47:22  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

To je potpuno drugačija situacija, ovdje čagljevi dolaze na ljudski teritorij i ugrožavaju promet. Nisam se ja navezao u šumu i ugrozio njega već obratno a ujutro kada se žuriš na posao samo kompliciraju situaciju.

a misliš da oni kuže da je cesta "ljudski teritorij"?

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 22/07/2015 : 13:00:09  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell
quote:

Vrh! Podsjeća me na jednu moju susjedu koja je hranu bacala kroz prozor u dvorište i onda se čudila što su se štakori nakotili i prokopali joj temelje.
It's a world full of pearls.

A i ti si sada izvalio biser jer uopće ne poznaješ situaciju, potpuno promašena usporedba. Svinjski otpad se ne baca u dvorište niti u bližoj okolici već vrlo daleko od kuća i svih cesta (u selima tako svi rade) tako da to sigurno nije razlog broju čagljeva.
Njih ima još od kraja 90-ih kada ljudi nisu toliko bacali crijeva već su ih čistili za kobasice, vjerojatno su puno veći problem krivolovci kada rane divljač koja pobjegne pa kasnije ugine i postaje hrana za kojote.

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 22/07/2015 : 13:06:26  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

quote:

quote:

a misliš da oni kuže da je cesta "ljudski teritorij"?

Možda ne, ali zato imaju osjećaj za vrijeme s obzirom da ih po danu nema nigdje na vidiku.

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 22/07/2015 : 13:13:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
Ne razumijem zašto ste se okomili na DODSFERD? Nisam imao prilike se sresti sa čagljevima, no mogućnost postoji, često vodim psa, da se rastrči, nekih 500 m od naselja. Do sad sam sreo srndaća, fazane a jučer mi je pas rastjerao divlje patke. No ljudi koji su imali prilike sresti čaglja ne pričaju baš pozitivno o tom susretu.
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 22/07/2015 : 13:49:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:
A i ti si sada izvalio biser jer uopće ne poznaješ situaciju, potpuno promašena usporedba. Svinjski otpad se ne baca u dvorište niti u bližoj okolici već vrlo daleko od kuća i svih cesta (u selima tako svi rade) tako da to sigurno nije razlog broju čagljeva.

Wtf, apsolutno da je to jedan od razloga broju čagljeva. Daj si malo razmisli.
Naravno da čagljevi ne žive u kućama nego žive daleko od kuća i svih cesta. A to je upravo ondje gdje ti i tvoji suseljani bacate životinjski otpad. Kako se kolinje obavlja uglavnom preko zime to apsolutno pogoduje njihovom preživljavanju u vrijeme oskudice hrane.

Znam ja dobro kako se to na selu radi. Iznutrice u praznu vreću KANa ili NPKa i ho-ruk. Umjesto da se zakopa sa strane u gnoj ili barem zatrpa u šoder jamu (ne treba niti kopat)
Uostalom postoji vrlo dobar razlog zašto je bacanje životinjskog otpada u divljinu zakonski kažnjivo.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 22/07/2015 : 13:51:26  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Da se razumijemo, ne bojim se ja same pojave čaglja, on će u većini slučajeva pobjeći ispred čovjeka i manje je opasan od mnogih pasa.
Jutros sam se u prvi trenutak prepao, a kasnije bio ljut, zato što sam mogao završiti na asfaltu a nisam imao nikakvih zaštitnih sredstava na sebi, mogao sam se polomiti samo tako iako u tome trenutku nisam išao brže od 30 km/h.
Dobro, drugi puta ću računati i na tu mogućnost da on neće pobjeći na vrijeme pa ću i ja drugačije reagirati.

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 22/07/2015 : 14:08:27  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

quote:

Wtf, apsolutno da je to jedan od razloga broju čagljeva. Daj si malo razmisli.
Naravno da čagljevi ne žive u kućama nego žive daleko od kuća i svih cesta. A to je upravo ondje gdje ti i tvoji suseljani bacate životinjski otpad. Kako se kolinje obavlja uglavnom preko zime to apsolutno pogoduje njihovom preživljavanju u vrijeme oskudice hrane.

Znam ja dobro kako se to na selu radi. Iznutrice u praznu vreću KANa ili NPKa i ho-ruk. Umjesto da se zakopa sa strane u gnoj ili barem zatrpa u šoder jamu (ne treba niti kopat)
Uostalom postoji vrlo dobar razlog zašto je bacanje životinjskog otpada u divljinu zakonski kažnjivo.

Ima tu istine, samo s tom razlikom da ja otpad ne ostavim u vreći već ga istovarim u neku šikaru koja je opet prilično odvojena od sela (barem ne zagađujem okoliš najlonom). Mislim da je to bolje nego baciti drito u Savu kako to neki rade čak i sa uginulim životinjama, znalo se prijašnjih godina često vidjeti kako Sava nosi uginule svinje i krave što je već puno veća količina otpada nego malo iznutrica.
Zimi nije lako ići zakopavati ako je smrznuti teren, a mislim da ne bi ni imalo smisla jer će čagljevi ionako to nanjušiti i otkopati. Ovaj slučaj od jutros se dogodio već blizu radnog mjesta koje je udaljeno nekih 10-ak km od mjesta stanovanja na cesti gdje su okolo većinom njive pa ne znam koliko to ima veze sa bacanjem otpada.

Edited by - DODSFERD on 22/07/2015 14:09:28
Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 22/07/2015 : 14:08:36  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message  Reply with Quote
U pekari, majica Darth Vader, govori žemska, kao: "Jel to predator?"

Reko nije.

Ona hoće svom sinu kupiti predator majicu.

Gledam u onaj nož za burek, pa u nju (prokleti mozak: "Jel ona sad to meni perfidno rekla da sam djetinjast? Štas ti koji kurac - modna policija? Ne odgovaram zamisli trideset i sitno godišnjaka? Godišnji je uostalom...), pa u nož (liči na malu verziju iz one epizode Veliko Bleka, Njihalo strave), pa u nju, reko, potražite na internetu, nisam vidio u trgovinama, dvije kifle molim.

https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 22/07/2015 : 14:10:47  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
opet muljaš i vrdaš,
jesi rekao da si ga primjetio na 30m?
jesi

jesi rekao da si usporio?
jesi

jesi rekao da se nije htio maknut jer je bio zasljepljen farom?
jesi

nanjerno ssi išao životinju,iako si ju uočio na vrijeme i imao si vremena reagirat ili da staneš ili da ju zaobiđeš

sram da te bude

Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 22/07/2015 : 14:31:24  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by andjusticeforall

U pekari, majica Darth Vader, govori žemska, kao: "Jel to predator?"

Reko nije.

Ona hoće svom sinu kupiti predator majicu.

Gledam u onaj nož za burek, pa u nju (prokleti mozak: "Jel ona sad to meni perfidno rekla da sam djetinjast? Štas ti koji kurac - modna policija? Ne odgovaram zamisli trideset i sitno godišnjaka? Godišnji je uostalom...), pa u nož (liči na malu verziju iz one epizode Veliko Bleka, Njihalo strave), pa u nju, reko, potražite na internetu, nisam vidio u trgovinama, dvije kifle molim.

heh

nož-pogled,nekako te vidim ovako:

Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 22/07/2015 : 14:31:51  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
Ja sam ima susret snjime takodjer u zimsko doba najcesce kada je oskudica hrane pa se spustio do sela, vrlo su inteligentni i jako oprezni
Za ubiti ga triba bas (ne) srica ako naletis autom na njega da prelazi cestu
Proslo lito sam isa s prijateljem na skuteru i izletia nam je zec pravo izmedju prednjeg i zadnjeg kotaca i sam Bog nas je spasia da nije naletija pod prednji kotac jer bi se sigurno ubili iz motora
Vratili se nazad i pokupili zeca koji je naravno strada-to se zove srića

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 22/07/2015 : 14:39:40  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by igor 12

opet muljaš i vrdaš,
jesi rekao da si ga primjetio na 30m?
jesi

jesi rekao da si usporio?
jesi

jesi rekao da se nije htio maknut jer je bio zasljepljen farom?
jesi

nanjerno ssi išao životinju,iako si ju uočio na vrijeme i imao si vremena reagirat ili da staneš ili da ju zaobiđeš

sram da te bude

Al' si ti nedokazano stvorenje, filozofiraš da mozak boli. Pa jesam rekao da sam krenuo na jednu stranu (lijevu) i sigurno bih ga izbjegao da i on nije krenuo na istu. Hajde ti napravi zaobilaženje na divljoj cesti širine 2-3 m. Ja sam očekivao da će se ipak maknuti kao što je puno puta bio slučaj, ovo sa zaslijepljenošću od svjetla je kasnija pretpostavka, u tome trenutku ne možeš znati što se s njime događa. Na putu do posla često na cesti srećem i zečeve i ježeve i nikada nisam ni na koga naletio, zakasnio bih na posao kada bih svaki put stajao zbog svega što vidim na cesti.
Tvoja teorija uopće ne drži vodu, baš bih ja išao riskirati život samo zbog toga da pokupim čaglja na cesti, ipak mi je moje dupe važnije od bilo čega.

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 22/07/2015 : 14:51:35  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by markotamara

Ja sam ima susret snjime takodjer u zimsko doba najcesce kada je oskudica hrane pa se spustio do sela, vrlo su inteligentni i jako oprezni

Upravo tako, igor se uplašio za ''jadnu'' životinju (ne treba mu zamjeriti, ipak je gradsko dijete) koja je žilavija i otpornija od bilo kojeg čovjeka. Ovome sigurno ništa nije bilo jer je nakon udarca još neko vrijeme trčao za mnom i onda se izgubio u granju.

Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 22/07/2015 : 14:54:22  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
pa normalno da je krenuo na tvoju stranu,uplašio si ga i zbunio,

al kao što rekoh,brzina od 30kmh nije dovoljna ni da ti frizuru pokvari,uvijek si mogao stat i reći:

iš,čagalj,iš(ili kak se već čagalj tjera)

i kud žuriš sa motorićem na posao?

da ti se neki baja ne bi prije tebe u krevet uvalio?

Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 22/07/2015 : 14:56:06  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by markotamara

Upravo tako, igor se uplašio za ''jadnu'' životinju (ne treba mu zamjeriti, ipak je gradsko dijete) koja je žilavija i otpornija od bilo kojeg čovjeka. Ovome sigurno ništa nije bilo jer je nakon udarca još neko vrijeme trčao za mnom i onda se izgubio u granju.

šteta što te nije uvatio,

da dođeš poderanih gaća na posao
bdw,da ti se nije od silna straha pričinilo da je čagalj?
da nije bio zec?

Edited by - igor 12 on 22/07/2015 15:04:03
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 22/07/2015 : 15:07:58  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by igor 12

pa normalno da je krenuo na tvoju stranu,uplašio si ga i zbunio,

al kao što rekoh,brzina od 30kmh nije dovoljna ni da ti frizuru pokvari,uvijek si mogao stat i reći:

iš,čagalj,iš(ili kak se već čagalj tjera)

i kud žuriš sa motorićem na posao?

da ti se neki baja ne bi prije tebe u krevet uvalio?

Bio je stajao više uz desnu stranu ceste pa sam očekivao da može krenuti samo na nju a ne lijevo gdje i ja.
Ne žurim se ja zbog posla, iako smjena počinje u 4 h posla nema prije 5 ali volim doći na vrijeme, ako malo kasnim kolega se zna zabrinuti i zivkati me na mobitel jer misli da sam zaspao.
Nema straha da se netko uvali u krevet jer smo samo dvojica na poslu a upravo toliko ima mjesta za odmor.

Go to Top of Page
Page: of 131 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.45 seconds. Snitz Forums 2000