Author |
Topic  |
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
Member since 24/01/2013 |
|
Dranki
Senior Member

2549 Posts
Member since 03/06/2007 |
Posted - 10/10/2015 : 16:01:49
|
quote: Originally posted by Dranki
Jedan od organizatora danasnjih mirovnih protesta u Turskoj je kurdska partija HDP koja je nedavno usla u parlament. Kurdi bi morali biti teski idioti da napadaju svoje aktiviste koji se zalazu za smirivanje konflikta izmedju Turske i Kurda.
Jasno je ko dan ko je organizovao napad, isti oni koji su masakrirali one studente koje je vodilo ka bombardovanju Kurda, i oni koji ne zele da se Kurdi u jeku medijske hajke protiv njih prikazu kao pacifisti. Barem dok ne prodju novembarski izbori...
Da dodam, Erdogan je za napad optužio - pogodite koga? Naravno, HDP, zbog "podrške terorizmu" i "duplih standarda".
Dakle očekujem još jaču hajku na HDP pred izbore, Erdogan će narediti koliko god je atentata potrebno kako bi HDP izbacio iz parlamenta. |
I am tormented with an everlasting itch for things remote. I love to sail forbidden seas, and land on barbarous coasts. |
 |
|
Dranki
Senior Member

2549 Posts
|
Dranki
Senior Member

2549 Posts
Posted - 10/10/2015 : 17:07:30
|
S obzirom da ruski piloti nisu kamikaze, mora se pretpostaviti da vrlo dobro znaju šta rade. Ovaj helikopter inače zovu "leteći tenk". Nijedno zrno do 12.7mm ga ne može probiti, iz kojeg god ugla da se gadja. To važi takodje i za elise koje su napravljene od titanijuma. I sam kokpit je zaštićen antibalističkim vjetrobranom.
Što se tiče PVO-raketa, izgleda da dzihadisti te rakete ili nemaju, ili helikopteri lete previše nisko tako da rakete nemaju dovoljno vremena da se aktiviraju. Koliko sam uspio da shvatim, svim tim raketama je zajedničko da su efikasne samo iznad odredjene minimalne visine. Izgleda da piloti taj nedostatak koriste i zato lete tako nisko.
Ipak je ogroman rizik izlagati se tako neprijateljskoj vatri, zato mnogo sreće ruskim pilotima. Ovo su vojnici i piloti, a ne oni što sjede u ugodnoj fotelji u Ramsteinu i joystickom navode rakete na svatove u Jemenu ili Afganistanu. |
I am tormented with an everlasting itch for things remote. I love to sail forbidden seas, and land on barbarous coasts. |
Edited by - Dranki on 10/10/2015 17:15:50 |
 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
Member since 24/01/2013 |
Posted - 10/10/2015 : 17:21:08
|
ili možda ne znaju postavit kvalitetnu PZO?bilo bi glupo od njih postavit ručne prijenosne PVO(ako im je koji i ostao nakon 4 godine rata) u sam grad ili kamp u kojem su đihadisti a koje rusi nemilice tuku. ako ih imaju,bilo bi im najbolje postavit ih na nekih kilometar-dva od naselja,dobro se kamuflirat,naoružat se strpljenjem i sačekivat ih na odlasku ili dolasku.
ili ih sačekivat u blizinama aerodroma prilikom uzlijetanja I slijetanja,onda su najranjiviji. što se tiče minimalne visine za učinak rakete mislim da je oko 150-200metara,a najveća efikasana oko 4km |
Vamos a la playa tralalalala |
Edited by - igor 12 on 10/10/2015 17:23:39 |
 |
|
GGG
Senior Member

Slovenia
2564 Posts
Member since 08/11/2003 |
Posted - 10/10/2015 : 17:44:38
|
Na snimci se vidi da helikopter napada izbacuje toplinske protumjere (eng: flares) koje imaju jaču IR signaturu od helikopterovih motora, pa IR navođene rakete (kao npr stinger) skreču na njih. Boljr bi bile tzv. beam rider rakete, ali te su skuplje i zahtjevnije za upotrebu. Bilo kakvi PV mitraljezi ili topovi moraju biti prilično sigurni, da pogode u prvom pokusu, jer ih zbog bljeska, dima i trasera može brzo locirati, pa onda sami postaju mete. Inače je Sirija povjestno poznata po tome, da nije sposobna postaviti kvalitetnu PZO |
Stara Huta za 36 minuta |
 |
|
Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47578 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47578 Posts
|
Dranki
Senior Member

2549 Posts
Posted - 10/10/2015 : 21:39:16
|
Izgleda da je bilo burnih reakcija od strane čitatelja u vezi naslova ovog članka koji krasi naslovnu stranicu na spiegel.de:
http://www.spiegel.de/politik/ausland/russland-und-syrien-das-rezept-gegen-putins-imperialismus-a-1057162.html
Sada naslov glasi: "Ruska avantura u Siriji: kraj starog svjetskog poretka".
Medjutim izgleda da je promjena naslova lakša nego promjena imena HTML fajla, tako da još uvijek može iz imena fajla da se vidi kako je glasio prvobitni naslov, dakle: "Rusija i Sirija: recept protiv Putinovog imperijalizma". Izgleda da je taj naslov izazvao oštre reakcije čitalaca pa su bili prisiljeni da ga promijene.
Inače čitam Spiegel Online ne znam ni ja koliko dugo, ali ovih dana sam prvi put doživio da je komentarisanje bilo deaktivirano, a danas sam u vezi jednog članka o ponovnoj tuči medju izbjeglicama i uništavanja inventara čak pročitao i fusnotu moderatora, tipa: "Pošto je broj negativnih komentara moderisanje učinio skoro nemogućim, prisiljeni smo da deaktiviramo komentarisanje".
Dakle bunt Njemaca zbog jednostranog izvještavanja i totalnog udaljavanja od objektivnog izvještavanja raste, ne znam kad sam pročitao zadnji članak a da novinar nije dodao ličnog sosa, samo nečija "mišljenja" objavljuju a nigdje objektivnog izvještavanja.
A naslovnica aktuelnog izdanja Spiegel-a je priča za sebe (naslov je "Putin napada" ):

Ovo je samo potvrda patološke mržnje prema Putinu, ova naslovnica to ilustruje. |
Edited by - Dranki on 10/10/2015 21:43:50 |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47578 Posts
Posted - 10/10/2015 : 21:45:17
|
al ne znan čemu to brisanje komentara. pa pusti ljude nek pišu. tako su i Slovenci ukinili komentare za migrante,pa mi više nije gušt čitat njihove portale. mislin,wtf |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
Dranki
Senior Member

2549 Posts
Posted - 10/10/2015 : 21:52:41
|
Funkcija komentarisanja je potpuno deaktivirana, tako da ne možeš ni poslati komentar. Inače možeš da komentarišeš svaki članak, i objaviće ti komentar ako nema psovki, ako ne podstiče mržnju i sl. Ali kad prvi put nakon više godina vidim da su bili prisiljeni da kompletno deaktiviraju slanje komentara, onda je izgleda Njemcima stvarno prekipilo.
A u vezi Putina Njemci i ostali poistevjećuju rusku politiku sa Putinom, ne razumiju da nije Putin jedini koji kroji rusku politiku. Kad ode Putin doći će novi "Putin", koji isto neće dozvoliti da USA postavlja protiv-raketne štitove pod nosom Rusima, da USA usidri svoje ratne brodove u Sevastopolju, i sl. |
 |
|
Dranki
Senior Member

2549 Posts
Posted - 10/10/2015 : 22:01:12
|
Sutra ćemo saznati da li je Turska zaista oborila ruski avion kao što se piše po netu, vodeći mediji šute o tome trenutno. |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17915 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
Dranki
Senior Member

2549 Posts
Posted - 10/10/2015 : 22:10:24
|
Džihadisti našli odbranu protiv MI-24:
 |
 |
|
Dranki
Senior Member

2549 Posts
Posted - 10/10/2015 : 22:16:23
|
quote: Originally posted by zeljko
oborili su gusku a poginuih 97 od bombi
O tome se samo govori na soc. mrežama, ali to ništa ne znači dok se ne potvrdi iz zvaničnih izvora. Glasine će stići do mainstream medija pa će i potvrditi da se nalazimo u WWIII, ili demantovati. |
Edited by - Dranki on 10/10/2015 22:16:58 |
 |
|
Dranki
Senior Member

2549 Posts
Posted - 10/10/2015 : 22:24:53
|
Koliko sam uspio da vidim, prvi izvještaji o rušenju aviona su počeli da stižu JUČE rano ujutro. Ako juče i danas u toku dana vodeći mediji nisu ni riječ rekli o tome, mora da je patka u pitanju (a ne guska, kao što zeljko tvrdi *g*).
A kritičari napadaju Erdogana da je pokrenuo rat protiv PKK i hajku na HDP kako bi povratio apsolutnu većinu u parlamentu. Pošto se Erdogan javio i rekao da je ovaj atentat napad na državu, narod znajući ko zaista stoji iza napada, tvrdi da je ovo napad "države na narod". PKK je dan pre napada objavila primirje pred izbore, pod uslovom da ne bude napada na kurski pokret. Nije prošao ni dan, i onda ovo. |
Edited by - Dranki on 10/10/2015 23:04:20 |
 |
|
Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts
Posted - 11/10/2015 : 08:49:06
|
evo, kao što sam napisao, počelo je. sledeče, če biti još par eksplozija, kad se malo zaustavi priliv imigranata i onaj mali % izbjeglica, možda možemo očekivati koju eksploziju i u eu, polako po koracima idu dalje. Kao "Charlie-hebdo", nači če se još što. A za prolivenu krv na bliž. istoku pozadi znamo ko ponajviše stoji saud.arab. i Mossad. Stavljao sam več nazad. |
Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli! |
Edited by - Risar_69 on 11/10/2015 08:49:36 |
 |
|
Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13113 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 11/10/2015 : 10:51:52
|
quote: Originally posted by Dranki
Izgleda da je bilo burnih reakcija od strane čitatelja u vezi naslova ovog članka koji krasi naslovnu stranicu na spiegel.de:
http://www.spiegel.de/politik/ausland/russland-und-syrien-das-rezept-gegen-putins-imperialismus-a-1057162.html
Sada naslov glasi: "Ruska avantura u Siriji: kraj starog svjetskog poretka".
Medjutim izgleda da je promjena naslova lakša nego promjena imena HTML fajla, tako da još uvijek može iz imena fajla da se vidi kako je glasio prvobitni naslov, dakle: "Rusija i Sirija: recept protiv Putinovog imperijalizma". Izgleda da je taj naslov izazvao oštre reakcije čitalaca pa su bili prisiljeni da ga promijene.
Inače čitam Spiegel Online ne znam ni ja koliko dugo, ali ovih dana sam prvi put doživio da je komentarisanje bilo deaktivirano, a danas sam u vezi jednog članka o ponovnoj tuči medju izbjeglicama i uništavanja inventara čak pročitao i fusnotu moderatora, tipa: "Pošto je broj negativnih komentara moderisanje učinio skoro nemogućim, prisiljeni smo da deaktiviramo komentarisanje".
Dakle bunt Njemaca zbog jednostranog izvještavanja i totalnog udaljavanja od objektivnog izvještavanja raste, ne znam kad sam pročitao zadnji članak a da novinar nije dodao ličnog sosa, samo nečija "mišljenja" objavljuju a nigdje objektivnog izvještavanja.
A naslovnica aktuelnog izdanja Spiegel-a je priča za sebe (naslov je "Putin napada" ):

Ovo je samo potvrda patološke mržnje prema Putinu, ova naslovnica to ilustruje.
Je li istina da u Nadzornom odboru (Aufsichtsrat) Spiegela sjedi Herr Joachim Sauer, suprug i zagondžija Angele Merkel? |
Have mercy |
 |
|
Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts
|
idado
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina