forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Evolucija (surogat istinskih osjecaja)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 48

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 26/02/2016 : 10:47:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
##samoljubav#
Ovo je valjda prvi put da se u zestoke rasprave na temama uvukla ljubavna kemija.

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 26/02/2016 : 10:50:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

Numerologija? Ne, ne vjerujem u gluposti. ;)

Samo nemoj sad reći da si nekako povezao ovo moje spominjanje matematike i "brojeva" sa numerologijom. ;)

Pa podsjetilo me na to ovo "poklapanje brojeva" :)
Uglavnom, vjeruješ da je zaljubljenost samo stvar "poklapanja"?
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 26/02/2016 : 11:00:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Kruger

quote:

quote:

Bilo je i za očekivati da će ova rasprava ovako završiti. Forumske rasprave/prepiske ne teže iscrpljujućim raspravama gdje će sugovornici zalaziti u vrlo male, često nebitne detalje. Takvu raspravu forsira dupli jer vjerojatno drugačije ni ne zna raspravljati, isključiv je, ne želi prihvatiti da postoje ljudske ograničenosti. Pretpostavljam da bi on matematički precizno htio izračunati kad će se netko u nekog zaljubiti, potpomognut raznim statističkim podatcima. Ljudski osjećaji se ne mogu promatrati logikom, osjećaji ne prate matematički precizne podatke koji bih ih uputili gdje trebaju ići, osjećaji se jednostavno dogode, neplanski, bez statističke provjere.

Ljubav je kemija, odnosno biološki mehanizam, pomoću kojega utvrđujemo kompatibilnost sa partnerom. Znači čista matematika. Privući će te ljepota, dakle simetrija odnosna skladna geometrija i volumen. Na to ćemo dodati mentalne procese potencijalnog partnera, koji su proizvod dobro i skladno povezane neuronske mreže koja je neke vrste random generator matematičkih obrazaca, koji se manifestiraju u matematički uređen sklad odnosno oblik kojeg mi ljudi nazivamo "emocija" ili "razmišljanje".

Hebo vas Jesenjin. Ovo gore izrecitirajte i stvar je rješena. Evo, stinky...

Ma ja sam samo htio napisati svoj dojam o ovim raspravama, gdje je kulminirao nesklad između stinkyja i duplog i donio nekakav zaključak ovakvom tipu rasprava.

Često se dogodi da se zaljube osobe neskladno geometrijske, simetrična i nesimetrična osoba itd. Kasnije to shvate pa se odljube. Dakle, matematika tu nema što tražiti.

Upravo si potvrdio da matematika pobjeđuje. Brojevi se nisu poklapali i propalo.

Eh, sad si i ti počeo gledati kroz oči matematičara. Da u ljubavi ima matematike, onda se ne bi dogodilo da se osobe čiji im se “ brojevi “ ne poklapaju zaljube, po logici to ne bi bilo moguće. Ali eto dogodi se da se zaljube osobe koji u stvari mnogo toga nemaju zajedničko.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 26/02/2016 : 14:46:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ljubav je kemija, odnosno biološki mehanizam, pomoću kojega utvrđujemo kompatibilnost sa partnerom. Znači čista matematika. Privući će te ljepota, dakle simetrija odnosna skladna geometrija i volumen. Na to ćemo dodati mentalne procese potencijalnog partnera, koji su proizvod dobro i skladno povezane neuronske mreže koja je neke vrste random generator matematičkih obrazaca, koji se manifestiraju u matematički uređen sklad odnosno oblik kojeg mi ljudi nazivamo "emocija" ili "razmišljanje".

Kako si samo pametan, nagore!!!
Jebote, sad mi je jasno kako možeš voditi curu u kino. Nema što, pravi si.

Ali

"Privući će te ljepota, dakle simetrija"... ljepota, dakle simetrija. Nagor je, naoko frivolno, ali potezom majstora, bez napora, u ćaskanju na forumu riješio jedan od najtežih problema: što je ljepota?
Dva tisućljeća velikani duha mozgaju, a nagor to učas posla skine s dnevnog reda. Genijalče iz kina, rješavatelju sitnih problema sa majstorima i velikih filozofskih problema (uz to, poznavatelju Zagora) pa što čekaš? Zašto ne napišeš brošuricu iz estetike?? Pa si ti svjestan, čovječe Božji, da estetika grca, tapka u mraku, ne može odrediti ljepotu, a ti, maltene (skromno kažem "maltene", jer se ne usuđujem izgovoriti naglas da ti, nagor, moj poznanik sa foruma, imaš gotovu formulu Ljepote. ej, Ljepote sa velikim Lj) da držiš Tajnu Svemira u rukama.
U najmanju ruku se trebaš kandidirati za Nobela.

A sada kobni obrat.

Si ti čuo kad za Fechnera, recimo? Pitam tek tako, znam odgovor. Idi još malo guglati.
Znaš li ti kad je Fechner provodio eksperimente i "odredio" ljepotu?
Znaš li koliko smo mi danas, nakon Fechnera, odmakli od "formula ljepote", fehnerovskih ili nefehnerovskih?
Pa, otprilike smo tu negdje: nemamo formulu ljepote, ali imamo bezbroj teorija.

Ali, ako je to tako kako ti, premudro, tvrdiš, onda - te je Kruger pošteno napenalio, "logičaru". Kruger ti ga je zavukao majstorski, majstore.

Naime, ako je ljubav (pa i ljepota) stvar matematike, onda je praktički nemoguće fulati. Pa znaš li ti, veliki matematičaru, da je matematika uzor točnosti? Da tu nema greške? Gdje ima formule, stvar je samo najobičnijeg računanja, a to svi mogu. I oni najprosječniji. Svi mogu pratiti rezultat u nogometu (čak i ti, štoviše, upravo ti). Ja znam da ti znaš kada je 1:0, 1:1 itd. Znam da znaš da poslije 1 ide 2 pa 3 itd.

Geniju!
Jesi li svjestan da se možeš okoristiti nestvarno s tvojim otkrićem??!!! Pa ti imaš gotovu formulu ljubavi, ljepote... Otvoriš ordinaciju i jednostavno izračunaš ovima manje vičnima (makar to može bilo tko prosječan, ipak je nekako plauzibilnije kada izračuna autoritet. A tko je veći autoritet od tebe, pronalazača formule!!!

A možeš i arbitrirati u stoljetnim raspravama: je li ljepše ovo ili ono??
Profesori će dolaziti k tebi da ih savjetuješ što je to umjetnost i koja je umjetnost veća.

Najkraće,
ti si, na forumu, na scomu, riješio nerješivo, i ne samo da trebaš napisati udžbenik iz estetike... ti, budući da znaš što je ljepota, možeš (i trebaš!!!) stvarati najljepša umjetnička djela. Zašto bi to uskratio ljuskom rodu. To je samo matematika, univerzalna točnost. Ti si samo instrument (genski nadčovjek, mikrokozmos makrokozmosa), a kroz tebe je progovorila Evolucija: nemaš prava zadržati za sebe, ma kakav genij, evolutivni primjerak par exellance bio. Važan je samo čopor i ti moraš dati čoporu formulu.
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9956 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 26/02/2016 : 16:51:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message  Reply with Quote
haha stinkija ulovila zuta minuta:)

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

culture vulture
Senior Member

1595 Posts

Member since 21/02/2004

Posted - 26/02/2016 : 17:32:18  Show Profile Show Extended Profile  Send culture vulture a Private Message  Reply with Quote
Nikakva žuta minuta, super je napisao.
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9956 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 26/02/2016 : 17:48:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message  Reply with Quote
ma nisam navikao da ga bas netko isprovocira toliko:) drugacije on pise, ovdje je bas smazao nagora:)

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 26/02/2016 : 17:57:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
mamlaze, ne podjebavaj;)
Go to Top of Page

Tutta
Advanced Member

Germany
33112 Posts

Member since 19/02/2010

Posted - 26/02/2016 : 18:08:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Tutta a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Bilo je i za očekivati da će ova rasprava ovako završiti. Forumske rasprave/prepiske ne teže iscrpljujućim raspravama gdje će sugovornici zalaziti u vrlo male, često nebitne detalje. Takvu raspravu forsira dupli jer vjerojatno drugačije ni ne zna raspravljati, isključiv je, ne želi prihvatiti da postoje ljudske ograničenosti. Pretpostavljam da bi on matematički precizno htio izračunati kad će se netko u nekog zaljubiti, potpomognut raznim statističkim podatcima. Ljudski osjećaji se ne mogu promatrati logikom, osjećaji ne prate matematički precizne podatke koji bih ih uputili gdje trebaju ići, osjećaji se jednostavno dogode, neplanski, bez statističke provjere.

Nagore, ili si zensko ili jajara. ???

+IN HOC SIGNO VINCES+

Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 26/02/2016 : 19:02:57  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mamlaz

ma nisam navikao da ga bas netko isprovocira toliko:) drugacije on pise, ovdje je bas smazao nagora:)

Smazao? Ja u njegovom postu vidim samo komplimente i jedno (straho)poštovanje do sugovornika... "genij", "poznavatelj Zagora", "nadčovjek", zaslužujem Nobela... sve redom istine!
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 26/02/2016 : 19:03:35  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Inače, ako nekog zanima odgovor... odgovor je 42!
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9956 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 26/02/2016 : 19:44:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

mamlaze, ne podjebavaj;)

nis ne smijem:(

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9956 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 26/02/2016 : 19:46:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by mamlaz

Smazao? Ja u njegovom postu vidim samo komplimente i jedno (straho)poštovanje do sugovornika... "genij", "poznavatelj Zagora", "nadčovjek", zaslužujem Nobela... sve redom istine!

aha :) dobro vidis:)

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

ordell
Senior Member

Slovenia
1901 Posts

Member since 20/08/2006

Posted - 26/02/2016 : 21:01:12  Show Profile Show Extended Profile  Send ordell a Private Message  Reply with Quote
Ma nagor si je sam kriv,
sta mu bi da izvuce onu pricu iz kina
vidis kako sad krecu teskom artiljerijom na njega
a garant je stinky imao identicnu situaciju pa se nije tako dobro snasao:)
Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2121 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 26/02/2016 : 23:05:16  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
Nagor heroj, a ne zločinac.

samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2562 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 27/02/2016 : 03:17:44  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message  Reply with Quote
Ljubav, kao i sve ostale emocije nisu ništa druge nego pojačalo naših radnji. Evolucijski gledano je učinkovitije, da postoji takav "booster" koji nas uz sve racionalne odluke još dodatno povuče ili ide preko njih. Koliko bi bilo učinkovito razmnožavanje bez zaljubljenosti, preživljavanje bez straha, život u nekoj grupi bez osječanja pripadnosti, borba bez mržnje, stvaranje bez ponosa ili zavisti...

Osnovni racionalni skelet ili formula za nekakav "scoring" potencialnog partnera postoji, ali tek nakon što se uključe ta emocijonalna pojačala počinju se događati zanimljive stvari....

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 27/02/2016 : 08:12:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by GGG
ali tek nakon što se uključe ta emocijonalna pojačala počinju se događati zanimljive stvari....

e vidiš, baš si ga ga ga dobro rekao

tek iznad moje životinjske podloge počinje zanimljivo. tako mala rječca, a tako značajna. razlika je tek nebo i zemlja.
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2562 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 27/02/2016 : 20:13:52  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message  Reply with Quote
Pa ako životinjama upravljaju instinkti, koji su zapravo još jači i usmjerenijioblik emocija, ljudi smo sa svojim prevladavajučim racionalnim procesiranjem , kojeg svako toliko protresu emocije, nekakav "downgrade". Ili je taj racionalni vid (2formule") taj koji nas razlikuje od životinja, a emocije jedan koristan relikt predaka - prije zemlja nego nebo.

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 27/02/2016 : 20:41:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
ne znam kako ti, ggg, ali ja svoju ženu nisam izmjerio. otvoreno priznajem da nisam tražio zlatni rez, nisam matematski utvrdio kako se odnosi potkoljenica prema trupu. nisam provjeravao ni hogarthove krivulje, dvostruke. estetikom "odozgo" sam, u hipu, došao do znanja da je ona meni sjajna. ima i zemaljski element i nebeski. u nerazmrsivom klupku, u najživljem kaosu, u nerješivoj antinomiji. i bez obzira na sva ta proturječja, opet sam sigurniji od bilo kojega nagora i ggg-a (ako mjeri), da je ona stvorena baš za - mene. ajde pobijedi to, gegege.
Go to Top of Page

Tutta
Advanced Member

Germany
33112 Posts

Member since 19/02/2010

Posted - 27/02/2016 : 21:04:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Tutta a Private Message  Reply with Quote
Nepobjedljivo.

+IN HOC SIGNO VINCES+

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 27/02/2016 : 21:06:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
evo ruka, tutta
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 27/02/2016 : 21:15:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

ne znam kako ti, ggg, ali ja svoju ženu nisam izmjerio. otvoreno priznajem da nisam tražio zlatni rez, nisam matematski utvrdio kako se odnosi potkoljenica prema trupu. nisam provjeravao ni hogarthove krivulje, dvostruke. estetikom "odozgo" sam, u hipu, došao do znanja da je ona meni sjajna. ima i zemaljski element i nebeski. u nerazmrsivom klupku, u najživljem kaosu, u nerješivoj antinomiji. i bez obzira na sva ta proturječja, opet sam sigurniji od bilo kojega nagora i ggg-a (ako mjeri), da je ona stvorena baš za - mene. ajde pobijedi to, gegege.

stinky, suze će mi poteći.. svaka čast!!

gle ovo:

https://www.youtube.com/watch?v=fSA4RjlnaqM

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 27/02/2016 : 21:45:41  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
hehe,usijala se atmosfera.
https://youtu.be/twAJCWbLsAI

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 27/02/2016 : 21:52:34  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Da, sve neki izljevi osjećaja. Di su nestali muški, di su seksualni tiranosauri?

https://youtu.be/_3rfAjpHOyI?t=6

PS:
Tutta i ostali koje će se uvrijedti ovim mojim komentarom. Ovo gore je samo šala i ne predstavlja što stvarno mislim. Hvala unaprijed.
Go to Top of Page

Tutta
Advanced Member

Germany
33112 Posts

Member since 19/02/2010

Posted - 27/02/2016 : 21:59:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Tutta a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da, sve neki izljevi osjećaja. Di su nestali muški, di su seksualni tiranosauri?

https://youtu.be/_3rfAjpHOyI?t=6

PS:
Tutta i ostali koje će se uvrijedti ovim mojim komentarom. Ovo gore je samo šala i ne predstavlja što stvarno mislim. Hvala unaprijed.

Sve ok bolan.

Samo Stinkyu se mora priznat da je maher. Jednim postom pomete sve kvazi teorije i jos ra(zvlazi)splaka Charlitu. RESPECT

+IN HOC SIGNO VINCES+

Edited by - Tutta on 27/02/2016 22:03:50
Go to Top of Page
Page: of 48 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.45 seconds. Snitz Forums 2000