Author |
Topic  |
jaki
Advanced Member

Croatia
27658 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Jocko
stripovi.com suradnik

Serbia
1138 Posts
Member since 22/11/2016 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14602 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 17/12/2018 : 12:36:38
|
quote: Originally posted by Jocko
Zanimljivo, Ken u srednjim dvadesetim nije odavao utisak klinca, čak je delovao matorije s bradom. Traperi u prirodi brzo očvrsnu i rano omatore 
Ne znam jel dobra usporedba, pogledaj recimo Kurt Russella u filmu "The Thing" sa bradom (ima 31 godinu tad), a kad ga vidimo 7 godina kasnije u "Tango & Cash" (ima 38 tad), izgleda mlađe iako je stariji 
 |
Never leave it in the hands of the judges
|
 |
|
Jocko
stripovi.com suradnik

Serbia
1138 Posts
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14602 Posts
Posted - 17/12/2018 : 22:57:40
|
Nisam bio znao da se već u 2.epizodi obrijao upravo pročitao 2.epizodu..

Majntaun
Iako sam čitao komentare da je Ken dosta depresivan strip, ovdje u ovoj epizodi je bilo prilično komičnih situacija. Pogotovo ono sa ne pranjem, ali i sa novim kuharom Kinezom, pa i situacija kod frizera. Zalihe hrane su sve manje i Ken dobiva zadatak da ostalim izviđačima krene ususret Teksašanima koji su bili zaduženi da im dovedu grla koja je vojska platila, prije nego se vrijeme još više pogorša. Stoka bi trebala biti u Mine Townu (gradu rudara) u kojem imamo jednog negativca koji je odlučio tu stoku pak zadržati za sebe, ne bi li na taj način zadržao svoje rudare na poslu kojem su radili. I tu nam počinje glavni dio ove epizode, akcija..
Još jedna dobra epizoda u nizu koja obiluje akcijom, pogotovo kad stignu u taj grad. Iako se Kenova ekipa pokazala sposobnom u prvom okršaju sa zločincima, već sljedeći put su ih ovi iznenadili i pukim slučajem se Ken spasio što nije bio tada s njima (već kod one prostitutke), ali i ključnu ulogu je odigrao i jedan svećenik. Naravno, ne zaboravimo i indijance koji sve više poštuju "Dugu pušku". Epizoda koju ćemo vjerujem ponajviše pamtit po tome da je Ken obrijao bradu i naravno, poprimio potpuno novi izgled.
Sporedne likove koji su bili sa Kenom smo prilično dobro bili upoznali kroz uvod ove epizode, pa me eto, iznenadilo da su gotovo svi stradali. |
|
Edited by - ReemCP on 20/12/2018 22:34:30 |
 |
|
Dwayne_Looney
Advanced Member

7146 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 18/12/2018 : 22:03:37
|
Hmm... spojleri
Hajde da i ja više ne komentiram na temi "Ken Parker - Darkwood" već se prebacim ovdje. Dovršio šestu Kenovu knjigu, odnosno 12. epizodu.
Stoga ovdje lijepim komentare na 11., pročitanu prije 20-ak dana, i zadnju, 12., popularnu "Baladu o Pat O'Shane".
Narod ljudi (br. 11) P: 7, S: 8, C: 7, N: 7
Bez sumnje najbolja epizoda eskimske trilogije iako u njoj nema neke prave radnje koja ju obilježava od početka do kraja ali Berardi nam kroz odvojene scene u različitim godišnjim periodima uspješno predstavlja život na Aljasci te kulturu i običaje Eskima. Dosad nije viđena a mislim da i neće biti epizode s ovolikom količinom humora iako ima i tužnih scena poput smrti Arnika tijekom lova na morževe, rastanka Kena i Nanuka i Enjinog plača zbog smrti majke. Međutim u pamćenju će najviše ostati Jolina stidljivost da pita Enjinu majku da ju uzme sa sobom pa zatim, kad mu je već postala žena, njegova ljutnja i uvrijeđenost jer ju Ken nije "probao", Nanukova priča o praznovjerju naroda jer mu sunarodnjaci umjesto u Velikog crnog gavrana vjeruju u Duha mjeseca itd.
Kraj mi je prilično glup ali recimo da jedan dio te gluposti mogu razumijeti. Prvi dio ne mogu nikako: mislim, Jola se zbog pištolja totalno raspametio i bio spreman odreći i žene i sanjki a ona mu to poslije oprašta. Ipak, očito Berardi nije znao kako uspješnije/logičnije tu izazvati neki Kenov prijestup jer sam prelistao malo stranice iduće epizode i zaključio da je taj prijestup morao postojati da bi se otvorila mogućnost stvaranja te opjevane "Balade o Pat O'Shane" pa ću mu prilično progledati kroz prste.
Balada o Pat O'Shane (br. 12) P: 8, S: 8, C: 8, N: 8
Jedna od dvije dosad najbolje epizode serijala, pravo osvježenje nakon eskimske trilogije.
Srž epizode je odlična, ali početak i kraj su prilično "nategnuti". Pat oslobađa Kena, za kojeg vjeruje da je Latimer, jer misli da je on bandit koji će joj iz zahvalnosti radi oslobađanja pomoći u lovu na ubojicu njenog brata a istovremeno člana svoje bande?! Opet, nismo vidjeli ni koji je pravi temelj da je tako uvjerena da je Roscoe bio u Latimerovoj bandi a ni što Latimer ima protiv Roscoea, šta je "puklo" u vezi Latimera i članova njegove (bivše) bande? Ne vidim da je išta toliko očigledno posebno jer znamo da je Latimer onu dvojicu ubio s leđa što znači da to nisu očekivali od njega. Ken simpatičnu Pat cijelo vrijeme pokušava uvjeriti da nije Latimer ali ne ostaje mu drugo već radi date riječi ganjati Roscoea. Nije baš bilo prikazano da misli da je Roscoe njegov vodič do Latimera čije uhićenje za njega znači spas ali na kraju to sam zaključuje. Malo je tu nejasno i ponašanje tog ubojice Latimera. Spasi Kena i Pat da bi dobio dva pomagača u ubijanju članova bande. Kad se epizoda pročita baš djeluje da je tu sve nategnuto čisto da bi nas iznenadio zaokret na vrlo sretnom kraju iako je postojala podloga da se smisli drukčiji scenarij pa tako i potjera za Latimerom otegne na par brojeva kao ona za Walshom. Ovako je lako "pao".
Usprkos tome, epizoda je zanimljiva, suđenje Kenu, njegovi dijalozi s Pat i čitavo njeno ponašanje.
Milazzo bolji nego dosad, a posebno na početku serijala, i dalje ga krasi odlično prikazivanje emocija likova, ovdje posebno Pat.
Uglavnom, kako će Ken još neko vrijeme biti s Pat vjerojatno ću još jednom pročitati epizodu kad se njihova avantura završi. |
loading...
|
Edited by - Dwayne_Looney on 18/12/2018 22:07:29 |
 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14602 Posts
Posted - 19/12/2018 : 05:13:53
|
Nisam ni ja znao gdje da komentiram, kad je toliko tema o Kenu. Dwayne, jel se sjecas mozda gdje si stavio svoje prve komentare o Kenu? Mislim da u Ken Darkwood temi su tvoji komentari od 8.ep , a nisam pronasao ove ranije. |
|
 |
|
Dwayne_Looney
Advanced Member

7146 Posts
Posted - 19/12/2018 : 07:13:33
|
quote: Originally posted by ReemCP
Nisam ni ja znao gdje da komentiram, kad je toliko tema o Kenu. Dwayne, jel se sjecas mozda gdje si stavio svoje prve komentare o Kenu? Mislim da u Ken Darkwood temi su tvoji komentari od 8.ep , a nisam pronasao ove ranije.
Vidiš, vidiš... tamo su komentari zapravo od 7. epizode (na 8. stranici topica) a na ovom (konkretno: http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=31428&whichpage=58) su komentari prve dvije epizode s jednim spojler pitanjem na koje dobivam odgovor na idućoj stranici pa bolje ne gledaj iduću a možda i ne vidiš moje pitanje u predzadnjem redu jer sam ga "obojio" tzv. beige bojom.
Pošto su tamo komentari od 7. epizode komentirane 7.7. još stignem pa idem popuniti rupu i sad u tom postu dodati komentare od 3. do 6. epizode. Eto, dobro došlo pa si mi napomenuo, očito mi se u tom razdoblju nije dalo copy-pasteati.
edtit: proširen post, sad su, malo tamo-malo 'vamo tu svi moji komentari na Kenove dosad objavljene epizode u izdanju Darkwooda. Čisto nek se nađe. |
loading...
|
Edited by - Dwayne_Looney on 19/12/2018 07:28:21 |
 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14602 Posts
Posted - 19/12/2018 : 13:31:37
|
Super da si stavio, našao sad sve komentare dobro će mi doći pošto si ti dosad sve pročitao što je Darkwood izbacio, a ja sam jučer pročitao 3. i 4. ep, odnosno knjigu 2. Pa ću počet kopirat komentare i na site tamo, tako da u bilo kojem trenutku ih možemo naći lakše.
edit:

Džentlmeni
Mislim da je ovo prva prava epizoda koja nam sugerira da je Ken nešto drugačiji strip od ostalih Bonelli junaka, ozbiljniji. Imamo zanimljive događaje iz povijesti na početku sa kraja građanskog rata (koje je zapravo prisjećanje, odnosno noćna mora bivšeg konfederacijskog kapetana Kirk Collinsa), lika koji je na neki način i glavni akter u ovoj priči. Spomenimo da se Ken u DW izdanju pojavljuje tek na 40 i nekoj stranici! Nekako mi je više bila bolja prva polovica priče, taj uvod/prolog, a i scene bijega iz zatvora su isto bile dobre. Oake Barnum smiješan lik i zanimljiv suputnik Kena, pokazao se sposobnijim nego kako nam se predstavio kad smo ga tek vidjeli u stripu, pošto je napočetku djelovao dosta smotano.
(priča: 7, scenarij: 7, crtež: 8, naslovnica: 9) = 75%
edit 2:
Ubistvo u Vašingtonu
Ova epizoda se nadovezuje odmah na prethodnu, pošto se Ken bio uputio za Washington u prošloj epizodi, ali taj put vlakom je bio prekinut onim napadom. Ken je napokon došao, a cilj njegovog dolaska jest da dobije povjerenika za indijanska prava (Dakote). Tu upoznajemo Donehogawu, indijanca koji je želio pomoći svom narodu i tako se potrudio da "živi kao bijelac", da se školuje vjerujući da je to jedini način da pomogne svom narodu. Moram priznat da mi po crtežu nimalo nije izgledao na "crvenu njušku" (kako je sam sebe nazivao u stripu). U priču se upliće Donald Welsh, plaćeni ubojica koji mijenja cijeli tok priče i to se nastavlja dalje u Montani, na Kenovom teritoriju. Čak na kraju kad smo pomislili da će možda biti happy end, Ken ipak izvlači deblji kraj. I spomenimo da se opet pojavljuje taj Oake Barnum koji pomaže Kenu.
Crtež mi je i dalje dobar, a možda najbolja scena je u onom parlamentu kad imamo preko obje stranice jednu veliku tablu.
(priča: 8, scenarij: 8, crtež: 9, naslovnica: 9) = 84% |
|
Edited by - ReemCP on 19/12/2018 14:13:15 |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21802 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 20/12/2018 : 22:31:06
|
Nisam bio znao da se već u 2.epizodi obrijao upravo pročitao 2.epizodu..

Mine Town
ako recenziraš DW izdanje,onda je Majntaun a ne Minetown;i ja kad recenziram Fibrinog Tajlera pišem u naslovu Tyler 
quote: Originally posted by Dwayne_Looney
Hmm...
Balada o Pat O'Shane (br. 12)
Hmm... Pat O'Šejn ,a ne Pat O'Shane
Ubistvo u Vašingtonu
o ovome ja pričam  |
Markose,do neba ti hvala!!! |
Edited by - anto on 20/12/2018 22:35:20 |
 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14602 Posts
|
anto
Advanced Member

Serbia
21802 Posts
Posted - 20/12/2018 : 22:37:09
|
U pravu si Anto, evo izmjenio 
ha,ha.... jesi kralj!
ove godine sam ti menadžer za forumaša godine !!
samo da odradim ovu doktorsku kampanju sa velkom!
edit:a sledeće godine te moram navući na vanbonelijeve stripove - taman da dobijemo još jednog kvalitetnog forumaša na fibrinim,dw,...stripovima
edit2:ček,ček - nisi izmenio na Libelusovom forumu!! |
Edited by - anto on 20/12/2018 22:51:06 |
 |
|
RAKOSI4
Advanced Member

.jpg)
5157 Posts
Member since 23/07/2016 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21802 Posts
Posted - 20/12/2018 : 22:48:53
|
nego,sve mi se više sviđa ova naslovnjača što je duže gledam:

pitanje: šta vam prvo padne na pamet kad je vidite?
i da li je prikladniji naslov "Uzavreli gad"? |
Edited by - anto on 21/12/2018 12:27:44 |
 |
|
Jocko
stripovi.com suradnik

Serbia
1138 Posts
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14602 Posts
Posted - 21/12/2018 : 11:18:06
|
quote: Originally posted by anto
ha,ha.... jesi kralj!
ove godine sam ti menadžer za forumaša godine !!
samo da odradim ovu doktorsku kampanju sa velkom!
edit:a sledeće godine te moram navući na vanbonelijeve stripove - taman da dobijemo još jednog kvalitetnog forumaša na fibrinim,dw,...stripovima
edit2:ček,ček - nisi izmenio na Libelusovom forumu!!
Evo Anto druže, promijenjeno i tamo što se tiče ovih van bonelija, uzeo sam ove godine one "Žive mrtvace" koje bi mogao iduće godine krenut sa čitanjem za seriju sam otprije znao, a uvijek sam slušao kako je strip puno bolji. Uzeo i 2 Pogrebnika, onaj Bouncer što CRŠ izdaje, a od Čarobne Asterixa uzimam, a uzeo i njihove Štrumpfove ako si vidio, baš su fora. Sljedeći mi je na redu Eternaut 1 uzet (iduće godine), vidio sam da ste ga jako nahvalili, ali uzeo bi ovu najnoviju verziju jedinice, one primjerne stranice što sam pročitao su me dakako isto privukle  |
|
 |
|
Dwayne_Looney
Advanced Member

7146 Posts
Posted - 21/12/2018 : 15:08:24
|
anto, ne mogu prihvatiti tu ideju, jebat ga... ti slobodno stavljaj Tajler Kros i na komentar o Fibrinom Tyleru, u mene se piše kako je ili kako mislim da je u originalu. |
loading...
|
 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14602 Posts
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17120 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14602 Posts
|
anto
Advanced Member

Serbia
21802 Posts
Posted - 21/12/2018 : 16:24:18
|
anto, ne mogu prihvatiti tu ideju, jebat ga... ti slobodno stavljaj Tajler Kros i na komentar o Fibrinom Tyleru, u mene se piše kako je ili kako mislim da je u originalu.
Fibrin je Tyler a Padorin Tajler;ali dobro... Nego Dvejn/Dwayne,kako stojiš sa ćirilicom? |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21802 Posts
Posted - 21/12/2018 : 16:30:08
|
Eh Anto, uvalio si me u nevolje nekima na forum.hr se baš i ne sviđa što stavljam te naslove od DW-a, pogledaj od posta #65: http://www.forum.hr/showthread.php?t=1121515&page=4
kakav retard - ali dobro,takvih ima na svakom koraku,moramo se naviknuti - a možda se tip samo zeza kao i ja,ko će ga znati.
Ja sam zbog hvalospeva hrvatskih strip izdanja na DW forumu često na udaru - uglavnom je to bila zajebancija,ali katkad su šale probijale granicu.Imao sam čak i jednu jako neprijatnu situaciju na Sajmu pre par godina kada me je čovek iz vrhuške srpskog strip izdavaštva prozvao zbog iste stvari - jebi ga,kad bude on izdavao Tvrđe,Zekana,francuske integrale u enormnim količinama,amere koje mi leže,tanigučija i tezuku...forsiraću onda njegove stripove. Dobijao sam i ovakve nadimke:Antaša Kandić,Kroatočačanski oploditelj ...  |
Edited by - anto on 21/12/2018 16:31:29 |
 |
|
Dwayne_Looney
Advanced Member

7146 Posts
Posted - 21/12/2018 : 16:36:24
|
anto, ne mogu prihvatiti tu ideju, jebat ga... ti slobodno stavljaj Tajler Kros i na komentar o Fibrinom Tyleru, u mene se piše kako je ili kako mislim da je u originalu.
Fibrin je Tyler a Padorin Tajler;ali dobro... Nego Dvejn/Dwayne,kako stojiš sa ćirilicom?
Recimo da sam malo bolje od pola-pola sa slovima ali mogao bih sve pročitati zahvaljujući ovih pola ili kontekstu rečenica no to čitanje bi išlo sporo i lakše bih zaboravljao pročitano.
Nemoj samo misliti da imam nešto protiv Vuka Karadžića i "piši kako se čita" ali nekako dugo čitam na svom gdje se imena i gradovi pišu kao u matičnim državama pa mi bolje u glavi "pročitati" pogrešno nego npr. kada vidim "Paradajz Siti". |
loading...
|
Edited by - Dwayne_Looney on 21/12/2018 16:40:16 |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21802 Posts
Posted - 21/12/2018 : 17:03:23
|
Fibrin je Tyler a Padorin Tajler;ali dobro... Nego Dvejn/Dwayne,kako stojiš sa ćirilicom?
Recimo da sam malo bolje od pola-pola sa slovima ali mogao bih sve pročitati zahvaljujući ovih pola ili kontekstu rečenica no to čitanje bi išlo sporo i lakše bih zaboravljao pročitano.
ok; 7 poena! |
 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14602 Posts
Posted - 21/12/2018 : 22:46:01
|
kakav retard - ali dobro,takvih ima na svakom koraku,moramo se naviknuti - a možda se tip samo zeza kao i ja,ko će ga znati.
Ja sam zbog hvalospeva hrvatskih strip izdanja na DW forumu često na udaru - uglavnom je to bila zajebancija,ali katkad su šale probijale granicu.Imao sam čak i jednu jako neprijatnu situaciju na Sajmu pre par godina kada me je čovek iz vrhuške srpskog strip izdavaštva prozvao zbog iste stvari - jebi ga,kad bude on izdavao Tvrđe,Zekana,francuske integrale u enormnim količinama,amere koje mi leže,tanigučija i tezuku...forsiraću onda njegove stripove. Dobijao sam i ovakve nadimke:Antaša Kandić,Kroatočačanski oploditelj ... 
Hehe A što da kažem, meni te stvari uopće ne smetaju, ove godine sam otkrio srpske izdavače (poput Veselog, DW i Čarobne) i jednostavno sam oduševljen Mister No Veseli bibiloteka je samo takva edicija, čak me i taj srpski jezik još više vrati u ono vrijeme kad sam čitao "Pilota" u LMS izdanju, baš sam par puta napisao da mi je ta edicija od Veselog "modernija verzija LMS izdanja Pilota" (sve isto, samo što nema cenzure i izbacivanja stranica, a i dobivamo orginal naslovnice u boji).
Neke stvari me znaju i nasmijat, kao recimo na samom početku Kena kad se obraća onom starcu bez noge: "Kako živiš, stara ćopava ludo ?" ono nikad čuo za taj izraz, ali smiješno i fora.
|
|
Edited by - ReemCP on 21/12/2018 22:46:44 |
 |
|
Topic  |
|
|
|