forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Vaših Top 10
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 112

jogurt
Average Member

Serbia
675 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 23/03/2020 : 13:58:36  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
Što se tiče Van der Graafa meni je najbolji Pawn Hearts, samo da su to napravili bilo bi dosta. Nakon toga H to He mi je omiljeni, tu nema lose pesme, jako lep album. Godbluff je isto odličan, Sleepwalkers je meni u samom vrhu od njih, ali nisu mi se sve pesme tu bas svidele i ima nekih delova u albumu koji mi se ne svidjaju puno da bi bilo u vrhu od njih. I ostalo sto sam slusao od njih bilo je dobro do odlično, ali malo slabije od ova tri albuma. Novije albume nisam slusao s nekom velikom paznjom.

Svakako je VDGG vrhunski prog rock bend, ali mi nije u samom vrhu. Vise mi prijaju Yes (po meni najbolji bend generalno), Genesis, Gentle giant, ELP, Porcupine Tree sam jedno vreme mnogo gotivio ali ne znam kako bi mi sad legli a Marillion nisam puno presao da bi dao neki sud. Svakako mi je prog verovatno i omiljen podzanr, previse je tu epskih stvari.

Edited by - jogurt on 23/03/2020 13:59:46
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8957 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 23/03/2020 : 14:32:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Dobro, ti si ljubitelj žanra, ja nisam. Ja sam ljubitelj lika i djela.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

jogurt
Average Member

Serbia
675 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 23/03/2020 : 14:46:42  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Dobro, ti si ljubitelj žanra, ja nisam. Ja sam ljubitelj lika i djela.

I to je dobro
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15859 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 23/03/2020 : 18:01:51  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Poli, i prvi je dobar (a treći još bolji), ali meni se ovaj drugi najviše sviđa zato što je prilično "mračan" i više ide u nekom pravcu industrial rock, a ne dubstep kao prvi. Gledao sam ih uživo kad su svirali drugi album i mislim da mi je to najbolji koncert na kome sam bio.

Pa, evo da ti kazem da sam poslusao taj drugi album od Kosheen. Dobar i okej. Uravnotezen, ja ga vidim/dozivljavam slusajuci ga negdje za volanom, na autoputu. Sto cu i isprobati. Malo mi baca na Morcheeba moment, ali to nije nista lose. Odsviran bendovski, 'na ruke', ovo je jedna od onih glazbi koja se gusta dok svira. Moram poslusati i prvi i treci koje spominjes. Posto vidim da te interesira glazba na preporuku, probaj 'baciti uho' na ove albume. Pretpostavljam da sad svi imamo viska vremena. Dakle po tvom do sada izlozenom ukusu, procheckiraj ove;
New order/Get ready
Death in Vegas/Scorpio rising
Primal scream/Riot city blues
Trebalo bi ti odgovarati...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15859 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 23/03/2020 : 18:13:51  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
'Bacio sam uho' i na preporuku Cromwella, Neko Case/Blacklisted, skroz ugodan album. Vec puno puta videno, ali ja za njih nikad nisam cuo, pa mi je drago da sam upoznat i sa ovim ostvarenjem. Ugodan zenski vokal, koje inace jako volim, sa urednim popratnim bendom. Ostavlja prostora za vracanje na ovo. Iako bi ja vise preporucio Dani Klain ili Sade adu. Ali to ovisi o osobnom uhu. I dalje cu preslusavati ponudene albume za koje nisam cuo, s gustom, samo da nadem prostora izmedu ovih stotinjak koje vrtim danonocno, znane i ponudene...narocito u ovim uvjetima, kad se ima malo slobodnog vremena viska.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26036 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 23/03/2020 : 18:28:58  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivanl

Pa, evo da ti kazem da sam poslusao taj drugi album od Kosheen. Dobar i okej. Uravnotezen, ja ga vidim/dozivljavam slusajuci ga negdje za volanom, na autoputu. Sto cu i isprobati. Malo mi baca na Morcheeba moment, ali to nije nista lose. Odsviran bendovski, 'na ruke', ovo je jedna od onih glazbi koja se gusta dok svira. Moram poslusati i prvi i treci koje spominjes.

Zanimljivo mi je da već par ljudi upoređuje Kosheen sa Morcheebom. Meni su oba benda jedni od najomiljenijih, ali ih nikada nisam doživljavao kao slične. Priznajem, imaju tu bas liniju koja ima istu atmosferu, ali mislim da je to sve od sličnosti. Morcheeba mi je više stil za joint i opuštanje, a Kosheen upravo ovo drugo, za volan i autoput. Kažem, ovaj drugi album sam slušao uživo i tu je više bila atmosfera od Depeche Mode koji se ukrštaju sa Prodigy, nego Morcheeba. Treći album je posle više u pravcu Faithlessa, a prvi je sasvim dobar, ali prilično za hit liste.

quote:

Posto vidim da te interesira glazba na preporuku, probaj 'baciti uho' na ove albume. Pretpostavljam da sad svi imamo viska vremena. Dakle po tvom do sada izlozenom ukusu, procheckiraj ove;
New order/Get ready
Death in Vegas/Scorpio rising
Primal scream/Riot city blues
Trebalo bi ti odgovarati...

Mogu svačiju preporuku da saslušam i poslušam, ali retko mi se desilo da mi se nešto od preporuka svidi.
Možda mi se od neke preporuke svide pojedinačne pesme, taman da osvežim ove moje playliste koje svi napamet znaju, ali sumnjam da ću zavoleti nečiji celokupni opus. New order znam i imaju dobre stvari, Primal scream mi se nikad nisu svideli, ova smrt u Vegasu mi zvuči poznato, moraću da poslušam. Hvala na preporukama u svakom slučaju!

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8957 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 23/03/2020 : 18:39:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Meni je Primal Scream odličan, New order nije. Logički, s obzirom na naše ne poklapanje ukusa Death in vegas ti se ne bi trebao svidjeti jer je meni jako dobar.

Stvar s Iggy Popom mi je remek djelo

https://www.youtube.com/watch?v=ExLqMBLyWd8

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15859 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 23/03/2020 : 18:49:28  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:

Meni je Primal Scream odličan, New order nije. Logički, s obzirom na naše ne poklapanje ukusa Death in vegas ti se ne bi trebao svidjeti jer je meni jako dobar.

Stvar s Iggy Popom mi je remek djelo

https://www.youtube.com/watch?v=ExLqMBLyWd8

Kod ova tri benda koja sam ponudio Manhunteru na preporuku, vazno je napomenuti da njihovi albumi nisu ni slucajno isti, ujednaceni, vec naprotiv totalno drugaciji. Znaci radi se konkretno, o bas tim albumima. Ostatak matrijala benda ovisi o pojedinom ukusu glazbenog konzumenta. Pada mi evo; napamet Paradise lost, bend koji ide kroz svoju evoluciju od Death/gothic metala preko albuma za koje bi Depeche mode dali guzicu da su njihovi, pa preko klasicnog heavya, pa opet u gothic...
Nije isti bend, isti ni na istoj turneji u nekom vremenskom razdoblju, a kamoli od albuma do albuma u karijeri.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15859 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 23/03/2020 : 18:50:33  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Tonto, jesi li slusao Get ready od Ordera?

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8957 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 23/03/2020 : 18:58:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne mogu ti ja to. To je meni neslušljivo, taj sound. Ne kažem ja da je to loše, dapače...jednostavno nije za moje uho. Elektronski bubanj u 80 posto slučajeva uzrokuje bol u mom mozgu.

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15859 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 23/03/2020 : 19:02:13  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ne mogu ti ja to. To je meni neslušljivo, taj sound. Ne kažem ja da je to loše, dapače...jednostavno nije za moje uho. Elektronski bubanj u 80 posto slučajeva uzrokuje bol u mom mozgu.

Aj probaj makar ovi album. Nema elektronski zvuk bubnja, viruj. Drugaciji od njihovog uobicajenog izricaja.
Bar pisme; Crystal i 60 miles per hour...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8957 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 23/03/2020 : 19:13:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Znam ja te stvari. 60 miles je super stvar. Čak mi se i zavrti nekoj kafić kompilaciji, ali ja kad god bi je čuo zamišljao bi kako bi to bilo genijalno da je odsvirano u nekom klasičnom rock stilu ili metal ili bilo što drugo... jbga, mentalni sklop mi je takav, šta ćeš.

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15859 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 23/03/2020 : 19:22:48  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Sve 5! Znas da znas. Drzis kafic?

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
13074 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 23/03/2020 : 19:28:18  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:

Znam ja te stvari. 60 miles je super stvar. Čak mi se i zavrti nekoj kafić kompilaciji, ali ja kad god bi je čuo zamišljao bi kako bi to bilo genijalno da je odsvirano u nekom klasičnom rock stilu ili metal ili bilo što drugo... jbga, mentalni sklop mi je takav, šta ćeš.

Ovo 60 miles...me podsjeti na A Million Miles Away od Roryja Gallaghera- Kako je to dobra stvar. Grom gromova!

Have mercy
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15859 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 23/03/2020 : 19:34:36  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
E jebiga, Rory i 'miljun milja' totalno drugi dir, ali predobra i prekrasna pjesma. Cesto je pustam, dan danas.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8957 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 23/03/2020 : 19:37:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sve 5! Znas da znas. Drzis kafic?

Jok... ali gledam na njega ko da ga drzim. Boss ga drzi vec 26 godina, ja sam tamo skoro 17 godina. Ja i on drzimo svak svoju smjenu, a studentice se vec godinama izmjenjuju u međusmjeni. Za glazbu sam zaduzen iskljucivo ja tako da bi ti slika klijentele trebala biti jasna. :)

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15859 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 23/03/2020 : 19:41:10  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Kuzim.
Znas Zaka, iz Combo blues banda? I on radi u kaficu...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8957 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 23/03/2020 : 19:46:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Znam bend, odlični su. Puno puta sam povračao na njihovim kocertima :D Ne znam nikog osobno.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8957 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 23/03/2020 : 20:09:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Apropo Jethro Tulla, pošto ih je više ljudi navelo na svojim listama, nedavno sam otkrio čovjeka koji je Andersona učio svirati gitaru. Sound se kuži na prvu.

https://www.youtube.com/watch?v=zXPFfgdxp9o

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15859 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 23/03/2020 : 20:53:18  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:

Znam bend, odlični su. Puno puta sam povračao na njihovim kocertima :D Ne znam nikog osobno.

Je, bas su ok. Nema veze, moj prika, upoznali se na concertu Claptona... mislio sam da ces ih mozda znat. Zadarski dir.
Kako se zove kafic? Rado bi svratio jednom, (kad prode ovaj nered).

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8957 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 23/03/2020 : 21:06:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Lotus. U varoši.

Kako kaže jedan od bezbroj memea koji stižu na mob:

- Koga vi jedva čekate da vidite kad prodje ovo stanje?

- Konobara, iskreno.

Vidimo se.

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15859 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 23/03/2020 : 21:16:58  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
👋🙂👍
Bit ce rocka i srice, samo da izademo iz ovoga. Dotad doma i preslusavanje...
Ja danas nakon dugo godina proresetao opus Iron Maidena...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
13074 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 23/03/2020 : 21:26:01  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:

👋🙂👍

Seventh Son of a Seventh Son - ta mi je grom!

Have mercy
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 23/03/2020 : 21:29:19  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

👋🙂👍

Već 2-3 tjedna mi u autu sa sticka trešti opus od prvoga albuma do Seventh son.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15859 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 23/03/2020 : 21:30:32  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Imaju masu dobrih stvari na svim albumima, ali meni su dva najkompaktnija i najdraza; Piece of mind, i Brave new world. Oba besprijekorna, po meni. Jedino je pjesma Nomad, na 'hrabrom novom svijetu' malo dosadnjikava u vokalu, ali joj je instrumentalni dio jedan od najboljih Maidenovih.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page
Page: of 112 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.33 seconds. Snitz Forums 2000