forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Vaših Top 10
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 112

Tonto
Advanced Member

8958 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 24/03/2020 : 13:13:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Vrte mi se maideni od sinoć. Moram reći da mi je Empire Of The Clouds veličanstven.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5078 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 24/03/2020 : 13:19:14  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

@ vukozec

Randy Newman - Songbook, vol. 1

Jako dobro. Ugodno i zanimljivo. Slušat će se.

Roxy music - For your pleasure

Ovo je upravo ona vrsta koju ja unosim isključivo preko Peter Hammilla pa nisam u životu obraćao pažnju na to. Pljunuto samo prilagođeno širim masama. Izvrstan album, vrtit će se u kafiću ako ne propadnemo.

provjeri pa reci da li griješim

https://www.youtube.com/watch?v=viLCrXwAZZc&list=OLAK5uy_m5zdCvU0uWAEhpxn2Dc4g0cEg4JJG7fVE&index=3
https://www.youtube.com/watch?v=s5Y_Jye5_Hk&list=OLAK5uy_m5zdCvU0uWAEhpxn2Dc4g0cEg4JJG7fVE&index=9
https://www.youtube.com/watch?v=uCULY3pUAhY&list=OLAK5uy_m5zdCvU0uWAEhpxn2Dc4g0cEg4JJG7fVE&index=7

@Randy Newman
Ova kompilacija je stripped-down verzija nekih njegovih najpoznatijih pjesama, znači samo glas i klavir. Izašli su kasnije i vol.2 i 3. Te verzije su mi čak i draže od originalnih albumskih sa cijelim bendom, premda ni originali nisu loši, za početak upoznavanja preporučam kompilaciju Lonely at the Top: The Best of Randy Newman.
U stripped down stilu ima live albuma, npr. Live in London, gdje se još dobiju njegovi duhoviti komenatri između pjesama. U novije vrijeme Randy je šampion filmske glazbe, naročito soundtracka za crtiće (Toy Story, Cars, Bug's Life, Monsters, Inc.).

Ako bi trebao preporučiti nekog Randyjev srodnika, prvi na pamet mi pada Warren Zevon. Ili Arsen Dedić :)

@Hammill: moram priznati da sa VDGG nisam baš dobro upoznat. Mislim da imam negdje neki Hammilov solo album ali nije se baš primio. Od tog britanskog proga 70ih Crimsone i Roxy obožavam i to je to.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15859 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 24/03/2020 : 13:24:58  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:

Vrte mi se maideni od sinoć. Moram reći da mi je Empire Of The Clouds veličanstven.

Ja sam ih isto izvrtio nakon 'sto godina'. Evo recimo nisam ni znao da je When wild winds blows, tako jebeno dobra. I nastala po stripu. Bas me oprala.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8958 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 24/03/2020 : 13:37:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
@ vukozec

Hvala za Randya.
Hamillov solo opus je toliko raznovrstan i širok da tu treba imati sreće i pogodit. Ni meni kao velikom fanu ne leži dosta stvari. Upravo tu vidim njegovu snagu i veličinu, ako ne leži meni ne znači da neće nekom drugom. S vdgg je druga stvar, tu mi leži gotovo sve. Ovaj linkani album je odgovoran za nastanak Sex pistolsa po riječima Sid Viciousa. Ne bi se reklo po ovim stvarima koje sam ja stavio, ali ako ces ga poslusat cijelog posatne savršeno jasno odmah s naslovnom stvari. A ova https://www.youtube.com/watch?v=1Bgd86irxb0 s recimo meni lošeg albuma je poslužila kao direktna inspiracija za Genesis uspješnicu I Can't dance.

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15859 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 24/03/2020 : 13:55:43  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Tonto, ova pjesma, sto si je postavio od Petera Hammila, mi se svidjela, a nikad nisam cuo za njega. Da sad ne lutam bespucima opusa, moze par prijedloga njegova rada, da 'bacim uho' pls?

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8958 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 24/03/2020 : 14:14:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivanl

Tonto, ova pjesma, sto si je postavio od Petera Hammila, mi se svidjela, a nikad nisam cuo za njega. Da sad ne lutam bespucima opusa, moze par prijedloga njegova rada, da 'bacim uho' pls?

Uf, puno tražiš od mene ja bi te sad kao fan samo zatrpao. Ajmo ovako: Probaj s ovim liveom ako ga uspiješ negdje iskopati, tu me čak malo zvukom podsjeća na azru...

https://www.youtube.com/watch?v=UrbK1tO2r-k

Ali ja ti ipak prema tvom ukusu preporučujem da radije probaš s bendom i albumom Godbluff. Za pjesmu Scorched Earth https://www.youtube.com/watch?v=zF21wmVVvw0 je Dickinson izjavio da oduvijek htio napraviti metal cover samo nije pronašao dovoljno sposobne ljude.

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15859 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 24/03/2020 : 15:43:44  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Uf, puno tražiš od mene ja bi te sad kao fan samo zatrpao. Ajmo ovako: Probaj s ovim liveom ako ga uspiješ negdje iskopati, tu me čak malo zvukom podsjeća na azru...

https://www.youtube.com/watch?v=UrbK1tO2r-k

Ali ja ti ipak prema tvom ukusu preporučujem da radije probaš s bendom i albumom Godbluff. Za pjesmu Scorched Earth https://www.youtube.com/watch?v=zF21wmVVvw0 je Dickinson izjavio da oduvijek htio napraviti metal cover samo nije pronašao dovoljno sposobne ljude.

Hej, hej, hej...
Kako mi je ovo promaklo u životu, pitam se... Ovo je dokaz da nema onog ma kako potkovanog tko zna sve. Zato ću još jednom kazati, ovaj topic je pun pogodak. Baš sam zahvalan, evo i sad dok tipkam svira VDGG. Bacam se na proučavanje...
Prva pjesma koj si postavio, meni ide u prilog mojih jako voljenih Gang of four i Talking headsa, ali ima i osječaj Azre jednim dijelom Štulićeve karijere. Druga pjesma je već zajebana, progresivni rock u svom punom sjaju, moram malo ovo prožvakati nasamo. Zajebano...
Hvala ti!

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8958 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 24/03/2020 : 16:06:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Molim.

Fun fact: Na Godbluffu ne postoje ni bas ni gitara. Samo klavijature, bubanj i saksofoni/flaute. Luđo redovno svira dva saksofona odjednom.

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15859 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 24/03/2020 : 16:17:41  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Tonto, kakvi su ti Morphine i Mark Sandman?

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8958 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 24/03/2020 : 16:26:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

Tonto, kakvi su ti Morphine i Mark Sandman?

Genijalni.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8958 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 24/03/2020 : 16:27:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Odgledo odličan dokumentarac o sandmanu nedavno.

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15859 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 24/03/2020 : 16:36:39  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Znao sam. 👍
Predobri. Imam sve albume. Malo sam ih zapostavio, a sad u izolaciji, pravo je vrijeme za takvo sto ponovo...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2121 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 25/03/2020 : 07:43:09  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
quote:

Molim.

Fun fact: Na Godbluffu ne postoje ni bas ni gitara. Samo klavijature, bubanj i saksofoni/flaute. Luđo redovno svira dva saksofona odjednom.

E, taj moram preslušati, nešto kao Rahsaan Roland Kirk.
Moš malo pogledati, slilepi jazz muzičar, ono nakiti se sa hrpom puhačkih instrumenata oko vrata, pa udri brigu na veselje.

https://youtu.be/BsaxODHI3fA

samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7650 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 25/03/2020 : 08:28:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Odličan ovaj Rahsaan Roland Kirk!

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8958 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 25/03/2020 : 09:57:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivi skoj

E, taj moram preslušati, nešto kao Rahsaan Roland Kirk.
Moš malo pogledati, slilepi jazz muzičar, ono nakiti se sa hrpom puhačkih instrumenata oko vrata, pa udri brigu na veselje.

https://youtu.be/BsaxODHI3fA

Fuck, mislio sam da je ovo stvar od Jethra, nisam znao da je obrada. Anderson baš i nije imao običaj obrađivat... osim Bacha.
Svi ćemo nešto naučit ovdje.

Odlično je ovo. Sad ću ga malo vrtit i istražit.
Ovako to izgleda kod Jacksona.https://www.youtube.com/watch?v=rGHat7IeNaAOvaj intrumentalić je outtake s Pawn Hearts.

Godbluff inače postoji cijeli uživo na youtube, ali meni nije ni blizu razine studijskog. Valjda su bili predrogirani. Godbluff album je snimljen u paketu sa albumom Still life koji izbačen godinu kasnije. Still life bi tebi možda mogao biti zanimljiviji zbog izraženije jazz crte. Na Godbluffu je Arrow moj favorit.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8958 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 25/03/2020 : 14:04:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Preslušano jutros:

Roxy Music - Stranded & Roxy Music - Country Life
- Zanimljivo, ali nije na razini For your Pleasure. Slušat će se još, mora to sjest.

Scott Walker - Collection
- Ovo mi je otkriće. Nisam ga slušao dosad. Sad se skida diskografija. Hvala jogurtu...
Ako imaš neki baš album za izdvojiti, pucaj.

Iron Maiden - Book Of Souls
Meni je ovo izvrsno. Vidim da ima lošu prođu kod fanova, valjda zato jer je progresivan... Empire Of The Clouds i The Red and The Black su mi genijalne. Mini odiseje od pjesama.

Edited by - Tonto on 25/03/2020 14:05:16
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5078 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 25/03/2020 : 14:47:33  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Roxy Music ima 3 faze (albuma):
1. 72-73: Prva 2 albuma na kojima je bio Brian Eno - oba top, drugi (FYP) mi je zercu draži.
2. 73-75: 3 albuma nakon Enovog odlaska, također mi je to vrhunski. Bend se na kraju te faze raspustio.
3. 79-82: Finalna 3 albuma nakon reformacije, na njima je zvuk dosta drugačiji, u synth-lounge điru. Ta faza mi je manje draga, ali na svoj način je i ona vrhunska (to im je i komercijalno najuspješnija)

Ferry je također rano počeo paralelnu solo karijeru, vridi skoro svaki njegov solo, a ova 3 su mi top (zvukom su najbliži srednjoj fazi Roxyja):
1. Let's stick together (1976)
2. Frantic (2002)
3. In Your Mind (1977)

Edited by - vukozec on 25/03/2020 14:48:36
Go to Top of Page

jogurt
Average Member

Serbia
675 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 25/03/2020 : 14:56:07  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Scott Walker - Collection
- Ovo mi je otkriće. Nisam ga slušao dosad. Sad se skida diskografija. Hvala jogurtu...
Ako imaš neki baš album za izdvojiti, pucaj.

Drago mi ja da ti se sviđa
Ja ga ne slušam toliko dugo da bih ti mogao mnogo preporučiti, a i nisam ga baš uvek slušao albumski, nego pesmu po pesmu. I ja sam još uvek fazi otkrivanja, ali je i mene kupio na prvu loptu čim sa ga čuo.

Ipak bih ti izdvojio albume Scott 3, Nite flights i Tilt.
Sva od ova tri albuma su na drugi fazon, pa tačno možes videti koja faza će ti se najvise svideti i na sta da obratis paznju.

A izdvojio bi ti i neke pesme van ta tri albuma: The sun aint shine anymore, Plastic palace people, Make it easy on yourself, My death, No regrets, We're all alone, Psoriatic, Epizootics, Jackie

Nadam se da će ti sve ovo svideti, uživaj

Inače jedan fun fact je da je Scott tkom 90-ih za jedan film zajedno pravio muziku sa Goranom Bregovićem

Edited by - jogurt on 25/03/2020 14:58:18
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8958 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 25/03/2020 : 15:45:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Hvala, ljudi.

Roxy music sam shvatio točno tako, moram taj prvi album još prostudirat.

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15859 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 25/03/2020 : 17:45:30  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Dobri su Roxy. Dobri skroz...
Book of soul je neshvaceni album za fanove Maidena. Dug. Konceptualan. Progresivan. To metalci ne primaju dobro. Ne legne im na prvo slusanje 'odmak ka periferiji od centra' pa odustaju. Ista stvar kao i Judasov, Nostradamus iz 2008-e. To trazi truda, ali u konacnici se isplati. (Toplo preporucam za one strpljive) Na turneju Book of souls sam starijeg sina odveo, to mu je bio tek drugi koncert nakon Rodgera Watersa, a sad svira gitaru i klavir. I to vrlo. Na sto sam ponosan. Zelim reci, da ne treba odustajati na prvo slusanje nekog albuma. Bendovi evoluiraju i traze nove izricaje. Treba to prostudirati a ne odma popljucati.
A kad smo kod toga, jer ovaj je topic odlican i kako smo rekli svatko ovdje moze prosiriti glazbene vidike, kakav vam je ekipa, zadnji album od Tool-a? Bas me zanima mislenje, ako ste ga konzumirali?

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8958 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 25/03/2020 : 18:16:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
>kakav vam je ekipa, zadnji album od Tool-a?

Meni je dobar. Zadnja stvar vrhunska, ostalo ok manje više.

Jesi slušao Slint? https://www.youtube.com/watch?v=XBE2EUT34aY Ako ti je dobar Death in vegas, trebalo bi i ovo.

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15859 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 25/03/2020 : 18:38:58  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:

>kakav vam je ekipa, zadnji album od Tool-a?

Meni je dobar. Zadnja stvar vrhunska, ostalo ok manje više.

Jesi slušao Slint? https://www.youtube.com/watch?v=XBE2EUT34aY Ako ti je dobar Death in vegas, trebalo bi i ovo.

Ja nisam bas bio ljubitelj Tool-a. Prolazili su mi ispod radara, ali ovaj zadnji je odlican. Ja uopce ne znam gdje bi to svrstao. Mozda i nigdje, kategorija-glazba, je dovoljna. Meni odlican.
Slint? Ne, nikada. Sada upravo da. Odlicna stvar. Sad i ovo moram proucavat...jbg.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15859 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 25/03/2020 : 18:41:08  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
https://youtu.be/4AN22NuPaDA
Tonto 'baci uvo' na ovo. Pa mi reci kako ti je?

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8958 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 25/03/2020 : 18:45:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Evo kopkam malo po arhivi i tražim bisere koje sam smetnuo s uma. Jedan od njih je i "The Jeffrey Lee Pierce Sessions Project - We Are Only Riders" Kolekcija neobjavljenih pjesama vođe The Gun Cluba. Ekipa koja svira su: Mark Lanegan, Nick Cave, Cypress Grove, David Eugene Edwards (Wovenhand, 16 horse power) i slični...

https://www.youtube.com/watch?v=j-bOgwfLc0s&list=PL8FDC7E1AAEC0ACE7&index=9

...genijalno.

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15859 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 25/03/2020 : 18:57:45  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:

Evo kopkam malo po arhivi i tražim bisere koje sam smetnuo s uma. Jedan od njih je i "The Jeffrey Lee Pierce Sessions Project - We Are Only Riders" Kolekcija neobjavljenih pjesama vođe The Gun Cluba. Ekipa koja svira su: Mark Lanegan, Nick Cave, Cypress Grove, David Eugene Edwards (Wovenhand, 16 horse power) i slični...

https://www.youtube.com/watch?v=j-bOgwfLc0s&list=PL8FDC7E1AAEC0ACE7&index=9

...genijalno.

Vrhunski.
Nisi mi odgovorio kakva ti je stvar the eagle has lunded?
A evo ti i ovo, pa checkiraj. Ali necemo se sad nabacivati, i ovo sve moram prostudirati. Pomalo cemo...
https://youtu.be/ufiE8ARCXO0

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page
Page: of 112 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.4 seconds. Snitz Forums 2000