forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Vaših Top 10
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 112

Tonto
Advanced Member

8958 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 25/03/2020 : 19:00:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivanl

https://youtu.be/4AN22NuPaDA
Tonto 'baci uvo' na ovo. Pa mi reci kako ti je?

Nije to za mene. Prilično mi je dobro dok ne uleti vokal, ali i ako pređem preko vokala koji mi ne paše solo gitara sve ruši. jbga.
edit: ali i dalje puno bolje od ovog drugog linka. To je meni baš lošo.. Grohl me tjera na zahod u svakom svom obliku...

The less I have the more I am a happy man

Edited by - Tonto on 25/03/2020 19:06:31
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15859 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 25/03/2020 : 19:27:54  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Znaci nista cak i kad je sa Trentom i Joshom? Stvar je mocna. Jbg
Saxon. A to je taj vokal, provucen kroz filter jer je dramatika spustanja na mjesec...a svaki je instrument kristalno cist, a sve skupa slozeno kao vrhunska cjelina...bubanj rastura.
Nema veze, komentar ti je kao moje supruge. Slican. Sta cu, ja mogu jako u sirinu, svugdje zavirujem.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

jogurt
Average Member

Serbia
675 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 25/03/2020 : 20:36:07  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ja nisam bas bio ljubitelj Tool-a. Prolazili su mi ispod radara, ali ovaj zadnji je odlican. Ja uopce ne znam gdje bi to svrstao. Mozda i nigdje, kategorija-glazba, je dovoljna. Meni odlican.
Slint? Ne, nikada. Sada upravo da. Odlicna stvar. Sad i ovo moram proucavat...jbg.

Ja jos uvek nisam odslusao zadnji tool album, jbga volim bend i sve to ali u vreme kad sam bas gotivio tool proslo je dosta vremena i mnogi drugi bendovi su dosli, muzicki ukus se menjao, a tool vise nije u centru paznje.

Ponovo, ubedljivo najbolji mi je drugi album, na trecem i cetvrtom ima jakih hitova ali zvuk na prva dva mi je bolji pa njih preferiram.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15859 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 25/03/2020 : 21:10:05  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Moras preslusati ovaj zadnji. (Ako ti je prije odgovarao taj bend, nema razloga da ovaj album preskocis, bas su evoluirali s zvukom) Drugaciji je. Ujednacen. Komopleksan. Meni odlican. Probaj. Vec veceras kad krenes na spavanje, pusti ga lagano...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2121 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 25/03/2020 : 21:10:35  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

quote:
Originally posted by ivi skoj

E, taj moram preslušati, nešto kao Rahsaan Roland Kirk.
Moš malo pogledati, slilepi jazz muzičar, ono nakiti se sa hrpom puhačkih instrumenata oko vrata, pa udri brigu na veselje.

https://youtu.be/BsaxODHI3fA

Fuck, mislio sam da je ovo stvar od Jethra, nisam znao da je obrada. Anderson baš i nije imao običaj obrađivat... osim Bacha.
Svi ćemo nešto naučit ovdje.

Odlično je ovo. Sad ću ga malo vrtit i istražit.
Ovako to izgleda kod Jacksona.https://www.youtube.com/watch?v=rGHat7IeNaAOvaj intrumentalić je outtake s Pawn Hearts.

Godbluff inače postoji cijeli uživo na youtube, ali meni nije ni blizu razine studijskog. Valjda su bili predrogirani. Godbluff album je snimljen u paketu sa albumom Still life koji izbačen godinu kasnije. Still life bi tebi možda mogao biti zanimljiviji zbog izraženije jazz crte. Na Godbluffu je Arrow moj favorit.

Nisam ni ja neki stručnjak za Kirka, imam na lp-u I talk with the Spirits (sa kojeg je ta stvar) i još pokoji cd lajv.
Znam da ima svoje mjesto u jazz zajednici i da je i ostatku muzičara izvan jazza bio zanimljiv.
Ono što bi rekli malo ispred vremena, a takve se uvijek cijeni.
Godbluff preslušao i ipak mi je bolji World, sa Godbluffa najbolja A Louse..
Malo nariče, ali mi nekako na prvu ide na prvo mjesto sa albuma.
Možda na par slušanja bi se redosljed promjenio.
Still ide next.
Ja ni sa koronom nemam sreće, cijeli dan u pogonu, pa samo navečer malo preslušati ponude, a kad se nedjelja otvori onda potres.
Da nema loše sreće ja uopće ne bi ni imao sreće.

samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam
Go to Top of Page

jogurt
Average Member

Serbia
675 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 25/03/2020 : 21:16:21  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:

Moras preslusati ovaj zadnji. (Ako ti je prije odgovarao taj bend, nema razloga da ovaj album preskocis, bas su evoluirali s zvukom) Drugaciji je. Ujednacen. Komopleksan. Meni odlican. Probaj. Vec veceras kad krenes na spavanje, pusti ga lagano...

Preslušaću ga, znam i ja da ću kat-tad, ali ni meni samom nije jasno zašto toliko odugovlačim, već sam dobio preporuke da je odličan
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8958 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 25/03/2020 : 21:22:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
A louse nije stvar sa godbluffa. To je neki bonus track na youtube i to loša live verzija. Godbluff završava sa sleepwalkers, louse je stvar sa hammillovog solo albuma i studijska verzija mi je izvrsna, malo mu treba da počne ali poslije razbije. Sve od 3:30 pa nadalje mi je genijalno.

https://www.youtube.com/watch?v=HvQDKDL6pwI

Edited by - Tonto on 25/03/2020 21:24:28
Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2121 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 25/03/2020 : 21:22:24  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Vrte mi se maideni od sinoć. Moram reći da mi je Empire Of The Clouds veličanstven.

Ja sam ih isto izvrtio nakon 'sto godina'. Evo recimo nisam ni znao da je When wild winds blows, tako jebeno dobra. I nastala po stripu. Bas me oprala.

Ja imam lp, a nemam pojma da je po stripu, po kojem?

Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2121 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 25/03/2020 : 21:24:30  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
quote:

A louse nije stvar sa godbluffa. To je neki bonus track na youtube i to loša live verzija. Godbluuf završava sa sleepwalkers, louse je stvar sa hammillovog solo albuam i studijska verzija mi je izvrsna, malo mu treba da počne ali poslije razbije. Sve od 3:30 pa nadalje mi je genijalno.

https://www.youtube.com/watch?v=HvQDKDL6pwI

Jebiga ja sa spotifaja derem tam je zadnja na albumu.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8958 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 25/03/2020 : 21:25:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Poslušaj ovu studijsku, trebala bi ti se svidjeti...ne znam da li je na spotifyu studijska ili ta usrana live s jutjuba.

Edited by - Tonto on 25/03/2020 21:27:39
Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2121 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 25/03/2020 : 21:43:47  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
Lajv je.
Jel na Stillu Gog zadnja, spotiju je.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8958 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 25/03/2020 : 21:47:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Noup. Childlike je zadnja. Gog je isto hammill solo.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8958 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 25/03/2020 : 21:48:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Useru koncepciju s tim bonusima.

Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2121 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 25/03/2020 : 22:09:59  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
Al je brate dostupno, slušalice na glavu, ipad u ruke i biraj, još se ovako lipo i dopisujemo.
Still odličan, nekako mi više paše takav izričaj.
Inače band za proučavanje, Banton prvo svirao na Hammondu, a zatim ko čovjek od elektro struke prepravio organ Farfisu po osobnoj zamisli.
Farfisu koristio i Wright iz flojda, Zeppelini, Herbie Hancock i moj omiljeni novovalni klasičar Philip Glass.
Interplet je čudo.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8958 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 25/03/2020 : 22:20:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Ako ti se h to he svidio the least we can do je slican. Meni vise pase taj raniji period gdje hammill svira akusticnu gitaru. Present iz 2005 ima sound blizak world recordu, samo mi je malko sterilan. Godine se osjete.

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15859 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 26/03/2020 : 00:00:42  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivi skoj

quote:

quote:

Vrte mi se maideni od sinoć. Moram reći da mi je Empire Of The Clouds veličanstven.

Ja sam ih isto izvrtio nakon 'sto godina'. Evo recimo nisam ni znao da je When wild winds blows, tako jebeno dobra. I nastala po stripu. Bas me oprala.

Ja imam lp, a nemam pojma da je po stripu, po kojem?

Nisam je nikad vidio ni imao u rukama, ali kazu ljudi da je pjesma po istoimenoj grafickoj noveli o paru koji prezivi nuklearnu katastrofu. Ne znam ime autora. Trebalo bi biti po netu, podataka...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15859 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 26/03/2020 : 00:04:26  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
https://en.m.wikipedia.org/wiki/When_the_Wind_Blows_(comics)
Evo, nasao. Dobro su mi rekli...
Autor je Raymond Briggs, 1982.

Los cukar na fritulama!

Edited by - ivanl on 26/03/2020 00:06:41
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15859 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 26/03/2020 : 00:13:56  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jogurt

quote:

Preslušaću ga, znam i ja da ću kat-tad, ali ni meni samom nije jasno zašto toliko odugovlačim, već sam dobio preporuke da je odličan

Opet sam ga veceras poslusao, stvarno je kvalitetan. Meni ovdje puno bolje zvuce. Daleko od toga da nisu znali do sada svirati, ali ovdje su bas 'upucani'. Zvuk odlican. Bubanj genijalan.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

jogurt
Average Member

Serbia
675 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 26/03/2020 : 00:22:18  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ima i film iz 86-te po tom stripu
Muziku radili Bowie, Waters, Banks i Collins iz Genesisa
Bowieva pesma je masterpiece
https://www.youtube.com/watch?v=Td0PohHn2BE

Edited by - jogurt on 26/03/2020 00:22:53
Go to Top of Page

Ðango nema milosti
Starting Member

61 Posts

Member since 15/02/2015

Posted - 26/03/2020 : 00:26:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Ðango nema milosti a Private Message  Reply with Quote
Guido and Maurizio DeAngelis - Goodbye My Friend
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15859 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 26/03/2020 : 01:02:31  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ima i film iz 86-te po tom stripu
Muziku radili Bowie, Waters, Banks i Collins iz Genesisa
Bowieva pesma je masterpiece
https://www.youtube.com/watch?v=Td0PohHn2BE

Evo zahvaljujuci ovom topicu i bespucu interneta, vidim da je za film 1986 soundtrack radio Roger Waters. Sto nisam znao prije, niti cuo za film i strip. Ima i knjiga. Svasta cemo mi doznati ovdje. (A krenili smo od Iron Maiden-ove pjesme)

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8958 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 26/03/2020 : 01:24:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Opet sam ga veceras poslusao, stvarno je kvalitetan. Meni ovdje puno bolje zvuce. Daleko od toga da nisu znali do sada svirati, ali ovdje su bas 'upucani'. Zvuk odlican. Bubanj genijalan.

... ali što su napravili od kutije... show

https://www.youtube.com/watch?v=qj2AXS5YcRU

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15859 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 26/03/2020 : 09:08:47  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Par dana prije ovog cirkusa, dok smo jos bili slobodni ljudi, isao nam je prika kuputi karte za Supersuckers,(koji naravno nisu odrzani), i naisao u Dirty old shopu na ovaj de luxe box. Kako se inficirao Toolom i ovim zadnjim albumom, kupio je ovu kutiju. Kaze da je uzivo prebolesna. Uglavnom pobrali su hvalospjeve povratnickom proslogodisnjom turnejom. Cak i zasjeli na top liste, unatoc dugominutnim pjesmama,(sto je mene osobno prije malo odbijalo). No sad mi je sa ovim zadnjim albumom naprosto sve kliknulo na pravo mjesto. Jako mi je zao sto ih prosle godine nisam uhvatio u Becu. Nestalo je karata i uz sav trud nisam mogao nabaviti ulaznicu.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5078 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 26/03/2020 : 09:46:08  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Nekidan uz novi Mojo mi stigla ova kompilacijica, neloše, naročito za 90s alt-rock ekipu, taj djeer a la Supersuckersi:

Jučer sam morao u šoping. Nakon šopinga uzeo long way home, ubacio ovo da mi svira i vozikao se po gradu...

Edited by - vukozec on 26/03/2020 09:52:14
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26036 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 26/03/2020 : 17:07:50  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
https://www.youtube.com/watch?v=Aj-9-3f0kr8&list=PLPesPmzv-3I21DeckpGbStpPnffgUopOM

Moj omiljeni soundtrack, pogotovo stvar od Machines of loving Grace.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 26/03/2020 17:08:38
Go to Top of Page
Page: of 112 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.41 seconds. Snitz Forums 2000