forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Vaših Top 10
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 112

Markos
Webmaster

Croatia
29718 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 12/04/2020 : 22:26:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Floydi su kao cjelina puno jači nego kao zbroj pojedinačnih članova. Ni Waters ni Gilmour nisu jedan bez drugoga napravili ništa što se može mjeriti s onim što su napravili zajedno. Šteta što je to tako završilo... Ja volim skoro podjednako sve faze, i ranu Barettovu, i zlatne godine, i Watersov ego trip na kraju, ali mislim da je Dark side ipak najbolji album. Ali to je jako nezahvalno birati i isticati, jer što god da odabereš, nećeš pogriješit:)

I da, onaj Gilmurov solo na Comfortably Numb... Uh.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29718 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 12/04/2020 : 22:28:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
BTW, još jedan neprežaljeni koji nije ušao u moj top 10 a trebao je.

Trouble will find me
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15861 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 12/04/2020 : 22:32:31  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Joy division. Sto reci...
Prije par godina sam gledao Petera Hooka sa sinom i bendom the Lights, kako izvode kompletan ovaj album. Velicanstveno iskustvo. Mogu samo zamisliti kako je to bilo u originalu s maticnim bendom.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8962 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 12/04/2020 : 22:32:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Floydi su kao cjelina puno jači nego kao zbroj pojedinačnih članova. Ni Waters ni Gilmour nisu jedan bez drugoga napravili ništa što se može mjeriti s onim što su napravili zajedno. Šteta što je to tako završilo... Ja volim skoro podjednako sve faze, i ranu Barettovu, i zlatne godine, i Watersov ego trip na kraju, ali mislim da je Dark side ipak najbolji album. Ali to je jako nezahvalno birati i isticati, jer što god da odabereš, nećeš pogriješit:)

To je manje više ono što ja govorim. Kako je slabila kemija među njima tako je padala kvaliteta konačnog proizvoda.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15861 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 12/04/2020 : 22:36:16  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

quote:
Originally posted by ivanl

E da je to bilo cuti/vidjeti...

Evo:

:)

Uzivo dragi, uzivo! Mislio sam da se to podrazumjeva... Ne znam ni sam, koliko sam puta poslusao 'Pompeje'. Btw, bio sam u ovom legendarnom amfiteatru kad sam posjetio lokalitet Pompeja. Htio sam bas doci vidjeti mjesto gdje su odsvirali ovaj nezaboravni koncert.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8962 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 12/04/2020 : 22:44:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Jedna fantastična stvar od floyda koje nema po službenim albumima. Kakav krešendo...

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15861 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 12/04/2020 : 22:53:26  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja mislim da je trebalo neko vrijeme da Watersove ideje sazriju i da budu pustene 'vani'. Jednom kad je taj proces otpoceo tada je i zavrsilo vrijeme Floyda. Niposto ne bi to nazvao ego tripom, to je nevjerovatan doprinos glazbi uopce i velicanstvena ostavstina. Nije uostalom to izolirani slucaj kad odredeni glazbenik evoluira i preraste maticni bend. A to sto su takvi ljudi teski kao osobe i kao sefovi, te tirani u bendu, druga je stvar. Da nisu takvi ne bi ni ostvarili velika djela. Meni je osobno, ako cemo samo glazbeno gledati, suradnja sa Jeff Beckom savrsena. Bolja no sa Gilmourom.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2121 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 12/04/2020 : 23:15:51  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ja mislim da je trebalo neko vrijeme da Watersove ideje sazriju i da budu pustene 'vani'. Jednom kad je taj proces otpoceo tada je i zavrsilo vrijeme Floyda. Niposto ne bi to nazvao ego tripom, to je nevjerovatan doprinos glazbi uopce i velicanstvena ostavstina. Nije uostalom to izolirani slucaj kad odredeni glazbenik evoluira i preraste maticni bend. A to sto su takvi ljudi teski kao osobe i kao sefovi, te tirani u bendu, druga je stvar. Da nisu takvi ne bi ni ostvarili velika djela. Meni je osobno, ako cemo samo glazbeno gledati, suradnja sa Jeff Beckom savrsena. Bolja no sa Gilmourom.

Pa kako je Waters prerastao matični bend.
Cigle su mu se izlizale od ponavljanja zida u svim oblicima, a šta zbilja misliš da bi Radio kaos bio imalo zapažen album da ga je netko drugi potpisao.
O Is this life ni neću, a o Stravinskom još manje jer niti sam ga slušao niti imam želju.
Jednostavno frajer vesla nizvodno na Flojd valu.
Nije da nije vrhunski glazbenik, ali pamtit će se po Flojdoma, a ne samostalnom radu.

samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15861 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 12/04/2020 : 23:27:00  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Pros and cons of hitckhiking (na ovom mu albumu gitaru svira Clapton), i Amused to death, (neke gitare odlicno mu je odsvirao Jeff Beck) si slusao?
Ako nisi, toplo preporucam.
Da, meni je 'jaci' od Floyda. Jer i zid, Animals i Final cut, zajedno sa kaosom i ova dva gore pobrojana cine njegove stopostotne odlicne uratke. Meni bolje od 'crne strane' i Wisha, primjerice..

Los cukar na fritulama!

Edited by - ivanl on 12/04/2020 23:32:35
Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2121 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 12/04/2020 : 23:38:26  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
Znam, znam o ukusima se ne raspravlja.
Meni bolji sa, ali neću više jer bi se samo ponavljali.

Uostalom Tonto je objavio kraj flojdomanije.
Idemo dalje.
Od UB40 mi samo Singing off igra i predobar mi je.
Ostalo nisam ljubitelj, iako mi je njihova najbolja stvar

samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5078 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 13/04/2020 : 11:07:25  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Nagli zaokret prema Jamajci, ha?

Nisam ih baš slušao, ali rana, "ulična" faza, Food for thougt i to, mi je interesantnija od kasnije radiofriendly.

Što se tiče Jamajke, ja sam više za sporije inačice. Reggae i dub 2 palca gore, ska i dancehall poskočice palac dolje.

Edited by - vukozec on 13/04/2020 11:25:56
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8962 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 13/04/2020 : 11:47:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Ja nastavljam s klasicima, danas su na redu Deep Purple. Baš su mi sad zanimljivi ovi rani albumi prije In rocka, nisam ih previše slušao u životu.

Edited by - Tonto on 13/04/2020 12:04:44
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15861 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 13/04/2020 : 12:40:46  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Deep Purple, nekad su mi bili kamen temeljac rocka. Jos uvijek ih postujem, ali nakon sto sam ih odgledao u svim fazama,(nekad bez Gillana nekad bez Blackmourea, jer su njihove svade i nepodnosljivost sad vec legendarne), konstantiram da su im njihove vlastite pjesme nakon svih tih desetljeca izvodenja uzivo toliko dopizdile, da svaku masakriraju. Svoje 'hitove' izvode promijenjene do bola. Zadnji put mi prijatelj na njihovom koncertu kaze sto ovo ne praktciraju doma, u sobama i tinelima, ako su im vlastite pjesme dosadile...dajte na nastupima verzije kako spada, s albuma. I to je istina. Ova gore hashisharska postavljena faza je zanimljiva kao uvod u ono sto ce poslije postati, meni svakako mnogo prijatnije nego Jamaikanski stil koji ste spominjali. Sve, samo ne reggae.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8962 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 13/04/2020 : 12:59:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Dobra mi je priča sa grupom It's a Beautiful Day. Kako su Deep Purple popalili od njih Bombay Calling za svoju Child in Time dogovorili su se kako ovi mogu od njih mrdnuti gore spomenutu Wring That Neck za svoju pjesmu Don and Dewey.

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15861 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 13/04/2020 : 15:06:56  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Kako rekoh, prostora za usvajanje novog gradiva uvijek ima. Ja ove iz 'prekrasnog dana' nikad cuo nisam, ali ovo je teski Child in time. Sto jest-jest.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8962 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 13/04/2020 : 20:05:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kako rekoh, prostora za usvajanje novog gradiva uvijek ima. Ja ove iz 'prekrasnog dana' nikad cuo nisam, ali ovo je teski Child in time. Sto jest-jest.

According to Malcolm Dome in Deep Purple - A Critical Retrospective, Jon Lord admitted this openly, and was in fact dating It's a Beautiful Day's vocalist, Pattie Santos.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/04/2020 : 20:39:14  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

quote:

To je manje više ono što ja govorim. Kako je slabila kemija među njima tako je padala kvaliteta konačnog proizvoda.

Meni je Division Bell odličan album.
Iako su mi osobno najdraži Saucerful i Ummagumma.
Ta početna LSD faza je nenadjebiva.
Čak i Atom Heart Mother (pisma,ne album) i Echoes sa Meddlea i Shine on... su remek djela. Iako ta 3 albuma u cjelini nisu toliko dobri.
A ovu šta si spomenija biding my time (iman je na relics kompilaciji) bolja mi je recimo Julia dream.
U biti jedini nešto lošiji album je Animals.

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

jogurt
Average Member

Serbia
675 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 13/04/2020 : 21:11:10  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
Animals slabiji? Pa kako bre, Dogs, Sheep i Pigs, sve odlicne pesme.
Dogs i Sheep vrhunske, za 10/10. Sto ljudi, sto ćudi što se kaže.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15861 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 13/04/2020 : 21:40:09  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jogurt

Animals slabiji? Pa kako bre, Dogs, Sheep i Pigs, sve odlicne pesme.
Dogs i Sheep vrhunske, za 10/10. Sto ljudi, sto ćudi što se kaže.

Da slab...bogati isusa.
Album je remek djelo. Ali osim sto se kaze sto cudi-sto ljudi, kako si kazao, nije i sve za svakoga. Osim sto je glazbeno nenadjebiv, tu su i neki od najboljih Rodgerovih tekstova, zasigurno.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8962 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 13/04/2020 : 22:19:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Sve i da je slab, a nije, samo Gilmourov rif na Dogs mi je dosta da bude u top 3. :)

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29718 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 13/04/2020 : 22:38:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Echoes je jebeno remek djelo, tu mislim da ne bi trebalo biti spora.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8962 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 13/04/2020 : 22:41:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jeste, ali meni je Atom Heart Mother još veće.

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15861 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 13/04/2020 : 22:57:20  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:

Vrhunski. Uvik se vracan toj pismi. Ali pas, prajci i ovca su mi jos bolji. Cista genijalnost.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5078 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 14/04/2020 : 00:02:29  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Natrag u garažu

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29718 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 14/04/2020 : 01:13:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

quote:

Jeste, ali meni je Atom Heart Mother još veće.

Istina!

Trouble will find me
Go to Top of Page
Page: of 112 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.33 seconds. Snitz Forums 2000