forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1089

Peyo
Advanced Member

Croatia
10658 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 21/04/2021 : 14:25:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Da ti nisi porijeklom Francuz?

Sada su mi jasni nastavci Lee Yene!
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4094 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 21/04/2021 : 14:34:12  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

quote:
Originally posted by ivanl

Apsolutno sam čekao cijeli život da stripovi izgledaju 'jušto ka Fibrini'

I ja. Danas kad sam to dobio fale mi neke druge stvari. Fali mi koncept kvalitetne revije. Maštam kako bi bilo lijepo da fibra izdaje jednu takvu makar dva put godišnje, sa stripovima u nastavcima, jednim cijelovitim albumom i onim kratkim od par stranica, sa člancima, analizama, esejima, intervjuima i predstavljanjima autora, domaćih i stranih. Pa sve to u tvrde korice ala fibra, ništa me ne bi više usrečilo.

Nije fibra ali postoji na našem tržištu. Doduše, dosta knzervativnog pristupa pa te nije zainteresirala.
Uglavnom, kad bi fibrina stranica nudila takve "dodatke" moglo bi to s vremenom prerasti u e-reviju!!!

U zamišljenom kutu okrugle sobe...
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 21/04/2021 : 14:37:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

Da ti nisi porijeklom Francuz?

Sada su mi jasni nastavci Lee Yene!

Nisam, al sam preuzeo njihov modus operandi.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 21/04/2021 : 14:39:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BeaGea

quote:

quote:

I ja. Danas kad sam to dobio fale mi neke druge stvari. Fali mi koncept kvalitetne revije. Maštam kako bi bilo lijepo da fibra izdaje jednu takvu makar dva put godišnje, sa stripovima u nastavcima, jednim cijelovitim albumom i onim kratkim od par stranica, sa člancima, analizama, esejima, intervjuima i predstavljanjima autora, domaćih i stranih. Pa sve to u tvrde korice ala fibra, ništa me ne bi više usrečilo.

Nije fibra ali postoji na našem tržištu. Doduše, dosta knzervativnog pristupa pa te nije zainteresirala.
Uglavnom, kad bi fibrina stranica nudila takve "dodatke" moglo bi to s vremenom prerasti u e-reviju!!!

Prvo: zainteresirala me, drugo: nije mi dovoljno kvalitetna.

The less I have the more I am a happy man

Edited by - Tonto on 21/04/2021 14:40:26
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12286 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 21/04/2021 : 14:46:45  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Zato Stripoteku nikad necu/necemo prezaliti.

A sto se tice razgovora oko cene, meni je u potpunosti u redu da ako postoji normalna i kulturna komunikacija izmedju izdavaca i citaoca (a tako bi trebalo da bude i da rade svi izdavaci, trenutno na ovom forumu talo rade Komiko, Makondo, Golconda i Fibra; ranije i Darkvud i hvala im na tome) u redu je postaviti pitanje o bilo cemu, ako je to u granicama normalnog i pristojnog razgovora. Ja bih licno kao student koji ne zaradjuje svoje pare i ne izdrzava sebe, uvek voleo da vidim sto je moguce jeftinije i pristupacnije stripove i ako postoji mogucnost za takvu snizenu cenu (bilo uz pomoc EU, drzave, nebitno koga) to apsolutno podrzavam i pozdravljam i siguran sam da i citaoci to umeju da prepoznaju i nagrade kupovinom (sem kod Jerome Blancha, naravno). Smatram da su Fibrine cene korektne s obzirom na odlicnu opremu i zivotni standard u Hrvatskoj. Nama je to u Srbiji, verovatno vecini, malo skuplje, ali zato je kod nas popust od 20% stalno i to umnogome olaksava kupovinu i hvala Marku na tome. Da je po punim cenama ne verujem da bih mogao da ispratim i nabavim i trecinu onoga sto sada imam od Fibre.
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
2082 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 21/04/2021 : 15:02:55  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Ma sva priča proizilazi iz toga što Aleksandar misli da sam ja namjerno prebacio Zlatno doba s jeseni u svibanj i stavio namjerno prenisku cijenu kako bih sabotirao (ili što već) Komikovo izdanje. Ja sam dao argumente zašto to nije točno, ali on očito zna moje planove i namjere bolje od mene, što ja tu mogu?

Provalio si me! Isplakah se zeni na ramenu...

Necu vise da komentarisem ni da objasnjavam. Radi posao kako radis i to je samo tvoja stvar. Mi, podanici, smo ovde da pordzimo povremeni monopol ili ne.

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15857 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 21/04/2021 : 15:04:16  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Pa da ponovim. Moze li besplatno? Ja bi evo, to zaista volio.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4094 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 21/04/2021 : 15:07:32  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Prvo: zainteresirala me, drugo: nije mi dovoljno kvalitetna.

Izborom tema?
Ili samo tehničkom izvedbom?

Edited by - BeaGea on 21/04/2021 15:08:07
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3387 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 21/04/2021 : 15:59:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by petarStripovi10

Nego, čekamo zavire...

+1
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29713 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 21/04/2021 : 16:01:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by AleksandarN
Necu vise da komentarisem ni da objasnjavam. Radi posao kako radis i to je samo tvoja stvar. Mi, podanici, smo ovde da pordzimo povremeni monopol ili ne.

Podanici? Monopol?
Ja stvarno ne razumijem o čemu ti pričaš niti zašto sam ja zaslužio takav ton.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Odoakar
Average Member

531 Posts

Member since 04/02/2017

Posted - 21/04/2021 : 16:11:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Odoakar a Private Message  Reply with Quote
Sto se tice cijene i diskusije sa prodavacem o cijenama, pričate gluposti. Imamo samo sreću što uopće živimo u vremenu kad se moze komunicirati sa proizvodjacem i dobiti od njega direktne informacije.

Pa jel zovete kad ekipu iz Nike-a zašto su im tenisice tako skupe, pa jel moze to malo jeftinije, dajte mi se umilite kao musteriji...pa o cem vi pricate.

Fibra cijene su ok, komunikacija koju dobijemo na ovom forumu i više nego što bi trebalo očekivati.
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5078 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 21/04/2021 : 16:33:56  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Odoakar

Sto se tice cijene i diskusije sa prodavacem o cijenama, pričate gluposti. Imamo samo sreću što uopće živimo u vremenu kad se moze komunicirati sa proizvodjacem i dobiti od njega direktne informacije.

Pa jel zovete kad ekipu iz Nike-a zašto su im tenisice tako skupe, pa jel moze to malo jeftinije, dajte mi se umilite kao musteriji...pa o cem vi pricate.

Fibra cijene su ok, komunikacija koju dobijemo na ovom forumu i više nego što bi trebalo očekivati.

Ogromna korporacija poput Nike-a si ne može priuštiti da čovjek na vrhu piramide razgovara sa svakom mišterijom čisto zato jer bi to bilo logistički neizvedivo, ali daleko od toga da je zatvorena za bilo kakvu komunikaciju i da ih mušterije ne kontaktiraju. Evo, slobodno ih pitaj bilo što: https://www.nike.com/help

Ja sam nedavno kontaktirao Amazon jer su mi naplaćivali Prime od kojeg sam zaboravio odustati nakon probnog roka. Instantno sam dobio direktnu komunikaciju sa agentom i novac mi je vraćen isti dan (iako sam si teoretski sam kriv što sam zaboravio to odjaviti). Tako da i velike korporacije itekako drže do imidža i odnosa sa korisnicima/kupcima.

Sa druge strane, maloj tvrtki od par ljudi i par stotina potencijalnih korisnika je skupo plaćati korisničke službe pa nije ništa neobično da su vlasnik, direktor, radnik, PR i agent korisničke službe jedna te ista osoba :)

Edited by - vukozec on 21/04/2021 16:38:06
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4094 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 21/04/2021 : 16:38:09  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

quote:
Originally posted by Odoakar

Ogromna korporacija poput Nike-a si ne može priuštiti da čovjek na vrhu piramide razgovara sa svakom mišterijom čisto zato jer bi to bilo logistički ne izvedivo, ali daleko od toga da je zatvorena za bilo kakvu komunikaciju i da ih mušterije ne kontaktiraju. Evo, slobodno ih pitaj bilo što: https://www.nike.com/help

Ja sam nedavno kontaktirao Amazon jer su mi naplačivali Prime od kojeg sam zaboravio odustati nakon probnog roka. Novac mi je vraćen isti dan (iako sam si teoretski sam kriv što sam zaboravio to odjaviti). Tako da i velike korporacije itekako drže do imidža i odnosa sa korisnicima/kupcima.

A sam vlasnik amazona itekako vodi računa o svojim radnicima i njihovim primanjima. Lako je vračati lovu kad imaš robove koji crnče za tebe...

Pošalje meni amazona dva ista paketa, za drugi veli nek darujem nekoj organizaciji. Naravno, ne da ti se zajabaviti, pa je lakše "ispasti Jack" pred kupcem i gnjida prema zaposleniku.

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 21/04/2021 : 16:41:48  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec
Ja sam nedavno kontaktirao Amazon jer su mi naplačivali Prime od kojeg sam zaboravio odustati nakon probnog roka. Novac mi je vraćen isti dan (iako sam si teoretski sam kriv što sam zaboravio to odjaviti). Tako da i velike korporacije itekako drže do imidža i odnosa sa korisnicima/kupcima.

al nisi pitao amazon zasto su ti toliko naplatili, koliko ljudi je tad dan radilo u toj jedinici odakle su ti slali i slicno. ovo tvoje bi primenjeno na fiblu bilo tipa da li moze da se zna kad ce biti poslati stripovi koje si narucio.
evo ck, ne odgovaraju na pitanja zasto rade u simbolu, zasto taj i taj format, a ide im srecno i bericetno!

Edited by - kasper on 21/04/2021 16:42:39
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5078 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 21/04/2021 : 16:49:59  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Nisam ja, ali možda netko drugi je. Siguran sam da su mu pristojno odgovorili premda nije saznao baš sve što ga je zanimalo ;)
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5078 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 21/04/2021 : 16:51:31  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Da se razumijemo, Markos je vrlo strpljiv i pristojan u odgovorima.

A kad povremeno plane mi je još simpatičniji ;)
Go to Top of Page

Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts

Member since 05/08/2018

Posted - 21/04/2021 : 17:09:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Dexters a Private Message  Reply with Quote
@vukozec sve ovisi kakvo je pitanje. Ukoliko imaš neki problem, treba da postoji mehanizam putem kojeg ćeš to iskomunicirati i razriješiti. Razumljivo je i da netko komentira cijenu kao visoku/nisku u društvu, javnom djelovanju itd, ali pitati direktno trgovca zašto neki proizvod košta xx kuna je glupo, zar ne?
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5078 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 21/04/2021 : 17:26:18  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dexters

@vukozec sve ovisi kakvo je pitanje. Ukoliko imaš neki problem, treba da postoji mehanizam putem kojeg ćeš to iskomunicirati i razriješiti. Razumljivo je i da netko komentira cijenu kao visoku/nisku u društvu, javnom djelovanju itd, ali pitati direktno trgovca zašto neki proizvod košta xx kuna je glupo, zar ne?

Kao što već rekoh, ja osobno smatram prigovore neobjektivnim. Mi sa strane možemo reći da je glupo to pitati. Ali prodavač bi se trebao sudržati od iznošenja takvih komentara prema kupcima. Uostalom, Markos je odgovorio na postavljeno pitanje, moj komentar je išao maddoxu kojeg izbaci iz takta kad ga kupci nešto pitaju (nije bitno što pitaju, prodavač mora imati strpljenja za kupce inače se bavi krivim poslom).

Edited by - vukozec on 21/04/2021 17:27:34
Go to Top of Page

Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts

Member since 05/08/2018

Posted - 21/04/2021 : 17:31:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Dexters a Private Message  Reply with Quote
nešto pitaju? Ne, maddox je jasno i nedvosmisleno napisao da ga nervira pitanje "zašto nešto košta koliko košta". Al dobro.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4094 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 21/04/2021 : 17:46:02  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Markos očekuje da ljudi nisu zlobni, o tome je riječ. Stalni kupci fibre su itekako svijesni situacije da fibrine cijene nisu visoke (a kamoli previsoke) za ono kaj se dobije. Poanta je što neki kroz cijenu, blago rečeno, "seruckaju" i s pravom Markos bude razočaran na takve niske udarce.

Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
2082 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 21/04/2021 : 18:36:41  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:
Originally posted by AleksandarN

Podanici? Monopol?
Ja stvarno ne razumijem o čemu ti pričaš niti zašto sam ja zaslužio takav ton.

Da ne bi ovde izbila svadja i rasprava pisacu ti na fejsbuku. Tebi licno nista od toga nije upuceno nego nekima koji se javljaju nepozvani. Nema ljutnje, svako ima pravo na svoje misljenje. Za to i sluzi formum, zar ne? Nastavljamo sportski kao i do sada.

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 22/04/2021 : 09:36:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
Nisu Markovi stripovi skupi, nego mi nemamo para.
A sirotinji ne preostaje drugo nego njurgati i sanjati bolje sutra...

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

stripadzija
Average Member

Slovenia
528 Posts

Member since 03/03/2009

Posted - 22/04/2021 : 10:55:46  Show Profile Show Extended Profile  Send stripadzija a Private Message  Reply with Quote
Svako malo krene na forumu rasprava o cenama stripova.

Mislim da izdavači imaju različite cene troškove rada i štampe u našim različitim zemljama, kako ideš od Srbije ka Sloveniji neki troškovi rastu.

U tom smislu su oni "zapadniji" u malo nepovoljnijem položaju od "istočnih" što se tiče poređenja cena istih izdanja.

Ono što mogu da zaključim je da se svako od njih trudi da napravi realan tržišni kompromis cena/kvalitet i tu je Marko od početka postavio lestvicu jako visoko i od nje ne odstupa. I možemo da budemo srećni da je sa takvim realnim tržišnim pristupom postigao (prilično) dostupne cene za stripove gde većina njih ima izuzetno lepa i kvalitetna izdanja na svetskom nivou, a istovremeno održava dugovečnost Fibre, tako da smo ovih 15 godina imali mogućnost da toliko vrhunskih stripova imamo u kolekciji.

A prethodni komentar isto tako stoji, ako je nekim džep preplitak za tako nešto to nije do Marka.

Uostalom, danas zaista imamo pregršt izdavača na tržištu bivše Juge (da ne nabrajam, više nego ikad), tako da nam izbor ne nedostaje i nemamo na šta da se žalimo.

Jedan vic na tu temu:
Dolazi mlada žena na pijacu i gleda na jednoj tezgi jabuke.
"Bako, pošto su ti ove jabuke"
Baka joj kaže cenu.
"Skupe su ti jabuke, bako."
"Nisu ćero jabuke skupe, nego si se ti loše udala." :):)

Edited by - stripadzija on 22/04/2021 10:56:26
Go to Top of Page

prop_ovednik
Senior Member

Croatia
1497 Posts

Member since 13/01/2008

Posted - 22/04/2021 : 12:18:53  Show Profile Show Extended Profile  Send prop_ovednik a Private Message  Reply with Quote
Dobre su cijene. Problem je što Fibra postoji dugo, a ja do nešto para tek dolazim, pa sad nadoknađuj :)
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10658 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 22/04/2021 : 13:43:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stripadzija
Jedan vic na tu temu:
Dolazi mlada žena na pijacu i gleda na jednoj tezgi jabuke.
"Bako, pošto su ti ove jabuke"
Baka joj kaže cenu.
"Skupe su ti jabuke, bako."
"Nisu ćero jabuke skupe, nego si se ti loše udala." :):)

Čini mi se da je to bilo u seriji "Senke nad Balkanom"?

U svakom slučaju tužna istina !
Go to Top of Page
Page: of 1089 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.68 seconds. Snitz Forums 2000