forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Obavezno cijepljenje
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 148

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 30/10/2021 : 12:09:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
quote:
Originally posted by Kruger
Moj dojam općenito, ne samo na scomu., nego i u stvarnosti je da su se ljudi dosta podijelili. Kad bi na primjer cijepljeni išli na prosvjede protiv obaveznog cijepljenja zdravstveni radnika onda bi to bilo zajedništvo. Možda ti to ne primjećuješ ali mediji rade dosta toga u prilog podijele. Ljudi se na žalost svrstaju/podijele.

Ne, ti jedini primjećuješ. Ti si najpronicaviji čovjek na svijetu... koji osim toga ne zna ništa, nema pojma ni o čemu i ne miče se iz mjesta.

Ma, neću se s tobom svađati, moj krugeru. Imaš svoja simplificirana gledišta, slučajno se u ovoj stvari podudaramo, jer nam se fućka za vaks i licemjerno blebetanje sa ekrana, i to je to.
Barem ti to priznajem, da si dosta tvrdoglav, i da nećeš pa nećeš. To je za sad okej, a dalje se mi teško možemo razumjeti i ja te puštam da voziš svojim putem, počešljan i lijep.
Go to Top of Page

verab
Advanced Member

Croatia
3156 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 30/10/2021 : 12:09:56  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by verab

quote:

Sve što si napisao stoji, to je teorija sa kojom se slažem. Stvarnost je nešto drugačija, podbadanje, ismijavanje, omalovažavanje a ti si se tome priključio.

jbt, dramiš ko da ti je 10 godina... presmiješno.

btw, ti si zadnji čovjek na ovom forumu koji može dati sebi za pravo da bilo kome spočitava o podbadanju, ismijavanju, omalovažavanju... ili pak o trolanju, spamanju... itd,itd.

nisi krugeru bez razloga 100 puta baniran, ajde, možda eventualno jednom.

Okrećeš priču čak pišeš bombastične netočne podatke. Ako netko plače to si ti.

suza mi suzu goni (jer mi tako diktiraju s hrt-a)
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4103 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 30/10/2021 : 12:26:00  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
quote:
Originally posted by Zoroasterixx
Inače, ti, Kruger, vjeruješ da je sve ovo samo uvod u kakav New World Order...?

On se tome nada, zato i dolazi ovdje manipulirati informacijama. Nada se da ce opet zavladati konzervativne nacionalisticke opcije, gdje ce nanipoulatori poput njega ljudima davati samo filtrirane informacije. Mozda ti nije poznato tko su mu uzori. Nova desnica i pok. dr. Mladen su njemu idoli i mentori.

U zamišljenom kutu okrugle sobe...

Edited by - BeaGea on 30/10/2021 12:27:34
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2562 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 30/10/2021 : 12:48:30  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
quote:
Originally posted by stinky

quote:
Originally posted by GGG
Iako šire i podpiruju antivaksersku propagandu

ne postoji antivakserska propaganda, samo vakserska. jedno iritantno otužno dosadno isprazno blebetanje iz dana u dan.

još dobro da kruger zna Jedinu Pravu Istinu

http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=-2&TOPIC_ID=45215&REPLY_ID=2454426

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 30/10/2021 : 13:11:32  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message
quote:

quote:
Ili u ovom slučaju po pitanju podijeljenosti u društvu koja se namjerno forsira.

Svatko je sam odgovoran za sebe.
Nitko ne forsira ove scomovske vaksere da kenjkaju po topicu. Niti mene nitko ne forsira da ih strefim.
Znači, nije to tako jednostavno kako bi ti htio. Nema zavjere. Svi smo mi robovi i gospodari.

Jednostavno se mora prihvatiti da je čovjek pali čovjek. Svi ti bee gee gegege nesvrstani svrstani i ostale trice, svi su oni pali i koruptni. Na topicu se pokazuju u svojoj lošosti, pokazuju svoju bijedu i zloću. Nitko ih na to ne tjera, osim njihove pale prirode iznad koje se ne mogu izdići. Može ggg kenjkati o prosvjetiteljstvu 1+1, realno je sitni mali zloćko koji po scomu kenjka u nabreklom svinjskom polisu. I potpuno iracionalan u toj svojoj raboti.

Ja otvoreno kažem da nemam nikakav drugi motiv osim da svoje neprijatelje ponizim, da ih nabijem na žalac, drugim riječima, da sam loš, loš i samo loš. Što se tiče ove stvari. To je tako, a mileni se mogu lagati i varati, glumatati nepismene beegeegegege tobože zabrinute za druge.

Dragi OLP, a odakle tebi jesan cijepljen ili nisan?
Po običaju nekontrolirano kakiš.
I koga ti možeš ponizit OLP?

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 30/10/2021 13:13:26
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4103 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 30/10/2021 : 13:24:02  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
Inače koliko vidim smrad je učitelj TZK-a. Sad je sve puno jasnije. Tko za vrjeme studija najmanje uči tj. čita? Naravno kineziolozi, priroda zanimanja je takva. Tko je najveci prtovnik cijepljenja među prosvjetarima? Naravno, kineziolozi. Od trojica kolega s posla koji su kineziolozi, dvojica nisu cijepljena a treči se cijepil zbog čestog prelaska granice. Kad smo na nekom druženju jasno s kojim kolegama imaš najmanji izbor tema za iole smislenu konverzaciju.

U zamišljenom kutu okrugle sobe...
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 30/10/2021 : 14:06:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
quote:
Originally posted by NESVRSTANI
a odakle tebi jesan cijepljen ili nisan?

meni je sasvim svejedno jesi li ti cijepljen ili nisi
bitno je jedino da si cijepljena ili necijepljena propalica i po tom kriteriju te ja svrstavam. inače ne bih s tobom ni pričao, ali kad se tolko guraš patuljasti stvore, onda je pošteno da znaš. a sad adio i nosi se u vukojebinu.

Edited by - stinky on 30/10/2021 14:06:28
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 30/10/2021 : 14:16:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

quote:

quote:

U ovakvim situacijama, nećeš jedino portale uzimati kao izvor, ako ti netko koga znaš oboli od korone i to teže, nećeš više to uzimati tako bezazleno, a ista stvar je i ako znaš da je netko loše reagirao na cjepivo

Ovo ne razumijem, kakve veze ima oboljenje ili loša reakcija na cjepivo sa praćenjem što se oko tebe događa? Potrebno je filtrirati ili prepoznati što se piše.

Ima veze ako pričaš o tvojoj privatnoj odluci hoćeš li ce cijepiti li nećeš

Inače, ti, Kruger, vjeruješ da je sve ovo samo uvod u kakav New World Order...?

Ne vidim vezu al dobro.

Što se tiče NWO ne znam što bih rekao. Ima elemenata ne samo što se kovida tiče. Pa pogledaj kako žele stisnuti Poljsku i Mađarsku, tko bi očekivao od Europe da će postati nasilna.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 30/10/2021 : 14:17:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

quote:
Moj dojam općenito, ne samo na scomu., nego i u stvarnosti je da su se ljudi dosta podijelili. Kad bi na primjer cijepljeni išli na prosvjede protiv obaveznog cijepljenja zdravstveni radnika onda bi to bilo zajedništvo. Možda ti to ne primjećuješ ali mediji rade dosta toga u prilog podijele. Ljudi se na žalost svrstaju/podijele.

Ne, ti jedini primjećuješ. Ti si najpronicaviji čovjek na svijetu... koji osim toga ne zna ništa, nema pojma ni o čemu i ne miče se iz mjesta.

Ma, neću se s tobom svađati, moj krugeru. Imaš svoja simplificirana gledišta, slučajno se u ovoj stvari podudaramo, jer nam se fućka za vaks i licemjerno blebetanje sa ekrana, i to je to.
Barem ti to priznajem, da si dosta tvrdoglav, i da nećeš pa nećeš. To je za sad okej, a dalje se mi teško možemo razumjeti i ja te puštam da voziš svojim putem, počešljan i lijep.

Ne bih rekao, podjele su previše očite. Ja tak vidim a nisam jedini.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 30/10/2021 : 14:19:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

Što se tiče podjela, one su tu zbog interneta

Da njega nema, vijesti bi primao sa TV-a i iz novina i svi bi pisali isto: treba se cijepiti, i ogromna većina bi tako i uradila

Uvijek je postojao otpor i prije nego što su postojali ovakvi mediji i masovno širenje informacija. Ljudi ne vole nametanja u prirodi im je da se pobune.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 30/10/2021 : 14:23:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by GGG

quote:

quote:
Originally posted by GGG
Iako šire i podpiruju antivaksersku propagandu

ne postoji antivakserska propaganda, samo vakserska. jedno iritantno otužno dosadno isprazno blebetanje iz dana u dan.

još dobro da kruger zna Jedinu Pravu Istinu

http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=-2&TOPIC_ID=45215&REPLY_ID=2454426

Da i što si sad htio reći ovim, ja sam samo rekao istinu. Govoriti istinu i širiti propagandu su sasvim različite stvari. Srećom da nam je u ovim nemogućim uvjetima jednostranog medijskog bombardiranja omogućeno da dođemo do spoznaje.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 30/10/2021 : 14:23:38  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message
quote:

quote:

bitno je jedino da si cijepljena ili necijepljena propalica i po tom kriteriju te ja svrstavam. inače ne bih s tobom ni pričao, ali kad se tolko guraš patuljasti stvore, onda je pošteno da znaš. a sad adio i nosi se u vukojebinu.

Kako te samo razjeben u sekund

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 30/10/2021 : 14:39:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message
quote:

quote:

Da njega nema, vijesti bi primao sa TV-a i iz novina i svi bi pisali isto: treba se cijepiti, i ogromna većina bi tako i uradila

Uvijek je postojao otpor i prije nego što su postojali ovakvi mediji i masovno širenje informacija. Ljudi ne vole nametanja u prirodi im je da se pobune.

Ne bih rekao da je bilo toliko otpora prema cijepljenju prije koje desetljeće, evo kao u slučaju sa "variolom verom"

Osim toga, neki put je bunt opravdan, neki put nije
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 30/10/2021 : 15:26:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

quote:

quote:

Ne bih rekao da je bilo toliko otpora prema cijepljenju prije koje desetljeće, evo kao u slučaju sa "variolom verom"

Ma ja sam mislio općenito. Da su tada u 3., 4., 5., mjesecu počeli sa cijepljenjem imali bi vjerojatno visok postotak procijepljenosti jer su tada ljudi bili pomalo šokirani. S vremenom je puk postao pametniji gledajući stožeraške kontradiktornosti i glupa pravila. A pogotovo iznenadnom pojavom cjepiva za koje je inače potrebno godina i godina izučavanja te tolika ostrašćenost za cijepljenjem. Ljudima se počeo paliti alarm i sad je tako kako je.

Što se NWO nisam ti ja baš u tom svijetu, površno pratim taj segment društva, ne znam ni kakav im je program. Mada moćnici koji posjeduju moć i kontrolu sasvim sigurno ne bi javno obznanili svoj program i krajnji cilj.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 30/10/2021 : 15:36:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

Ma ja sam mislio općenito. Da su tada u 3., 4., 5., mjesecu počeli sa cijepljenjem imali bi vjerojatno visok postotak procijepljenosti jer su tada ljudi bili pomalo šokirani. S vremenom je puk postao pametniji gledajući stožeraške kontradiktornosti i glupa pravila. A pogotovo iznenadnom pojavom cjepiva za koje je inače potrebno godina i godina izučavanja te tolika ostrašćenost za cijepljenjem. Ljudima se počeo paliti alarm i sad je tako kako je.

Što se NWO nisam ti ja baš u tom svijetu, površno pratim taj segment društva, ne znam ni kakav im je program. Mada moćnici koji posjeduju moć i kontrolu sasvim sigurno ne bi javno obznanili svoj program i krajnji cilj.

Ha, tada nije bilo cjepiva, ako pričaš o prošloj godini

Cjepiva su zaista proizvedena brzo, no opet, već je ggg nešto o tome pisao, da je i razvoj bio mnogo intenzivniji, ubrzaniji od očekivanog itd

Koliko vidim, ove nove brojke su preplašile ljude, pa bi se sad cijepili po Zagrebu
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 30/10/2021 : 15:52:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

Cjepiva su zaista proizvedena brzo, no opet, već je ggg nešto o tome pisao, da je i razvoj bio mnogo intenzivniji, ubrzaniji od očekivanog itd

Koliko vidim, ove nove brojke su preplašile ljude, pa bi se sad cijepili po Zagrebu

Mislim na prošlu godinu. Pusti GGG-a on priča ono što mu odgovara. Pojavilo se prije od očekivanog je kao ona priča da je došla od šišmiša sa pijace. Znanstvenici se ne mogu usaglasiti što je uopće virus. Nisu izdvojili taj sars cov 2, a i pitanje je da li on uzrokuje kovid. Nije moje polje niti želim gledati prepucavanje znanstvenika oko toga. To jest poslušat ću i jedne i druge te donijeti svoj zaključak. Problem je što nema volje da se nađu i jedni i drugi pa da ih poslušamo.

Mene više zanima ono što se vidi golim okom ili bolje reći zdravim razumom. Od kud tolika želja onih koji nisu osjetljivi na ljudske probleme da se svjetsko pučanstvo cijepi? Na primjer za druge bolesti ih uopće nije briga.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 30/10/2021 : 15:55:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message
Ne bih ni ja tjerao na cijepljenje, s druge strane, ne vjerujem da će se to dugoročno moći izbjeći i kad tad će gotovo svi cijepiti: ako to bude povratak u normalu, to je ok za mene
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 30/10/2021 : 16:14:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
Pitanje je dali će više ikad biti stare normale. Ako se ne cijepiš onda su tu pcr testovi koji također donose jako dobar profiti. Koliko sam uspio isčitati između redova jedan član savjeta vlade za ovu bolest se izgleda pobunio pa počeo iznositi prljav veš baš zbog toga što nije dobio posao vezano za pcr testove. Cijepio se ili ne cijepio se oni će svejedno zaraditi. Moguće je da im odgovara ovakvo stanje i da će krizu umjetno održavati.

S druge strane cijepljeni također prenose zarazu i mogu oboljeti. Uvjerenje je da su cijepljeni ti koji češće obolijevaju, barem kod starije populacije.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 30/10/2021 : 16:22:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message
quote:

Pitanje je dali će više ikad biti stare normale. Ako se ne cijepiš onda su tu pcr testovi koji također donose jako dobar profiti. Koliko sam uspio isčitati između redova jedan član savjeta vlade za ovu bolest se izgleda pobunio pa počeo iznositi prljav veš baš zbog toga što nije dobio posao vezano za pcr testove. Cijepio se ili ne cijepio se oni će svejedno zaraditi. Moguće je da im odgovara ovakvo stanje i da će krizu umjetno održavati.

S druge strane cijepljeni također prenose zarazu i mogu oboljeti. Uvjerenje je da su cijepljeni ti koji češće obolijevaju, barem kod starije populacije.

Mogu oboljeti, poanta cjepiva bi trebala biti da spriječi žešće oboljenje - kad navedu broj umrlih, uvijek naglase da su većina bili necijepljeni
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 30/10/2021 : 16:33:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

quote:

Mogu oboljeti, poanta cjepiva bi trebala biti da spriječi žešće oboljenje - kad navedu broj umrlih, uvijek naglase da su većina bili necijepljeni

To su ti jako upitni podatci jer se ne radi obdukcija. I GGG i corto su svaki sa svoje strane primijetili da su to uglavnom starije osobe načete nekim svojim bolestima.

Kad smo kod obavještavanja javnosti o umrlima nekako nas ne bombardiraju brojem umrlih od srčanih problema, a što se tiče smrtnosti to je puno veći problem nego kovid.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 30/10/2021 : 18:02:45  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
https://www.index.hr/vijesti/clanak/pacijente-ce-se-telefonom-zvati-na-cijepljenje-ako-nekog-ne-dobiju-idu-mu-doma/2314737.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_prva_d

Ovo ga frustrirale vijesti iz Perua?

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

verab
Advanced Member

Croatia
3156 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 30/10/2021 : 18:15:51  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message
quote:

quote:

quote:

Kako te samo razjeben u sekund

Dogodine mu letiš na ignore
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 30/10/2021 : 19:10:51  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
Svit je dostiga 50 % procijepljenosti.
Neke države su i dalje ispod 50 % .

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2562 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 30/10/2021 : 19:21:07  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
quote:

quote:

Mislim na prošlu godinu. Pusti GGG-a on priča ono što mu odgovara. Pojavilo se prije od očekivanog je kao ona priča da je došla od šišmiša sa pijace. Znanstvenici se ne mogu usaglasiti što je uopće virus. Nisu izdvojili taj sars cov 2, a i pitanje je da li on uzrokuje kovid. Nije moje polje niti želim gledati prepucavanje znanstvenika oko toga. To jest poslušat ću i jedne i druge te donijeti svoj zaključak. Problem je što nema volje da se nađu i jedni i drugi pa da ih poslušamo.

Mene više zanima ono što se vidi golim okom ili bolje reći zdravim razumom. Od kud tolika želja onih koji nisu osjetljivi na ljudske probleme da se svjetsko pučanstvo cijepi? Na primjer za druge bolesti ih uopće nije briga.

A ti jadan pišeš sam ono što moraš. Vjerojatno i Eric Topol piše samo ono što mu odgovara, recimo ovaj timeline iz prošle godine.

https://twitter.com/EricTopol/status/1332771238771630080

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2562 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 30/10/2021 : 20:41:23  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
quote:
Originally posted by Macon

Bezveze je pisati o novčani koristi od Ivermectina kojeg kutija košta par dolara, ako je službena alternativa Remdesivir koji košta više tisuča dolara. Jasno je, gdje je profit i zarada.

Jao majko, amaterski nadrifarmaceuti polako postaju još i od amaterskih nadrifilozofa

Ivermektin je "službena alternativa" Remdesiviru jedino u fantasylandu u kome živiš. Dok je Remdesivir ljek protiv RNA virusa sa poznatim djelovanjem (usporavanje razmnožavanja virusa), bilo kakvo antivirusno djelovanje Ivermektina je obična izmišljotina (promotori se nisu potrudili ni toliko, da sprčkaju skupa nekakav mehanizam djelovanja).

Osim toga Remdesivir je ljek koji se administrira intravenozno, znači invazivniji je i od cjepljenja. Pošto se u tjelu razgradi za 2 sata, a u prevelikm dozama je toksičan, lječenje se mora medicinski pratiti. Proces proizvodnje je kompliciran, dugotrajan i skup, pa je i cjena odraz toga. Sa druge strane ivermektin se proizvodi u ogromnim količinama u Kini, Indiji, Brazilu,..., prodaje se u vrečama, a dozirati ga može svaki seljak na žlicu.

Što se tiče profitiranja, tu je govor o profitranju preprodavača odnosno dilera. Takav profit definiraju tri čimbenika - što niža nabavna cjena,što viša, ali ne previsoka prodajna cjena, te najvažnije pumpanje potražnje. Dok je prvo i drugo stvar jednostavne ekonomije i logistike, na generiranju potražnje treba raditi malo više - zato su tu profesionalni lažljivci kao što je Jim Hoft a pomažu im i amateri sitnog zuba, kao što si ti i tvoja sorta.

quote:

Na netu imaš intervju sa Zelenkom, koji kaže, da je Ivermectin treba dati prve tri ili četiri dni posle pojave simptoma boljesti zajedno sa vitaminima i cinkom. Kaže, da je ozdravio tisuče. Na jednom forumu kod nas je jedan isto napisao, da je nabavio Ivermectin u Hrvatskoj i dao ga jednom članu familije kad se obolio i rezultat je bio u 12 časova.

Onaj tvoj Zelenko je bio dovoljno pametan, da je svirao šta se željelo slušati za Turnipovog vakta, i po vjerskoj liniji se je preko zeta Jareda uspio u uguziti u kamarilu oko Turnipa. Na račun toga je u trumposferi dobio nekavu medijsku relavantnost, ali je nakon pada Naranđastog uglavnom nestao iz medija, sjete se ga samo kad kakav prominentniji antivakser dobije koronu unatoč njegovom "bulletproof" protokolu.

quote:

Sad ovi "fake newseri" pišu sasvim jasno i direktno, njihov argument je strukturiran, dok sa vaxerske strane dolazi samo mutnja i pretnje. Razmisli logično šta jim je korist od "fake newsa", da tako pišu, jer jim sistem samo prijeti? Sasvim jasno je, šta je korist za vakcinatore tako u farmaciji kao i u medicinskom sistemu.

Ako pogledaš večinu antivakserskih stranica, sa "strukturiranim argumentima", par stvari im je zajedničkih

- večina tih teških stručnjaka su uglavnom sirotinja, koja radi iz nekakvih podruma i prikolica, pa su im te stranice u prvom redu izvor prihoda, da li preko direktnog "žicanja" donacija, ili prodaje svakojakih alternativnih ljekova, prepperske opreme i sličnog. Ako toga nema, znači da su bili dovoljno dobri, da im je bilo omogučeno, da se objese na kakvu desničarsku propagandnu mašinu ili ruski psyop.

- djeluju o okviru echochambera, znači svi antivakserski mediji se prozivaju jedan na drugoga, nude linkove na strane sa istom tematikom, i nakon par mjeseci recikliraju več prožvakane teme

- jezik i način komunikacije je pojednostavljen (i poglupljen), da bi bio prihvatljiv za što širu publiku. Tekstovi su kratki, upotrebljavaju se pojednostavljeni izrazi bez objašnjavanja ("Naučnik", "Doktor", Institut", "istraživanja"). Puno je raznih superlativa,tendencioznih tvrdnji i namigivanja ali i otvorenih laži

Tvoj primjer je očekivana (a i tužna) potvrda, koliko su u svom pristupu uspješni. Ja sam u ova dva topica stavio sigurno preko stotinu linkivo i u njima nije bilo ni mutnje ni pretnji, več interes, da se stvari pojasne, odgovori na pitanja ali i da se odbacuju neistine.

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page
Page: of 148 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.47 seconds. Snitz Forums 2000