forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Čarobna knjiga najavljuje
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 389

Peyo
Advanced Member

Croatia
10673 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 16/09/2023 : 19:50:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01
... kupujem šta mi se kupuje i amen.

Apsolutno.

Moj novac, moja briga.

Kao da se strani naslovi iz EU, USA i dr. nabavljaju s manje napora i troškova.

Na koliko se samo naslova čekalo i po 40 godina da se objave i sad ću se prenemagati hoću neću, ima vremena. Pa nisam Joža Manolić ili njegov školski kolega Broj 1.

Već sam se jednom štrajfao s Grim Reaperom.
Go to Top of Page

jagodanbg
Advanced Member

3001 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 16/09/2023 : 20:21:28  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
quote:

@jaki:
Ne znam zašto je tako teško prihvatiti da nekoga jednostavno zaboli za sve to.
Mene ovo sve npr. niti mrvice ne dira, kupujem šta mi se kupuje i amen. Ne pamtim kad sam išta kupio u striparnici ili knjižari, nisam valjda već ohoho godina... Ako se radi o stripovima iz Hrvatske ili Srbije, sve šta nabavljam nabavljam isključivo tu preko aukcija. Jedino Fibru uzimam direktno iz njihovog webshopa. Ovo ostalo? Darkwood, Najkula, ČK, nešto četvrto, meni se bogom ništa nije promijenilo što se tiče nabavke, uzimam na isti način na koji sam uzimao i do sada.

Jebote djeluje ko da se moraš provlačit kroz septičku jamu da bi doša do nekih izdanja, ko da ih tako sakrivaju... Isti mi je trud potreban za kupiti bilo koje dostupno izdanje od bilo kojeg izdavača.

Ti potezi ČK i ostalih iz famoznog Udruženja su itekako gadljivi, o tome nema rasprave, no gadljivo mi je i ovo preseravanje kad mi netko moralizira kako bi se trebao ponašati u ovoj situaciji. Došlo je do toga da na forumu skoro pa ne smiš reć da si iz Hrvatske i kupuješ nešto od Čarobne. Života ti, oladi malo.

Samopoštovanje, bah...

Pumpaj
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13532 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 16/09/2023 : 22:24:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Paka u centar. Da gledamo u dlaku svaki strip ne znam da li bi imali ijedan u kolekciji.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41190 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 16/09/2023 : 23:12:51  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ja sam i dalje dosledan i mislim da cu biti dokle god postoje.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5628 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 16/09/2023 : 23:13:55  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
U pravu je Paka.
Go to Top of Page

Jozzinelli
Senior Member

1680 Posts

Member since 10/04/2011

Posted - 17/09/2023 : 05:05:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Jozzinelli a Private Message  Reply with Quote
Jebiga, kada ti je do nečeg stalo, moraš nekad i da pređeš preko nekih neugodnih situacija (što možda zavisi
i od trenutnog raspoloženja, u sličnim situacijama možemo reagovati različito).

Kada sam posetio Salon stripa u SKC-u u Beogradu, tamo negde 2006. ili 2007. godine, među prodavcima polovnih stripova
bio je jedan odmah do vrata i, kako sam naišao, najpre sam malo razgledao šta ima kod njega i od svega mi je najviše privukao
pažnju Super broj 55, baš lepo očuvan primerak. Taj broj sam pre toga godinama tražio, jer je u njemu epizoda Mandraka
"Svemirski gusari", koju imam u delovima u školskom časopisu "Dečje novine", ali nekompletnu, falili su mi početni jesenji brojevi,
sigurno neka četvrtina epizode. Dakle, em je bila u delovima, em bez svih delova, želeo sam da je imam celu na jednom mestu.

U Darkvudu se vrteo jedan izrazito podrndani primerak, koji niko nije hteo da kupi, pa i ja sam ipak čekao da se nađe
neki u koliko-toliko prihvatljivom stanju, ali se to čekanje odužilo godinama, a on nikako da naleti
(ili možda nikako da ja naletim u prodavnicu u pravom trenutku) i kad sam ugledao ovaj super očuvan primerak Supera,
kao da me je obasjalo majsko sunce.

Ali, ja ne bih bio ja, kad ne bih i u takvom trenutku odlagao makar malo konačno zadovoljenje tj. kupovinu,
rešio sam da najpre pogledam šta ima i na štandovima kod ostalih prodavaca, a rekoh, ovaj ću uzeti pri polasku,
kad me već samo taj jedan strip zanima sa tog prvog štanda, valjda se niko ne bude uhvatio baš za njega.

I sve prođe lepo, nakupujem ja štošta i kod drugih, nađem još neke ređe brojeve raznih strip časopisa
(nekih je bilo, ali se retko nađu tako lepo očuvani), zadržao sam se poprilično, i onda možda nekih pola sata pre zatvaranja
rešim da krenem. Priđem uz ovaj štand kod ulaza (iliti, u ovom slučaju, izlaza) a ovaj lik već krenuo da se pakuje,
iznerviran izgleda slabijom prodajom od očekivane, stvarno su se ljudi više zadržavali kod ostalih prodavaca, a nekako kod njega najmanje.
- Vi se to već pakujete? - pitam ja.
- Šta tebe boli kurac šta ja radim! - obrecne se on vidno iznerviran.
(Lik je, u stvari, od početka bio natušten, delovalo je kao da nije lično ljubitelj devete umetnosti,
već da ga je neki rođak, prijatelj, poznanik...uposlio da sedi tu i prodaje, sve vreme je bio tog dana kao na iglama,
nervozno klimao noge sedeći na stolici i posmatrao savijene glave ispod oka, kao da ga je neko po kazni primorao da bude tu.)

I sad, na takvu reakciju, očekivano bi bilo da i ja njega odjebem, okrenem se i odem.
Ali, toliko sam dugo tražio taj pomenuti strip, da sam progutao ponos i potrudio se da smireno uspostavim normalnu komunikaciju.
- Pa zanima me, hteo sam da kupim jedan strip.
- Pa eto ti tu, biraj koji 'oćeš - pokazuje on na štandu one koje još nije bio spakovao.
- Zanima me Super broj 55, video sam ga danas, a sad ga nema ovde...
Kad je to čuo, krenuo je kao pomahnitao da pretura po kutiji, valjda se obradovao što će da proda bar jedan strip,
da ima na kraju dana za neko pićence, i nakon kratke pretrage, vadi ga iz kutije i pruža mi.
Uzeh, platih. - Hvala i doviđenja!

Eto, kao što rekoh, mora nekad nešto i da se otrpi, ne može se večito terati inat, ako ti je jako stalo do nečeg.

Mek Koj nema alternativu
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8967 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 17/09/2023 : 08:53:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jozzinelli

Eto, kao što rekoh, mora nekad nešto i da se otrpi, ne može se večito terati inat, ako ti je jako stalo do nečeg.

Jaki je hajdukovac. Ti se rađaju materi u inat i umiru sami sebi u inat.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9284 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 17/09/2023 : 09:36:02  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

Već sam se jednom štrajfao s Grim Reaperom.

Ja sad, ako preteknem, uključujem se u sve debate.
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2839 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 17/09/2023 : 09:48:32  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jozzinelli
(ili možda nikako da ja naletim u prodavnicu u pravom trenutku) i kad sam ugledao ovaj super očuvan primerak Supera,
kao da me je obasjalo majsko sunce.

Nije bas kao nocna mora na moru ali skoro.
(inace ocekivao sam neku dramun pri kraju da cete we prepirati oko cene i slicno :) )

Inace fantasticno se secas te neke dogadjaje. od pre 15,20,25,30,35 godina :)

Sto se tice Pake nije u pravu, grobari zajednicke strip scene trebaju da osete po kozi cenu za svoje poteze. Nisam za totalan bojkot, treba se uzeti ono coveka bas zanima i sto nema nade da ce neko drugi skorije izdati. Postoji inace i alternativa maksimalno odugovlacenje sa kupovinom i to je poprilicno efikasno.
Ovde pricati o nacinima kako doci do ck izdanja u Hrvatskoj je ruzno prema vlasniku sajta
(iako on nista nije rekao o tome)

Francuski Bogovi Grafizma
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11454 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 17/09/2023 : 10:10:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by matori paraliticar

Sto se tice Pake nije u pravu

U pravu je Paka, za svoje pare je bogami u pravu.

Ja ću Markosu i Fibri pomoći kupovinom njihovih izdanja, a ne bojkotom tuđih.
Meni je osobno iskreno sasvim nebitno oće li netko nešto bojkotirati ili neće, al jeboga život ajd malo prestanite biti toliko licemjerni i nabijati krivnju nekome tko ne radi isto šta i vi. Bojkotiraš? Dobro, pusti me na miru, ne optužuj me za nedostatak samopoštovanja.

Držite prodike o nekim "kanalima i načinima za nabavu" kao da vam se sve što inače kupujete prodaje pred nosom. Mislim, grezo mi je sad opet spominjat Jakija kad očito nije trenutno prisutan tu na forumu pa će ispasti da baš njega prozivam (a to mi nije namjera), al ono, tamo će na topic staviti gomilu DC/Marvel/Image američkih izdanja koja sigurno nije kupio kod Columba, već ih je nabavio preko interneta izvan Hrvatske.

Nije vama problem to šta se ČK izdanja nabavljaju, već to što je vlasnik ČK govno. I to je sasvim legitimno, slažem se. No, da ČK kojim slučajem nije obustavila distribuciju u Hrvatsku i da se njihova izdanja mogu sasvim regularno kupiti tu kod nas u striparnicama, opet bi držali istu prodiku, kao "zašto kupujete?". S druge strane ćete redovito uzimati stripove recimo DC-a ili Marvela koji svoje autore tretiraju kao smeće i potrošnu robu (pa samo bacite oko na ovo što je sad aktualno, što je Bill Willingham napisao o odnosu s DC-em i što recimo Alan Moore govori već desetljećima), plaćati kino ulaznice za Disneyeve filmove, kupovati mobitele i odjeću koju izrađuju izrabljivana djeca, trpati u sebe Nestle proizvode, padati u trans kad se panjevi poput Modrića ili Lovrena dodaju balunom, ići na koncerte kriminalaca i pedofila, ostavljati lemozinu popovima u crkvi, itd... Na to se zatvaraju oči, no par kupljenih stripova ČK bode oči jer je eto, tu isprid kuće.

Daj nemojte me jebat.

Svatko će za sebe odlučiti di mu je prag tolerancije na te "sketchy" stvari. Nekome je niži, nekome viši. Nekoga bodu jedne stvari, nekoga druge.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27665 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 17/09/2023 : 12:13:32  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

@jaki:
Ne znam zašto je tako teško prihvatiti da nekoga jednostavno zaboli za sve to.
Mene ovo sve npr. niti mrvice ne dira, kupujem šta mi se kupuje i amen. Ne pamtim kad sam išta kupio u striparnici ili knjižari, nisam valjda već ohoho godina... Ako se radi o stripovima iz Hrvatske ili Srbije, sve šta nabavljam nabavljam isključivo tu preko aukcija. Jedino Fibru uzimam direktno iz njihovog webshopa. Ovo ostalo? Darkwood, Najkula, ČK, nešto četvrto, meni se bogom ništa nije promijenilo što se tiče nabavke, uzimam na isti način na koji sam uzimao i do sada.

Jebote djeluje ko da se moraš provlačit kroz septičku jamu da bi doša do nekih izdanja, ko da ih tako sakrivaju... Isti mi je trud potreban za kupiti bilo koje dostupno izdanje od bilo kojeg izdavača.

Ti potezi ČK i ostalih iz famoznog Udruženja su itekako gadljivi, o tome nema rasprave, no gadljivo mi je i ovo preseravanje kad mi netko moralizira kako bi se trebao ponašati u ovoj situaciji. Došlo je do toga da na forumu skoro pa ne smiš reć da si iz Hrvatske i kupuješ nešto od Čarobne. Života ti, oladi malo.

Ovdje se provlače neke rasprave o samopoštovanju i slično oko kupovine ČK, dok će pola ljudi npr. bez razmišljanja padati na kolina isprid Frane Petruše od kojeg realno ne bi uzeo strip ni da mi ga daje džabe nakon svih gadarija koje je znao pisati i koje još piše po forumu.

Samopoštovanje, bah...

A kad voliš da te se piša onda samo naprijed.Uživaj🙂

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10673 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 17/09/2023 : 12:20:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ja ću Markosu i Fibri pomoći kupovinom njihovih njegovih izdanja, a ne bojkotom tuđih.

Isto razmišljamo.
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12800 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 17/09/2023 : 12:24:04  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Ja sam i dalje dosledan i mislim da cu biti dokle god postoje.

I onda dođu do tebe tvoja djeca i kažu:"Tata, hočeš nam kupiti onaj strip od ČK? Super je! Tata, tatice ... Zašto takav izraz lica? Tata? Molimo te, tata!! Mama, tata nam ne želi kupiti strip a sam jih ima ogromnooooooo ..."

I sawitch kupi strip od ČK-a ...

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!

Edited by - panzer on 17/09/2023 12:25:15
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3389 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 17/09/2023 : 13:10:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by matori paraliticar

Sto se tice Pake nije u pravu

U pravu je Paka, za svoje pare je bogami u pravu.

Ja ću Markosu i Fibri pomoći kupovinom njihovih izdanja, a ne bojkotom tuđih.
Meni je osobno iskreno sasvim nebitno oće li netko nešto bojkotirati ili neće, al jeboga život ajd malo prestanite biti toliko licemjerni i nabijati krivnju nekome tko ne radi isto šta i vi. Bojkotiraš? Dobro, pusti me na miru, ne optužuj me za nedostatak samopoštovanja.

Držite prodike o nekim "kanalima i načinima za nabavu" kao da vam se sve što inače kupujete prodaje pred nosom. Mislim, grezo mi je sad opet spominjat Jakija kad očito nije trenutno prisutan tu na forumu pa će ispasti da baš njega prozivam (a to mi nije namjera), al ono, tamo će na topic staviti gomilu DC/Marvel/Image američkih izdanja koja sigurno nije kupio kod Columba, već ih je nabavio preko interneta izvan Hrvatske.

Nije vama problem to šta se ČK izdanja nabavljaju, već to što je vlasnik ČK govno. I to je sasvim legitimno, slažem se. No, da ČK kojim slučajem nije obustavila distribuciju u Hrvatsku i da se njihova izdanja mogu sasvim regularno kupiti tu kod nas u striparnicama, opet bi držali istu prodiku, kao "zašto kupujete?". S druge strane ćete redovito uzimati stripove recimo DC-a ili Marvela koji svoje autore tretiraju kao smeće i potrošnu robu (pa samo bacite oko na ovo što je sad aktualno, što je Bill Willingham napisao o odnosu s DC-em i što recimo Alan Moore govori već desetljećima), plaćati kino ulaznice za Disneyeve filmove, kupovati mobitele i odjeću koju izrađuju izrabljivana djeca, trpati u sebe Nestle proizvode, padati u trans kad se panjevi poput Modrića ili Lovrena dodaju balunom, ići na koncerte kriminalaca i pedofila, ostavljati lemozinu popovima u crkvi, itd... Na to se zatvaraju oči, no par kupljenih stripova ČK bode oči jer je eto, tu isprid kuće.

Daj nemojte me jebat.

Svatko će za sebe odlučiti di mu je prag tolerancije na te "sketchy" stvari. Nekome je niži, nekome viši. Nekoga bodu jedne stvari, nekoga druge.

Bravo!
Svi mi pokušavamo u nekoj stvari biti principijelniji no u drugima, tako nam je lakše, ko bi ustvari i mogao u svemu da radi sve ispravno.
Ono gde se razdvajamo su to što neki od nas neće tražiti grešku kod okoline već se fokusirati samo na sebe.
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 17/09/2023 : 14:28:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Razmišljam identično kao Paka. Kupujem i dalje ono što me zanima. Nisam lud da se odreknem Taličnog Toma, Asteriksa, Bouna ili pvih DC/Bonelli kombinacija, jer je vlasnik ČK odlučio da se na vrlo diskutabilan način bori za tržište. Nadam se da ću kupiti i najavljenog Tora (jedva čekam), generalno izdaju meni najzanimljivije naslove. Da li bih volio da to radi neki manje kontroverzan izdavač? Što da ne! Ali ako krenem bojkotovati njih, onda bih iskreno sam mogao sebi da postavim pitanje zašto zivim u državi koja je kompletno zaslužila da je bojkotujem do najsitnijih mogućih stvari...
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2992 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 17/09/2023 : 15:22:35  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
Ma Paka jeste u pravu, na post sam po sebi besmisleno je imati primedbi.

Ono sto smeta vecini ljudi ovde, je bezobzirno koriscenje marketinga s.coma, sajta koji odrzava covek, na koga je udario Ck. Znaci smeta ti Fibra u SRB, ali ti ne smeta besraman, besplatan marketing ovde...licemerstvo ispoljeno par godina ranije u odnosima sa Dw. Nazalost tada je manje prasine podignuto.

Sa druge strane ne treba nas interesovati onaj ko ulaze novac, ako nas taj proizvod zadovoljava. Ono sto mene zacudjuje, je da ljudi i dalje daju novac za nekvalitet. Znaci ako je Boun 2 i 3 fuseraj, ne kupuj, mozda ce se opametiti za sledeca izdanja, ali ljudi to ne rade, vec se 10+godina zadovoljavaju nekvalitetnim Ck izdanjima.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21848 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 17/09/2023 : 15:39:00  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
ja bih rado kupio neke naslove (taličnog,iznoguda,vala,bouna),ali to je (barem za sada) jače od mene da ne mogu da im dam jedan jedini hebeni dinar - jer su pederčine neopevane;ali neopevane.I to je stvarno jače od mene.
Sa druge strane,kad budem krenuo da uzimam ponešto,imaću problem što imaju fuš izdanja - recimo,ovaj Boun je krenuo baš dobro,i jedino mi je smetao sjajan papir.Sad kad su prešli u Simbol,zeznuli riknu na dvojci... pričekaću Bukgloub da vidim kako će biti njihovo izdanje (zadovoljan sam sa prevodom u cb izdanju).

Ali mislim da ću kupiti sad na ovoj akciji Panišera Max;meni je odličan strip,dobro izdanje,smešna cena.

Odbrojavanje: još 28 dana
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21848 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 17/09/2023 : 15:40:18  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
a Paka razmišlja ok;malo sisasto,ali u okvirima normale.

Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2992 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 17/09/2023 : 16:05:00  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
Ali ti isto sisasto razmisljas ako uzmes Punishera Max. Ova njihova izdanja ne vrede ni 500din, mada ako ti je to ok cena da procitas i ostavis nekome u prevozu, na klupi, klonji, onda sve pet...
Go to Top of Page

dovlajoe
Junior Member

Serbia
415 Posts

Member since 11/01/2019

Posted - 17/09/2023 : 17:15:24  Show Profile Show Extended Profile  Send dovlajoe a Private Message  Reply with Quote
Normalno je da svako kupuje stripove koji ga zanimaju a ne prema moralnoj ili kakvojgod podobnosti izdavača. Cilj kupovine je zadovoljavanje sopstvenih potreba i afiniteta, a ne podrška ovom ili onom izdavaču. Ovde se formirala ekipica (mahom iz Srbije) koja agresivno nameće ideje bojkota i promenu izdavača, što implicira i promenu sfere interesovanja jer ne izdaju svi izdavači sve stripove. Da je po njihovom, s obzirom ko je sve u omraženom udruženju, mi u Srbiji bi praktično trebali definitivno prestati sa kupovinom stripova.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12300 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 17/09/2023 : 17:51:09  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Poenta je u tome sto su ljudi uopste (a pogotovo iz Srbije) alergicni na zabrane i embargoe bilo koje vrste. A posebno je suludo uspostavljati nekakve zabrane i cenzure u oblasti kakva je umetnost, pa bila to i strip umetnost na koju mnogi gledaju s nipodostavanjem.
Carobna knjiga zeli monopol (a monopol je los u svakom slucaju i scenariju) i nerazumna je u polgedu kritika na opremu svojih izdanja, plus sto stanca nerazumno veliki broj stripova kojima ne moze ili ne zeli da posveti paznju ili ljubav koja je potrebna pri izradi domaceg izdanja nekog stripa, a tu ljubav i posvecenost pokazuju drugi srpski izdavaci koji ne mogu da dodju do izrazaja od CK i pokazuje Fibra koja nam je zbog njihove oholosti i gramzivosti postala poludostupna ili tesko dostupna.
Smatram da je trebalo da dodje do nekog kompromisnog resenja a ovako nesto je najnepozeljnije i najgluplje resenje.

I zbog toga mnogi zele da bojkotuju aktuelna CK izdanja da bi ih na neki nacin dozvali pameti da opovrgnu lose poteze koje su povukli pre nego sto bude prekasno.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 17/09/2023 : 18:05:46  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
Nekoć davno ljudi su me nazivali redikulon jer mi nije padalo na pamet uć u Konzum. Zašto bi dava pare destruktivcu?
Je li Konzum propa jer ja u njega nisan kupova?
Sigurno nije, ali ja san sam sebi nekako draži i lipši u ogledalu jer nisam sudjelova u njegovon uništavanju hrvatskoga gospodarstva.
Isto tako ne pada mi na pamet govorit drugima šta da rade. Ima ljudi koje uzbuđuje kad se piša po njima. Meni je to OK dok ne pišaju po meni ili traže da pišan po njima.
U moju kuću srpski stripovi više uć neće.
Za pisanje o ČK i najavljivanje njihovih izdanja na stripoi.com triba stvarno imat džon na glavi umisto obraza.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 17/09/2023 18:11:22
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2839 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 17/09/2023 : 18:28:29  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Ok razumem stav Pake malo bolje sada

Nesvrstani nisu svi srpski izdavaci u udruzenju mada to tebi verovatno ne menja nista

Francuski Bogovi Grafizma
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21848 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 17/09/2023 : 19:10:12  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by john connor

Ali ti isto sisasto razmisljas ako uzmes Punishera Max. Ova njihova izdanja ne vrede ni 500din, mada ako ti je to ok cena da procitas i ostavis nekome u prevozu, na klupi, klonji, onda sve pet...

slažem se,pederski je ako uzmem Panišera Max,poklekao bih; ipak neću uzeti,neću ni Asteriksa 13,koga isto planirah - neka ostane sve za neki drugi put.
quote:
Originally posted by dovlajoe

Normalno je da svako kupuje stripove koji ga zanimaju a ne prema moralnoj ili kakvojgod podobnosti izdavača. Cilj kupovine je zadovoljavanje sopstvenih potreba i afiniteta, a ne podrška ovom ili onom izdavaču. Ovde se formirala ekipica (mahom iz Srbije) koja agresivno nameće ideje bojkota i promenu izdavača, što implicira i promenu sfere interesovanja jer ne izdaju svi izdavači sve stripove. Da je po njihovom, s obzirom ko je sve u omraženom udruženju, mi u Srbiji bi praktično trebali definitivno prestati sa kupovinom stripova.

sve ti je lepo i detaljno going obrazložio zašto i zbog čega;i nije prvi koji je do detalja razgolitio situaciju,pa se uvek začudim kad naiđem na post poput tvog.Jer te smatram za nekoga ko ima soli u glavi.
Normalno,ružno je nametati bilo kome stavove o bojkotu ,ali ima toliko toga da se kupi od drugih izdavača,pa se ne bih složio sa zadnjom tvojom rečenicom.

Edited by - anto on 17/09/2023 19:16:11
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21848 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 17/09/2023 : 19:17:12  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

Nekoć davno ljudi su me nazivali redikulon jer mi nije padalo na pamet uć u Konzum. Zašto bi dava pare destruktivcu?
Je li Konzum propa jer ja u njega nisan kupova?
Sigurno nije, ali ja san sam sebi nekako draži i lipši u ogledalu jer nisam sudjelova u njegovon uništavanju hrvatskoga gospodarstva.
Isto tako ne pada mi na pamet govorit drugima šta da rade. Ima ljudi koje uzbuđuje kad se piša po njima. Meni je to OK dok ne pišaju po meni ili traže da pišan po njima.
U moju kuću srpski stripovi više uć neće.
Za pisanje o ČK i najavljivanje njihovih izdanja na stripoi.com triba stvarno imat džon na glavi umisto obraza.

Što sad takav stav?

Go to Top of Page
Page: of 389 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.67 seconds. Snitz Forums 2000