forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Charlie Kirk
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 14

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1372 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 21/09/2025 : 10:05:49  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
A i ovaj ima svoju metodu koju je apsolvirao iz prošlosti:

https://www.index.hr/vijesti/clanak/foto-ovo-je-trumpova-bivsa-odvjetnica-sad-ju-je-postavio-za-tuziteljicu/2711838.aspx

Kao stari pokvareni debeli pes se okružio kučkama da bi bio siguran ....

Pike Bishop: Let's go!
Lyle Gorch: Why not?
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4235 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 21/09/2025 : 10:30:06  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Tražili ste, gledajte!

U zamišljenom kutu okrugle sobe...
Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1656 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 21/09/2025 : 12:14:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

quote:
Originally posted by Kerempir

A gle pizdunski izbjegavas svaki moj odgovor na tvoje pizdarije, dapače stalno se ja kao tebi trebam pravdali. Neću, ne zanima me, ti pak razmisli o svom nacinu argumentiranja da gdje očito ne mozes braniti svoje stavove protiv činjenica. Adio.

A sta si ti to meni argumentira?
Tija bi da ovog likvidiraju ja san reka da bi dosa jos gori i sta sad?

Je, samo prosipas rusku propagandu kako se provocira jadnog Putina. I otkuda ti da bi bio došao netko gori od Putina kojeg se već 25 godina ne moze skinuti s vlasti a protjerao je, pozatvarao i poubijao opoziciju, te poveo nekoliko agresivnih ratova protiv susjeda i cijelo vrijeme vodi neprijateljske aktivnosti protiv ostatka Europe? U tih 25 godina jedna Anerika po kojoj sereš (a btw, nemam ni ja bolje mišljenje) je promijenila 5 predsjednika.

Vjerojatnije da će nakon Putinove smrti (nasilne ili prirodne) ionako krenuti dinastičke borbe kao i nakon Staljina a ostatak svijeta će malo predahnuti.

Ili ti zapravo želiš da Putin ostane na vlasti i bude poražen do kraja kao i Hitler? Nekako sumnjam u to s obzrom da je tvoja cijela, ajmo tako reći, argumentacija se svodi na "ne dirajte Putina, ne dražite ga, i dajte mu sve što želi". Kao na liniji Staljinove propagande koji je napao Finsku jer je "samo htio napraviti veću dubinu oko Lenjingrada" ili okupirao Poljsku i izvršio pokolj u Katinskoj šumi da "osigura stratešku dubinu sovjetskoj teritorija". Ali umjesto da jasno i glasno kažeš, izgledam ko patka, hodam ko patka, glasam se ko patka, ergo ja sam patka, ti nastavljaš mucati i sada magliti priču sa Lukačevim jajima insinuirajući valjda da u hrvatskom veterinarskom zavodu sjedi osobno Zelenski.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4235 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 21/09/2025 : 14:31:09  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Odličan upis.

Nevjerojatno je koliko ima ovih koji smatraju da te netko veči i jači ima pravo zlostavljati. I naravno nije kriv zlostavljač već žrtva jer izazivaš. Strašno.

Nadam se samo da ti pojedinci nemaju djece.

Edited by - BeaGea on 21/09/2025 14:34:49
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19913 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 21/09/2025 : 15:18:16  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by culture vulture

A ja se trebam tebi opravdavati gdje ću na forumu pisati i o čemu i zašto?

Ti ćeš suditi (i javno objavljivati svoje presude) o tome kako je teklo i/ili završilo neko moje prijateljstvo, i što to govori o meni, na osnovi vrha ledenjaka kojeg si vidio iznad internetske površine?

Ti ćeš određivati kolika je kritična masa aktivnih članova koji su ovdje sposobni suvislo pisati o umjetnostima da bi se meni isplatilo trošiti vrijeme na forumašenje?

Sinko, prekini me pratiti i psihoanalizirati i igrati se isljednika iz Kafkinog Procesa i nađi si život.

A, kako rekoh, ako ti se već da i imaš vremena čitati i desetljećima promišljati svaku moju riječ kao da sam prorok iz neke bliskoistočne pustinje, onda bih ti preporučio da to barem radiš s onim što sam ovdje pisao o umjetnostima, jer neke od tih stvari nećeš naći nigdje drugdje, ni na internetu, niti izvan njega, pa ćeš se barem nešto naučiti.

Ja si, naravna stvar, bez obzira što o tome itko mislio, bilo prijatelj, bilo neznanac, pridržavam pravo (koje bi trebalo biti očito) da na forum (!!!) dolazim, odlazim, vraćam se (i tako u krug, kao što je i s većinom aktivnosti u ljudskom životu) kad god hoću i pišem o čemu hoću. Svoju motivaciju ili navodne "grijehe prošlosti" nisam trebao nikada nikome opravdavati, ali jesam strpljivo već bezbroj puta, i ovo je apsolutno posljednji. Pozivao sam i tebe i dobar broj ljudi da s tim jednostavno prestanemo i ili pričamo o nečem drugom ili se pozdravimo, ali su neki za to očito nesposobni. E, pa ja nisam i od sada ću apsolutno svaku osobnu kvalifikaciju jednostavno ignorirati, kao što sam oduvijek i trebao, jer moj odgovor samo produbljuje nerazumijevanje, kao što je i s mojim odgovorima na teme poput ove u naslovu, što je jedino što je ovdje "on topic", ergo, da je u slučaju svjetonazorskih neslaganja dijalog apsolutno nemoguć, kao što to psihologija i uči, kraj.

Projiciraš. Ne pratim ja tebe, nego si se ti opet vratio na forum da bi odgovorio meni na poprilično benigni post osude ubojstva političkog neistomišljenika. A onda, bez obzira što ti ja odgovaram svakih nekoliko dana, u roku od par sati stigneš napisati kilometarske odgovore na svaki moj post. Ja, 'koji nemam život', to ne stignem.
Što se tiče tvojih postova koje sam zapamtio, mnoge jesam, ali ne znam zašto si laskaš da je nazivanje ovog foruma 'umirućim' tvoj citat, vjerujem da su mnogi to rekli prije i poslije tebe (nisam siguran kada točno si ga ti tako nazvao), a kao zaključak je jako logičan.

Također, nemam pojma o kojem prijateljstvu o kojem sam ja donosio presude govoriš. Ako je o Krugeru, ja nemam pojma, niti me zanima jeste li vi ikada bili prijatelji. Uzeo sam ga kao primjer još jedne osobe kojoj si pričao da je ispod tvojeg kapaciteta, iako si ti tvrdio da si ljudima to govorio samo u kontekstu mladjine strahovlade.

U konačnici, naravno da ti imaš pravo birati na kojim temama i zašto ćeš se javljati, a ja imam pravo istaknuti tvoje licemjerje. Uostalom, neopravdano histeriziraš i pjeniš se za nekoga tko je u ovu raspravu uletio džonom, s dvije noge, a bez ikakve realne potrebe za tim. To da si ti mene pozivao da 'pričamo o nečem drugom ili se pozdravimo' (ako je i istina, a ja se toga definitivno ne sjećam) možeš okačiti mačku o rep, s obzirom da sam započinješ rasprave sa mnom i to uvijek koristeći bezobrazne osobne kvalifikacije. Ne znam odakle ti ideja da bih ja baš svaki put na to morao reagirati pomirljivo.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4235 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 21/09/2025 : 15:42:51  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Tintone zakaj te ovaj lešinar proganja?
Još ga pati mrkvica...

Edited by - BeaGea on 21/09/2025 15:43:27
Go to Top of Page

RAKOSI4
Advanced Member

5213 Posts

Member since 23/07/2016

Posted - 21/09/2025 : 16:27:47  Show Profile Show Extended Profile  Send RAKOSI4 a Private Message  Reply with Quote
Evo ko uvih ima vremena za forum
Svaka čast na prezentacijama,pomažu mi da sagledam situaciju i hvala na tvom beskrajnom vremenu koje nesebično poklanjaš drugima
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4816 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 21/09/2025 : 20:35:02  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by boddhisatva

I Kirk sad ima svoju ulogu da im bude žrtva i mučenik kojega će slaviti.
A što Kimmel sada može? Ne znam, stvarno ne znam ...

Čuj ovo dramatično "ne znam, stvarno ne znam..."

Može napraviti isto što i Tucker Carlson nakon što su njega skancelirali sa Fox news-a - otvoriti svoj vlastiti youtube channel i vidjeti koliko zapravo ima obožavatelja. Carlsonu je otkaz s Foxa bio najbolja stvar koja mu se mogla dogoditi jer je nakon njega tek počeo iskakati iz paštete, a bojim se da bi i Kimmel mogao isto, ne zato što se političi i ekonomski u malo toga s njime slažem, već zato što je totalni anti-talent za komediju i licemjer.

quote:
Originally posted by boddhisatva

Ali sjetih se onoga kada su napravili onaj McCarthyjev progon vještica i komunista u Hollywoodu, koliko je vremena trebalo onima nepoćudnima da se vrate na ekrane, bar jedno 20-tak godina. Zlatni je tome primjer Sterling Hayden koji je 1950 glumio u Hosutonovoj Džungli na asfaltu pa izbaćen sa filma kao komunist i vratio se na film tek 1964 ulogom u Kubrickovom Dr. Strangeloveu. I cijelo to razdoblje glumio je tek u bezveznim sporednim ulogicama u bezveznim serijicama na TV...

Baš je urnebesno da spominješ upravo Haydena koji bi danas da je još živ vjerojatno bio okarakteriziran kao rusofil. Naime, dotični nije bio "izopćen sa filma kao komunist" već je bio samo saslušan ispred washingtonskog komiteta jer je 1947. bio član američke komunističke partije (CPUSA) koja je desetljećima bila fundirana od strane Sovjetskog saveza. Složit ćeš se da to u ta vremena Hladnog rata i nije bilo baš pohvalno. I ti bi danas vrlo rado ušutkao svakoga sa pro-ruskim/pro-putin stavovima, zar ne? Hayden je kasnije i sam priznao da je to bila najveća glupost koju je napravio u životu.

Nego, to nije razlog zašto sam odlučio reagirati na ovaj tvoj post. Kažeš da je Sterling Hayden "cijelo to razdoblje (nakon filma Asphalt Jungel 1950.) glumio je tek u bezveznim sporednim ulogicama u bezveznim serijicama na TV". Čovjek je između "Asphalt jungle-a i 1958. kad se umirovio glumio u 33 (slovima: trideset i tri) filma među kojima je i Kubrickovo remek-djelo The Killing (1956.) i to većinom u glavnim ulogama u što se može uvjeriti svatko tko se zna služiti internetom.https://en.wikipedia.org/wiki/Sterling_Hayden_filmography
I nije se "vratio sa Dr. Straneglove-om" jer nakon 1964. pet godina nije snimio ni jedan filma.

I sad se zamisli, ti smiono ovdje dociraš o puno ozbiljnijim temama kao što je američki izborni sustav, a istovremeno iznosiš laži i neistine o totalno trivijalnim stvarima. Što misliš, je l' ti se može vjerovati? Ti i Rakosi-neki-broj stvarno zaslužujete jedan drugoga.

Go kneel and weep
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4816 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 21/09/2025 : 20:42:43  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

Nagleda san se ja dosta toga u ovom nasen zadnjem ratu tako ako me mislis ganuti nece ti uspit.
I da financijski nas itekako jebe Ukrajina. Al eto bar ti mos skakat i vikat slavoukrajini ko jebe hrvatske farmere.

O jadni, jadni hrvatski farmeri, moraju se izboriti na tržištu sa inozemnim proizvodima

Ili ne, čekaj! Čini mi se da su se ipak izborili na ostatku EU tržišta, štoviše izvoz jaja je prošle godine porastao za 750 posto.

https://www.nacional.hr/ukrajinske-nesilice-nestasica-jaja-u-hrvatskoj-masovno-ih-uvozimo-a-raste-i-izvoz-evo-zasto/

Go kneel and weep
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1826 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 21/09/2025 : 22:50:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote

Pogledajte i premislite. BeaGea, ti ne trebaš, jer je preteško.

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 21/09/2025 22:51:48
Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1372 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 21/09/2025 : 23:14:15  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
Macon, a postoji li neki kako da kažem "zdraviji i realniji pristup" neslaganju s time što je Kirk radio i idejama koje je širio a koje nisu ipak bile baš u duhu čovjekoljublja i humanosti.
Ako baš kao Kirk etiketiraš druge u nekoj svojoj ciljanoj publici time im ti tamo crtaš metu na čelo...
Ma naravno da se Kirk na kraju i opravdavao i objašnjavao da je i malo pretjerivao u tome, ali kontinuitet toga otprije je bitan

Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1372 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 21/09/2025 : 23:20:14  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
Meni je to nekakav trumpovski obrazac ponašanja u stilu (da nažlabram): "Bombardirat ćemo Dansku jer nam ne daju Grenland." a sutra ujutro promijeni ploču u: "Ma samo sam se šalio!".
Ali to što govore i Trump i Kirk - to izaziva i nosi sa sobom posljedice

Go to Top of Page

culture vulture
Senior Member

1601 Posts

Member since 21/02/2004

Posted - 22/09/2025 : 00:02:08  Show Profile Show Extended Profile  Send culture vulture a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton
Projiciraš. Ne pratim ja tebe, nego si se ti opet vratio na forum da bi odgovorio meni na poprilično benigni post osude ubojstva političkog neistomišljenika. A onda, bez obzira što ti ja odgovaram svakih nekoliko dana, u roku od par sati stigneš napisati kilometarske odgovore na svaki moj post. Ja, 'koji nemam život', to ne stignem.
Što se tiče tvojih postova koje sam zapamtio, mnoge jesam, ali ne znam zašto si laskaš da je nazivanje ovog foruma 'umirućim' tvoj citat, vjerujem da su mnogi to rekli prije i poslije tebe (nisam siguran kada točno si ga ti tako nazvao), a kao zaključak je jako logičan.

Također, nemam pojma o kojem prijateljstvu o kojem sam ja donosio presude govoriš. Ako je o Krugeru, ja nemam pojma, niti me zanima jeste li vi ikada bili prijatelji. Uzeo sam ga kao primjer još jedne osobe kojoj si pričao da je ispod tvojeg kapaciteta, iako si ti tvrdio da si ljudima to govorio samo u kontekstu mladjine strahovlade.

U konačnici, naravno da ti imaš pravo birati na kojim temama i zašto ćeš se javljati, a ja imam pravo istaknuti tvoje licemjerje. Uostalom, neopravdano histeriziraš i pjeniš se za nekoga tko je u ovu raspravu uletio džonom, s dvije noge, a bez ikakve realne potrebe za tim. To da si ti mene pozivao da 'pričamo o nečem drugom ili se pozdravimo' (ako je i istina, a ja se toga definitivno ne sjećam) možeš okačiti mačku o rep, s obzirom da sam započinješ rasprave sa mnom i to uvijek koristeći bezobrazne osobne kvalifikacije. Ne znam odakle ti ideja da bih ja baš svaki put na to morao reagirati pomirljivo.

Tebi je on bio "politički neistomišljenik", a post koji ovlaš ubacuje kako si o njemu "mislio sve najgore" - "poprilično benigan".
Meni je on bio tip čovjeka kakav bi kroz koju godinu mogao biti moj budući zet. Mali je američki građanin, dobio je elitno obrazovanje, ima duboka uvjerenja koja se osjeća pozvanim promicati, elokventan je, ide na YAF konferencije i ima ambicije i šanse kroz koju godinu biti nešto poput Charlieja. I, iako ja to sebi ne bih radio, mislim da bi to i za njega i za svijet bilo dosta dobro. I sad si ja zamišljam: mali se oženi, ja ga gledam sretnog na vjenčanju, na krštenju prvog djeteta, na krštenju drugog, njega i njegove roditelje i braću i sestre, u bezbroj sretnih obiteljskih prigoda normalnoga građanskog života, blagdani, rođendani, ljetovanja, sladoledne torte... I onda ga netko, na "prove me wrong" debati, bezdušno kao pobješnjelog kojota, upuca u vrat i mali na licu mjesta iskrvari, mi svi ostanemo devastirani, a ljudi koji ga nisu ni na čas sreli diljem svijeta ovlaš ubacuju povodom njegove smrti da su o njemu "mislili sve najgore". A radi čega? Radi svjetonazorskih stavova koje dijeli pola svijeta.
Tebi je to neki tamo tip koji je živio po maču, meni je to sasvim moguća obiteljska realnost kroz koju godinu. I nikako mi to nije "poprilično benigno". Dapače, mislim da bi nam, da se nama to dogodi, to da su neznanci o njemu mislili sve najgore bilo bolnije od smrti same.
Toliko o mojim stvarnim osobnim razlozima za javljanje na ovu temu i jedinom razlogu zašto sam rekao da je to gluplje čak i od onog o bojanki, kad već toliko navlačiš razgovor na osobne razloge.
Nikakvo "licemjerstvo" ili potreba da se nekome govori koliko je glup ili bilo što slično.

Ja ne mislim da si ti glup, a niti da bi trebao trpjeti bilo što od mene. Podvlačim još jednom da nisam ja tebe nazvao glupim, nego da sam reagirao na ono "mislio sam o njemu sve najgore". Ispričavam se ako je ispalo kao ad hominem, mislio sam da je iz mojeg posta jasno da samo želim reći ono što pričam već godinama - demoniziranje protivnika na koncu uvijek vodi u besmisleno nasilje. Nije mi te bila namjera uvrijediti ili ismijavati ili išta slično.

Ja tebe, baš naprotiv, poštujem jer si u srednjoj školi mogao pratiti što ja pričam, što neki ovdje nisu mogli u srednjim godinama, i jer si od onda pohvatao hrpu stvari koje mnogi neće do kraja života.
Naravno da bih ja radije da je taj golemi potencijal iskorišten za zastupanje stavova koji su meni bliski, ali mi je na forumu draže imati osobu koja može pratiti što pričam, iako ne dijeli moje stavove, nego nekoga tko ih (najčešće je to tek pukim slučajem) dijeli, ali moje rezoniranje dalje od toga ne razumije uopće.
I zato i pričam s tobom, makar razgovor nije niti ugodan niti ikamo vodi.

Zar ne bismo, dakle, mogli napokon okrenuti novi list, budući da je sve ovo već odavno do suza dosadno, a "osobna" mišljenja o osobama koje ne poznajemo apsurdna?

Olovka je jedina stvar u mojem životu koju mogu kontrolirati.
Go to Top of Page
Page: of 14  Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000