forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Novi Zagor u Italiji...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 781

Bardho
Senior Member

1943 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 22/01/2009 : 22:29:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Bardho a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ---dp---

Della Monica je OK, ali po meni jako slabo docarava atmosferu. Kadrovi su mu takodje losi. Inace, svako poredjenje sa Ferrijem je bespredmetno

Solidan crtač i ništa više.
Go to Top of Page

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3495 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 22/01/2009 : 23:31:26  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by profesor-inz

Ta epizoda je zakon ,kada sam počeo da sakupljam redovnu i ehtra seriju nikako nisam mogao da dođem do nje,jednostavno u Srbiji je nije bilo.Tek kasnije iz Hrvatske sam nabavio sva tri nastavka,istina priča je lošija od prethodne dve sa Vampirom ali je i sama pun pogodak

ne bih se složio, daleko je bolja od obje
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 23/01/2009 : 00:21:14  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Mene je treci susret s vampirom totalno smorio. Vec dve nedelje citam "Tajna Fride Lang", stranicu po stranicu, prepun je nepotrebnih dijaloga. Od Bosellija nisam nista bolje ni ocekivao. Ne iskljucujem da ce me rasplet oduseviti, ko zna, mozda je Boselli doziveo prosvetljenje u trenucima pisanja raspleta price i mozda ce se nesto i desiti u poslednjih 150 stranica, ali ovo sto se desava na prvih 150 stranica moglo je glatko da se smesti na tri puta manje
Go to Top of Page

Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 23/01/2009 : 02:29:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Archy a Private Message  Reply with Quote
Meni je treći susret sa vampirom vrlo dobar. Prvi mi je super, samo je rasplet totalno bezveze, zbrzan i glup. Drugi susret mi je prilično loš, dok je ovaj treći vjerojatno najbolji, ako ne najbolji, onda definitivno najnapredniji. Radnja se odvija polako, napetost raste i to mi se baš sviđa. Rakosi će se definitiivno izvući iz onog rudnika, tako da slobodno možemo očekivati i 4. nastavak. Likovi su mrak. Od Korasija do Yelene, Fridina uloga je malo konfuzna, a Manfred je OK.

DelaMonikin crtež je stvarno presuper. On mi je stvarno najdraži crtač, pogotovo od kada sam pročitao maxi Marinci. Tip je stvarno umjetnik. Jedino mi je žao što se ne pojavljuje češće. Mislim, umjesto da Cassaro uprska neke stvarno super epizode, DelaMonica bi napravio pravi posao, npr. ovu zadnju užas u muzeju, di je priča ok i otvara neke nove horizonte, ali crtež je tiha jeza.

No sikiriki
Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 23/01/2009 : 08:55:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mene je treci susret s vampirom totalno smorio. Vec dve nedelje citam "Tajna Fride Lang", stranicu po stranicu, prepun je nepotrebnih dijaloga. Od Bosellija nisam nista bolje ni ocekivao. Ne iskljucujem da ce me rasplet oduseviti, ko zna, mozda je Boselli doziveo prosvetljenje u trenucima pisanja raspleta price i mozda ce se nesto i desiti u poslednjih 150 stranica, ali ovo sto se desava na prvih 150 stranica moglo je glatko da se smesti na tri puta manje

Slazem se. Skroz promasena epizoda. Najlosiji susret sa vampirom. Na tvoju nesrecu DP i kraj je bezveze, procitaj pa ces vidjet. Treci susret razvucen u 3 dijela da se na kraju nista nije dogodilo.

Osobno mi je drugi susret najmocniji.

BOBA FETT: "WHAT IF HE DOESN'T SURVIVE? HE'S WORTH A LOT TO ME"
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 23/01/2009 : 12:55:31  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
Ljudi svaka priča sa vampirom mora da bude bar solidna,ali zaista je smešno porediti treću sa recimo drugom koja je pravi klasik,izvanredan Ferijev crtež možda i najbolji u karijeri istog,turobna mračna atmosfera,jednostavno mlađim čitaocima se sviđa treća priča,za nas starije one dve su nezaboravne...
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7988 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 23/01/2009 : 13:57:16  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
druga je pravi clasic-napokon prave reci profesore -inz.
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 23/01/2009 : 14:07:48  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Ne znam,meni je treci susret sa vampirom daleko najbolji,sve vreme dok sam ga citao su me podilazili neki zmarci,kao kad gledas napeti triler.Ja sam ga bar tako doziveo,a citao sam skeniran strip.Da sam citao strip-strip verovatno bi dozivljaj bio jos bolji,ali eto ne mogu da ga nabavim pa ako neko ima sva tri neka se javi.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

Rick
Average Member

Serbia
900 Posts

Member since 21/01/2009

Posted - 23/01/2009 : 15:18:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Rick a Private Message  Reply with Quote
Pozdrav svima!
Od danas sam na forumu, i kao nekom ko je strip zavoleo zbog Ferija G. (na nemuštom italijanskom mu se zahvalio na tome u BG-u) i čeda mu Zagora, logično poleteh ovom forumu.
K`o što rekoše već neki- mislim da je napred pomenuti maestro postavio previsoki standard drugim serijalom (meni znatno bolji od prvog), tamo gde je i najjači(horor, tmina, jeza) a da drugi crtači (čak i fenomenalni Monica) treba da na prežvakanom scenariju izgrade atmosferu. Pri tom, krajnje je nezanimljivo gledati arhi-neprijatelje kako stalno umiru i oživljavaju. U nekoj narednoj epizodi, Zagor neće morati ni da se trudi da ih pokopa, kad, je li, i ne može. Svakom od tih, skoro pa "remake", epizoda, strip je slabiji, novi čitaoci nisu navučeni, stariji nisu ispoštovani...

"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome."
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10062 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 23/01/2009 : 18:28:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote

Pozdrav za Ricka !

Dobrodosao

Svet stripa - portal - instagram - facebook - tiktok - youtube
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 23/01/2009 : 18:45:31  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darkwood Devil

quote:

Slazem se. Skroz promasena epizoda. Najlosiji susret sa vampirom. Na tvoju nesrecu DP i kraj je bezveze, procitaj pa ces vidjet. Treci susret razvucen u 3 dijela da se na kraju nista nije dogodilo.

Osobno mi je drugi susret najmocniji.

I meni je drugi ostao u najboljem secanju, iako sam se prvom radovao kao malo dete jer ga "Dnevnik" nije objavio, ali moram da kazem da me nije ni malo razocarao, stavise, i prvi susret je odlican. Drugi je nekako najnapetiji i najjeziviji. Drago mi je da se slazemo
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 23/01/2009 : 19:09:04  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
Pozdrav RICK,dobrodošao na forum,drago mi je da si veliki ljubitelj Zagora,slažem se da svako u nedogled pojavljivanje starih neprijatelja uzima draž serijalu,ali na drugu stranu baš ti prepoznatljivi neprijatelji dali su Zagorovom serijalu kvalitet...očekujem sa nestrpljenjem 4 povratak Rakosija mada je pitanje kada će ga biti,ako ništa drugo u međuvremenu ćemo čitati priču sa Yleniom u tri nastavka....
Go to Top of Page

tiberije
Average Member

USA
789 Posts

Member since 08/06/2007

Posted - 23/01/2009 : 19:48:30  Show Profile Show Extended Profile  Send tiberije a Private Message  Reply with Quote
Meni je takodje ubedljivo najbolji drugi susret, to mi je bila najstrasnija epizoda kada sam bio klinac i bas me je onako fino isprepadala. Crtez i atmosfera za 11

Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod
Go to Top of Page

Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 23/01/2009 : 19:52:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Archy a Private Message  Reply with Quote
Rick, welcome

No sikiriki
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5551 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 23/01/2009 : 20:32:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
Dobro došo Rick, izabrao si pravi topik za svoj prvi post na forumu, baš kao i ja pre tri meseca. I drago mi je što je na forumu na "južnoj prugi" sve veća gužva
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 23/01/2009 : 21:33:35  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pozdrav RICK,dobrodošao na forum,drago mi je da si veliki ljubitelj Zagora,slažem se da svako u nedogled pojavljivanje starih neprijatelja uzima draž serijalu,ali na drugu stranu baš ti prepoznatljivi neprijatelji dali su Zagorovom serijalu kvalitet...očekujem sa nestrpljenjem 4 povratak Rakosija mada je pitanje kada će ga biti,ako ništa drugo u međuvremenu ćemo čitati priču sa Yleniom u tri nastavka....

Pa Ylenia polako zauzima Rakosijevo mesto
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 23/01/2009 : 21:34:33  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Ovog momenta mi pade na pamet... sta bi bilo kad bi Ylenia ujela za vrat Hellingena
Go to Top of Page

Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 23/01/2009 : 21:36:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Archy a Private Message  Reply with Quote
Nejasno je još šta je Yelena. Je li ona totalna negativka ili pozitivna negativka (tako nešto). U crnom brodu je nešto kao spasila Zagora, a on joj je zahvalio tako da ju je stavio na neki faking brod koji plovi u pm. Ne bi se baš ni čudio da ga u sljedećem susretu gleda sa manje simpatija.

Sve u svemu, ona je kao lik jako zanimljiva i nepredvidljiva.

No sikiriki
Go to Top of Page

Rick
Average Member

Serbia
900 Posts

Member since 21/01/2009

Posted - 23/01/2009 : 22:15:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Rick a Private Message  Reply with Quote
Hvala na dobrodošlici!
Činjenica je da nije lako novim scenaristima da grade na liku i delu jednog Nolite. Primetna je želja Boselija da jačanjem psiholoških profila likova izbegne ponavljanje naracije koja je pre svega avanturističkog žanra (slučaj i kod povratka Rakošija, ali i Helingena). Donekle mu to i uspeva, moram priznati. Sklavi je pokazao da se može i mnogo više. Možda i saga o Rakošiju zaslužuje kraj poput Helingenovog (onaj Sklavijev). Pravi kraj! Jer tako je teško nakon "Da, stari moj neprijatelju. Kiki Manitu podariće ti spokoj.", ponovo "probuditi" Helingena.

"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome."
Go to Top of Page

Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 23/01/2009 : 23:22:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Archy a Private Message  Reply with Quote
Pa Helingen se vratio u SD 40-43. To je na neki način i normalno da se najveći neprijatelji vraćaju, inače ne bi bili najveći.

No sikiriki
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 24/01/2009 : 03:58:45  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rick

Hvala na dobrodošlici!
Činjenica je da nije lako novim scenaristima da grade na liku i delu jednog Nolite. Primetna je želja Boselija da jačanjem psiholoških profila likova izbegne ponavljanje naracije koja je pre svega avanturističkog žanra (slučaj i kod povratka Rakošija, ali i Helingena). Donekle mu to i uspeva, moram priznati. Sklavi je pokazao da se može i mnogo više. Možda i saga o Rakošiju zaslužuje kraj poput Helingenovog (onaj Sklavijev). Pravi kraj! Jer tako je teško nakon "Da, stari moj neprijatelju. Kiki Manitu podariće ti spokoj.", ponovo "probuditi" Helingena.

Svako ponavljanje "Demona ludila" bilo bi bleda kopija i suvisno
Go to Top of Page

Rick
Average Member

Serbia
900 Posts

Member since 21/01/2009

Posted - 24/01/2009 : 11:21:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Rick a Private Message  Reply with Quote
Da, Helingen se vratio još jednom, ali, po meni, nevešto, i verovatno zbog potrebe izdavača da poveća tiraž. Ja obožavam ponovno pojavljivanje svih arhi-neprijatelja, to me vraća na razloge što čitam ovaj strip. Konkretno, kod poslednjeg susreta sa H. mislim da nije uhvaćena prava proporcija izmedju (naučne)fantastike, horora i Zagorove lične mitologije, i da je Feri mogao bolje da se istroši.

Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 24/01/2009 : 11:59:07  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
Ylenia jeste simpatičan lik ali nikako nemože da zameni Rakosija,mnogi su to i primetili jer nije klasična negativka,mislim da je ona tu da premosti do nekog sledećeg susreta sa Rakosijem jer je vampirska tematika tražena i neiscrpna.
Go to Top of Page

Rick
Average Member

Serbia
900 Posts

Member since 21/01/2009

Posted - 24/01/2009 : 12:35:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Rick a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ylenia jeste simpatičan lik ali nikako nemože da zameni Rakosija,mnogi su to i primetili jer nije klasična negativka,mislim da je ona tu da premosti do nekog sledećeg susreta sa Rakosijem jer je vampirska tematika tražena i neiscrpna.

I couldn`t agree more! Sama mogućnost da se vampirizmu daje naučno objašnjenje, ili, standardno, tumači mitološki, da se priča seli u "egzotičnu" Evropu ili da dolazi iz nje... Toliko mogućnosti! Zato i hoću da Rakoši okonča karijeru u velikom stilu, jer on je još jedan od divova zla. A kada ta priča dodje, iako je jedan od najjačih negativaca otišao zanavek, serijal će biti kvalitetniji za priču koja će mu dati zalet za narednih 5 godina.

Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 24/01/2009 : 15:24:23  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
Tu si u pravu,klasici koje imamo prilike da sa vremena na vreme čitamo jesu oni koji serijalu daju prepoznatljivost i podižu mu kvalitet.
Zagor posle Demona ludila dugo vremena nije imao neku kvalitetniju priču,pa onda 6 pojavljivanje Helingena,pa Rakosi 3 put,pa onda posle bledog periodA Kandraks...pitanje je ko će se prvi vratiti iz ove velike trojke neprijatelja...
Go to Top of Page
Page: of 781 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 3.04 seconds. Snitz Forums 2000