Author |
Topic  |
Ultras
Advanced Member

.jpg)
Serbia
10062 Posts
Member since 17/10/2008 |
Posted - 27/01/2009 : 17:58:45
|
quote: Originally posted by profesor-inz
Sindrom belzebul je dobra priča,jedina vredna između dva Helingenova pojavljivanja objavljena na našim prostorima
Ih, profo !!!
A Hiljadu lica straha, Ljudi pume, Potop u Darkvudu, Tajanstveni samostan, Covek sa puskom, Nemoguca dimenzija, Nestali istrazivac, Aljaska, Zmajevi gusari, Sedam gradova Cibole, Komanci, Laguna zivih mrtvaca . . . Po nekoj mojoj rang listi između dva Helingenova pojavljivanja Sindrom belzebul je posle ovih nabrojanih prica  |
Svet stripa - portal - instagram - facebook - tiktok - youtube |
 |
|
tiberije
Average Member

USA
789 Posts
Member since 08/06/2007 |
Posted - 27/01/2009 : 18:04:33
|
bas onako profesorski, recimo meni se zadnje pojavljivanje helingena uopste ne svidja, |
Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod |
 |
|
okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 27/01/2009 : 18:17:19
|
Zadnji Helingen je skroz bezveze,promasaj potpuni. |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5551 Posts
Member since 28/10/2008 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 27/01/2009 : 18:52:53
|
I za mene, iako je tesko bilo sta porediti sa prvim susretom jer spada u najranije radove gde su sve price osim prve Nolittine goli shit |
 |
|
profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 27/01/2009 : 19:33:44
|
Dobro dp možda sam i preterao ,slažem se da su 1000 lica straha,Tajanstveni samostan i Nestali istraživač bar u rangu sa sindromom belzebul... |
 |
|
Rick
Average Member

Serbia
900 Posts
Member since 21/01/2009 |
Posted - 27/01/2009 : 22:03:39
|
Ljudi-pume, Potop u Darkvudu, Sveti breg,- odlične priče. Za Ferija ne trošiti reči, Toričeli odličan. U prva dva slučaja sudbina Darkvuda u pitanju, jaki negativci, Zagora- branitelj šume u prvom planu, u trećem kroz horor provučena Zagorova prošlost. Takve avanture definišu ovaj strip! Kod "Sindroma" se radi tome da su ona crna brda deo mita o Darkvudu, a sa njima i raspevani, dobrodušni traperi, odlučni vojnici, beskrupulozni pljačkaši, skrivena utvrdjena, nauka ispred vremena... Na početku Zagor konstatuje koliko su se Kingston i Darkvud promenili, i to samo zato da bi kraj rekao nešto drugo- Darkvud je ostao isti! Mesto za sve misterije sveta! Hermetičan univerzum, ali otvoren za svaku mogućnost. "Lepota prirode uvek me iznova iznenadi"- kaže Zagor u "Sindromu". Kakav kontrast sa nastavkom priče! A da ne pominjem- "Oni nisu ljudi. Oni su..." Fe- no- me- nal- no! |
"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome." |
 |
|
jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3495 Posts
Member since 26/08/2005 |
Posted - 27/01/2009 : 22:31:39
|
quote: Originally posted by Ultras
Sindrom belzebul je dobra priča,jedina vredna između dva Helingenova pojavljivanja objavljena na našim prostorima
Ih, profo !!!
A Hiljadu lica straha, Ljudi pume, Potop u Darkvudu, Tajanstveni samostan, Covek sa puskom, Nemoguca dimenzija, Nestali istrazivac, Aljaska, Zmajevi gusari, Sedam gradova Cibole, Komanci, Laguna zivih mrtvaca . . . Po nekoj mojoj rang listi između dva Helingenova pojavljivanja Sindrom belzebul je posle ovih nabrojanih prica 
To razdoblje je po mom skromnom mišljenju najbolje razdoblje našeg omiljenog ( tu i tamo ) junaka ako izuzmemo preskočene epizode koje su žalost nad žalostima. Samo Nolittino razdoblje oko prvog Kandraxovog pojavljivanja može konkurisati ovome. Posljednji povratak Hellingena je najatmosferičniji, ono brdo Natani ili kako već mi nikad neće pobjeći iz glave:),legendarno. |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5551 Posts
Member since 28/10/2008 |
|
Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
Posted - 28/01/2009 : 00:21:45
|
Potop u Darkvudu je jedna od najboljih Zagorovih prica, za mene naravno. Bas sam je skoro sa merakom ponovo citao. |
JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 28/01/2009 : 02:28:05
|
Period od "Zagorove odiseje" do "Belog tigra" je neuporediv sa bilo kojim drugim. Nakon toga dolazi nesto zreliji period sa fantasticnim pricama koje su po nekim kriterijumima bolje od ovog najzlatnijeg, ali su s druge strane te price ipak drugacije i ne bih ih ja uporedjivao sa ovima, jednostavno bih ih nazvao pricama zrelog perioda (ili ako ce nekome vise prijati, zrelog zlatnog perioda), s tim sto su te price razbacane to jest nisu sve dobre vec se smenjuju od fantasticnih do ocajnih. |
 |
|
giant
Average Member

Slovenia
934 Posts
Member since 22/10/2006 |
Posted - 28/01/2009 : 13:41:03
|
Što se tiče poslednjeg susreta Zagora s Kandraksom, moram reći, da mi je scenarij odličan! Ali samo u prva dva stripa (Povratak Kandraxa i Krvna žrtva).Ova dva nastavka su odlični.I crtež naravno. Ostalo troje svezaka (Junaci crvene grane,Večiti rat,...) ne dostignu ocjene po mojim kriterijumima ni 4 od mogućih 10 bodova!A i crtež mi je očajan. Hellingen se istrošio, ne vidim više smisla pojavljivanja u Zagorovim eizodama. SuperMajk bi mogao još jedan put da stupi na scenu (ako dobro pamtim, zadnji put se pojavio u onoj epizodi Zlatne Serije (Povratak SuperMajka-Sablasni voz-Provala i Lanac Saučesnika).Po meni, jedan od najdražih Zagorovih "prijatelja-neprijatelja", kako se uzme.... |
Invincible shield |
 |
|
profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts
Posted - 28/01/2009 : 16:08:54
|
Potop u Darkvudu i Ljudi pume su po mom kriterijumu ispod prosečne epizode,6 povratak Helingena ima možda manu u suvislosnom Helingenovom pojavljivanju...ali priča,i radnja su ok |
 |
|
cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts
Member since 14/11/2008 |
Posted - 28/01/2009 : 20:34:25
|
A zašto se Tkač ne bi vraća? Mogo bi Bure na foru da je Sykes bio jedan od Tkačevih najvjernjih ljudi tako da bi se mogao napravit nastavak zato što nevjerujem da bi tako velika riba išla ukokat samog sebe u onoj zabiti. kao prijetnja Zagora pa napad ninđa kao kod Kastelija pa zagor u tamnici pa ga oslobađa neki agent koji se uvuka u bandu pa paklenaborba itd... |
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice... |
 |
|
mpavin
Advanced Member

Niue
7943 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 28/01/2009 : 21:00:03
|
A što će se Krojač vraćati onako u kolicima?
Jedino da na njih ugradi par tisuća vrsta oružja i mlazni pogon kakav ima Broj jedan, pa da zgazi Zagora.      |
 |
|
satko
New Member

Bosnia and Herzegovina
213 Posts
Member since 12/01/2006 |
Posted - 28/01/2009 : 22:53:44
|
"Period od "Zagorove odiseje" do "Belog tigra" je neuporediv sa bilo kojim drugim." Vidi se šta je iskonski zagorovac! Potpisujem i čestitam na ukusu DP! |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19625 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 29/01/2009 : 11:51:29
|
u vezi Krojača-može bit i čovjek u kolicima opasan neprijatelj, a slažem se sa Satkom za zlatni period Zagora. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 29/01/2009 : 11:56:51
|
Ma svi se mogu vratiti, nitko zapravo ne umire nikad... Pa čak i kad se njegove molekule razlete svemirom, opet ga vrate i to u još devijntnijoj formi. Može se ispostaviti da je Tkač živ i zdrav, a da je ovaj bio sam Tkačev imitator. I bilo mi je sumnjivo kako su ga tako brzo sredili... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts
Member since 14/11/2008 |
Posted - 29/01/2009 : 12:06:25
|
quote: Originally posted by DeeCay
Ma svi se mogu vratiti, nitko zapravo ne umire nikad... Pa čak i kad se njegove molekule razlete svemirom, opet ga vrate i to u još devijntnijoj formi. Može se ispostaviti da je Tkač živ i zdrav, a da je ovaj bio sam Tkačev imitator. I bilo mi je sumnjivo kako su ga tako brzo sredili...
TO sam htio reči. Ono je bio jedan od Krojačevih ljuudi od povjerenja jer on sto posto ne bi iša u neku vukojebinu na kraju svjeta. Krojač je živ. Ustače. Sad će se vratit i Nat Mudo u verziji unakaženog čovika i znate ko još: Kanonax
 |
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice... |
 |
|
wintersnake
New Member

173 Posts
Member since 28/01/2009 |
Posted - 29/01/2009 : 13:06:55
|
a nat bi se i trebao vratiti,nije los lik,ali krojac,hellingen,kandrax,su vec dosadni,jer uvijek najavljuju neku epopeju,a nakraju s njima budu najlosije epizode,sad trenutno u italiji mortimer vratio,samo da ne zeznu |
I don't have no fear of death. My only fear is coming back reincarnated.
|
 |
|
profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts
Posted - 29/01/2009 : 16:15:37
|
Cibalijo uzmi napiši ti taj scenario sa Tkačem i pošalji Boneliju,možeš za pomoćnika da uzmeš Zimsku zmiju pošto i on ima neke predloge,sa oduševljenjem bi čitao vaša dela |
 |
|
okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 29/01/2009 : 16:59:43
|
quote: Originally posted by cibalia
A zašto se Tkač ne bi vraća? Mogo bi Bure na foru da je Sykes bio jedan od Tkačevih najvjernjih ljudi tako da bi se mogao napravit nastavak zato što nevjerujem da bi tako velika riba išla ukokat samog sebe u onoj zabiti. kao prijetnja Zagora pa napad ninđa kao kod Kastelija pa zagor u tamnici pa ga oslobađa neki agent koji se uvuka u bandu pa paklenaborba itd...
Mogu vam reci da bi ovo stvarno moglo da uspe,scenario ti je bas ok.Predlazem ti da posaljes italijanima,pa ko zna... |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
 |
|
wintersnake
New Member

173 Posts
Member since 28/01/2009 |
Posted - 29/01/2009 : 17:02:21
|
Cibalijo uzmi napiši ti taj scenario sa Tkačem i pošalji Boneliju,možeš za pomoćnika da uzmeš Zimsku zmiju pošto i on ima neke predloge,sa oduševljenjem bi čitao vaša dela
da da,bas sam jucer govorio bonelliu kog da vrati kog da ne,samo birattini bahat,oce on po svom ne slusa nas |
I don't have no fear of death. My only fear is coming back reincarnated.
|
 |
|
Deers
Advanced Member

Croatia
9596 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 29/01/2009 : 17:14:20
|
Prvo, nije se tkač išao sam sebe ubiti već je išao ubiti onog policajca što ga je čuvao a za to je zabit najpogodnija... |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 30/01/2009 : 00:12:06
|
quote: Originally posted by cibalia
quote: Originally posted by DeeCay
Ma svi se mogu vratiti, nitko zapravo ne umire nikad... Pa čak i kad se njegove molekule razlete svemirom, opet ga vrate i to u još devijntnijoj formi. Može se ispostaviti da je Tkač živ i zdrav, a da je ovaj bio sam Tkačev imitator. I bilo mi je sumnjivo kako su ga tako brzo sredili...
TO sam htio reči. Ono je bio jedan od Krojačevih ljuudi od povjerenja jer on sto posto ne bi iša u neku vukojebinu na kraju svjeta. Krojač je živ. Ustače. Sad će se vratit i Nat Mudo u verziji unakaženog čovika i znate ko još: Kanonax

Ko je Kanonax? (i ja sam kao neki poznavalac Zagora) |
 |
|
Topic  |
|