forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ken Parker
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 126

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4695 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 01/01/2009 : 17:02:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Ovaj topic mora započeti Novu ggodinu tamo gde mu je i mesto

Mudro zboris,brate! Haug!
Go to Top of Page

Milazzo
Senior Member

Croatia
2140 Posts

Member since 30/01/2008

Posted - 01/01/2009 : 18:32:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Milazzo's Homepage  Send Milazzo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pajtos

quote:
Originally posted by anto

Ovaj topic mora započeti Novu ggodinu tamo gde mu je i mesto

Mudro zboris,brate! Haug!

U potpunosti se slazem!

https://www.instagram.com/wanderereclectic/ // https://abadon.hr/
Go to Top of Page

Nostromo
Junior Member

Croatia
476 Posts

Member since 16/12/2008

Posted - 05/01/2009 : 01:09:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Nostromo a Private Message  Reply with Quote
Milazzo, ajde ako ti je olovka pri ruci upiši i mene na popis :). Opet sam sad gledao Jeremiah Johnsona pa me to podsjetilo koliko je Ken genijalan strip, jedan od onih zbog kojih strip JE umjetnost. Milius/Pollack ili Berardi/Milazzo? I jedni i drugi definitivno :). Obožavam dobre filmove ali strip ima tu fantastičnu mogućnost dugog razvijanja priče i likova i nije ograničen na dva sata trajanja. A Ken je savršen prikaz cijelog jednog uzbudljivog života (emocija/akcije/avanture) i zato ga volim. Umjetnost, da. Koju možeš držati u ruci, lagano listati i uživati :).

There Is a Light That Never Goes Out
Go to Top of Page

Milazzo
Senior Member

Croatia
2140 Posts

Member since 30/01/2008

Posted - 10/01/2009 : 16:28:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Milazzo's Homepage  Send Milazzo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Nostromo

Milazzo, ajde ako ti je olovka pri ruci upiši i mene na popis :). Opet sam sad gledao Jeremiah Johnsona pa me to podsjetilo koliko je Ken genijalan strip, jedan od onih zbog kojih strip JE umjetnost. Milius/Pollack ili Berardi/Milazzo? I jedni i drugi definitivno :). Obožavam dobre filmove ali strip ima tu fantastičnu mogućnost dugog razvijanja priče i likova i nije ograničen na dva sata trajanja. A Ken je savršen prikaz cijelog jednog uzbudljivog života (emocija/akcije/avanture) i zato ga volim. Umjetnost, da. Koju možeš držati u ruci, lagano listati i uživati :).

Upisujem sa zadovoljstvom! :)

Go to Top of Page

il cattivo
Average Member

Croatia
863 Posts

Member since 25/05/2005

Posted - 13/01/2009 : 16:14:08  Show Profile Show Extended Profile  Send il cattivo a Private Message  Reply with Quote
Upisujem se i ja mada nisam u životu Kena pročitao :)
Mada osjećam da će naša ljubav biti na prvi pogled, čitanje...
A to me i pomalo plaši :D

To really live you must almost die
And it happened just that way with me
Go to Top of Page

Milazzo
Senior Member

Croatia
2140 Posts

Member since 30/01/2008

Posted - 13/01/2009 : 20:36:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit Milazzo's Homepage  Send Milazzo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by il cattivo

OK. Samo počni citati cim prije!

Go to Top of Page

il cattivo
Average Member

Croatia
863 Posts

Member since 25/05/2005

Posted - 13/01/2009 : 20:39:36  Show Profile Show Extended Profile  Send il cattivo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Milazzo

quote:
Originally posted by il cattivo

OK. Samo počni citati cim prije!

Dobro, dobro.Idem

To really live you must almost die
And it happened just that way with me
Go to Top of Page

dabac
Starting Member

29 Posts

Member since 16/11/2007

Posted - 02/02/2009 : 21:54:52  Show Profile Show Extended Profile  Send dabac a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

Ne znam kako netko može pročitati npr. drugu epizodu i reći da mu je sasvim jasno kad u sljedećoj koju uzme čitati zatekne Kena na kitolovcu, optuženog za ubojstvo ili u boks ringu. Dodatna kvaliteta serijala je baš u kronologiji tako da mislim da je za koliko toliko snalaženje poželjno bar ispratiti cikluse u cjelini. No svak' ima svoj način i običaj, ne sporim... meni baš na preskok ne ide.

Ajde da malo opet oživimo ovaj topic...

Mislim da je sredina napola: Berardijev genij je konstruirao cijeli serijal da je moguće i kronološko i nesekvencijalno čitanje.

Kako mi je davnih dana sporadično dopalo u ruku koje izdanje LMSa, tako sam ga i čitao - bez ikakve kronologije; tako recimo čitajući "Boston" (tada "Lepotica i zver"), nisam imao pojma tko su ti ljudi koje Ken posjećuje: Belle, Teddy, Walter... Kenov posinak? Pomajka Kenovog posinka? Ništa mi nije bilo jasno.
Ili u Lovčevoj Lilly (tada "Ledeni čovek"), Ken se prisjeća prijatelja: "Daš, Bel, Ouk, Pat O'Šejn" - Tko su ti ljudi, pitao sam se.
No, nije mi umanjilo užitak čitanja, naprotiv, zarekao sam se da ću ih sve sakupiti. No uspio sam do negdje 80%, kadli ono krene Libellus sa svim izdanjima... Mašala!
Go to Top of Page

gogyly
New Member

Serbia
147 Posts

Member since 10/01/2008

Posted - 23/03/2009 : 16:22:03  Show Profile Show Extended Profile  Send gogyly a Yahoo! Message  Send gogyly a Private Message  Reply with Quote
Danas sam nabavio System Comics Kenove. Interesuje me (a vec imam nekoliko brojeva lms), koja je dovraga to edicija u Italijana. Bas sam zbunjen i ceskam se po glavi. Na internetu nista za neznalice italijanskog . Pomagajte uz NN, i MV Ken ozbiljno preti da bude u samom vrhu stripova koje citam i iscitavam, i prelistavam, pa opet citam i citam...

-Resio sam slucaj, Batler je ubica!!!
Go to Top of Page

gogyly
New Member

Serbia
147 Posts

Member since 10/01/2008

Posted - 23/03/2009 : 16:22:45  Show Profile Show Extended Profile  Send gogyly a Yahoo! Message  Send gogyly a Private Message  Reply with Quote
U ostalom nije mi jasno kako ovaj topic nije na prvoj strani?!? Eto sada ga vracam sa zadovoljstvom...

-Resio sam slucaj, Batler je ubica!!!

Edited by - gogyly on 23/03/2009 16:23:41
Go to Top of Page

d.r.p
Senior Member

1598 Posts

Member since 09/08/2007

Posted - 23/03/2009 : 16:47:45  Show Profile Show Extended Profile  Send d.r.p a Private Message  Reply with Quote
System je nastavio sa Kenom tamo gdje je LMS stao devedesetih.Tako da je tih 20-tak brojeva zadnje od Kena!
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 23/03/2009 : 17:05:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by gogyly

Danas sam nabavio System Comics Kenove. Interesuje me (a vec imam nekoliko brojeva lms), koja je dovraga to edicija u Italijana. Bas sam zbunjen i ceskam se po glavi. Na internetu nista za neznalice italijanskog . Pomagajte uz NN, i MV Ken ozbiljno preti da bude u samom vrhu stripova koje citam i iscitavam, i prelistavam, pa opet citam i citam...

Ken Parker je izvorno objavljen u zasebnoj Bonelli seriji iako je, čini mi se, bija zamišljen za nekakav magazin gdje je na kraju odbijen pa kod Bonellija predviđen za Colaana Rodeo no ipak je na kraju dobija vlastitu seriju. S pravom!.
To su one epizode iz LMS-a. Kasnije se pojavilo još dvadesetak epizoda za Orient Express, Comic Art i još neke izdavače. Dio, a možda su i sve objavljene Ken Parker Magazinu + par specijalaca. System se nadovezao na LMS a Libellus/Fibra sve to ali bez ispuštanja stranica i priskakanja epizoda u ultimativnoj HC formi.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 23/03/2009 : 18:03:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by gogyly

Meni su to najbolje Kenove epizode. Bas ti zavidim sto ces ih citati prvi put.

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE
Go to Top of Page

Milazzo
Senior Member

Croatia
2140 Posts

Member since 30/01/2008

Posted - 24/03/2009 : 16:49:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit Milazzo's Homepage  Send Milazzo a Private Message  Reply with Quote
Jel' to Ken opet na prvoj stranici
Jeeeeeeeeeeeeeejj!...

Topic se opet vratio!!!

Vec je dugo bio na ne znam kojoj stranici u Bonelliju, al sada vi, prijatelji forumasi :) ponovno (bar nakratko) vracate topic na svoje mjesto! Hvala!

Zelio bih da topic bude malo aktivniji, pa ako netko ima ideju kako da to postane ocajnicki vas MOLIM da podijelite sa mnom tu ideju! Unaprijed hvala...

Edited by - Milazzo on 24/03/2009 16:52:07
Go to Top of Page

zare80
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 22/09/2008

Posted - 25/03/2009 : 01:37:45  Show Profile Show Extended Profile  Send zare80 an AOL message  Send zare80 a Yahoo! Message  Send zare80 a Private Message  Reply with Quote
Pa znas kako,
moje je misljenje da kad je nesto skoro savrseno kao ovaj junak i nacin na koji ga je Fibra uradila onda tome nije ni potrebna reklama a ni ne prica se puno o tome jer je tesko naci razlog ponavljati lepe reci koje su recene za Kena.
Nekako ljudima dosadi stalno da ponavljaju superlative, a nemaju ni jednu zamerku.

Ovde bi samo trebalo s vremena na vreme automatski vratiti ovaj topic o Ken Parkeru na prvu stranu da oni koji ga nisu citali shvate koliko su toga propustili
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2969 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 25/03/2009 : 14:10:00  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
Da li su rasprodati prvi brojevi (njih 12) Kena u izdanju Fibre?

...
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29713 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 27/03/2009 : 13:43:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Ne, ima ih dovoljno!

Trouble will find me
Go to Top of Page

Luk-San
Junior Member

Croatia
369 Posts

Member since 01/11/2008

Posted - 31/03/2009 : 22:03:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Luk-San a Private Message  Reply with Quote
Milazzo,sa zadovoljstvom ti naređujem da me upišeš! Strip je fantazija,Ken nije nešto nedostižno,on je čovjek.Danas sam po šesti put pročitao Ljudi,stoka i junaci.Ovaj put kraj nije bio težak kao prije,ali...
Go to Top of Page

Mlaki
New Member

Croatia
139 Posts

Member since 18/05/2007

Posted - 01/04/2009 : 08:57:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Mlaki a Private Message  Reply with Quote
Ajd ne bilo vam teško još jednom ponoviti nešto da meni pomognete.

Ja bi ovo stvarno čitao, nabavio sam skenirano LMS, što je katastrofa iskasapljeno i nemam volje uopće čitati.

Pa daj mi recite kako se točno zove to izdanje koje radi Markos, ima li od prvog broja, koliko košta i gdje da odem to kupiti (ima li u SNK?).

Hvala unaprijed i ispričavam se ako je sve ovo već bilo...
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29713 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 01/04/2009 : 09:21:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
http://www.fibra.hr/index.asp?cat=3&SeriesID=7

Libellus je objavio prva 32 broja, a Fibra naredna 32 (idući mjesec ide još 8) plus prvih 12 koji su se rasprodali u Lib. izdanju. Mogu se kupiti u SNK i Libellus knjizari u Zagrebu.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Milazzo
Senior Member

Croatia
2140 Posts

Member since 30/01/2008

Posted - 01/04/2009 : 15:46:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Milazzo's Homepage  Send Milazzo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Luk-San

Milazzo,sa zadovoljstvom ti naređujem da me upišeš! Strip je fantazija,Ken nije nešto nedostižno,on je čovjek.Danas sam po šesti put pročitao Ljudi,stoka i junaci.Ovaj put kraj nije bio težak kao prije,ali...

U redu kapetane! Upisujem!

Go to Top of Page

Mlaki
New Member

Croatia
139 Posts

Member since 18/05/2007

Posted - 16/04/2009 : 10:57:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Mlaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

http://www.fibra.hr/index.asp?cat=3&SeriesID=7

Libellus je objavio prva 32 broja, a Fibra naredna 32 (idući mjesec ide još 8) plus prvih 12 koji su se rasprodali u Lib. izdanju. Mogu se kupiti u SNK i Libellus knjizari u Zagrebu.

da vratimo topic... :-)

eto, bijah u dućanu i izbor za prvo čitanje je pao na "Adah". kaj mislite o tom izboru? kad pročitam javim dojmove. i želim li se upisati u klub. :-)

pod utjecajem svih ovih postova skoro sam kupio Dah i san. Al pomislio sam da bi za početak možda ipak bilo bolje uzet nešto gdje ima teksta...
Go to Top of Page

William_Wallace
Advanced Member

Serbia
3173 Posts

Member since 25/04/2007

Posted - 16/04/2009 : 21:20:15  Show Profile Show Extended Profile  Send William_Wallace a Private Message  Reply with Quote
Najbolje ti je da krenes od samog pocetka, pa redom rokas!
To je ono pravo!

Every man dies,
not every man really lives.
Go to Top of Page

REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts

Member since 17/03/2008

Posted - 17/04/2009 : 01:03:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit REJS's Homepage  Send REJS a Private Message  Reply with Quote
Ken je strip poezija,i moze sa pravom nazvati predstavnikom 9 umetnosti.Kada sam ga kao klinac cepao i bacao kao skart nisam ni sanjao da ce mi samo posle nekoliko godina biti u vrhu best junaka, rame uz rame sa tada za mene najvecim strip junakom Zagorom.

http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk

Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!

Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 17/04/2009 : 01:19:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by William_Wallace

Najbolje ti je da krenes od samog pocetka, pa redom rokas!
To je ono pravo!

Gde si, bre Walase? Otkad te ne cusmo. Kako je?

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE
Go to Top of Page
Page: of 126 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.44 seconds. Snitz Forums 2000