forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ken Parker
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 126

bacho
Junior Member

Croatia
439 Posts

Member since 19/08/2007

Posted - 16/05/2009 : 20:12:26  Show Profile Show Extended Profile  Send bacho a Private Message  Reply with Quote
Hoće li biti što popusta na Mafestu za brojeve 2-6?
I tri kune razlike može biti odlučujuće o tome kollko ću ih od njih uzeti.

I´m too old for this shit.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29714 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 16/05/2009 : 21:12:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Bit ce 10% popusta na sve.

Trouble will find me
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4790 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 16/05/2009 : 21:13:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
Da li su Fibrini Kenovi 1-12 rasprodati?

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

bacho
Junior Member

Croatia
439 Posts

Member since 19/08/2007

Posted - 16/05/2009 : 21:23:07  Show Profile Show Extended Profile  Send bacho a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Bit ce 10% popusta na sve.

Onda kupujem brojeve 2-6. Dakle sve planirano. Nadam se da ćeš ih dopeljati dovoljno.
BTW, puno hvala na odgovoru.

I´m too old for this shit.
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 27/05/2009 : 19:45:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Vrijeme je da se ovaj topik vrati na vrh, gdje mu je i mjesto.

Jutros su mi stigla dva Parkera, i ovo je moj prvi susret sa Kenom. Kupio sam broj 46 'Adah', jer sam vidio privju na Fibrinom sajtu, oduševivši se pričom. Drugi broj koji sam nabavio je broj 1 'Duga puška', na osnovu savjeta mnogobrojnih forumaša, koji su mi rekli da je najbolje da kupim prve brojeve.

Eh, šta da kažem....
'Adah' je najbolji strip koji sam ikada pročitao. Fenomenalna, sjetna i tužna priča, sa dosta istorijskih činjenica i elemenata (to posebno volim). Ubjedljivo je najbolji prvi dio- prikaz djetinjstva na plantaži, prikaz jednog davno nestalog, nepravednog svijeta... Berardi je majstorski izgradio ovu priču, toliko dobro da bi Adah mogla biti stvarna ličnost iz tog vremena. Jako realan tok života, hoću da kažem. Imamo puno dirljivih i upečatljivih momenata, a ti trenuci su lišeni svake patetike i teatralnosti, svih elemenata koji onemogućavaju stripove da zasjaju punim sjajom. Plantaža u plamenu, napad Kju-Kluks klana, razgovor između Adah i Kena, potresna porodična priča.... Likovi su priča za sebe, svaki je predivno urađen. Stara baka Adah, ličnost izuzetne snage, koja je mogla postići toliko toga, a zauvijek zarobljena u vrtlogu robova i gospodara.... Tom, mladi idelaista (lik sa kojim sam se najviše poistovjetio), čovjek koji sanja otvorenih očiju, čiji se prelijepi san gorko završava... Horas, sitni prevarant, lupež, varalica, i bezobzirni oposrtunista, jedan od ljudi koji su osuđeni da zauvijek ostanu mali... A kraj! Preksrasan, poetski kraj, oproštaj bez imalo paatetike.... Neprocjenjivo!
Iako je 'Adah' ubjedljivo bolja priča, 'Duga puška' daleko bolje odgovara tančinama mog ukusa: tvrdi, totalno realistični vestern, koji se odigrava u divljim, snježnim prostranstvima sjeverne Montane... Uz to je Berardi iskoristio teme na koje redovno 'padam': žestoki, ali i biti uzaludni otpor Indijanaca bijelim ljudima, nemilosrdni genocid koji su nad 'divljacima' počinili 'civilizovani' ljudi, pravi divljaci pod uniformama.... Još samo nešta da dodam: u životu nisam vidio realističniju scenu nego napad Indijanaca na tvrđavu, savršeno urađeno! Jasno se vidi da se Ken drastično promijenio od prvog do četrdeset šestog broja, osoba koja je toliko toga, i lijepog i ružnog vidjela, a opet je ostala optimista. Kraj je sjajan, vječita životna borba Mandana se nastavlja....

Kvalitet Fibrinog izdanja je prekrasan, iz svake stranice, ali baš iz svake, izbija ogroman trud i ljubav sa kojim su rađeni ovi brojevi. Strašno mi dopadaju portreti Kena na zadnjoj stranici i korici. Čini mi se da je prevod u stripovima (iako su na hrvatskom jeziku) dosta dobar, a i dizajn je fe-no-me-na-lan! Sve pohvale za gospodina Šunjića i ekipu koja radi ova izdanja!

Dva pročitana broja je premalo da me stavite na listu fanova, pa ću samo reći da sad razumijem hvalospjeve upućene Kenu Parkeru, tom velikanu devete umjetnosti.

Haug!

Edited by - Mhejl on 27/05/2009 21:50:41
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 27/05/2009 : 19:56:14  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Moja preporuka ti je citaj po redu,tako ces pohvatati i one najtanje konce.
Sta ces tek reci kad broj 5 procitas,poslije ovakvih komentara?
Ima li jos iko ovdje osim mene koga Marraffa vise odusevljava od Milazza?
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 27/05/2009 : 19:59:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Ja se premišljam da li da krenem po redu, ili da sakupim trodijelnu priču na sjeveru, koja me zaista žešće privlači..... Broj pet je 'Čemako', zar ne? Vidio sam hvalospijeve o njoj.... Ken mi se dopada zato što je realističan, zato što ne guši pretjeranim tekstom i dosta toga ostavlja jačini crteža, ima puno dobrih i upečatljivih trenutaka, likovi su razvijeni.... Ma, jedva čekam da kupim sledeće knjige!
Berardi je pogodio moj ukus 100%.
P.S Serijal ima ubjedljivo najljepše naslovnice.

Edited by - Mhejl on 27/05/2009 20:03:03
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 27/05/2009 : 20:06:09  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Jeste Chemako.Tu si u pravu,lak je za citanje i ne smara sa "nepotrebnim" kilometraskim dijalozima.
A ova prica na sjeveru...vidi Ken je prvo bio na brodu prije nego sto je stigao do Eskima,a prije toga u SFrancisku...pa kako je dosao u taj grad...vjeruj mi,kreni iz pocetka

Edited by - King Warrior on 27/05/2009 20:06:34
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 27/05/2009 : 20:09:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Ok, krenuću od početka. Znaš zbog čega oklijevam? Vidio sam da je treći broj dobio dosta loše ocjene.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 27/05/2009 : 20:15:02  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Kao u svakom serijalu i kod Kena ima boljih i losijih epizoda.
U 3 epizodi se pojavljuje jedan agent koji ce gostovati i u drugim epizodama,zbog toga ti govorim ono sa "koncima",jer ako preskocis ovu epizodu pitaces se kasnije :"Ko je ovaj debelui brko...?" ;-)
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 27/05/2009 : 20:17:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
79 epizoda=790 eura
Odsada Fibri stavljam na spisak poroka!
He, he, šalim se, mislim da se isplati imati ovako dobar strip u kvalitetnoj opremi....
Go to Top of Page

TraX
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
451 Posts

Member since 15/05/2006

Posted - 27/05/2009 : 20:19:23  Show Profile Show Extended Profile  Send TraX a Private Message  Reply with Quote
da li ima sanse da se fibrini stripovi mogu kupiti u sarajevu??

koje su knjige na izdisaju?? koje da prve uzimam??

nemam potpis!

Edited by - TraX on 27/05/2009 20:22:44
Go to Top of Page

Milazzo
Senior Member

Croatia
2140 Posts

Member since 30/01/2008

Posted - 27/05/2009 : 20:21:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Milazzo's Homepage  Send Milazzo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

....
Ima li jos iko ovdje osim mene koga Marraffa vise odusevljava od Milazza?

Eh, Maraffa ima neke prekrasne crteze koji su mi se posebno svidjeli, ali Milazzo je Milazzo! Pocetak i svrsetak... Maraffa meni ima nekako pregrub stil crtanja. Ne znam kako bi to drugacije opisao. Dobar je, ali ne kao Milazzo! :)))

https://www.instagram.com/wanderereclectic/ // https://abadon.hr/
Go to Top of Page

Milazzo
Senior Member

Croatia
2140 Posts

Member since 30/01/2008

Posted - 27/05/2009 : 20:27:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Milazzo's Homepage  Send Milazzo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by TraX

da li ima sanse da se fibrini stripovi mogu kupiti u sarajevu??

koje su knjige na izdisaju?? koje da prve uzimam??

Markos je vec napisao... Rekao je, da su brojevi 13 do 18 najblizi izdisaju. Za prvih 12(Fibrinih) je rekao da ih ima jos dovoljno, ako se ne varam.

-A za Sarajevo ne znam...

Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8229 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 27/05/2009 : 21:48:01  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
konačno se pstavila recenzija 'adah', pa svratite
a ti mhejl, editiraj svoj komentar i ubaci ovo što si napisao u postu gore, lijepa nadopuna recenziji

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 27/05/2009 : 21:54:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ken2

a ti mhejl, editiraj svoj komentar i ubaci ovo što si napisao u postu gore, lijepa nadopuna recenziji

Sređeno!
Go to Top of Page

Mlaki
New Member

Croatia
139 Posts

Member since 18/05/2007

Posted - 28/05/2009 : 12:54:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Mlaki a Private Message  Reply with Quote
Imao sam sličan problem - kupovati redom ili epizode koje su na glasu kao bolje? Prvo sam uzeo Adah, pa kad mi je to bilo dobro onda Lovčeva Lily. I to mi je bilo dovoljno da odlučim krenuti redom. :-)

Treći broj jest nešto slabiji, ali bože moj... Samo, zbog cijene sam se ograničio na 3 knjige mjesečno. :-(

Srećom idući tjedan je novi mjesec pa idem po 4, 5 i 6...
Go to Top of Page

Milazzo
Senior Member

Croatia
2140 Posts

Member since 30/01/2008

Posted - 28/05/2009 : 15:13:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Milazzo's Homepage  Send Milazzo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kreŠa

Da li su Fibrini Kenovi 1-12 rasprodati?

Koliko ja znam, NE!

Go to Top of Page

Obelix
Average Member

Serbia
537 Posts

Member since 06/04/2009

Posted - 28/05/2009 : 16:54:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Obelix a Private Message  Reply with Quote
Ja sam definitivno odlucio da nakon leta krenem sa Kenom i zamenim uz debelu doplatu, one moje LMS kupuse.
Ne samo zbog kupusa vec i zbog prevoda koji je sigurno daleko bolji u Fibri i zbog kako kazete izbacenih strana u lms seriji.

Teorije nam pomazu da podnesemo nepoznavanje cinjenica
Go to Top of Page

Milazzo
Senior Member

Croatia
2140 Posts

Member since 30/01/2008

Posted - 28/05/2009 : 16:56:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Milazzo's Homepage  Send Milazzo a Private Message  Reply with Quote
Fibra ima super kvalitetno izdanje, neces pogrijesiti. LMS i Fibra se nikako ne mogu usporedjivati! ;) Kupi, procitaj pa napisi koji post o tome kako ti se svidja...

Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4790 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 28/05/2009 : 17:49:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
Ja sam eto odlucio da uzimam LMS,jer mi je preskupo da uzimam Fibrino izdanje.
Ovako za 100 dinara u Darkvudu dobijem strip koji ovako kosta 900

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

Obelix
Average Member

Serbia
537 Posts

Member since 06/04/2009

Posted - 28/05/2009 : 21:23:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Obelix a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Milazzo

Fibra ima super kvalitetno izdanje, neces pogrijesiti. LMS i Fibra se nikako ne mogu usporedjivati! ;) Kupi, procitaj pa napisi koji post o tome kako ti se svidja...

To mi je jasno, ali sam se raspukao od troskova(i debljine, ali to ne smeta) zadnjih meseci, skoro godinu dana. I to sve ode na stripove, pa pokusavam da nadjem neku meru, ali tesko mi ide.

Planiram od septembarske plate da krenem sa Kenom, jer do tada bi trebalo po nekim mojim proracunima da uhvatim korak sa svime sto sada sustizem.

Onda se javim sa utiscima

Teorije nam pomazu da podnesemo nepoznavanje cinjenica
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7147 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 28/05/2009 : 21:50:20  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ken2

Konacno se netko usudio recenzirati ovo cudo!

www.epicentercomics.com
http://kck.st/45sjwvZ
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 28/05/2009 : 22:25:14  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mhejl

79 epizoda=790 eura
He, he, šalim se, mislim da se isplati imati ovako dobar strip u kvalitetnoj opremi....

S obzirom da si iz Srbije malo je zajebano,ovi iz Hrvatske mogu iznajmiti knjige u biblioteci

Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 28/05/2009 : 22:56:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:
Originally posted by Mhejl

79 epizoda=790 eura

S obzirom da si iz Srbije malo je zajebano,ovi iz Hrvatske mogu iznajmiti knjige u biblioteci

Ja sam iz Crne Gore. Još je zajebanije.

Koju pušku Ken koristi? Da li je u pitanju 'kremenjača', kao one koje koriste Mark i Blek?

Edited by - Mhejl on 29/05/2009 11:52:50
Go to Top of Page
Page: of 126 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.36 seconds. Snitz Forums 2000