Author |
Topic  |
Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 05/07/2009 : 14:52:24
|
quote: Originally posted by Quebrasco
Ubi' me ovo cekanje Fibrinih novih 8 brojeva Kena, vec triput pomaknut termin.  Markos je na nekom drugom topicu pisao da je razlog neprofesionalnost tiskare. Pretpostavljam da se ne radi o pukom kasnjenju tiskare, previse bi to bilo, termin je sad pomaknut za vise od dva mjeseca … Mozda su mu opet htjeli „uvaljati“ nekvalitetniji papir za korice (kao za zadnju turu), prije da je nesto u tom „fazonu“.  Uglavnom, kad stigne ovih 8 brojeva onda smo, sto bi rek'o DSSM, na minus 7.  Do tada, bi' ce dobar i Gigant br. 2 (u boji), daj sta das …   
Ma nije, "samo" kasne. |
Trouble will find me |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 05/07/2009 : 14:54:55
|
quote: Originally posted by profesor-inz
A nisi mi odgovorio na pitanje koliki tekstualni uvod imaju te priče?
Svaki Ken Parker ima uvodnik u kojem je ili tekst o stripu ili biografija autora. Ne znam kolika je cijena u Srbiji, ali trebala bi biti negdje oko 10 eura za brojeve 1-12, 8 Eura za brojeve 13-60 i 11 Eura za 61-nadalje. Tolike su cijene u Hrvatskoj, a Darkwood uglavnom drži iste cijene. |
Trouble will find me |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 05/07/2009 : 15:37:44
|
pa što toliko kukate. ovo je predzadnja tura. predzadnja, pretposljednja! dabogda kasnila cijelu godinu. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts
Member since 14/11/2008 |
Posted - 06/07/2009 : 08:42:10
|
quote: Originally posted by Mhejl
Jedna strana. Ali ja ti preporučujem HC, uprkos cijeni. Ken Parker je jedini HC koji uzimam, nije teško podnijeti jednu ili dvije knjige mjesečno.
Ma znam uzeo bih ovu trilogiju sa Eskimima, samo ne znam da li Fibrinu ili Lms,koja je cena?
Fibra, definitivno. Jesi li čitao Markosove recenzije prvih 15 brojeva? Skoro uvijek je Dnevnik dobio posebno poglavlje. Izbačene stranice: Kitolovci - 4. str. + Nanukov govor Bijele zemlje - 8. str. + Nanukov govor i jako važan dio zbog kojeg nećeš skužit priču. Narod ljudi - 5. str. + Nanukov govor
|
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice... |
 |
|
profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 06/07/2009 : 16:42:05
|
quote: Originally posted by cibalia
Jedna strana. Ali ja ti preporučujem HC, uprkos cijeni. Ken Parker je jedini HC koji uzimam, nije teško podnijeti jednu ili dvije knjige mjesečno.
Ma znam uzeo bih ovu trilogiju sa Eskimima, samo ne znam da li Fibrinu ili Lms,koja je cena?
Fibra, definitivno. Jesi li čitao Markosove recenzije prvih 15 brojeva? Skoro uvijek je Dnevnik dobio posebno poglavlje. Izbačene stranice: Kitolovci - 4. str. + Nanukov govor Bijele zemlje - 8. str. + Nanukov govor i jako važan dio zbog kojeg nećeš skužit priču. Narod ljudi - 5. str. + Nanukov govor
Verovatno ću iskombinovati Lms, Fibru i Sistem, pokupovaću na brzinu ito je to. |
 |
|
mikado
Senior Member

Serbia
1710 Posts
Member since 01/06/2009 |
|
dzoni
Advanced Member

Serbia
4370 Posts
Member since 11/09/2006 |
|
profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts
Posted - 25/07/2009 : 16:37:46
|
quote: Originally posted by dzoni
profesore inz uzmi i serijal o pat o sejn,to su ti brojevi 12,13,14,15,odusevices se.uzmi libelusove.
Licitirao sam kod COLUMBA ovih dana 31 Kena iz Lms, očekujem da mi ih dopremi ovih dana do Darkvuda, među njima je i ovaj mini serijal. |
 |
|
dzoni
Advanced Member

Serbia
4370 Posts
Member since 11/09/2006 |
Posted - 25/07/2009 : 18:55:26
|
ali i tu je seceno dosta stranica.i neces moci u potpunosti uzivati,ali i obrati [paznju na redosled,kena moras citati po italijanskoj hronologiji jer je sve povezano,a lms nije bas uvek pratio hronologiju,imas na uporednim poopisima kena pa nadji taj spisak i citaj po redu italijanske numeracije,libelus i fibra su pratili italijansku numeraciju.sistemomv ken dolazi tek posle prvih 59 kenova.i lms nije objavio originalni broj kena 23,to mozes naci samo u libelusovom izdanju broj 23. |
 |
|
kreŠa
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4790 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts
Posted - 25/07/2009 : 19:21:00
|
quote: Originally posted by kreŠa
Millazo, ja mislim da je clan dubac, a ne dabac
Neka upiše i mene u spisak fanova, sve sam očekivao ali da ću postati fan Kena Parkera nisam... |
 |
|
profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts
Posted - 25/07/2009 : 19:23:28
|
quote: Originally posted by dzoni
ali i tu je seceno dosta stranica.i neces moci u potpunosti uzivati,ali i obrati [paznju na redosled,kena moras citati po italijanskoj hronologiji jer je sve povezano,a lms nije bas uvek pratio hronologiju,imas na uporednim poopisima kena pa nadji taj spisak i citaj po redu italijanske numeracije,libelus i fibra su pratili italijansku numeraciju.sistemomv ken dolazi tek posle prvih 59 kenova.i lms nije objavio originalni broj kena 23,to mozes naci samo u libelusovom izdanju broj 23.
Pohvatao sam već sve, imam taj spisak, Dnevnik je napravio par preskoka, ovaj jedan neobjavljeni uzeću u Fibrinom izdanju, znam da je Fibrino izdanje bolje, ali Lms i sistem mi izađu 500 evra manje, što nije malo. Videćemo... |
 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 25/07/2009 : 19:37:48
|
Pročitao sam 'Večitu lutalicu'. Odlična, ali zaista odlična priča. Likovi su interesantni, trebaš sve pročitati dva-tri puta da bi shvatio odnose među njima, a i sama priča ima neku posebnu atmosferu dalekog sjevera, velike divljine (slično kao i Zagorova fenomenalna priča 'Nestali istraživač')... Sviđaju mi se informacije o medvjedima, te mogu samo da primjetim da je ovo pravi način da se informacije iznesu, a da nam privuku pažnju, a ne kao napadni Martijevi monolozi. Crtež je prekrasan, i mogu da kažem da mi zasada Ken ima najbolje crtače. 10/10
'Hapšenje' je prilično dobra priča, ali se na pravi način uživiš u nju tek kada pročitaš opširni tekstualni uvod. Opet imamo dobra dobar crtež, nekoliko dobrih trikova i gegova... 7/10
'Časovi očaja' je jedini Ken koji mi se nije dopao na prvo čitanje, vjerovatno zato što sam bio dekoncentrisan. Dakle, priča ima zanimljivu ideju, sjajno izvođenje, dobre odnose među likovima... E sad, crtež na početku mi je prilično neprivlačan, kako dadoše onome da crta na velikom Kenu?! No, hvala Bogu, uskočili su drugi crtači, pa izvukoše stvar. 7.5/10
|
Edited by - Mhejl on 28/07/2009 19:11:31 |
 |
|
Milazzo
Senior Member

Croatia
2140 Posts
Member since 30/01/2008 |
Posted - 26/07/2009 : 22:45:14
|
... E sad, crtež na početku je ogavan i jadan, kako dadoše onome da crta na velikom Kenu?! No, hvala Bogu, uskočili su drugi crtači, pa izvukoše stvar. 7.5/10
Onome? To je nacrtao "naš" Goran Parlov. To mu je bio prvi rad za talijane, ako se ne varam. I meni uopće nije los crtez. Dobro, mozda nije kao Frisenda ili Milazzo, al' je i vise nego zadovoljavajuci, bar meni. On je nacrtao i ove naslovnice za koje si i sam rekao da su "nenormalono dobre" - http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=28675&whichpage=20 Sada crta jos bolje!
-Inace, drago mi je da nastavljas s citanjem Kenova! Samo naprijed. |
https://www.instagram.com/wanderereclectic/ // https://abadon.hr/ |
 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 28/07/2009 : 19:10:29
|
quote: Originally posted by Milazzo
... E sad, crtež na početku je ogavan i jadan, kako dadoše onome da crta na velikom Kenu?! No, hvala Bogu, uskočili su drugi crtači, pa izvukoše stvar. 7.5/10
Onome? To je nacrtao "naš" Goran Parlov. To mu je bio prvi rad za talijane, ako se ne varam. I meni uopće nije los crtez. Dobro, mozda nije kao Frisenda ili Milazzo, al' je i vise nego zadovoljavajuci, bar meni. On je nacrtao i ove naslovnice za koje si i sam rekao da su "nenormalono dobre" - http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=28675&whichpage=20 Sada crta jos bolje!
-Inace, drago mi je da nastavljas s citanjem Kenova! Samo naprijed.
Pa dobro, znaš kako kažu, svaki početak je težak... Nisam čitao nijedan drugi strip koji je gospodin Parlov nacrtao, i možda sam reagovao suviše burno. Ne znam, meni se nije dopao crtež, e sad, vjerovatno se popravio u međuvremenu... Vidjeću kada krenem dalje sa Magičnim Vjetrom.
I da, Ken mi postaje sve draži.  |
 |
|
profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts
|
Misko iz Darwooda
New Member

171 Posts
Member since 26/02/2007 |
|
profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts
Posted - 06/08/2009 : 18:00:30
|
quote: Originally posted by Misko iz Darwooda
učlani i mene kao KP fana
Miško, pozdrav od profesora, upoznali smo se prošle nedelje, da li to znači da si najzad kupio komplet... |
 |
|
Misko iz Darwooda
New Member

171 Posts
Member since 26/02/2007 |
|
shommy
Average Member

Serbia
586 Posts
Member since 03/09/2006 |