forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Alan Ford "Ultimate" Topic
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 595

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 12/08/2009 : 14:18:18  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
@Opti
Ajde sad napravi spisak svih Specijala, malih i velikih u izdanju Borgisa/Korpusa, ako imaš podatke, jer mislim da imam sve, ali bih voleo potvrdu, čini mi se da su nedavno objavili neke male i jedan veliki specijal, pa bih da uporedim, hvala unapred.

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 12/08/2009 : 14:19:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message  Reply with Quote
Ovi Vjesnikovi verovatno zbog rata, a za Borgisa, ne mogu ni da pretpostavim razlog...

Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube.
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 12/08/2009 : 14:22:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by srdjandj

@Opti
Ajde sad napravi spisak svih Specijala, malih i velikih u izdanju Borgisa/Korpusa, ako imaš podatke, jer mislim da imam sve, ali bih voleo potvrdu, čini mi se da su nedavno objavili neke male i jedan veliki specijal, pa bih da uporedim, hvala unapred.

Nažalost,nemam podatke.
Pogledao bih na VJ-evoj stranici ali ona je mrtva.

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!!
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 12/08/2009 : 14:29:21  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Opti

quote:

@Opti

Nažalost,nemam podatke.

Znam, zato me zanima šta je sve od toga izašlo, da složim sve to, da budem siguran da li imam sve iskompletirano.

Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 12/08/2009 : 14:32:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
Da nije Borgis s tim specijalima radio Muppet Show,sve bi se dalo popisati.

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 12/08/2009 : 15:15:48  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da nije Borgis s tim specijalima radio Muppet Show,sve bi se dalo popisati.

Da, zato ne mogu da se pokupim da li imam sve ili nemam, jer ja kada neku kolekciju skupljam, želim da imam, ama baš sve, onda je kolekcija potpuna!
A još samo mi fali AF 23-(kartonac), za ostvarenje dečačkog sna!

Edited by - srdjandj on 12/08/2009 15:17:30
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 12/08/2009 : 23:01:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
Moj jubilarni 500.komentar.
Moja treća zvjezdica.
Evo,specijalno tim povodom,prva pojavljivanja sporednih likova u AF:
Margot - Grupa TNT
Samoubojica - Grupa TNT
Kreutzer - Operacija Frankenstein
Baby Kate i njezina banda - Kuća duhova
Urlicius Hope - Kuća duhova
Hortenzija Twinkleminkelsson - Kuća duhova
Alsar - Daj! Daj! Daj!
Violet - Daj! Daj! Daj!
Tim,Tom i Tumb Rock - Zoo simfonija
Mr.Lamp - Formule
Veliki Cezar - Ljekovita voda
Teddy,Betty,Teodor - Ljekovita voda
Direktor Yume - Trojica iz Yume
Sigmund Listić - U strahu su velike oči
Tromb - U potrazi za bombom
Superhik - Superhik
Susjed - Superhik
Brok i tri gradska vijećnika - Superhik-Alkohol prijeti
Peliccus - Cirkus
Stampel - Vesela Dolina
12 Umjetnika - Dvanaest umjetnika
George Duls (Centurion) i njegov savjetnik - Dvanaest umjetnika
Malajac - Centurion
Malajac - Centurion
Bert - Pukovnik Kattycat
Konspirator - Godišnji odmor
Aseptik - Ekologija
Pizistrat Nelson - Klavirski koncert
Mickey McDobardan - Klavirski koncert
XK(Ikskapa) i Momak - Sve ili metak
Jack Mrack - Derbi
Sotonik - Derbi
Crveni Barun - Tako je nastala Grupa TNT
Ministar unutrašnjih poslova i ministar financija - Tako je nastala Grupa TNT
Vrhovni smetlar - Povratak Superhika
Arsen Lupiga - Arsen Lupiga
Magrett - Arsen Lupiga
Pistone - Gužva u Monte Kablu
Gen.War - Udar
Lutak Flint - Iznenadna ideja
Mike Otimač - U kolo s otmičarem
Wurdalak & company - Susret s vampirom
Alonisius Alonisiis - Susret s vampirom
Krupp - Hladni pol
Beppa Joseph - Odluka u pravi čas
Tobija Quantrill - Broadway
Xeres - Broadway
Klodovik - Crne planine Južne Dakote
Ukapalo - Sastanak na groblju
Maharadža Blitz - Banda propalica
Kopperfild i Kamilica - Banda propalica
Gumiflex - Gumiflex
Hipnos - Hipnos
Morski pas koji govori - Ralje
Katodik - Katodik
Luke Mekmez - Rebus
Berto i Berta - Novi Superhik
Patrick Milton - Kriminal & comp.
Melisa - Melisa
Grbavac i Mapo - Grbavac
Kron - Kron
Ljeponoga Betty - Ljeponoga Betty
James Butt - Umro je Broj 1
Matteo Burton - Umro je Broj 1
Prudy - Prudy,Prudy
Pochita i Pochito - Prokleta isprava
Imacolatta - Kum
Vipera(Anten-Man),Tengofamiglia - Anten-Man
Mauritz Trbonja - Uhvatite Anten-Man-a!
Cagnacc i Cagnacc - Ne glupiraj se!
Arakno - Arakno
Robin Hood (Veliki Cezar) - SOS Pochita

Brojao sam samo likove do broja 300. Također,ako netko zna gdje se prvi put pojavljuje doktor Broccoli neka napiše.

Edited by - Opti on 12/08/2009 23:03:20
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5261 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 13/08/2009 : 00:59:21  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
quote:

[quote]Originally posted by Opti

[quote]Originally posted by srdjandj

@Opti
Ajde sad napravi spisak svih Specijala, malih i velikih u izdanju Borgisa/Korpusa, ako imaš podatke, jer mislim da imam sve, ali bih voleo potvrdu
da budem siguran da li imam sve iskompletirano.

napravit ću ti ja popis kad uhvatim vremena,
ovih dana sam preopterećen poslom, čim uhvatim
vremena ide popis svih Borgis speciala

__________________________________________________________________________________________________________________________________________
svi za Texa u coloru

__________________________________________________________________________________________________________________________________________
4o godina Alan Forda u Hrvatskoj

• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

DeanSavage
Starting Member

Serbia
35 Posts

Member since 15/07/2008

Posted - 13/08/2009 : 10:09:26  Show Profile Show Extended Profile  Send DeanSavage a Private Message  Reply with Quote
quote:

E, to i mene zanima! Hvala unapred na popisu.

Prilično su iskomplikovali stvari sa reizdanjima, a koliko vidim, i ovi noviji reprinti se donekle razlikuju od onih starih takođe u malom formatu. Kao što Dragan reče, kad skupljaš kolekciju - želiš da imaš ama baš sve. Ali se postavlja pitanje kod ovih specijala koliko je razumno imati ih u baš svim varijantama? Mada opet, kolekcionarstvo i nema mnogo veze sa razumom.

Elem, nije mi jasno zašto su reprintovani specijali poput Tri Mušketira, Drakula itd. koji su već bili u malom formatu, dok recimo specijal Zaručnici i dalje postoji samo u onoj "čuvenoj" heftanoj formi?

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 13/08/2009 : 11:18:09  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DOMI

quote:

[quote]Originally posted by Opti

[quote]Originally posted by srdjandj

@Opti
Ajde sad napravi spisak svih Specijala, malih i velikih u izdanju Borgisa/Korpusa, ako imaš podatke, jer mislim da imam sve, ali bih voleo potvrdu
da budem siguran da li imam sve iskompletirano.

svi za Texa u coloru

Hvala unapred, nestrpljivo čekam.

Go to Top of Page

jeraklo
Starting Member

5 Posts

Member since 30/06/2009

Posted - 13/08/2009 : 12:51:24  Show Profile Show Extended Profile  Send jeraklo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by darkwoodaxe

quote:
Originally posted by Bob Rok

Na sajtu stripova na kvadrat, izasao AF KLASIK 86!

djelomično mi nije legao prijevod, forsiranjem slenga i potrebom biti jako smiješan i fora po meni je u nekim dijelovima prenametljiv, bez onih finih fordovskih nijansi i poigravanja.

Slazem se. Ono s balkonom i prstom u oko im zaista nije trebalo. Amaterski rad.
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5261 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 14/08/2009 : 22:25:08  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
Za sat vremena ide popis Borgisovih AF Speciala..

moment...

svi za Texa u coloru

• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 14/08/2009 : 22:27:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
quote:

moment...

Misliš,sat.
Unaprijed ti hvala na popisu.

Go to Top of Page

bvagner3
Senior Member

Croatia
2375 Posts

Member since 13/01/2009

Posted - 14/08/2009 : 23:23:43  Show Profile Show Extended Profile  Send bvagner3 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

@Opti

Nažalost,nemam podatke.

Opti,imaš sreće jer ja sam praktički skinuo sve naslovnice Alan Fordova sa tog sajta,i poslje ih kombinirao sa naslovnicama sa ovog i drugih sajtova pa ti mogu poslati najvjerniji popis svih naslovnica,uklućujući puno dodatnih stvari i informacija(u slici)screensavere,pozadine,skenove i gif-ove za mobitele,i slike puno različitih sitnica vezanih za svijet Alan Forda(neke stvari se više uopće nemogu naći na internetu,a neke sam i sam izradio/usliko),također imam isto od većine Bonnelijevih izdanja(i još uvjek to proširujem i radim na tome,toliko da ću uskoro morati mjenjati RAM i harddisc,imam na tisuće naslovnica i različitih drugih stvari vezano za stripove koji su izlazli na ovim prostorima,pošali mi(preko PM-a)adresu i ja ću ti poslati DVD,jer nestane na CD sa svim naslovnicama Alan Forda i većine drugih junaka(uključujući i sve naslovnice s ovih prosora) Zagora,Dylan Doga,Martin Mystere,Nathan Never,Julia,Mister No,Gordon Link,Dampyr,Brad Barron,Lazarus Ledd,Magični Vjetar,Nick Raider,Demian,Satanik,Kriminal,Maxnagnus,Uranela,Diabolik,Drunna,Horor strip,Spawn zajedno sa svim pozadinama,srodnim izdanjima i sl.skidao sam to ne mjesecima već godinama i još radim na tome,nisam dovršio Texa,Bleka,Marka i Sl.(uglavom ostalo od lms-a,i ZS-a),ovo što imam ti pošajem na adresu,i za to netražim naknadu (no samo tebi ako hoćeš,pa eto nemogu svma koji bi htjeli),nadam se da ću tako barem malo pomoći u snalaženju sa stripovima.

#!??

Edited by - bvagner3 on 14/08/2009 23:37:23
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5261 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 14/08/2009 : 23:34:24  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
BORGIS SPECIALI - NAJTOČNIJI POPIS
- po redosljedu izlaženja -

a) veći format (format današnjih Priča Broja 1)
Ukupno objavljeno: 27 komada, prvo pod "Strijela 93", a ostala pod Borgis d.o.o.
Posljednji broj izišao u klamanom uvezu.

1. BOŽIĆNA PRIČA - posebno božićno izdanje
1.12.1993, izdavač: Strijela 93, cijena: 12.000 HRD

2. SVE URAČUNATO - posebno uskrsno izdanje
25.3.1994, izdavač: BORGIS d.o.o., cijena: 14.500 HRD

3. DRUŽBA NA KRSTARENJU - posebno izdanje
1.6.1994, izdavač: BORGIS d.o.o., cijena: 14,50 HRK

4. ČUDAN SLUČAJ DOKTORA JECKYLLA - posebno izdanje
1.7.1994, cijena: 14,60 HRK

5. NAKON PET STOLJEĆA - KOLUMBO i drugi velikani iz pričanja BROJA JEDAN - posebno izdanje
1.8.1994, cijena: 15 HRK

6. FRANKENSTEIN - posebno izdanje
1.9.1994, cijena: 18 HRK

7. Homerovi slavni spjevovi - ILIJADA I ODISEJA pothvat Ahila, Odiseja i Helene Trojanske - posebno izdanje
21.11.1994, cijena: 18 HRK

8. PUT OKO SVIJETA U 80 DANA - posebno izdanje
20.12.1994, cijena: 18 kuna

9. PRIČE BROJA JEDAN o Napoleonu, Davyju Crockettu, Horacijima i Kurijacijima, Ikaru, Neronu, Lafitteu
lipanj 1995, cijena: 20 kn

10. ODMOR BEZ ODMORA - posebno izdanje

11. PRIČE BROJA JEDAN - o Robinu Hoodu, Aleksandru Velikom, Romulu i Remu i Billyu The Kidu
prosinac 1995, cijena: 20 kn

12. VAMPIR DRAKULA - special
lipanj 1996. cijena: 20 kn

13. JADNICI - special
siječanj 1997, cijena: 20 kn

14. GROF MONTECHRISTO - special
lipanj 1997, cijena: 20 kn

15. ANANAS - special
prosinac 1997, cijena: 25 kn

16. PRIČE BROJA JEDAN - Lombardska liga, Atila, Kleopatra, Beethoven
siječanj 1998, cijena: 19,90 kn

17. GRBAVAC CRKVE NOTRE DAME - special
travanj 1998, cijena: 25 kn

18. PRIČE BROJA JEDAN o Danteu, Leonardu da Vinciju, Ivani Orleanski i Wilhelmu Tellu
lipanj 1998, cijena: 25 kn

19. PINOCCHIO - special
rujan 1998, cijena: 25 kn

20. ROŠTILJADA - special
prosinac 1998, cijena: 19 kn

21. ZLOČINI U ULICI MORGUE - special
ožujak 1999, cijena: 19 kn

22. MOBY DICK - special
lipanj 1999, cijena: 19 kn

23. PRIČE BROJA JEDAN - Istinita priča o Staljinu, braći Lumiere, Marcu Polu i Gioacchinu Rossiniju
rujan 1999, cijena: 19 kn

24. OTHELLO - special
prosinac 1999, cijena: 19 kn

25. MRAČAN POSAO - special
ožujak 2000, cijena: 19 kn

26. ZLOČIN LORDA SAVILEA - special
lipanj 2000, cijena: 19 kn

27. ZARUČNICI - special
rujan 2000, cijena: 19 kn

***napomena: br.27 "Borgis" je otisnuo, umjesto u Grafoplastu, u Tiskari Samobor i to u KLAMANOM UVEZU, na posljednjoj stranici najavljuju redovni AF br. 92 - "Meta ništica" koji je također izišao u do tada neviđenom klamanom uvezu (uz iduća dva broja također).

Od broja 95 do br. 100 "Borgis" se ispričavao čitateljima radi klamanih uveza na posljednjih nekoliko stranica svakog broja, objavljujući "brojna pisma čitatelja, podrške, uzbudljivih svjedočanstava i pohvala novom dizajnu"...Od redovnog br.95 AF doživljava re-design, tj. Borgis ga vraća na izgled "Vjesnikovih" (do br.212).

b) format današnjeg Alan Forda (Klasik, SK)Ukupno objavljeno: 19 komada.

1. GUMIFLEX - 160 stranica, special
proljeće 2001.

2. SPECIAL - Priče Br.1 - Ikar, Davy Crockett, Horaciji, Napoleon, Neron, Jean Laffitte
prosinac 2001.

3. FRANKENSTEIN
ožujak 2002.

4. DRAKULA
lipanj 2002.

5. PUT OKO SVIJETA ZA 80 DANA
rujan 2002.

6. TRI MUŠKETIRA
prosinac 2002.

7. PRIČE BR. 1 - Billy The Kid, Romul i Rem, Robin Hood, Aleksandar Veliki
ožujak 2003.

8. ODMOR BEZ ODMORA
lipanj 2003.

9. MOBY DICK
rujan 2003.

10. ILIJADA I ODISEJA
prosinac 2003.

11. JADNICI
ožujak 2004.

12. ANANAS
lipanj 2004.

13. ZLOČINI U ULICI MORGUE
rujan 2004.

14. GROF MONTE CHRISTO
prosinac 2004.
---------------------------------
sada počinje pravi cirkus na hrbtu i neredovitost izlaženja:

15. DOKTOR JACKYLL
lipanj 2005. - napomena: nema numeraciju na hrbtu

16. PRIČE BR. 1 - Julije Cezar, Pir, Kolumbo, Orlando, Custer, Nelson, Virgilije, Leonida
rujan 2005. - napomena: nema numeraciju na hrbtu

17. PINOCCHIO - special
2008. - napomena: nosi numeraciju br. 15

18. PRIČE BROJA JEDAN - o Danteu, Leonardu Da Vinciju, Ivani Orleanski i Wilhelmu Tellu
2008. - prodavano u paketima s kartoncima

19. MRAČAN POSAO - special

***Ako sam nešto izostavio neka netko dopuni, dobro će doći, ali mislim da ne postoji niti jedan special mimo ovog popisa.

svi za Texa u coloru

Go to Top of Page

bvagner3
Senior Member

Croatia
2375 Posts

Member since 13/01/2009

Posted - 14/08/2009 : 23:56:41  Show Profile Show Extended Profile  Send bvagner3 a Private Message  Reply with Quote
Ima ,to je Trullalla-la-yeh-(po originalu Br.-9),koji je izdao Maverick iz Kraljeva,jedini specijalac koji Borgis upće nije izdao i koji "fali"u nizu.A kada se sjetim onih "pohvala"za klamani uvez,citiram npr.ovo su najgori Alan Fordovi ikad ,neisplati ih se ni ukrasti sa kioska,a kamoli kupiti(to me više nasmijalo nego sami strip).

#!??

Edited by - bvagner3 on 15/08/2009 00:00:02
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 15/08/2009 : 08:24:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bvagner3

quote:

quote:

@Opti

Nažalost,nemam podatke.

Opti,imaš sreće jer ja sam praktički skinuo sve naslovnice Alan Fordova sa tog sajta,i poslje ih kombinirao sa naslovnicama sa ovog i drugih sajtova pa ti mogu poslati najvjerniji popis svih naslovnica,uklućujući puno dodatnih stvari i informacija(u slici)screensavere,pozadine,skenove i gif-ove za mobitele,i slike puno različitih sitnica vezanih za svijet Alan Forda(neke stvari se više uopće nemogu naći na internetu,a neke sam i sam izradio/usliko),također imam isto od većine Bonnelijevih izdanja(i još uvjek to proširujem i radim na tome,toliko da ću uskoro morati mjenjati RAM i harddisc,imam na tisuće naslovnica i različitih drugih stvari vezano za stripove koji su izlazli na ovim prostorima,pošali mi(preko PM-a)adresu i ja ću ti poslati DVD,jer nestane na CD sa svim naslovnicama Alan Forda i većine drugih junaka(uključujući i sve naslovnice s ovih prosora) Zagora,Dylan Doga,Martin Mystere,Nathan Never,Julia,Mister No,Gordon Link,Dampyr,Brad Barron,Lazarus Ledd,Magični Vjetar,Nick Raider,Demian,Satanik,Kriminal,Maxnagnus,Uranela,Diabolik,Drunna,Horor strip,Spawn zajedno sa svim pozadinama,srodnim izdanjima i sl.skidao sam to ne mjesecima već godinama i još radim na tome,nisam dovršio Texa,Bleka,Marka i Sl.(uglavom ostalo od lms-a,i ZS-a),ovo što imam ti pošajem na adresu,i za to netražim naknadu (no samo tebi ako hoćeš,pa eto nemogu svma koji bi htjeli),nadam se da ću tako barem malo pomoći u snalaženju sa stripovima.

Ne trebaš,ipak se dobro snalazim u vezi stripova. :)

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 15/08/2009 : 11:38:31  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
b) format današnjeg Alan Forda (Klasik, SK)Ukupno objavljeno: 19 komada.

1. GUMIFLEX - 160 stranica, special
proljeće 2001.

2. SPECIAL - Priče Br.1 - Ikar, Davy Crockett, Horaciji, Napoleon, Neron, Jean Laffitte
prosinac 2001.

3. FRANKENSTEIN
ožujak 2002.

4. DRAKULA
lipanj 2002.

5. PUT OKO SVIJETA ZA 80 DANA
rujan 2002.

6. TRI MUŠKETIRA
prosinac 2002.

7. PRIČE BR. 1 - Billy The Kid, Romul i Rem, Robin Hood, Aleksandar Veliki
ožujak 2003.

8. ODMOR BEZ ODMORA
lipanj 2003.

9. MOBY DICK
rujan 2003.

10. ILIJADA I ODISEJA
prosinac 2003.

11. JADNICI
ožujak 2004.

12. ANANAS
lipanj 2004.

13. ZLOČINI U ULICI MORGUE
rujan 2004.

14. GROF MONTE CHRISTO
prosinac 2004.
---------------------------------
sada počinje pravi cirkus na hrbtu i neredovitost izlaženja:

15. DOKTOR JACKYLL
lipanj 2005. - napomena: nema numeraciju na hrbtu

16. PRIČE BR. 1 - Julije Cezar, Pir, Kolumbo, Orlando, Custer, Nelson, Virgilije, Leonida
rujan 2005. - napomena: nema numeraciju na hrbtu

17. PINOCCHIO - special
2008. - napomena: nosi numeraciju br. 15

18. PRIČE BROJA JEDAN - o Danteu, Leonardu Da Vinciju, Ivani Orleanski i Wilhelmu Tellu

19. MRAČAN POSAO - special

***Ako sam nešto izostavio neka netko dopuni, dobro će doći, ali mislim da ne postoji niti jedan special mimo ovog popisa.

svi za Texa u coloru

Ja još imam od ovih manjih bez numeracije na hrbatu:
1.Priče Broja Jedan o Staljinu, Braći Lumiere, Marcu Polu i Gioacchinu Rossiniju
2.Roštiljada
3.Grbavac crkve Notre Dame
4.Othello

Dakle, ukupno imam tih manjih 23 komada!

Edited by - srdjandj on 15/08/2009 12:08:47
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 15/08/2009 : 11:46:03  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:

BORGIS SPECIALI - NAJTOČNIJI POPIS
- po redosljedu izlaženja -

a) veći format (format današnjih Priča Broja 1)
Ukupno objavljeno: 27 komada, prvo pod "Strijela 93", a ostala pod Borgis d.o.o.
Posljednji broj izišao u klamanom uvezu.

1. BOŽIĆNA PRIČA - posebno božićno izdanje
1.12.1993, izdavač: Strijela 93, cijena: 12.000 HRD

2. SVE URAČUNATO - posebno uskrsno izdanje
25.3.1994, izdavač: BORGIS d.o.o., cijena: 14.500 HRD

3. DRUŽBA NA KRSTARENJU - posebno izdanje
1.6.1994, izdavač: BORGIS d.o.o., cijena: 14,50 HRK

4. ČUDAN SLUČAJ DOKTORA JECKYLLA - posebno izdanje
1.7.1994, cijena: 14,60 HRK

5. NAKON PET STOLJEĆA - KOLUMBO i drugi velikani iz pričanja BROJA JEDAN - posebno izdanje
1.8.1994, cijena: 15 HRK

6. FRANKENSTEIN - posebno izdanje
1.9.1994, cijena: 18 HRK

7. Homerovi slavni spjevovi - ILIJADA I ODISEJA pothvat Ahila, Odiseja i Helene Trojanske - posebno izdanje
21.11.1994, cijena: 18 HRK

8. PUT OKO SVIJETA U 80 DANA - posebno izdanje
20.12.1994, cijena: 18 kuna

9. PRIČE BROJA JEDAN o Napoleonu, Davyju Crockettu, Horacijima i Kurijacijima, Ikaru, Neronu, Lafitteu

10. ODMOR BEZ ODMORA - posebno izdanje

11. PRIČE BROJA JEDAN - o Robinu Hoodu, Aleksandru Velikom, Romulu i Remu i Billyu The Kidu
prosinac 1995, cijena: 20 kn

12. VAMPIR DRAKULA - special
lipanj 1996. cijena: 20 kn

13. JADNICI - special
siječanj 1997, cijena: 20 kn

14. GROF MONTECHRISTO - special
lipanj 1997, cijena: 20 kn

15. ANANAS - special
prosinac 1997, cijena: 25 kn

16. PRIČE BROJA JEDAN - Lombardska liga, Atila, Kleopatra, Beethoven
siječanj 1998, cijena: 19,90 kn

17. GRBAVAC CRKVE NOTRE DAME - special
travanj 1998, cijena: 25 kn

18. PRIČE BROJA JEDAN o Danteu, Leonardu da Vinciju, Ivani Orleanski i Wilhelmu Tellu
lipanj 1998, cijena: 25 kn

19. PINOCCHIO - special
rujan 1998, cijena: 25 kn

20. ROŠTILJADA - special
prosinac 1998, cijena: 19 kn

21. ZLOČINI U ULICI MORGUE - special
ožujak 1999, cijena: 19 kn

22. MOBY DICK - special
lipanj 1999, cijena: 19 kn

23. PRIČE BROJA JEDAN - Istinita priča o Staljinu, braći Lumiere, Marcu Polu i Gioacchinu Rossiniju
rujan 1999, cijena: 19 kn

24. OTHELLO - special
prosinac 1999, cijena: 19 kn

25. MRAČAN POSAO - special
ožujak 2000, cijena: 19 kn

26. ZLOČIN LORDA SAVILEA - special
lipanj 2000, cijena: 19 kn

27. ZARUČNICI - special
rujan 2000, cijena: 19 kn

Ovo sve imam, tačno kako sam i mislio, plus imam ona 3 Maverickova!
Od toga je Borgis 2 objavio, samo nije onaj Trulalla-la-yeh.

Edited by - srdjandj on 15/08/2009 11:48:55
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5261 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 15/08/2009 : 13:55:54  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

1.Priče Broja Jedan o Staljinu, Braći Lumiere, Marcu Polu i Gioacchinu Rossiniju
2.Roštiljada
4.Othello

GDJE SI TO KUPIO? NEVJEROVATNO DA MI JE TO PROMAKLO. Kada je izišlo? U onim kompletima s kartoncima, vjerovatno su bili zakamuflirani, zar ne?

Onda je to sada kompletan popis za HR - 23 kom malih, zar ne?

svi za Texa u coloru

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 15/08/2009 : 14:02:44  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

2.Roštiljada
4.Othello

GDJE SI TO KUPIO? NEVJEROVATNO DA MI JE TO PROMAKLO. Kada je izišlo? U onim kompletima s kartoncima, vjerovatno su bili zakamuflirani, zar ne?

Onda je to sada kompletan popis za HR - 23 kom malih, zar ne?

svi za Texa u coloru

Pa ja sam to dobio iz Hrvatske, poslao mi je drug, pa ne znam kako je tebi to tamo promaklo.

Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5261 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 15/08/2009 : 14:30:29  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
U svakom slučaju hvala za dodatne podatke, sad ću u akciju nabave još ta 4 kom..

svi za Texa u coloru

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 15/08/2009 : 14:35:02  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:

U svakom slučaju hvala za dodatne podatke, sad ću u akciju nabave još ta 4 kom..

svi za Texa u coloru

Nema na čemu, samo ja sam čuo da je ovog leta izašlo još tih malih specijala, samo ne znam kojih, zato sam mislio da ti to znaš, pa ajde vidi, pa javi i u nabavku ovih, pa kako je moguće da sam ja pre nabavio od tebe koji si tu i kod vas to izlazi, a ti ne znaš?

Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5261 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 15/08/2009 : 15:03:10  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
a moguće je, moguće... sve je moguće kad je Borgis neredovit, iznenađujuć, pakira u te vrećice, vakumira, mota, prepakira, doštampava bez reda itd, šalje na svaki peti kiosk, a ja to baš ne gledam jer imam sva 152 redovna broja i specijalce, kad ono......

lakše sam nabavio Hladni pol (pirat, SRB) s onom krivom naslovnicom iz Starih dobrih vremena (ali sada raritetni broj) ***na naslovnici piše još: 86-dosad neobjavljena epizoda - nego ovo Borgisovo.......

naravno, javim ako što ekstra još pronađem

svi za Texa u coloru

Go to Top of Page

bvagner3
Senior Member

Croatia
2375 Posts

Member since 13/01/2009

Posted - 15/08/2009 : 22:58:45  Show Profile Show Extended Profile  Send bvagner3 a Private Message  Reply with Quote
Izašlo je sveukupno(provjerena informacija)sveukupno šest"novih"Borgisovih(ili Korpusovih)reprinata specijala malog formata,koji su pakirani u vrećicama po dva komada i bez numeracije,to su 1.Priče Br.-1 O Danteu,Leonardu Da Vinciju,Ivani Orleanskoj i Wilhemu Tellu,2.Priče Br.-1 O Staljinu,braći Lumieere,Marcu Polu,Gioacchinu Rossiniu,3.Mračan posao,4.Othello,5.Roštiljada,6.Grbavac crkve Notre Dame.To su stripove koje sam i sam teško(i slučajno pronašao),a nekad sam kupovao direktno u tiskari,tako da znam da ih je teško naći jer o njima gotovo nigdje ništa nepiše,kao da nikada nisu ni tiskani,(no vidio sam većinu povoljno na aukcijama pa provjerite),a dali će ih biti još,to neznam no moguće je,jer je puno njihovih izdanja još na kioscima,a možda budu i repritali preostale iz redovne serije,mada su izgubili prava za nova izdanja,koje sada izdaje Strip Agent u Extra seriji.Meni je veća misterija Alan Ford Borgis 71/1(jedini Borgisov koji mi fali),koji je navodno (iz meni nepoznatih razloga)izašao samo u Sloveniji,koji je jako rijedak i užasno skup(skuplji čak i od prvog Vjesnikovog Alan Forda iz Superstripa),pa ako netko zna nešto više o tome neka javi.

#!??

Edited by - bvagner3 on 15/08/2009 23:30:58
Go to Top of Page
Page: of 595 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1 seconds. Snitz Forums 2000