forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ken Parker
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 126

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 02/01/2019 : 21:53:40  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Detalji. Lako je nač detalj za koji se moš zakačit .
Evo npr u 1. epizodi kad Ken pregledava brežuljak poviše postaje nalazi ispljunuti duvan i to "Virginia" i zaključuje (gle čuda )
da jedan od trojice ubojica žvače duvan.

ok,to su bile 70.-te ali je stvar u tome da se duvan masovno žvaka u to doba u usa. (masovnost cigareta je došla kasnije.) Znači tada je vjerovatno bar 2/3 muškaraca žvakalo duvan na Zapadu.

Odnosno ni po čemu to nije neki značajniji trag po kojem bi moga otkrit ubojicu.

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 02/01/2019 : 21:55:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

quote:
Originally posted by Kruger

Ne slažemo se. Daj primjer najbolje Zagorove epizode iz tog doba, može biti 72 ili 77 godina. Ako se ne varam prvi Ken je nacrtan 74 a izašao 77.

Posljednja žrtva – Nolitta/Ferri-Bignotti – 1974.-75. – 404 str. (112 – 116)

Morat ću malo prelistati tu epizodu, zaboravio sam je, ne sjećam se. No koliko se sjećam to je neka avantura, ajde dobro Zagor jest avantura.
Što ta epizoda ima zajedničko sa epizodom Mine town?
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2409 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 02/01/2019 : 23:50:50  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Krugeru, pa zar nisi htio primjer Zagora nastalog u doba Mine towna, a da je bolji od Mine towna.
Mislio bi da je ovo dobar primjer, da Spock nije stavio one stranice prije.. Mozda je Posljednja žrtva zabavnija, a Mine town ljepše nacrtan/ispričan? Mislim da i jedan i drugi imaju svoju vrijednost.
Ken definitivno ima tu likovnu vrijednost, barem u izvedbi Milazza. Ostali su mi losi (pa i Trevisan, likovi su mu svi isti).
Također, njegov lik, premda je ponekad krvoločan i osvetnički se ne iscrpljuje samo u provođenju pravde već pokazuje i razumijevanje za ljude oko sebe pa je to dobrodošla promjena u tadašnjoj Bonelli produkciji. Recimo, kuraba iz Mine towna, bez obzira što je patetičan lik i holivudski trik ne bi mogla ni postojati u Teksu, Zagoru pa možda čak ni u Mister Nou. Ken joj je omogućio da se pojavi, kao i hrpi drugih likova koji se nisu smjeli pojavljivati u ostalim Bonelli westernima tog doba, a u povijesti su bili dio Divljeg zapada.
Go to Top of Page

shalilo6
Average Member

Croatia
554 Posts

Member since 30/03/2017

Posted - 03/01/2019 : 09:14:16  Show Profile Show Extended Profile  Send shalilo6 a Private Message  Reply with Quote
Meni nije jasno zašto skoro svaki strip uspoređujete s ovim Darkwoodskim retardom, ko da je vrhunac svjetskog stripa. Ken je ne jednu nego sedamdeset iljada stepenica iznad zagora i po crtežu i po scenariju, samo jbg. triba ga pročitat a ne lagerovat na police i falit se glancerima

Beware the Jabberwock, my son!
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 03/01/2019 : 11:24:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by shalilo6

Meni nije jasno zašto skoro svaki strip uspoređujete s ovim Darkwoodskim retardom, ko da je vrhunac svjetskog stripa. Ken je ne jednu nego sedamdeset iljada stepenica iznad zagora i po crtežu i po scenariju, samo jbg. triba ga pročitat a ne lagerovat na police i falit se glancerima

Što se može kada je Zagor strip sa velikim S
Ali da se ne šalimo: pa ovdje se zapravo priča, je li Ken precijenjen i je li zaista to baš toliko dobar strip.
Iz prve dvije priče se ne bi dalo zaključiti da je baš toliko bolji.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19576 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 03/01/2019 : 11:57:20  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Dobar je Ken..ja ga volim
Ali nije ni Zagor los...za odmorit mozak..

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 03/01/2019 : 12:13:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
pcoro

Ovo je dobar primjer, stinky je dobro izabrao. Htio sam neki primjer iz priče, evo na primjer ljubavni odnos muškarca i žene. Zagor sa Fridom, Ken sa Tinom. U Zagoru je taj odnos prikazan iz doba holivuda 40-50 godina, romantiziran. U Kenu je prikazan realno sa tragičnim završetkom. U Zagoru Zagor hvata maglu od Fride, a normalno tu je i Čiko sa svojim komičnim bijegom.
Razlika između Zagora i Kena je što je Zagor romantičan iako ne do kraja, bolje reći idealiziran prikaz odnosa između ljudi, a Ken je realističan.
Nemam ja problema čitajući Zagora, a niti Kena.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 03/01/2019 : 12:16:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

quote:

Ali da se ne šalimo: pa ovdje se zapravo priča, je li Ken precijenjen i je li zaista to baš toliko dobar strip.

To je uvijek pitanje ukusa, meni je. Mada ja neću imati problema čitajući Zagora. Zašto ta potreba potrage za nekakvim savršenstvom. Zagor sigurno nije savršen strip, opuštajuća pustolovna zabava. Nije vjerojatno ni Ken, strip za razmišljanje, ne računajući one prve epizode.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 03/01/2019 : 12:20:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

To je uvijek pitanje ukusa, meni je. Mada ja neću imati problema čitajući Zagora. Zašto ta potreba potrage za nekakvim savršenstvom. Zagor sigurno nije savršen strip, opuštajuća pustolovna zabava. Nije vjerojatno ni Ken, strip za razmišljanje, ne računajući one prve epizode.

Nema savršenog stripa
Mene sada više zanima pitanje zašto se izjednačava realno i tragično, kako ti radiš kada kažeš da je u Kenu to riješeno realno jer ima tragičan završetak.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 03/01/2019 : 12:28:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Nema savršenog stripa
Mene sada više zanima pitanje zašto se izjednačava realno i tragično, kako ti radiš kada kažeš da je u Kenu to riješeno realno jer ima tragičan završetak.

Nisam to rekao, samo sam spomenuo da je Ken ima tragičan završetak svog ljubavnog odnosa, a Zagor je uhvatio maglu, dakle ni Zagor nije imao hepy end, ali nije ni tragična situacija. Ima i kod Zagora tragičnih situacija, itekako, znači nije romantičan do kraja, ali je ipak romantičan junak. A Ken je realističan junak.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 03/01/2019 : 12:33:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Pa vidiš i sada što si rekao - da tragična situacija znači da je nešto realistično.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 03/01/2019 : 13:03:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
Ne nikako, moraš odvojiti završetka od razrađenog odnosa. Zagor ima romantični prikaz odnosa sa Fridom. Ken realistično sa Tinom, no Kenov odnos završava tragično, mogao je ženidbom, samo onda je pitanje koliko bi imali epizoda Kena iako to ništa ne mora značiti jer imamo Tex koji doduše nema cjelovitu obitelj ( opet tragičan dio ) ali ima sina i to odraslog. Dakle Ken se mogao oženiti, zasnovati obitelj, imati djecu, biti neki sitni rančer, tu i tamo pomagati lokanom šerifu kad dođu zlikovci u grad, a ponekad otići u neku dalju pustolovinu kad ga u pomoć pozovu prijatelji/poznanici, a ali eto Berardi je drugačije odlučio.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 03/01/2019 : 13:11:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne nikako, moraš odvojiti završetka od razrađenog odnosa. Zagor ima romantični prikaz odnosa sa Fridom. Ken realistično sa Tinom, no Kenov odnos završava tragično, mogao je ženidbom, samo onda je pitanje koliko bi imali epizoda Kena iako to ništa ne mora značiti jer imamo Tex koji doduše nema cjelovitu obitelj ( opet tragičan dio ) ali ima sina i to odraslog. Dakle Ken se mogao oženiti, zasnovati obitelj, imati djecu, biti neki sitni rančer, tu i tamo pomagati lokanom šerifu kad dođu zlikovci u grad, a ponekad otići u neku dalju pustolovinu kad ga u pomoć pozovu prijatelji/poznanici, a ali eto Berardi je drugačije odlučio.

Možemo pričati što je moglo biti, ali možemo se i pitati zašto je odlučio baš tako.
Odnosno, je li to, kako izgleda, zapravo samo u službi patosa, izazivanja emocija, i je li to nešto što se stalno ponavlja u serijalu (nisam puno čitao).
Jer kad to makneš, ova epizoda je tipičan vestern strip iz tog perioda, možda sa nešto kvalitetnijim scenarijem i kadriranjem.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 03/01/2019 : 13:40:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
To su ukusi. Meni je nije problem čitati raznovrsne stripove, ne mogu se nazivati fibraše, libeluscem, ludensovcem ili bookglobovce.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 03/01/2019 : 13:43:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

To su ukusi. Meni je nije problem čitati raznovrsne stripove, ne mogu se nazivati fibraše, libeluscem, ludensovcem ili bookglobovce.

Da, ukusi
Jesi li ti od onih koji smatraju da se o ukusima ne raspravlja,
ili se slažeš sa Nietzscheom da je čitav život jedna rasprava o ukusima?
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 03/01/2019 : 14:04:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
Nemam problema ni sa raspravom o ukusima, ali ako se ne brkaju sa promatranjem stila, vrstom, napisanom pričom itd stripa.
A što se tiče Nietzscheom, nisam baš upućen u njegove poglede i stavove. Nije život samo ukus, puno je toga prisutno, ali ljudi se doista prečesto svađaju/raspravljaju po pitanju ukusa.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 03/01/2019 : 14:13:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nemam problema ni sa raspravom o ukusima, ali ako se ne brkaju sa promatranjem stila, vrstom, napisanom pričom itd stripa.
A što se tiče Nietzscheom, nisam baš upućen u njegove poglede i stavove. Nije život samo ukus, puno je toga prisutno, ali ljudi se doista prečesto svađaju/raspravljaju po pitanju ukusa.

Pa i svađe i rasprave su za ljude.
Pa kad pričaš o stripu pričaš između ostaloga i o stilu, priči, ali i o tome što tebi osobno govori itd.
Kako sad vidim, moguće je da Ken duguje dio svoje popularnosti upravo vještom korištenju patosa, tragike itd.
Čini li ga to realnim - to je zapravo otvoreno pitanje.

Ti puno čitaš Kena?
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 03/01/2019 : 15:25:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
Da, nekome se sviđa romantični razvoj između Zagora i Fride, nekome realističan između Kena i Tine. Nekome oba, nekome je manje više svejedno. Nekom se završnica sa Tinom ne sviđa ( ni meni ), nekome završnica sa Fridom ne sviđa ( ni meni ) i tako, to su ukusi. U globalu Ken je raznovrsniji. Ne čitam Kena, to jest nisam ga dugo čitao, ali ostao mi je u sjećanju kao odličan junak, jedan od najboljih. Zagor mi je dobar za relaksaciju. Ken planiram ponovo čitati ispočetka, pa ću moći donijeti opet nekakav sud.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 03/01/2019 : 15:28:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jocko
to je super, jer prevazilazimo crno-bele prikaze likova koji su ili isključivo dobri (ispravljena leđa, strog izraz lica, ruka pokazuje no-no, ''nemoj da se baviš prostitucijom! to nije lepo!'') ili isključivo loši (ružni, zli, bradati).

nije tako

svi likovi u Kenu su crno-bijeli, stereotipni, sve je to tvornica snova
ovisi gdje postavljamo ljestvicu

ti si skroman, tvoja ljestvica je nisko i tebi je super što se u stripu pojavljuje drolja. ti si možeš utvarati da je zbog toga strip zreo i realističan, ali nije.

gazda Mine Towna je isključivo loš. itd.

hoću reći, je li strip dobar NE OVISI nužno je li on zreo, realističan, živopisan i sve ostalo što se ovdje ponavlja. zrelost, realsitičnost, živost se dobivaju raznim izvedbama, pa i korištenjem osnovnih šablona se to može raditi - primjer: Nolitta. za te karakteristike (zrelost, živost...) je važno jedino ono što sam citirao, onaj "filozofski" uvid da je bitno imati cjelinu personaliziranog svijeta. ali kažem, to je i teško shvatiti, samo upućujem, pa tko hoće promišljati nek se vraća i nek razmišlja.

situacija sa posrnulom ženom koju je život slomio a koja ima zlatno srce i spašava heroja, to je konstrukt, a ne realno prikazan život kako kruger umišlja.
u konkretnom ovom stripu, Mine Town (koji je meni dobar, možete li to shvatiti!!), taj narativ "sirota drolja dobrog srca" nema nikakve unutarnje motivacije koja bi proizlazila iz priče: taj narativ nije nužan za tu priču. to je samo jedna gotova shema, nemam pojma, Cecile DeMille i ekipa, popunjava prostor. priča bi bila ista da toga nema ili da je stavio još vestern fora sa salunom, pa da recimo Dash pjeva "o whiskey leave me alone", a društvo ga slijedi (pričam o sceni iz Hawksovog filma The Big Sky). recimo, takva jedna "obična scena -pogledajte si film i izvedbu Kirka Douglasa- životnija je i ljepša jedno 50 puta od ove Kenove romanse za jedan strip (Ken kao Dylan Dog, potpuno isti emocionalni atak na čitatelja, po istom ključu "nakaze s dušom").

ako je ovo važno za Mine Town, ako je to narativ koji pridonosi priči Mine Town, volio bih od tebe čuti: što je uopće Mine Town? o čemu se tu radi?

sad ćeš se ti izvlačiti i eventualno se dosjetiti te reći: dobijamo uvid u karakter Kena Parkera. on se pokazuje zreo, razuman, empatičan, human etc. ali to je opet "crno-bijelo", jer to je također shema: melankoličan junak.
onda ćeš reći: ali izvedba je super.
je li? ili je "crno-bijela? shema: junak gleda kako gazda tuče svoju konkubinu -> spašava je -> ona mu ispriča, u tri rečenice, svoju životnu priču -> junak ustrepta, sažali se, zavoli posrnulu ženu -> oni imaju romansu -> ona se žrtvuje i spašava ga

to ti je obrazac viteških romana, trubadurske ljubavi (samo su tamo dame). to je već Cervantes dekonstruirao u 17. stoljeću.

drugim riječima, ti pristaješ na TAKVE stereotipe, drugi pristaju na neke druge (recimo, one koji su u Zagoru). meni je jedno i drugo okej, ali ovi Zagorovi su meni viši, viši tip od Kena ma kako to sad tebi bogohulno zvuči. ali stvar je u onome citatu i ja svijet sagledavam drugačije, da ne kažem - bolje, jer sam postigao "osobnu strukturu, cjelokupnost do jedinstva jednog stila uzajamno oslonjenih idealnih pokretnih shema za zor, mišljenje, shvaćanje, vrednovanje i obradbu svijeta i bilo kojih slučajnih stvari u njemu". baš to što imam ovaj zor, mišljenje, obradbu svijeta itd. inkorporiranu u osobnu strukturu, e to ti je to zbog čega me podnosite haha, to ti je to što ti ipak voliš čitati moje postove makar te živciram i što mogu ovako objašnjavati stvari, da ne kažem prosipati najluđe teze i povezivati najheterogenije elemente, jer o tome se i radi: da "slučajni takobitak" uobličiš u neku smislenu vezu. Mine Town je spoj heterogenih elemenata, povezan jedinstvom koje je tamo stavio Berardi: to jedinstvo je lakše uočiti, svi mi bar donekle razumijemo radnju itd. zatim tu postoji jedinstvo nad kojim Berardi više nema moć ni kontrolu, a to su značenja koja njegova, do jedinstva uobličena priča, otvara. do tih viših jedinstava je već teže doći, jer ih Berardi nije stavio, ali im je podređen jer pripada jednome svijetu. svijet je Cjelina i tko zahvaća ili razumije više od Cjeline, može postavljati značenja koja opet mogu izokrenuti Berardijeva jedinstva ili ih mogu bolje objasniti itd.

najkraće rečeno, tko ima znanje Cjeline može lupati ko maksim po diviziji. recimo, Bog može doći i postaviti takvo tumačenje Mine Towna da bismo svi mi ovdje pali na guzicu.
svi ostali ne mogu parirati na toj razini, ali neki mogu bolje, neki slabije.

reći da je stavljanje drolje u strip zrelo, jer je to realistični vestern po krugeru, ha okej. to je već nešto, neka refleksija o postavljenom pitanju, tj. o stripu koji je pred nama.

a reći da to nije ništa posebno, da je to shema i objasniti genezu te sheme sve tamo od viteških romana, to je još veća refleksija.

itd.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 03/01/2019 : 15:51:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

quote:
Originally posted by Jocko
to je super, jer prevazilazimo crno-bele prikaze likova koji su ili isključivo dobri (ispravljena leđa, strog izraz lica, ruka pokazuje no-no, ''nemoj da se baviš prostitucijom! to nije lepo!'') ili isključivo loši (ružni, zli, bradati).

situacija sa posrnulom ženom koju je život slomio a koja ima zlatno srce i spašava heroja, to je konstrukt, a ne realno prikazan život kako kruger umišlja.

Zapravo, kurtizana zlatnog srca nije nikakav originalan motiv, ali opet, to da strip koristi stereotipe nije nužno loše.
Samo, to ga ne čini "realističnim" - to samo znači da koristi druga opća mjesta od Zagora ili Texa, ali opet koristi opća mjesta.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 03/01/2019 : 15:52:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
pa to i kažem

barem za tebe smatram da možeš pratiti:)))
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 03/01/2019 : 16:00:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da, nekome se sviđa romantični razvoj između Zagora i Fride, nekome realističan između Kena i Tine. Nekome oba, nekome je manje više svejedno. Nekom se završnica sa Tinom ne sviđa ( ni meni ), nekome završnica sa Fridom ne sviđa ( ni meni ) i tako, to su ukusi. U globalu Ken je raznovrsniji. Ne čitam Kena, to jest nisam ga dugo čitao, ali ostao mi je u sjećanju kao odličan junak, jedan od najboljih. Zagor mi je dobar za relaksaciju. Ken planiram ponovo čitati ispočetka, pa ću moći donijeti opet nekakav sud.

Što čini razvoj između Kena i Tine realističnim osim što završava tragično?
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 03/01/2019 : 16:01:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
Ken sa motivom lake žene se čini realističnim zato što je to sastavni dio života na divljem zapadu, ili si domaćica ili si laka žena, nije bilo nekog prevelikog izbora, nisu to stereotipi.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 03/01/2019 : 16:04:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Što čini razvoj između Kena i Tine realističnim osim što završava tragično?

Pa sam događaj u salunu, ona ne odustaje od Kena, gazda je zlostavlja itd. situacija je realističnija nego ona sa Fridom gdje se ova zaljubljuje u superjunaka Zagora iako je to sastavni dio života ali romantičan, dakle jedan realističan i jedan romantičan.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 03/01/2019 : 16:19:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa sam događaj u salunu, ona ne odustaje od Kena, gazda je zlostavlja itd. situacija je realističnija nego ona sa Fridom gdje se ova zaljubljuje u superjunaka Zagora iako je to sastavni dio života ali romantičan, dakle jedan realističan i jedan romantičan.

ona se zaljubljuje u, koliko krugeru, dva kadra? tri stranice? pet minuta?

Firda se zaljubljuje u dva kadra? tri stranice? pet minuta?

volio bih da više pojasniš razliku između "neodustajanja te lake žene od Kena" i "Fridinog zaljubljivanja u superjunaka Zagora"

ovako nije razvidno koji je tvoj kriterij za romantičnost, a koji za realističnost
Go to Top of Page
Page: of 126 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.52 seconds. Snitz Forums 2000