forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ken Parker
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 126

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 03/01/2019 : 16:29:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
pitanje važi i za ostale diskutante
kruger je našao zgodan primjer i sad možemo raspraviti konkretno: Berardijeva izvedba, Nolittina izvedba; romantika, realizam; bolje ovo ili ono; u čemu se kriju greške; Frida ili ona mala
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 03/01/2019 : 17:45:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
Pa simpatije, privlačnost se događa na prvu, nije stvar trenutka nego načina. Kod Fride i Zagora imamo holivudski stereotip sve se cure zaljubljuju u glavnog igrača ragbija.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 03/01/2019 : 19:50:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kruger

Pa simpatije, privlačnost se događa na prvu, nije stvar trenutka nego načina. Kod Fride i Zagora imamo holivudski stereotip sve se cure zaljubljuju u glavnog igrača ragbija.

Nije baš tako
Da jest onda bi Zagor bio nešto kao DD, u svakoj epizodi bi našao ženu
Frida i još nekoliko su iznimke
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 03/01/2019 : 20:07:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kruger

Kod Kena isto tako.

Ona dođe i zaljubi se u glavnog igrača ragbija.

Zagor se bar nije trebao ošišati i obrijati, a ni namirisati.
Kod Kena je to zaista uvjerljivo izvedeno: parfem i hopla.

Edited by - stinky on 03/01/2019 20:07:46
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 03/01/2019 : 20:16:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
ljudi, drago mi je da svi skupa počinjemo izlaziti iz mraka

da počinjemo priznavati samima sebi da nas privlači koruza, pop, holivudski trikovi

da Ken mora izgledati kao glavni igrač ragbija što bi reko kruger. npr. koliko bi nam Ken bio zanimljiv da nije robert redford nego da je njegov lik i stas: onaj gazda Mine Towna?
što bi reko jocko, naš moral je holivudski trik, a naša etika je estetika.

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 03/01/2019 : 20:17:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
tako da: nije Frida uopće naivna, krugeru
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 03/01/2019 : 20:30:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote

Pa sam reci
Bi li čitao Zagora kada bi ovaj imao lik i stas Žarka Puhovskog haha

U tom smislu su svi površni, jer očekujemo od junaka pristao izgled, barem u ovakvom stripu - u nečemu kao Svagdanji Marco nam je svejedno

Osim toga, Berardi je dao obrijati Parkera da se još više istakne Robert Redfordovski izgled
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 03/01/2019 : 20:34:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
samo kažem da tako mora biti
to je bolji stereotip od svagdanji-marco stereotipa gdje ti stavljaju žarka puhovskog kao junaka i filozofiju malih pobjeda i malih poraza

Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 03/01/2019 : 20:40:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

samo kažem da tako mora biti
to je bolji stereotip od svagdanji-marco stereotipa gdje ti stavljaju žarka puhovskog kao junaka i filozofiju malih pobjeda i malih poraza

Neka čita tko voli
Ali eto, kad se već spominje taj Marco - on je daleko "realističniji" od Kena, Ken je svakako bliži junačkom nego "realističnom", barem sudeći po ove dvije epizode.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 03/01/2019 : 20:46:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
pa nek čita anto
haha

marco meni nije realističan
kako bih se uopće mogao identificirati s nekim tko se pita: oženiti se ili ne?
znači, tamo ti autor daje ono "jedinstvo osobne strukture" u obliku zbunjenog pogubljenog čovjeka koji viče darkićuuuu. meni to nije realno, ali ja nisam smrtnik.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 03/01/2019 : 20:53:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

pa nek čita anto
haha

marco meni nije realističan
kako bih se uopće mogao identificirati s nekim tko se pita: oženiti se ili ne?
znači, tamo ti autor daje ono "jedinstvo osobne strukture" u obliku zbunjenog pogubljenog čovjeka koji viče darkićuuuu. meni to nije realno, ali ja nisam smrtnik.

Pa da, "realističan"
Smrtnici se mogu identificirati s takvim problemima haha

Za besmrtnike, tu su Zagor, Hamvas i Biblija
Mislim, malo se zezam, ali ima nešto u tome. Krist je realniji (bez navodnika) od Dawkinsa - ta misao mi je sada pala na pamet.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 03/01/2019 : 20:56:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zoroasterixx
Krist je realniji (bez navodnika) od Dawkinsa

upravo to

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 03/01/2019 : 21:01:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
kad si već tu, Unamuno majstorski razrađuje tu ideju u svojoj čuvenoj knjizi Život Don Quijota i Sancha (preporučam)
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 03/01/2019 : 21:03:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

kad si već tu, Unamuno majstorski razrađuje tu ideju u svojoj čuvenoj knjizi Život Don Quijota i Sancha (preporučam)

Budem pogledao
Nego, podigli smo temu u nebeske visine, i ostavili Kena na zemlji haha
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 03/01/2019 : 21:22:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
pa mogli bismo malo i o kenu haha

pročitao PRAVA GOSPODA
i dalje solidno, stabilno, crtež, kadrovi. sve je zrelo i realistično haha.

dok idem vidjeti što je spock stavio, hajmo reći da se sve više počinje nazirati da je berardi sclavi (ili obrnuto)
PRAVA GOSPODA su jedna sclavijevska priča, samo kontroliranija, o svijetu kao APSURDU. tu imamo ironiju, ali to je realistično, jer život je ironičan. taj lagani prstohvat ironije ne može omesti kena da pobijedi zlikovce, jer je on utreniran i vješt čovjek, i to što imamo junački modus, to je realistično, jer utrenirani ljudi su realnost.

svijet je apsurd: oni se bore za jug, pomažu dvostruke agente, nisu rasisti i žele pomoći crnkinji ne znajući da će im ona doći glave. na dobro im ona vraća najgorim, ali nitko tu ništa ne može, jer to je svijet, to je apsurd i to je realnost. crnkinja tako u offu prolazi isti krug kako je prošao južnjački kapetan gerilac, koji je pobjegao sa bojišta, i nju će proganjati snovi "kukavico! sinja kukavico!" i svijet će se tako vrtiti i perpetuirati apsurd.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 03/01/2019 : 21:31:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Spock

Komentar:
Za razliku od prošle epizode gdje scenarij spašava situaciju, ovdje je potpuno drugačiji slučaj - priča dobra, a scenarij neuvjerljiv.
Zaplet s scenama iz građanskog rata, pljačke banke i bijega iz zatvora odličan. Centralni dio priče je i najlošiji. Iako je ideja s bivšim konfederalnim vojnicima u pokušaju nove destabilizacije SAD-a zanimljiva, a tu je i činjenica da je Ken sporedan lik koji zna pogriješiti. Završnica dobra s iznenađujućim preokretom.
Likovi zanimljivi, ali neki od njih s neuvjerljivim reakcijama i postupcima.

spock,
zašto ti je scenarij neuvjerljiv?

pa nisi li ti dilandogovac? ili sam pomiješao?

ovo ti je sclavijevska priča o revolucijama i revolucionarima ispričana iz božje perspektive: sve je to nebitno, sve je apsurd. sclavi at his best i tko voli te filozofije, mora voljeti i ovo.
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8161 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 03/01/2019 : 22:35:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Komentar:
Za razliku od prošle epizode gdje scenarij spašava situaciju, ovdje je potpuno drugačiji slučaj - priča dobra, a scenarij neuvjerljiv.
Zaplet s scenama iz građanskog rata, pljačke banke i bijega iz zatvora odličan. Centralni dio priče je i najlošiji. Iako je ideja s bivšim konfederalnim vojnicima u pokušaju nove destabilizacije SAD-a zanimljiva, a tu je i činjenica da je Ken sporedan lik koji zna pogriješiti. Završnica dobra s iznenađujućim preokretom.
Likovi zanimljivi, ali neki od njih s neuvjerljivim reakcijama i postupcima.

spock,
zašto ti je scenarij neuvjerljiv?

pa nisi li ti dilandogovac? ili sam pomiješao?

ovo ti je sclavijevska priča o revolucijama i revolucionarima ispričana iz božje perspektive: sve je to nebitno, sve je apsurd. sclavi at his best i tko voli te filozofije, mora voljeti i ovo.

Mogu se nazvati dilandogovcom i obožavateljem Sclavija i Castellija, iako ne dijelim njihova lijevičarska stajališta.

Baš zbog toga sam ovdje i napisao da mi je priča dobra, ali nije dobro realizirana. Uvod odličan, ali nakon eksplozije vlaka, scenarij popušta. Možda me najviše izritirao lik onog "nespretnog" agenta. Nisam htio spoilat, pa nisam naveo konkretne situacije.
SPOILERI:
Problem glavnog lika je njegova neuvjerljivost. Lik koji smatra da se bori ta časnu stvar ne ubija nevinog bankara s leđa nakon što ga je ovaj pustio smilovavši mu se. Takav ubojica ne sažaljeva nikoga, pa ni navodnog suborca bez ruke. Ako je beskurpulozni bivši časnik koji je bio na strani juga, onda ne oslobađa crnkinju, a ako nije onda neće ići u organizaciji tog nemogućeg terorističkog čina. Nemogućeg iz razloga što bi, s obzirom da je prikazan lukav kao "Mortimer", trebao znati da nema toliko odanih ljudi tako daleko na sjeveru. Kraj cijelog južnog dijela SAD-a, gdje odane južnjake možeš naći na svakom koraku i dan danas, on se odluči za atentat na slabo naseljenom sjeveru, gdje nikoga nije ni briga za jug i njihov rat.

Draž dodatno kvari, za razliku od prva dva broja, neprecizan Milazzo gdje likovi mijenjaju lica iz vinjete u vinjetu.

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.

Edited by - Spock on 03/01/2019 23:29:11
Go to Top of Page

zare80
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 22/09/2008

Posted - 04/01/2019 : 07:52:44  Show Profile Show Extended Profile  Send zare80 an AOL message  Send zare80 a Yahoo! Message  Send zare80 a Private Message  Reply with Quote
quote:

ljudi, drago mi je da svi skupa počinjemo izlaziti iz mraka

da počinjemo priznavati samima sebi da nas privlači koruza, pop, holivudski trikovi

da Ken mora izgledati kao glavni igrač ragbija što bi reko kruger. npr. koliko bi nam Ken bio zanimljiv da nije robert redford nego da je njegov lik i stas: onaj gazda Mine Towna?
što bi reko jocko, naš moral je holivudski trik, a naša etika je estetika.

Moram priznati da su postovi izuzetno zabavni i kontam sta ti je cilj. Medjutim, ono sa cim se ne slazem je da je bilo ko od onih sto vole Kena njega zavoleo zbog ove scene koju forsirate na poslednje dve stranice. Kao sto rekoh, za mene je blizi obicnom coveku nego Zagor i zato mi je realniji. Tacno je da su obe strukture stereotipi, ali mi se Kenova cini bliza onome sto se desavalo na Divljem Zapadu, barem nasoj predstavi o tom dobu, posto se niko ne moze vratit u proslost i garantovati da je bilo tako. Ali. s obzirom na surovost vremena o kome pricamo puno je verovatniji taj stereotip nego Zagorov i to Kruger pokusava da kaze. Mislim, sta ste dokazali time da je to stereotip 40 godina kasnije?
Realno, uhvatio si se realnosti 😀, kao neke glavne osobine Kena zbog koje ga ljudi vole i sada ga poredis sa mnogo realisticnijim delima, pa onda sa Zagorom i pokusavas da nas uveris da ga volimo samo zato sto je junak??? Ako je tako promasio si prilicno. Mislim, krenuo si sa tvrdnjom da je Zagi realniji, a ja do sada vidim samo dokaze da Ken nije realan, sto se u svakom slucaju slazem, ali dokaz za prvu tvrdnju ne vidim. 😀
Go to Top of Page

zare80
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 22/09/2008

Posted - 04/01/2019 : 08:12:04  Show Profile Show Extended Profile  Send zare80 an AOL message  Send zare80 a Yahoo! Message  Send zare80 a Private Message  Reply with Quote
A i moram da dodam da poredis epizodu koju 50% obozavatelja smatra najboljom od Zagora i prosecnu epizodu Kena. Ako dokazemo i da je Zagi malo bolji od Kena opet ispada miljama daleko u proseku.
Mislim mozemo mi sada iz epizode u epizode pobrojati sve stereotipe i konstrukcije kojeje Berardi koristio i to ce samo dokazati da je duplo bolji majstor tj. vestiji junak od Nolite koji jedan isti stereotip vrti po 100 epizoda da se ne umori 😀
Ali da me ne shvatis pogresno, svaka cast za temu, probudio si paznju svima koji su citali Kena 😀
Go to Top of Page

Jocko
stripovi.com suradnik

Serbia
1138 Posts

Member since 22/11/2016

Posted - 04/01/2019 : 08:24:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Jocko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zare80
Ali da me ne shvatis pogresno, svaka cast za temu, probudio si paznju svima koji su citali Kena 😀

Stinkija angažovao Markos da oživi temu i pospeši prodaju

Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2409 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 04/01/2019 : 09:46:37  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Da, da, skoro da bi me uhvatila napast da i ja kupim Kena da mogu osvježiti pamćenje :-D
Inače, Ken za mene ima dva ključna aspekta (osim zanatskog majstorstva): ponekad zna biti dosadan i ponekad mu priče djeluju namješteno. Interesantno mi je vidjeti analizu ovog drugog aspekta, ali taj problem dosadnoće mi puno više smeta (a teži je za analizu).
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 04/01/2019 : 09:53:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
žare,
ima tu svega;) svašta sam ja stavio, pa i "dokaze" haha.

ovako. razina na kojoj je Zagor realniji od Kena se ne da dokazati, kada je iznad dokazljivosti. to je ko da me pitaš da ti dokažem da postojim. mogu ti samo pokazivati, otvarati ti se kao OSOBA (persona), ali ne i dokazati, jer ja nisam ovaj post, nisam ni moja glava, ni noge, ni grudi, nisam ni spolni nagon a nisam ni kvocijent inteligencije. kako god me se pokuša utvrditi... opet sam nešto više i svatko to na neki način zna. recimo, da se ti sad svedeš na fana kena parkera, dobio si raju, možete se tapšati, ali si sam sebe oskrnavio, počinio izdaju svog najvišeg određenja i bla bla bla.

zato u realnost Zagora ulazim odmjereno haha, kao u crkvu:)
stavim tu i tamo koji citat, koji ne dokazuje, nego - upućuje. to su samo otvaranja tokova promišljanja.
da se ne lažemo, to se NE DA SHVATITI na ovome ili bilo kojem drugom forumu (ni na filozofiji hr). za pravo shvaćanje, treba disciplina, treba vrijeme, treba razvoj i treba takva odlučnost koja smrtnicima graniči sa ludilom. pustimo to...

vratit ćemo se konkretnijim stvarima, spocku (žare, zašto se ne uključiš tako, sa komentarima epizoda?), samo još jednom stavljam ovaj citat o kojemu bih volio da razmišljate u narednim godinama:

"nije obrazovan onaj tko zna i poznaje mnogo slučajnog takobitka stvari (polymathia), ili onaj tko prema zakonima može maksimalno predvidjeti događanja i njima vladati - ono prvo čini učenjaka (na forumu: curunirovski ideal), ovo drugo istraživača (na forumu: nagorovski ideal) - nego je obrazovan onaj tko je usvojio neku osobnu strukturu, cjelokupnost do jedinstva jednog stila uzajamno oslonjenih idealnih pokretnih shema za zor, mišljenje, shvaćanje, vrednovanje i obradbu svijeta i bilo kojih slučajnih stvari u njemu; shema što su unaprijed dane svim slučajnim iskustvima, ova jedinstva prerađuju i uvrštaju u cjelinu personaliziranog svijeta."
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 04/01/2019 : 10:00:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pcoro

Da, da, skoro da bi me uhvatila napast da i ja kupim Kena da mogu osvježiti pamćenje :-D
Inače, Ken za mene ima dva ključna aspekta (osim zanatskog majstorstva): ponekad zna biti dosadan i ponekad mu priče djeluju namješteno. Interesantno mi je vidjeti analizu ovog drugog aspekta, ali taj problem dosadnoće mi puno više smeta (a teži je za analizu).

ja samo čekam da se uključiš. trk na kiosk i uzeti kena;)

što se tiče dosadnoće, moraš ipak dati puni opis stanja, onda ćemo stvar podvrći ekspertizi i vidjeti što je to što te smeta (ima tu doktora koji otklanjaju i takve smetnje)
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 04/01/2019 : 10:15:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

SPOILERI:
Problem glavnog lika je njegova neuvjerljivost. Lik koji smatra da se bori ta časnu stvar ne ubija nevinog bankara s leđa nakon što ga je ovaj pustio smilovavši mu se. Takav ubojica ne sažaljeva nikoga, pa ni navodnog suborca bez ruke. Ako je beskurpulozni bivši časnik koji je bio na strani juga, onda ne oslobađa crnkinju, a ako nije onda neće ići u organizaciji tog nemogućeg terorističkog čina. Nemogućeg iz razloga što bi, s obzirom da je prikazan lukav kao "Mortimer", trebao znati da nema toliko odanih ljudi tako daleko na sjeveru. Kraj cijelog južnog dijela SAD-a, gdje odane južnjake možeš naći na svakom koraku i dan danas, on se odluči za atentat na slabo naseljenom sjeveru, gdje nikoga nije ni briga za jug i njihov rat.

spock,
to što si naveo su neki razlozi za neuvjerljivost, ali u zdravorazumskom modusu

ova priča, tj. scenarij je postavljen IZNAD toga
kažem ti da je to sclavi

ovdje se problematizira što je to ... rat? revolucija? čemu to? ionako ne možemo kontrolirati stvarnost, a što god pokušamo, promašimo

npr. on se bori za jug, ljudski žali živa bića pa makar i crna, on je i kukavica, i hrabar, pametan i glup, za jug i za općečovječansko, beskrupulozan i visoko moralan, zaveden i vođa, svetac i vrag

to su ti refleksije koje se postavljaju ovom izvedbom

sada je na čitatelju da to
1. prepozna (shvati)
2. odredi se prema postavljenom pitanju a) beradi-sclavi genije, stav život je apsurd b) berardi-sclavi zbunjolo, tupsone i slabiću što ne možeš doći do pravocrtnog rješenja: jug je zakon!!! sve za jug i jug ni za što!! c) grci. osvit ljudske misli. zašto ne kaos? zašto kaos mora preći u ----> kosmos d) cjelina. Bog. homo kršćanin. e) itd.

Edited by - stinky on 04/01/2019 10:17:07
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 04/01/2019 : 10:21:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
pcoro, tu te ja čekam. na PRAVOJ GOSPODI.

jocko, žare, dexter, kruger, zoroasterix

ovo je epizoda za nas filozofe: dizati pruge u zrak za hrvatsku stvar ili ne? zvonko bušić? ah ah da, pravila foruma ne dozvoljavaju ovakve poveznice;)
pa ajmo onda načelno.

revolucije, ideali, novac ili slava?
Go to Top of Page
Page: of 126 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.39 seconds. Snitz Forums 2000