Author |
Topic  |
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
feniks
Senior Member

1925 Posts
Member since 08/05/2004 |
Posted - 28/10/2013 : 11:42:58
|
Ne razumijem ogorcenost. Da su ga ljudi kupovali u dovoljnom broju isao bi svakog mjeseca... Ocigledno ga je publika odbacila, u cro oni tvrdokoriceni su takodje podbacili iako su mijenjali izdavaca Ako izadje ovaj 4broj- pokriva 15 mjeseci. Onda za godinu dana opet 3broj pa dok ide ide. Dampir nema cim da te iznenadi.
Da li je tacno da prvo ide BB Spec pa onda Dampir? |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 28/10/2013 : 16:20:06
|
quote: Originally posted by feniks
Ne razumijem ogorcenost. Da su ga ljudi kupovali u dovoljnom broju isao bi svakog mjeseca... Ocigledno ga je publika odbacila, u cro oni tvrdokoriceni su takodje podbacili iako su mijenjali izdavaca Ako izadje ovaj 4broj- pokriva 15 mjeseci. Onda za godinu dana opet 3broj pa dok ide ide. Dampir nema cim da te iznenadi.
Da li je tacno da prvo ide BB Spec pa onda Dampir?
Ako ne ide, ugase ga i onda neki manji izdavac koji bi bio zadovoljan manjim tirazom dobije vec razradjen strip sa dovoljno kupaca i svi zadovoljni. U 500 primeraka bi iso sigurno dobro. VC se ne igra s takvim tirazima, oni su pandan Ludensu u HR, s tom razlikom sto Lu ugasi nerentabilno izdanje i omoguci kupcima da ga dobiju npr. u izdanju Libellusa. Ovako, VC nije zadovoljan prodajom, mozda ga rade i s gubitkom, mi nemamo Dampyra i svi nezadovoljni.
A i kako to 4-broj pokriva 15 meseci? Koliko znam u Italiji ide mesecnim ritmom. Jedino ako mislis na VC ritam koji je pokrio nula brojeva od januara prosle godine. A to je jos malo pa 22 meseca |
 |
|
feniks
Senior Member

1925 Posts
Posted - 28/10/2013 : 21:44:22
|
Islo bi dobro u 500 kom? Nesto je podbacila ta teorija u cro. A nisam primjetio da je Dampira, nakon odustajanja BG/SA, Libelus nastavio. Takodje Mno spec, MM spec, red MM i Mno tamo gdje je SA stao nisu nastavljeni. Osim NN koje je jos izdanje Lib nastavio? A sumnjam da bi se D&D slozili da im je Lu/BG/SA "omogucio" bilo sta. Mozda Lib u 2014 pocne da objavljuje gore navedena izdanja ali ako primjenjujemo ovaj tvoj princip ispada da je Dnevnik svojom propascu omogucio izdavanje stripova SD, Lu, VC i drugim izdavacima :-)
Pogrijesio sam, najavljeno je da se planira 1 knjiga s 3 ep Dampira godisnje odnosno 1 ep na 4 mjeseca, onda 4 ep u ovom br daju 16 mjeseci fore VC :-) |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29656 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 28/10/2013 : 23:05:32
|
Islo bi dobro u 500 kom? Nesto je podbacila ta teorija u cro. A nisam primjetio da je Dampira, nakon odustajanja BG/SA, Libelus nastavio. Takodje Mno spec, MM spec, red MM i Mno tamo gdje je SA stao nisu nastavljeni. Osim NN koje je jos izdanje Lib nastavio? A sumnjam da bi se D&D slozili da im je Lu/BG/SA "omogucio" bilo sta. Mozda Lib u 2014 pocne da objavljuje gore navedena izdanja ali ako primjenjujemo ovaj tvoj princip ispada da je Dnevnik svojom propascu omogucio izdavanje stripova SD, Lu, VC i drugim izdavacima :-)
Pogrijesio sam, najavljeno je da se planira 1 knjiga s 3 ep Dampira godisnje odnosno 1 ep na 4 mjeseca, onda 4 ep u ovom br daju 16 mjeseci fore VC :-)
Libellus ide redom, ne nastavlja se ni na koga. Ali da je Ludens drzao prava npr.na prve brojeve NN da li bi mogao da ide reprint NN u LL izdanju? Cisto sumnjam. Ko ti kaze da nece biti specijalaca Mr Noa i MM? Aj zivi bili pa videli. Za strip junake koje rade, uvek su govorili da im je cilj od svakog junaka izbaciti sve sto postoji. Sto bi specijali bili izuzetak? A kad to bude uradio LL opet ce ici od prvog broja jer oni imaju svoju poslovnu politiku i ne interesuje ih sta je izaslo kod drugih izdavaca. Ici ce redom kad krenu. Za Dampyra nikad nisu pokazivali interesovanje.
Dampyr je u Hr krenuo u lose vreme, pogledaj koliko forumasa je uclanjeno od 2008. naovamo. I to su uglavnom kupci iz Srbije koji su se vratili stripu pojavom VC. Da je postojala ta grupa stripofila pre 2008. SA/BG izdanje ne bi puklo, jer je i radjeno u malom tirazu. A smem da se kladim u sta hoces da je Dampyr kod VC isao u bar duplo vecem tirazu od 500, ako ne i u par hiljada.
I opet - kako to 4 broja pokrivaju 16 meseci? Kojom logikom dolazis do tog broja? Time sto su usporili izdanje sa mesecnog, pa presli na tromesecno, pa ga ugasili i sad nekom cudnom matematikom dolazimo do toga da 4 broja pokriva 16 meseci? Onda mozes slobodno da kazes i da ce eventualnim neizlazenjem Dampyra u narednih 22 meseca ispuniti plan, jer su bas toliko izdali i u prethodnih 22 meseca. 0 = 0, drze ritam definitivno |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 28/10/2013 : 23:16:43
|
quote: Originally posted by supermark
ma nek ide i tri puta godisnje samo neka ide...
A i ti si optimista Pa koja crna 3 puta godisnje, toliko ne izbace ni Zagora KI godisnje Nema nista od ovoga, Dampyr je "krepa po drugi puta". Nadam se da ce biti one - "treca sreca", npr. u izdanju DW, Padore, Arkone, PP... mnogo izdavaca sad ima u Srbiji, mnogima bi Dampyr bio profitabilniji od onoga sto trenutno rade Ali to nije moguce sve dok prava drzi VC. Zato se i nadam da se desi jedan od dva moguca ishoda - da odustanu od Dampyra i manje verovatan - da krenu ritmom od 4-6 knjige godisnje. |
 |
|
vronski 2
Senior Member

2381 Posts
Member since 11/10/2009 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 29/10/2013 : 00:07:13
|
quote: Originally posted by vronski 2
Dampir ne može umreti nikako, ipak je on sin gospodara noći! ;)
Dzaba mu, nije trebao da se petlja sa Balkancima Ovde je sve moguce. Ovde se svakodnevno desava ogroman broj cuda. Npr. nekoliko miliona ljudi i dalje zivi, ne zna se od cega i kako, ali zive. Drugde bi odavno nestali s lica zemlje.
Ovde ti daju neki bedan posao za 170-180 evra i srecan si. Mogao si da budes i bez njih. Onaj ko nema tu srecu da radi za neku crkavicu je takodje srecan - nema para, ali bar ne radi kao ovaj glupan koji radi za sicu. Ovde zive najsrecniji i najgluplji ljudi na svetu. Da li od tolike gluposti ne shvataju sta sve coveku treba da normalno zivi i bude srecan ili od tolike srece ne mogu da uvide koliko su glupi - ne znam. Vazno je da smo jedan srecan narod i na srecu glup, inace bi shvatili da i nismo toliko srecni i da se moze i bolje. Ali ne, mi se vec cetvrt veka vrtimo ukrug s jednim te istim ljudima koji su verovatno jedini srecni i daleko pametniji od glasacke vecine koja za njih glasa.
Zato nam je dovoljno onoliko koliko nam se da, zato nam je svejedno da li jebemo ili nas jebu - bitno je da imamo redovan seks. Ma i jedan Dampyr u 4 godine je dovoljan razlog za srecu, mnogo je na svake 2 godine, treba to prorediti.
P.S. Nije upuceno tebi, samo glasno razmisljam koliko sam srecan sto sam tu gde jesam i sto uopste jesam, moglo bi da bude i da nisam. Zivimo u Alan Fordu, onom najcrnjem, s pocetka, kad je Magnus rasturao crtezom a Buker pricama. Gde ces vece srece za stripofila nego da zivi u stripu. |
 |
|
feniks
Senior Member

1925 Posts
Posted - 29/10/2013 : 10:51:19
|
Tex ti si, bez ikakve potrebe u pricu o Dampiru uveo Libelus a ne ja. Na kraju si napisao da ih Dampir nikada nije intresovao-pretpostavljam da si ih pomenuo kao primjer gdje fanovi NN nisu ostavljeni na cijedilu jer je Libelus poceo da izdaje NN. Ne slazem se-vecina ljudi koji su kupovali NN Lu nisu u mogucnosti da si priuste LB izdanje. Koliko se LB NN prodaje pisalo se 180 kom? Neka je i dvostruko veci broj to je opet daleko od broja ljudi koji su kupovali NN Lu odnosno NN SA. Moje misljenje, o tome kako je Lu/Bg/SA nesto omogucio sam vec obrazlozio i necu se ponavljati.
Sto se ove price o 16 mjeseci tice. Ako je sa 12 ep na 12 mjeseci, spusteno na 1 ep svaka 4 mjeseca, a onda najavljeno da ce ici 3ep godisnje, odnosno 1 ep svaka 4 mjeseca, ne shvatam sta ti nije jasno. Potpuno je druga prica koliko je sve to naopako i nedovoljno...
Raspisao si se i o opstem stanju drustva, OK ali kako onda mozes da pises o 5 6 knjiga Dampira godisnje Ko ce to kupiti? Ja (i vecina kolekcionara koje poznajem) kasnim i sa ovoliko sporim ritomom KI VC. Neko brzi ritam bi samo doveo do odustajanja a ne do privlacenja novih kupaca.
P.S. Gdje sam napisao da LB nece raditi Mno, MM spec?
|
 |
|
vronski 2
Senior Member

2381 Posts
Member since 11/10/2009 |
Posted - 29/10/2013 : 10:57:37
|
quote: Originally posted by Tex Willer
Zivimo u Alan Fordu, onom najcrnjem, s pocetka, kad je Magnus rasturao crtezom a Buker pricama. Gde ces vece srece za stripofila nego da zivi u stripu.
Upravo si ubo poentu svega, šta če nama Dampir kad mi živimo živote iz Cvjećarnice! ALAN je naš Bog a ne HARLAN! |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19518 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 29/10/2013 : 11:00:23
|
ne sanjajte otvorenih oči...knjiga ili naviše dvije godišnje...to je realno, ostalo pusta obečanja i snovi... Sumljam da če se Dampir prodavati bolje od knjiga Texa i Mister Noa pa vidite njihov tempo,... uzet ću ako ga pošalju i u Sloveniju u remitendi ko sve brojeve Dampira do sada... a i ako krepne, nije me tako oduševio da bi zaplakao...a i ako ga bi pokrenuo Libellus imao bi tempo Nicka Raidera i "blistavu" prodaju... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
feniks
Senior Member

1925 Posts
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Posted - 29/10/2013 : 12:39:26
|
quote: Originally posted by teller
uzet ću ako ga pošalju i u Sloveniju u remitendi ko sve brojeve Dampira do sada...
Zapravo poslednjih par brojeva nije doslo u SLO na kioske. 
A problem (slaba prodaja) nije neka tajna - malo nas je, potencijalnih kupaca vec ionako, plus nije to "stari junak" kao Zagor, DD, MN, Tex, ako se ogranicimo samo na VC (mada i pomenuti MN i Tex idu na kapaljku). Da ga se dohvati DW, Padora ili neko slican i sa slicnim tirazom/cenom, niko sretniji od nas nekoliko kupaca jelda, ali posto nema interesanata među izdavacima...
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 29/10/2013 : 14:16:39
|
Raspisao si se i o opstem stanju drustva, OK ali kako onda mozes da pises o 5 6 knjiga Dampira godisnje Ko ce to kupiti? Ja (i vecina kolekcionara koje poznajem) kasnim i sa ovoliko sporim ritomom KI VC. Neko brzi ritam bi samo doveo do odustajanja a ne do privlacenja novih kupaca.
Ja Svako prvo misli na sebe Jos uvek mogu, ne znam jos koliko cu moci, ali trenutno mi je jos uvek glava iznad vode
Na ovaj drugi deo nemam sta da ti odgovorim, potpuno si u pravu. Znam u kakvoj si situaciji i znam da je zajebano, i da je tako gledano ritam Dampyra skroz periferna stvar. I da je, nazalost, mnogo ljudi u takvoj situaciji. Ali resenje za bolje sutra uvek postoji, samo treba dobro gledati i pronaci ga. Sve dok prihvatamo stvari onakve kakve jesu i pustamo da zivot ide a mi gledamo sa strane bez pokusaja da uticemo na zbivanja, nece krenuti na bolje.
Ja se nadam da odlaskom odavde resim mnoge stvari a onda cu da trazim i 12 Dampyra godisnje Porodica ide sa mnom a gde mi je porodica tu mi je i dom i sve sto mi je bitno u zivotu. Da nemam tu mogucnost, ili ako se ne daj Boze ne ostvari, naci cu neki drugi nacin da se borim. Ali nikad necu moci da se pomirim s tim i prihvatim da je dobro sto imamo i ovoliko koliko imamo. I uvek cu da trazim vise svega, pa i Dampyra I siguran sam da i ti mozes bolje, upoznali smo se, dobar si covek. Samo moras i ti da shvatis da zasluzujes bolje i vise, da se izboris za to, pa cemo onda zajedno da trazimo brzi ritam Dampyra. A od srca ti zelim da ti krene na bolje, pa da ti Dampyr bude samo usputna stvar koju finansijski neces ni da osetis |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 29/10/2013 : 14:27:42
|
quote: Originally posted by Poli
Da ga se dohvati DW, Padora ili neko slican i sa slicnim tirazom/cenom, niko sretniji od nas nekoliko kupaca jelda, ali posto nema interesanata među izdavacima...
Nemoj da si toliko siguran da nema, ali prava drzi VC. Jel Markos bio zainteresovan za izdavanje Watchmena poslednjih X godina? Jel ga radio? Nije. Razloge znas, prava. Na srecu, uporan je kao mazga pa smo docekali (oni koji su cekali) Fibrino izdanje Watchmena. I znam da se radi o razlicitim drzavama u ovom slucaju, ali znas i kakav je potez BP napravio tad po pitanju prava. A sad cemo konacno da dobijemo i Preachera i 100 metaka i jos mnogo toga sto BP nije uspeo da iznese kako valja 
Desice se to i s Dampyrom kad-tad |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12250 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 29/10/2013 : 14:50:03
|
Meni je bolje i da sacekam godinu, dve na izdanje VCa pa da to onda lepo krene nekim ustaljenim tempom nego da taj serijal preuzme Libellus ili Fibra pa da nema sanse nikada da ga kupim po tim cenama!
Ali inace me Dampir ne interesuje.
|
Edited by - going going on 29/10/2013 14:50:17 |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 29/10/2013 : 15:24:07
|
quote: Originally posted by going going
Meni je bolje i da sacekam godinu, dve na izdanje VCa pa da to onda lepo krene nekim ustaljenim tempom nego da taj serijal preuzme Libellus ili Fibra pa da nema sanse nikada da ga kupim po tim cenama!
Ali inace me Dampir ne interesuje.
Ma sto svi pominju LL i Fibru? Ja sam pricao o DW, Padori, PP, Arkoni... O nekom ko moze da radi izdanje po pristupacnoj ceni i pristojnim ritmom LL i Fibru sam pominjao samo u kontekstu price da ne moze nesto da se radi ako neko drugi drzi prava. Nije ni meni Dampyr toliko dobar da bih ga prizeljkivao u nekom deluks izdanju. Ali mi je sasvim pristojan strip i voleo bih da ga radi neko ko moze da gura pristojan tempo sa pristojnom cenom |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 29/10/2013 : 15:30:31
|
quote: Originally posted by Poli
Ali ja bi ga u mekom i sto jeftinije. :(
Isto. Ali brze od VC i ja zadovoljan. Moj prvi pik bi bila Padora, ali se Milan necka oko tih dugih serijala. Drugi PP ili Arkona jer imaju odlican odnos kvalitet - cena. Tek na 4.mestu DW, jer su se rasplinuli sa milion izdanja i nisam siguran da bi Dampyr u njihovom izdanju iso kako treba.
U HR ne vidim izdavaca koji bi mogao(ili hteo) da radi Dampyra, u Srbiji je sad mnogo vise izdavaca pa bi se i nasao neko. |
 |
|
feniks
Senior Member

1925 Posts
Posted - 29/10/2013 : 21:40:04
|
quote: Originally posted by Tex Willer
Ja Svako prvo misli na sebe Jos uvek mogu, ne znam jos koliko cu moci, ali trenutno mi je jos uvek glava iznad vode
Na ovaj drugi deo nemam sta da ti odgovorim, potpuno si u pravu. Znam u kakvoj si situaciji i znam da je zajebano, i da je tako gledano ritam Dampyra skroz periferna stvar. I da je, nazalost, mnogo ljudi u takvoj situaciji. Ali resenje za bolje sutra uvek postoji, samo treba dobro gledati i pronaci ga. Sve dok prihvatamo stvari onakve kakve jesu i pustamo da zivot ide a mi gledamo sa strane bez pokusaja da uticemo na zbivanja, nece krenuti na bolje.
Ja se nadam da odlaskom odavde resim mnoge stvari a onda cu da trazim i 12 Dampyra godisnje Porodica ide sa mnom a gde mi je porodica tu mi je i dom i sve sto mi je bitno u zivotu. Da nemam tu mogucnost, ili ako se ne daj Boze ne ostvari, naci cu neki drugi nacin da se borim. Ali nikad necu moci da se pomirim s tim i prihvatim da je dobro sto imamo i ovoliko koliko imamo. I uvek cu da trazim vise svega, pa i Dampyra I siguran sam da i ti mozes bolje, upoznali smo se, dobar si covek. Samo moras i ti da shvatis da zasluzujes bolje i vise, da se izboris za to, pa cemo onda zajedno da trazimo brzi ritam Dampyra. A od srca ti zelim da ti krene na bolje, pa da ti Dampyr bude samo usputna stvar koju finansijski neces ni da osetis
Nastojacu da ovo ne bude u stilu ja tebi serdaru ti meni vojvodo  Zelim ti sve najbolje tamo gdje ides! Ja radim na tome da mi bude bolje ali da te odmah upozorim na mene ne racunaj da cu traziti vise Dampira. Za ovo zadnje-Hvala. |
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Posted - 30/10/2013 : 23:07:14
|
I info...
Fight between the fjords against a Master of the Night...

DAMPYR 165 THE END OF THE HUNT Output: 05/12/2013 Frequency: Monthly Subject: Claudio Falco Screenplay: Claudio Falco Drawings of: Giuliano Piccininno Cover: Enea Riboldi
"He fought in all the wars. It was the Master of Count Magnus and sucked Marc Abel in No Man's Land of the First World War. Now his sleep is going to be discontinued. After years of darkness and silence, Dampyr has found a thin trail leading to his lair in Norway. But Krigar is waiting for him, like a spider wove its web..."
Dajte vise Dampyra! Ponestadose mi krvi za gospodara! 
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
|
Oki