Author |
Topic  |
okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 10/03/2010 : 00:55:06
|
Sonjecka svaka cast,mislim da dosad nisam ni video ni cuo da je neka devojka tako strastan kolekcionar bilo cega a kamoli kolekcionar ovoliko stvari.Stvarno pohvalno! |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
 |
|
sonjecka
Senior Member

.jpg)
Croatia
1172 Posts
Member since 29/09/2004 |
Posted - 10/03/2010 : 01:16:56
|
haha, hvala, iako je to dosta lose za moj dzep,jer svako malo iskrsne neka opsesija koju treba nadopuniti :)
evo jos jedna action figures (dio kolekcije uzasno slikane :D ):)

|
sva djeca bez nadzora biti ce pojedena! |
 |
|
SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts
Member since 21/07/2003 |
|
SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts
Member since 21/07/2003 |
Posted - 10/03/2010 : 16:15:42
|
quote: Originally posted by broj jedan
evo da i ja pokažem svoju skromnu kolekciju šečera :

ne izgleda puno (na slici se čini da ih ima manje), ali ih ima oko 300 komada, ako ne vjerujete počnite, prebrojavati sa slike  a sve je počelo s ovim paketićem:

puno hvala i našem članu foruma; Risaru_69 bez kojeg ne bi imao ovakvu kolekciju! još jednom hvala  naravno, ako netko ima viška šečera ili voli ići u kafiće, neka uzme jedan i zna kome se treba javiti ( pogotovo ako je neko iz srbije ili makedonije ili BiH ) 
hahahah,koji si ti king,nikada nisam vidio nekoga da skuplja shecher,predobro  |
Nil sciri quisquis putet,id qudque nescit an sciri possit,quo se nil scire fatetur. |
 |
|
Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
Posted - 10/03/2010 : 16:32:46
|
quote: Originally posted by Risar_69
nikad u životu nisam video toliko različitih šečera na našem prostoru, sad počni sakupljat i srpske, bosanske i makedonske, nadam se da če ti ih neko poslati, pa onda sve zajedno pokaži, a biče toga nadam se i na Collecti, pogledaču i javiti ti.
ako ti se sviđa moja kolekcija, moraš pogledati ove kolekcije "profesionalnih kolekcionara", evo linkova pa koga zanima neka baci pogled:
http://sugarworld.civ.pl/sugar2/sugar.php?call=121 http://members.home.nl/liesje1/scans_per_land.html http://sugar.barok.org/gallery.php
Ima stvarno svakakvih šečera 
Uf, oni Poreč, šečeri, odlične stare slike, Poreč mi je kao drugi dom, kao djete svaku godinu sam bio tamo, i još danas mi ide suza, kad vidim kako su sve pozidali-pogradili, npr. u Plavoj Laguni one kučice-bungalovi,i restoran, sve su srušili i sagradili hotel, nije ni na moru više kao što je nekad bilo. 
Stvarno Sonjecka, ti sakupljaš sve i svašta. Čestitke!
-- |
Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli! |
Edited by - Risar_69 on 10/03/2010 16:40:40 |
 |
|
broj jedan
Junior Member

Croatia
325 Posts
Member since 13/07/2009 |
Posted - 11/03/2010 : 11:14:50
|
quote: Originally posted by SnotMan
hahahah,koji si ti king,nikada nisam vidio nekoga da skuplja shecher,predobro 
drago mi je da ti se sviđa  pogledaj malo po netu, iznenadio bi se koliko ljudi sakuplja šečere, već sam tu negdje postavio linkove pa pogledaj  ako se je nekome dosadno, neka se malo prošeče po kafićima i neka uzme par šečera, pa neka mi pošalje. bio bih zahvalan |
Bolje živjeti sto godina kao bogataš nego sedam dana u bijedi! |
Edited by - broj jedan on 12/03/2010 19:48:08 |
 |
|
broj jedan
Junior Member

Croatia
325 Posts
Posted - 11/03/2010 : 20:10:43
|
evo jedne zanimljive stranice gdje se mogu objaviti svakakve kolekcije : http://colnect.com/hr razmišljam na to da se registriram (registracija je besplatna) i da svima pokažem svoje šečere, ali mi ih se ne da sve skenirati, a odjeljak za kolekcionare šečera niti nema  dobra stvar je što je prevedena na hrvatski i slovenski i to što se možeš mijenjati sa drugima, a imaju i forum  |
Edited by - broj jedan on 11/03/2010 20:12:11 |
 |
|
Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
Posted - 12/03/2010 : 00:59:04
|
evo jedne zanimljive stranice gdje se mogu objaviti svakakve kolekcije : http://colnect.com/hr razmišljam na to da se registriram (registracija je besplatna) i da svima pokažem svoje šečere, ali mi ih se ne da sve skenirati, a odjeljak za kolekcionare šečera niti nema  dobra stvar je što je prevedena na hrvatski i slovenski i to što se možeš mijenjati sa drugima, a imaju i forum 
Odlična strana, samo nema albuma sa sličicama i podmetača za pivo   |
Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli! |
 |
|
broj jedan
Junior Member

Croatia
325 Posts
|
papataz
New Member

Serbia
105 Posts
Member since 14/10/2006 |
|
okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts
Posted - 15/03/2010 : 00:19:29
|
Svaka cast.Do pre par godina imao sam par mastersa dok mi nisu obili podrum i ukrali kesu u kojoj su stajali. Ha,ha evo moja zena pita ko ti tu brise prasinu.Vidis kakve su zene,odmah misle na kolicinu kucnih poslova,a ne na lepotu i vrednost kolekcije. |
 |
|
papataz
New Member

Serbia
105 Posts
Posted - 15/03/2010 : 01:01:16
|
Hvala, hvala! 
Ovo je mala sobica - polica je siroka 180 cm, soba sama dva metra, a duzina sobe je tri metra, i soba je MOJA!  Kako kaze moj sin, nicim isprovocirani sovinista: "Tata i ja imamo po sobu, a za mamu je kuhinja!" 
Dok smo bili podstanari i dok se nismo skucili, bilo je figura i mojih cuda svuda (skupljam i stripove i crtace, zato sto sam NEVEROVATNO ZREO), sto je moju gospodju dobovilo do ivice nernog sloma - a ponekada je i guralo preko te ivice ... Bilo kako bilo, kad smo kupili stan, ona je rekla: "Ovo je tvoja soba, radi tu sta hoces, samo da ja ne moram da to gledam!" tako da je tu moj komp, gomila i gomila diskova i gomile i gomile figurica - postovacu jos slika kad i ostale figure dovedem u red dovoljno pristojan za slikanje...
Tako daaaa, ono sto sam hteo da kazem pre nego sto sam ti ispricao pola porodicne istorije je - sam brisem prasinu, mada je i nema toliko, jer dajem klincu da se igra i mojim igerackama.  |
http://www.youtube.com/user/papataz014 - Moj YouTube! Mastersi! Transformersi! Crtaci! Golotinja! (OK, nema golotinje)! |
 |
|
okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts
Posted - 15/03/2010 : 01:25:12
|
quote: Originally posted by papataz
Hvala, hvala! 
Ovo je mala sobica - polica je siroka 180 cm, soba sama dva metra, a duzina sobe je tri metra, i soba je MOJA!  Kako kaze moj sin, nicim isprovocirani sovinista: "Tata i ja imamo po sobu, a za mamu je kuhinja!" 
Dok smo bili podstanari i dok se nismo skucili, bilo je figura i mojih cuda svuda (skupljam i stripove i crtace, zato sto sam NEVEROVATNO ZREO), sto je moju gospodju dobovilo do ivice nernog sloma - a ponekada je i guralo preko te ivice ... Bilo kako bilo, kad smo kupili stan, ona je rekla: "Ovo je tvoja soba, radi tu sta hoces, samo da ja ne moram da to gledam!" tako da je tu moj komp, gomila i gomila diskova i gomile i gomile figurica - postovacu jos slika kad i ostale figure dovedem u red dovoljno pristojan za slikanje...
Tako daaaa, ono sto sam hteo da kazem pre nego sto sam ti ispricao pola porodicne istorije je - sam brisem prasinu, mada je i nema toliko, jer dajem klincu da se igra i mojim igerackama. 
Ha,ha svaka cast i za tvoju gospodju,to je super potez sto ti je dala sobu.Moracu i ja tako nesto da zahtevam.Vec zamisljam sam u sobi sa stripovima kompom i TV-om,sta ces vise. |
 |
|
sonjecka
Senior Member

.jpg)
Croatia
1172 Posts
|
papataz
New Member

Serbia
105 Posts
Posted - 16/03/2010 : 13:10:02
|
@Sonjecka: jesi ti ona ista sto je bila na Dr. Jackil- ovom forumu o crtacima? Cini mi se da sam te tamo video.  Sad mi stizu jos Kralj His, Clawful, Fisto i Jitsu od Mastersa, tako da mi po mom racunu fali jos sedam figura do kompletne kolekcije (ne racunajuci tu one ultraretke primerke i varijante koje zaista previse kostaju. Za Transformers: Animated mi fale cetiri figure, ali su one vec na putu do mene ili rezervisane.
Sta cu posle sa svojim zivotom, ne znam! [:D} |
http://www.youtube.com/user/papataz014 - Moj YouTube! Mastersi! Transformersi! Crtaci! Golotinja! (OK, nema golotinje)! |
 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 16/03/2010 : 13:25:56
|
quote: Originally posted by Risar_69
ZAGREBČANI!
Da li još ima trgovina Kolekcionar na Jurišičevoj 19(Rotonda centar)? i ima još koja slična trgovina u centru grada sa svaštarijom za kolekcionare(sličice,...)? Unaprijed hvala na odgovoru.
---
Morao bi biti. Prošle godine sam tamo bio dvaput, nešto sam tražio. |
 |
|
sonjecka
Senior Member

.jpg)
Croatia
1172 Posts
Posted - 23/03/2010 : 19:04:07
|
quote: Originally posted by papataz
@Sonjecka: jesi ti ona ista sto je bila na Dr. Jackil- ovom forumu o crtacima? Cini mi se da sam te tamo video. 
da,da ja sam ta :)
jel to s neta narucujes, joj ja bi se rado navukla na to masters kolekcioniranje :)
- broj jedan - moja kolekcionarska opsjednutost je nesvjesno na kavi utrpala seceric u torbu (danas treci po redu) ,kad ih se nakupi saljem ti ih za koleksn :) |
Edited by - sonjecka on 23/03/2010 19:05:22 |
 |
|
broj jedan
Junior Member

Croatia
325 Posts
Posted - 23/03/2010 : 20:00:40
|
quote: Originally posted by sonjecka
- broj jedan - moja kolekcionarska opsjednutost je nesvjesno na kavi utrpala seceric u torbu (danas treci po redu) ,kad ih se nakupi saljem ti ih za koleksn :)
joj, puno hvala, kada ih sakupiš malo više javi mi se pa ćemo se dogovoriti (mogu ja tebi poslati i neke minifingove ako ih nađem, a siurno ih negdje imam)  |
 |
|
papataz
New Member

Serbia
105 Posts
Posted - 23/03/2010 : 22:10:54
|
quote: Originally posted by sonjecka
da,da ja sam ta :)
jel to s neta narucujes, joj ja bi se rado navukla na to masters kolekcioniranje :)
Najvise volim da idem u "lov" po buvljacima, mada odavno nista tamo ne nalazim, tako da sam se sada okrenuo online kupovini- Big Bad ToyStore se zove sajt. |
 |
|
sonjecka
Senior Member

.jpg)
Croatia
1172 Posts
Posted - 24/03/2010 : 02:04:19
|
@broj jedan - haha ovaj tjedan imam dogovoreno nekoliko kava,pazit cu da idem u razlicite kafice :) Cuvaj minifigove,mozda jednog dana odlucis i ti kolekcionirati :)
@papataz - uuu i ja se uvijek na buvljaku nadam nekom takvom ulovu,al vecinom su neki losi,jeftini spidermani u prodaji :/
|
 |
|
Babo24
Starting Member

Croatia
71 Posts
Member since 30/09/2009 |
Posted - 24/03/2010 : 13:48:18
|
Ja skupljam od Hot Toys-a i Sideshow-a figure i statue. Vecina toga mi je u kutijama (kolekcionarska vrijednost), al neke koje su mi van kutije slikat cu danas najvjerovatnije i uploadat. |
My life fades, the vision dims, all that remains... are memories... |
 |
|
Babo24
Starting Member

Croatia
71 Posts
Member since 30/09/2009 |
Posted - 24/03/2010 : 18:09:26
|

Evo zasad ovo, ima jos dosta toga u kutijama, sta ne namjeravam otvorit, jer jebiga, ipak sam kolekcionar.
A jos dosta toga mi i dolazi |
My life fades, the vision dims, all that remains... are memories... |
 |
|
trgovina-kolekcionar
Starting Member
Croatia
29 Posts
Member since 11/01/2008 |
|
Billy_the_Kid
Senior Member

.jpg)
1523 Posts
Member since 02/06/2005 |
Posted - 24/03/2010 : 19:08:52
|
sve je impresivno nema sta mastersi i dan danas bude nostalgiju, mada sam sve sto sam imao pogubio jbg |
Seeing things differently can open new paths. |
 |
|
sonjecka
Senior Member

.jpg)
Croatia
1172 Posts
|
Topic  |
|