Author |
Topic  |
tristan
Junior Member

Belgium
401 Posts
Member since 12/08/2005 |
Posted - 02/01/2010 : 20:56:43
|
quote: Originally posted by Porter
Ma Porter je legenda ,ma on je tezak ko Dzajic,ma on je .....
Zezanciju na stranu,ali uvijek sam imao nesto kockarskog u sebi,kada sam imao 9 godina tada sam ubo svoju prvu 13-ku na sportskoj. Inace kad gledam ove cijene sa ne kolekcionarskog aspekta,onda kontam pa zar ima takvih ,,ludaka,,. Onda vidim da i ja stavljam ponude,pa promjenim misljenje i kontam bas su skupi ovi stari stripovi. Ako je nesto cejf,onda zna covjek platiti malo skuplje e sad da li je to pravi potez ili nije to me najmanje brine. Lova dolazi,odlazi kao i mi....da li ima pametnijih stvari na koje se moze potrositi lova od starih Zagora ? Ima,svakako da ima puno pametnijih i bolji stvari,opet kad covjek prokonta da se nista nece sa sobom ponijeti u zemlju,onda je mozda stari strip i nesto najpametnije na sto se moze lova potrositi,takodje mi moglo biti jos pametnije kupiti 12 tefsija baklave i 8 tefsija tulumbi za ovu lovu. Ko ce ga znati.....
Istina je sve to. Zapravo, najgore je ako moras odmah od prve staviti ogromnu ili glomaznu ili nenormalnu cijenu za neki od tih stripova. Ako ides malo po malo, onda mozes reci sebi (sto mi se vec desilo), ako sam bio spreman platiti npr 500, mogu onda i 502, a ako sam spreman platiti 502, sto je onda jos dvije kunice? itd. Nekad ipak pamet veli stop, ali ovisi kako si s parama taj dan i kako ti se taj strip stvarno svidja. Npr, kupio sam bio onog Dveribada zs glanc za masne pare, a dosad ga nisam ni otvorio a ne zato da ga ne ostetim jer mogu paziti, nego ga cuvam za nekakve posebne okolnosti. Eto, budite mi svi dobri u ovoj novoj godini! |
 |
|
sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts
Member since 01/05/2005 |
Posted - 02/01/2010 : 21:15:31
|
Ne daj se Morty!!! Nece te valjda prebidati Porty... A sto bi mi ostali mogli reci... Samo pozeleti da se umesa... neko treci... Ciji je cvrsci...? Ko ima veci...?
Pitanja nadolaze... Dok papamo bananice... Aukcijski sistem vrednosti Pruza mnoge prednosti... Moz' osvojit i jagnjence maleno... Na raznju nabijeno :-)
|
"Bijah uhvacen u zamku,I pozvan da se predam,Al taj nisam ja,Stuc u ruke i crta. Kako gordo teku suze,Skrivao sam mnoge ljude,Kao i imena,A sad i ona ginu sa mnom
 |
Edited by - sdragan@ on 02/01/2010 21:17:04 |
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 02/01/2010 : 21:20:40
|
quote: Originally posted by sdragan@
Ne daj se Morty!!! Nece te valjda prebidati Porty... A sto bi mi ostali mogli reci... Samo pozeleti da se umesa... neko treci... Ciji je cvrsci...? Ko ima veci...?
Pitanja nadolaze... Dok papamo bananice... Aukcijski sistem vrednosti Pruza mnoge prednosti... Moz' osvojit i jagnjence maleno... Na raznju nabijeno :-)
Ala je neko pesnički raspoložen u Novoj godini...   |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
 |
|
bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts
Member since 13/07/2008 |
Posted - 02/01/2010 : 21:20:44
|
Ma poenta je u svemu tome rivalitet i konkurencija Svi bi mi voljeli imati sve Dveribad stripove po nekoj bezveznoj cijeni,za dzabe sto bi se reklo,ali nejde to Platiti pa imati i to je to Zajebi ti ono"ostavi cifru pravu ili nikakvu".To su ti samo price za malu dijecu. Kakav je to nacin nekom nabijati na nos jos kakvu ce cifru unijeti i kliknuti na ono"poslano" To je privatna stvar svakoga od nas ,a na kraju krajeva nebitna totalno Bitno je na kraju ko ce sta uloviti i kakvu cifru unijeti i poslati Veliki pozdrav svim"glanceristima" od bihac-una |
 |
|
bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts
Posted - 03/01/2010 : 13:43:00
|
quote: Originally posted by morti
quote: Originally posted by bihac-una
Ma poenta je u svemu tome rivalitet i konkurencija Svi bi mi voljeli imati sve Dveribad stripove po nekoj bezveznoj cijeni,za dzabe sto bi se reklo,ali nejde to Platiti pa imati i to je to Zajebi ti ono"ostavi cifru pravu ili nikakvu".To su ti samo price za malu dijecu. Kakav je to nacin nekom nabijati na nos jos kakvu ce cifru unijeti i kliknuti na ono"poslano" To je privatna stvar svakoga od nas ,a na kraju krajeva nebitna totalno Bitno je na kraju ko ce sta uloviti i kakvu cifru unijeti i poslati Veliki pozdrav svim"glanceristima" od bihac-una
1. Ja ovaj topic nisam otvorio! 2. Slijedom toga, ne sugeriram niti marim koju će tko cifru unijeti! 3. Sve što sam rekao se može čitati samo u kontekstu moga odgovora Porteru (a bilo bi uputno pročitati i Porterov komentar)! 4. Aukcije nisu priče za malu djecu! Aukcije su stvarnost, i to ozbiljna (tvrditi suprotno je naivno)! 5. Imati sve "Dveribad stripove" ( ne znam ni što ta sintagma znači) definitivno nije ispunjenje svih mojih životnih ciljeva! 6. Tko će da se umeša, nek' se umeša! To jeste činjenica koju ne smemo prenebregnuti! Jao, jao, avaj! Šta da se radi u tom nesrećnom slučaju!??
1.)Nisam rekao da su aukcije"price za malu dijecu" 2.)Nisam rekao da su stripovi "ispunjenje svih zivotnih ciljeva" Bilo bi glupo i pomisliti na to da je tako ,a kamoli,nedaj Boze dragi, javno iznijeti, ili?? Pa nepisem ja kineski ovdje,mislim?? 3.)"Dveribad stripove"(sve koje covjek ima na aukcijama u momentu),mislio sam.... 4.)Meni ce biti i uvijek mi je zao kad ono sto zelim ne dobijem.Valjda majka priroda????Neznam? Pozdrav bihac-una
|
 |
|
Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
Posted - 03/01/2010 : 14:37:49
|
Samo vi pisite idem ja opet klikati po 2 kune . Vec dveribade,ako se desi da osvojim 2 ili vise stripa mozel ikako na neku dugorocnu otplatu? |
Edited by - Porter on 03/01/2010 14:55:34 |
 |
|
Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts
Posted - 03/01/2010 : 15:17:42
|
ovo pravo pjesnicki i dobro zvuci,ali stvarnost je surova,nece biti treci koji ima veci jer i mala djeca vec znaju ko ce ovo osvojiti. |
 |
|
Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts
Posted - 03/01/2010 : 15:20:15
|
quote: Originally posted by tristan
Npr, kupio sam bio onog Dveribada zs glanc za masne pare, a dosad ga nisam ni otvorio a ne zato da ga ne ostetim jer mogu paziti, nego ga cuvam za nekakve posebne okolnosti. Eto, budite mi svi dobri u ovoj novoj godini! [/quote]
Takodjer sve najbolje u Novoj Godini,Zs 53 ti jos nisam zaboravio . |
 |
|
sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts
Posted - 03/01/2010 : 19:00:35
|
ovo pravo pjesnicki i dobro zvuci,ali stvarnost je surova,nece biti treci koji ima veci jer i mala djeca vec znaju ko ce ovo osvojiti.
Nestrpljivo cekam kraj aukcija pa cu sastaviti i nastavak pesme Sa nekim hepy-endom naravno
 |
"Bijah uhvacen u zamku,I pozvan da se predam,Al taj nisam ja,Stuc u ruke i crta. Kako gordo teku suze,Skrivao sam mnoge ljude,Kao i imena,A sad i ona ginu sa mnom
 |
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 03/01/2010 : 19:41:24
|
Nestrpljivo cekam kraj aukcija pa cu sastaviti i nastavak pesme Sa nekim hepy-endom naravno

Kolega, ti zimi kad nemaš posla, pišeš peme!!! Blago tvojoj ženi!    |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
 |
|
sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts
Posted - 03/01/2010 : 20:21:46
|
quote: Originally posted by srdjandj

Kolega, ti zimi kad nemaš posla, pišeš peme!!! Blago tvojoj ženi!   
Ah...umeo sam ja to i bolje nekad... A sto se zene tice...u ovim godinama i sa svim tekucim zivotnim problemima slaba vajda...vidis da su me inspirisale Dveribadove aukcije    |
 |
 |
|
dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts
Member since 18/07/2005 |
|
nbalen8@htnet-dsl
Starting Member
5 Posts
Member since 01/01/2007 |
|
bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts
Posted - 06/01/2010 : 20:10:32
|
quote: Originally posted by nbalen8@htnet-dsl
Di ste frajeri jeste vidjeli što vam pahulja(Jelena) radi na aukcijama!?
Jelena ,halal ti vjera |
 |
|
sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts
Posted - 07/01/2010 : 00:16:35
|
Ona moja pesma se obistinila...pa cak i vise od toga...ne da se pojavio "treci"...vec ima i "cetvrti" ponudjac
|
 |
 |
|
sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts
Posted - 07/01/2010 : 21:59:05
|
I eto...zavrsi se aukcija, Napetost nije izostala, Iz vedra neba je pala, pahulja mala. tek da malo zacini stvar, To nam dodje kao dar. Nama smrtnicima obicnim... kibicerima falicnim... bez kinte u dzepu, Baba za dedu...deda za repu...
Srecan je Rale...Srecan je Porty... A nadamo se da je srecan i Morty 
|
 |
Edited by - sdragan@ on 07/01/2010 21:59:59 |
 |
|
Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts
Posted - 11/01/2010 : 12:19:02
|
Meni je isto bila simpaticna pojava ,,pahulje,,sto kazu kao grom iz vedra neba,posebno mi je drago sto nije imala ni cvrsci ni veci a sve nas unesreci .
Ipak sto se tice dizanja u zadnjim trenutcima tu je ,,jackie,,pobio sve rekorde,vodio sam aukciju Lms 57 do zadnjih trenutaka cijena je bila cirkus 700 kuna i onda je uletio jackie i zavrsena je sa 1501 kunu.Moja ponuda je bila 1500 a radio sam kad se ovo desavalo. Kad sam dosao kuci i vidjeo rasplet,prvo sto sam pomislio,,e sto ga ovaj mlati po tastaturi . http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-view&ID=1957442
Sve je to zanimljivo,nije mi uopste naumpalo da nekom zamrzim jer je to sve stvar treninga,naime redovno treniram tzv.metodu stiskanja guzice:
Metoda se svodi,da povremeno stisnete guzicu kad vam previse zine jer postoji opasnost da vas proguta(blazi oblik popapa),onda cvilite i trazite pomoc iz svoje vlastite guzice da vas izvade iz nje. Epilog:stisnite guzicu povremeno! |
 |
|
sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts
Posted - 12/01/2010 : 08:40:28
|
Epilog:stisnite guzicu povremeno!
He,he...ovo cu upamtiti...
Inace...u onom drugom topicu gde sam napisao da je Pahulja ustvari rekoreder a ne Ti...nisam se bas najbolje izrazio...Ti jesi odradio najveci broj klikova...i u toj fazi ti zaista jesi rekorder i ja ti cestitam Njena zasluga je sto je podigla cenu stripa za citavih 130 kuna u jenom kliku...pri ceni stripa od 1600 kn...e tu zaista treba imat' m**a 
|
 |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 12/01/2010 : 18:54:25
|
quote: Originally posted by lwood
za to triba imat novaca a ne m..a 
A sudeći po najnovijem razvoju situacije... ima i muda
Ps Valjda ste na njih mislili... Nisan baš dobar u rebusima |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts
Posted - 13/01/2010 : 00:32:49
|
Epilog:stisnite guzicu povremeno!
He,he...ovo cu upamtiti...
Inace...u onom drugom topicu gde sam napisao da je Pahulja ustvari rekoreder a ne Ti...nisam se bas najbolje izrazio...Ti jesi odradio najveci broj klikova...i u toj fazi ti zaista jesi rekorder i ja ti cestitam Njena zasluga je sto je podigla cenu stripa za citavih 130 kuna u jenom kliku...pri ceni stripa od 1600 kn...e tu zaista treba imat' m**a 
Skontom sam te ali je jackie podignuo cijenu u jednom kliku za 409 kuna u navedenoj aukciji gore Lms 57. Imao sam najvecu ponudu 702 kune,sto je pisalo na ekranu dok sam za taj strip ponudio 1500 onda je skocila na 1111 pa 1441 i zavrsila 1501. |
Edited by - Porter on 13/01/2010 00:33:54 |
 |
|
sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts
Posted - 13/01/2010 : 07:33:23
|
Ma skontao sam i ja tebe... Samo sto nisam bas najpazljivije ispratio ostale aukcije...jer mi je bilo muka gledati. Moj utisak je da vas nekoliko definitivno niste normalni i da podhitno trebate posetiti neku psihijatrijsku ustanovu i objasniti doktorima sta vas muci 
Ne znam da li ste svesni cinjenice da ste vas NEKOLIKO...ne stotinu...dvesta...hiljadu...NE. Samo vas nekoliko...desetak clanova mozda ukupno... ste u poslednje dve godine digli cene stripovima za vise od 50 puta po stripu... Pa samo pregledaj aukcije tog istog RAtka naprimer...iz 2005/2006 godine...slicni stripovi ne bi dostigli vecu cenu od 20-30 eura... 
I onda su krive pahulje...mr.broks-s i ostali anonimusi za dizanje cena...aha...kako da ne... |
 |
 |
|
giant
Average Member

Slovenia
932 Posts
Member since 22/10/2006 |
Posted - 13/01/2010 : 10:23:14
|
Da....slažem se s tim. Ja sam pre 3 godine kod dveribada kupio LMS 57 za 290 kuna i LMS 58 za 501 kuna (oba stripa su 5-ice)....atad sam mislio, da je to dostignut neki maximum, koji je po mome dosta realan! Ali sada idu cijene boga mi suviše u nebo, platiti za starog Zagora po skoro 200 eura - i još nije LMS 4 ili neki drugi.... |
Invincible shield |
 |
|
bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts
Posted - 13/01/2010 : 11:04:20
|
I ja sam prije 15 godina platio mozda 10 maraka .Nemozemo tako,vremena,cijene,potraznja se mijenja,to je tako i tu nemozemo nista.Stripovi mijenjaju vlasnike,stari kolekcionari ili ljubitelji stripova su prodali ono sto su na kioscima kupili,sad su ti stripovi dosli u ruke novih vlasnika koji iste skrto cuvaju samo za sebe,i to je dovelo do manjka stripova na trzistu ,i naravno,samim tim i do daleko visih cijena.Realno i posteno da je tako |
 |
|
sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts
Posted - 13/01/2010 : 11:27:32
|
quote: Originally posted by bihac-una
I ja sam prije 15 godina platio mozda 10 maraka .Nemozemo tako,vremena,cijene,potraznja se mijenja,to je tako i tu nemozemo nista.Stripovi mijenjaju vlasnike,stari kolekcionari ili ljubitelji stripova su prodali ono sto su na kioscima kupili,sad su ti stripovi dosli u ruke novih vlasnika koji iste skrto cuvaju samo za sebe,i to je dovelo do manjka stripova na trzistu ,i naravno,samim tim i do daleko visih cijena.Realno i posteno da je tako
Ovde se ne radi o vremenskoj distanci od nekoliko decenija...vec dve-tri godine...Ljudi pa to nije normalno da za jedan strip date 300 eura...pa ma gde radili i ma koliko zaradjivali... I posle se krive raznorazni drugi clanovi poput pahulja,mr.brooksa i drugih za napucavanje cena...bah...u najmanju ruku smesno  |
 |
 |
|
Topic  |
|