Author |
Topic  |
Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
Posted - 13/01/2010 : 11:32:08
|
quote: Originally posted by giant
Da....slažem se s tim. Ja sam pre 3 godine kod dveribada kupio LMS 57 za 290 kuna i LMS 58 za 501 kuna (oba stripa su 5-ice)....atad sam mislio, da je to dostignut neki maximum, koji je po mome dosta realan! Ali sada idu cijene boga mi suviše u nebo, platiti za starog Zagora po skoro 200 eura - i još nije LMS 4 ili neki drugi....
Zar ti nisi platio ZS 90 od Marka 701 kunu ,haj da je Zagor pa se covjek nalozi ali gdje ces Marka  |
 |
|
giant
Average Member

Slovenia
932 Posts
Member since 22/10/2006 |
Posted - 13/01/2010 : 11:40:09
|
Zar ti nisi platio ZS 90 od Marka 701 kunu ,haj da je Zagor pa se covjek nalozi ali gdje ces Marka  ------------------------------------------------------------------ Ne, nikada..., ja sam platio samo za onoga LMS 4 veliku sumu, ali taj cvjetić uvrštavam među najređije stripove uopće....onda na drugo mjesto po vrednosti nalazi se LMS 7- isto kod Pajini antikviteti za oko 800 kuna (ocjena 4+...ili malo jače), onda LMS 28 za 700 kn a onda LMS 58, 29 i 57. Najskuplijeg Marka sam kupio za, malo da razmislim, 100 kuna kod Oggy-ja 2 sedmice nazad za ZS 107. Inače ponudio sam na nekoliko aukcija i viši iznos, ali nisam ništa osvojio.... |
Invincible shield |
Edited by - giant on 13/01/2010 11:48:35 |
 |
|
Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts
|
giant
Average Member

Slovenia
932 Posts
Member since 22/10/2006 |
|
dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts
Member since 18/07/2005 |
Posted - 13/01/2010 : 16:57:12
|
quote: Originally posted by sdragan@
quote: Originally posted by bihac-una
I ja sam prije 15 godina platio mozda 10 maraka .Nemozemo tako,vremena,cijene,potraznja se mijenja,to je tako i tu nemozemo nista.Stripovi mijenjaju vlasnike,stari kolekcionari ili ljubitelji stripova su prodali ono sto su na kioscima kupili,sad su ti stripovi dosli u ruke novih vlasnika koji iste skrto cuvaju samo za sebe,i to je dovelo do manjka stripova na trzistu ,i naravno,samim tim i do daleko visih cijena.Realno i posteno da je tako
Ovde se ne radi o vremenskoj distanci od nekoliko decenija...vec dve-tri godine...Ljudi pa to nije normalno da za jedan strip date 300 eura...pa ma gde radili i ma koliko zaradjivali... I posle se krive raznorazni drugi clanovi poput pahulja,mr.brooksa i drugih za napucavanje cena...bah...u najmanju ruku smesno 
Nije ni meni puno tog normalno,ali ne razbijam glavu sa time.Talijani,recimo plaćaju prve zagore i po nekoliko tisuća eura primjerak.Stari novčići se prodavaju i u tisućama eura,slike u milijunima,auti također,markice,novčanice,satovi,djelovi namještaja,pečati,litografije,pištolji,sablje,noževi,knjige...sulude cijene?Da li je to normalno?
|
 |
|
all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4245 Posts
Member since 01/04/2008 |
Posted - 13/01/2010 : 20:33:04
|
Sve je to ponuda i potražnja. Ja sam recimo, čitao svojevremeno i Zagora i LMS i Zlatnu seriju, ali sam te stripove (da se ko ne naljuti) davno prerastao i više mi ništa ne znače. Ja ih ne bih uzeo sad, sve kad bi mi ih džaba dali. Ne kaže se džaba sto ljudi, sto čudi. No, zato bi za neka stara izdanja vrlo rado dobro platio. Prije par godina sam poklonio svojim prijateljima (strip crtačima) po 50 Stripoteka. Meni su u tom momentu bili suvišni, samo su zauzimali prostor u stanu i skupljali prašinu. |
C'est la vie... https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
|
 |
|
sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts
Member since 01/05/2005 |
Posted - 14/01/2010 : 07:22:50
|
quote: Originally posted by dveribad
quote: Originally posted by sdragan@
quote: Originally posted by bihac-una
I ja sam prije 15 godina platio mozda 10 maraka .Nemozemo tako,vremena,cijene,potraznja se mijenja,to je tako i tu nemozemo nista.Stripovi mijenjaju vlasnike,stari kolekcionari ili ljubitelji stripova su prodali ono sto su na kioscima kupili,sad su ti stripovi dosli u ruke novih vlasnika koji iste skrto cuvaju samo za sebe,i to je dovelo do manjka stripova na trzistu ,i naravno,samim tim i do daleko visih cijena.Realno i posteno da je tako
Ovde se ne radi o vremenskoj distanci od nekoliko decenija...vec dve-tri godine...Ljudi pa to nije normalno da za jedan strip date 300 eura...pa ma gde radili i ma koliko zaradjivali... I posle se krive raznorazni drugi clanovi poput pahulja,mr.brooksa i drugih za napucavanje cena...bah...u najmanju ruku smesno 
Nije ni meni puno tog normalno,ali ne razbijam glavu sa time.Talijani,recimo plaćaju prve zagore i po nekoliko tisuća eura primjerak.Stari novčići se prodavaju i u tisućama eura,slike u milijunima,auti također,markice,novčanice,satovi,djelovi namještaja,pečati,litografije,pištolji,sablje,noževi,knjige...sulude cijene?Da li je to normalno?
Naravno da je normalno da trziste diktira cenu...ali...ali...ja bih te molio da iscitas temu od pocetka...i ovu i onu moju raspraviu sa Markosom u topicu kramer-sasax...poenta je u tome da se kasnije za visoke cene okrivljuju neki anonimusi...to i sam tvrdis u tom istom topicu...evo tvojih reci :
"...i ja mislim da je on klasični nabijač cijena,a to što se par "drugara" sjetilo da mogu zajedno sakupit po 100 eura i tako udruženi kupiti dva skupa stripa na njegovo ime nije opravdanje za pokvareno i umjetno nabijanje cijena na aukcijama.Tko normalan u glavi kupuje po aukcijama stripove po npr.100 kn i nakon 30 dana iste te stripove prodaje na istim aukcijama po 50 kn?-Baš se teško sjetit i izlupat strip na 5000 kn i sve je ok,pošten kupac. Jedino što ja mogu,mogu ih stavit na listu zabrane licitiranja,pa nek nabijaju cijenu kome hoće."
O tome ja celo vreme govorim...Mislim da se ti ljudi ne mogu kriviti za tako nesto... To je kao kada bi sad naprimer "morty" krivio "portera" kako mu je napucavao cenu kod ove aukcije na koju se odnosi tema ovog topica...TO je suludo...jer je ON taj koji je ostavio visoku ponudu a ne "porter"...ne znam da li me razumes... Usput se izvinjavam i morty-u i porter-u...oni su ovde uzeti samo za primer...
A najcinicnije od svega ispada cinjenica da TI kao prodavac stajes u zastitu kupca...navodeci kako je on ostecen...pa mislim...bem'u Cvorka ako mi je ista tu jasno |
"Bijah uhvacen u zamku,I pozvan da se predam,Al taj nisam ja,Stuc u ruke i crta. Kako gordo teku suze,Skrivao sam mnoge ljude,Kao i imena,A sad i ona ginu sa mnom
 |
 |
|
elva
Junior Member

391 Posts
Member since 22/01/2006 |
Posted - 15/01/2010 : 01:15:07
|
E ako vam je dosadno idite pogledati kako završavaju dveribadove aukcije. Gledam ZS Zagora indijanski cirkus 17 sec do isteka 201 kuna,vratim,6 sec do isteka 251 kuna,vratim,aukcija je završila 445 kuna!!!
 |
Ja ili drugi,razlike su to posrijedi. Pa ti kontaj sada,šta je sve to šta nas djeli. |
 |
|
Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts
|
elva
Junior Member

391 Posts
Member since 22/01/2006 |
Posted - 15/01/2010 : 01:44:14
|
A dobro si i prošao. Gledam kobna noć 6 sec do isteka 148kune,vratim aukcija je završila 544 kune. I to strip ocjenjen sa -5. Sad mi je jasno zašto je dveribad lobirao za kreamera. |
Ja ili drugi,razlike su to posrijedi. Pa ti kontaj sada,šta je sve to šta nas djeli. |
 |
|
Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts
Posted - 15/01/2010 : 01:52:34
|
Imo sam srecu kod ovog,jeste bas dveribad se polomio oko kraemer-a on se drzi cisto trgovacke parole ,,kupac je uvijek u pravu,,to je poslovnost. Nista vise za veceras sutra opet oko 16,pa ko ga kome ucera. |
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8234 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 15/01/2010 : 11:14:32
|
svi prodavači koji se brinu da kupci ne bacaju uludo pare, neka stave opciju kupi odmah, štajaznam, lms 4, ocjena 4+, početna cijena 1 kuna, kupi odmah 1000 kn, pa ko prvi i mirna bosna, nema urota, nabijača.... |
if you tolerate this, then your children will be next |
 |
|
bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts
Member since 13/07/2008 |
Posted - 15/01/2010 : 11:36:42
|
quote: Originally posted by elva
A dobro si i prošao. Gledam kobna noć 6 sec do isteka 148kune,vratim aukcija je završila 544 kune. I to strip ocjenjen sa -5. Sad mi je jasno zašto je dveribad lobirao za kreamera.
Pa u jednu ruku i razumijem Dveribada sto se borio i izborio radi Kraemera. Covjek je dobar kupac,kao prvo,a druga stvar je ipak covjek ok,zrtva lopova i nepostenja Meni je licno drago vidjeti tog covjeka kako je opet tu,svaka cast |
 |
|
srleb
Average Member

Serbia
635 Posts
Member since 08/11/2006 |
Posted - 15/01/2010 : 13:21:00
|
quote: Originally posted by ken2
svi prodavači koji se brinu da kupci ne bacaju uludo pare, neka stave opciju kupi odmah, štajaznam, lms 4, ocjena 4+, početna cijena 1 kuna, kupi odmah 1000 kn, pa ko prvi i mirna bosna, nema urota, nabijača....
Ma jeste oni (prodavci-dusebriznici) do sada nisu znali za "kupi odmah", ali jos manje su mi jasni kupci koji ostave veliku rezervnu cenu, pa se zale kako im neko pumpa cenu! |
Pozdrav!!! |
 |
|
Topic  |
|
|
|