forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Book Depository
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 102

Wolfman
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 13/07/2010

Posted - 27/10/2021 : 11:54:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Wolfman a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DiSkAcH

To Book Depository šalje UPS-om?

Nekad, nije pravilo.

Edited by - Wolfman on 27/10/2021 12:07:26
Go to Top of Page

RaoulDuke
Junior Member

Croatia
455 Posts

Member since 02/05/2016

Posted - 27/10/2021 : 12:10:47  Show Profile Show Extended Profile  Send RaoulDuke a Private Message  Reply with Quote
Evo upravo stigla pošiljka sa BD-a. Nakon 20 dana poštom, vrijednost stripa 35 ojra. Nikakvih dodatnih troškova, piše da je poslano iz Belgije.
Go to Top of Page

BiDi
Senior Member

Slovenia
2453 Posts

Member since 06/05/2002

Posted - 27/10/2021 : 12:55:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit BiDi's Homepage  Send BiDi an ICQ Message  Send BiDi a Private Message  Reply with Quote
jel' sada pišu na paket broj telefona?

Kod mene se skoro vratila pošiljka jer "nema ni pokušaja dostave ako na pošiljci nema broja telefona, u tom slučaju automatski se piše da kupac nije pronadjen"
Javio sam broj direktno dostavnoj službi, pa su onda dostavili.

Tako mi mlijeka u prahu, kidam naljevo
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27665 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 27/10/2021 : 13:45:51  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
paket?
ono što BD šalje se ne kategorizira u pošti kao paket.to je tiskanica a na tiskanice se ne piše broj mobitela.
da je ono što BD šalje paket onda bi imao broj za praćenje.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11454 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 27/10/2021 : 16:20:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Evo stigla i moja pošiljka, vrijednost 13 eura, ništa dodatnih troškova nije naplaćeno.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6461 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 27/10/2021 : 17:05:25  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Hmmm...sada ste me zaintrigriali za onog fensi Hellsinga (anime mi je odličan), ako su uopće više dostupna sva 3. Razsmilim, pa možda kupim. :)

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...

Edited by - DiSkAcH on 27/10/2021 17:05:49
Go to Top of Page

maddjuro
Average Member

678 Posts

Member since 08/01/2008

Posted - 27/10/2021 : 19:28:37  Show Profile Show Extended Profile  Send maddjuro a Private Message  Reply with Quote
posljednje dvije pošiljke su mi stigle UPSom; praćenje je bilo preko kurirske firme. broj moba se da jer vas onda nazovu kada su pred kućom. Naravno možete im reć da vam ostave i u kasliću
Go to Top of Page

BiDi
Senior Member

Slovenia
2453 Posts

Member since 06/05/2002

Posted - 28/10/2021 : 00:52:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit BiDi's Homepage  Send BiDi an ICQ Message  Send BiDi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

paket?
ono što BD šalje se ne kategorizira u pošti kao paket.to je tiskanica a na tiskanice se ne piše broj mobitela.
da je ono što BD šalje paket onda bi imao broj za praćenje.

bio je paket sa brojem za praćenje - knjiga od 3 kile 28€

ali bas danas su mi sa BD došle dve tiskanice, samo ubačeno u pretinac.

Tako mi mlijeka u prahu, kidam naljevo

Edited by - BiDi on 28/10/2021 00:53:53
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6461 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 28/10/2021 : 03:49:13  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by maddjuro

posljednje dvije pošiljke su mi stigle UPSom; praćenje je bilo preko kurirske firme. broj moba se da jer vas onda nazovu kada su pred kućom. Naravno možete im reć da vam ostave i u kasliću

Ček kome daješ br moba?
Upisuješ ga u podatke za dostavu na bd.com ili trebaš saznati koja službda ti dostavlja paket, pa moraš javiti direkt njima?

EDIT: Eh da, naravno da je prva knjižurina Hellsinga rasprodana.

Edited by - DiSkAcH on 28/10/2021 03:50:37
Go to Top of Page

Wolfman
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 13/07/2010

Posted - 28/10/2021 : 10:47:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Wolfman a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma gotovo sam siguran da će biti novih kopija, to je izašlo prošle godine.
Evo na Previews katalogu kaže da će biti dostupno od 17.11.2021:

Edited by - Wolfman on 28/10/2021 10:49:50
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5078 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 28/10/2021 : 13:06:33  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Evo i meni stiglo s BD-a, nikakvih carinjena nije bilo. No zato su mi za strip sa Amazon UK-a (uredno istaknute) vrijednosti 52 kn naplatili 32 kn carine. Carina 60%, lipo bome.
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6461 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 28/10/2021 : 13:32:26  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Wolfman

quote:

Ma gotovo sam siguran da će biti novih kopija, to je izašlo prošle godine.
Evo na Previews katalogu kaže da će biti dostupno od 17.11.2021:

Odlično!

Pričekam da budu onda sva 3 dostupna. Tako se i njihov Tomb Raider Archives rasprodao i nema reprinta već koju godinu...biće istekla prava.

Radi li i dalje shema sa VPN-om (mijenjanjem regije/zemlje zbog razlike u cijeni) ?

Edited by - DiSkAcH on 28/10/2021 13:33:59
Go to Top of Page

RaoulDuke
Junior Member

Croatia
455 Posts

Member since 02/05/2016

Posted - 28/10/2021 : 13:50:16  Show Profile Show Extended Profile  Send RaoulDuke a Private Message  Reply with Quote
@Diskach

Prolazi VPN ali kad dođeš na checkout i upišeš HR adresu onda povisi malo cijenu (nekakvih 7-8%) ali još uvijek je manje od HR cijene.
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6461 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 28/10/2021 : 14:03:16  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by RaoulDuke

@Diskach

Prolazi VPN ali kad dođeš na checkout i upišeš HR adresu onda povisi malo cijenu (nekakvih 7-8%) ali još uvijek je manje od HR cijene.

Da da, radilo je tako i ranije. Digne za siću, ali ne na ove bezobrazne cijene kad ideš bez VPN.

Super da i to i dalje prolazi.

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27665 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 28/10/2021 : 15:15:33  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Uputite me u tajne VPNa🙂

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6461 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 28/10/2021 : 18:37:38  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Ajde da probam u najkraćim crtama. Za početak koristi Chrome ili neki browser baziran na njemu (preporučam odlični Brave jer ima veliki naglasak na privatnosti). E onda u njemu instaliraš Windscribe extenziju. Link: https://chrome.google.com/webstore/detail/windscribe-free-proxy-and/hnmpcagpplmpfojmgmnngilcnanddlhb?hl=hr
E onda ti je ja mislim odmah po defaultu to čudo uključeno, a pošto je čabe, ima vrlo ograničen promet (promet se broji za svo tvoje surfanje dok je Windscribe-VPN klijent- uključen), koji ja mislim registracijom možeš proširit na 2gb, a ako daš mail da te siluju spamom, dobije 5gb mjesečno. Tih 2gb ti je više no dovoljno ako ga pališ samo po potrebi (dovoljno ti je 100-200mb vj za pogledat cijene i kupiti na BD). E onda, pokreneš browser, upališ Windscribe i odabereš zemlju (pošto je ovo free edicija, nemaš baš sve zemlje za birati), ja najčešće biram UK ili USofA (kilkneš an globus-locations menu), kao da je bila još jedna treća koja je imala dobre cijene, ali mi je isparilo.
Tu neka uleti ostatak ekipe. Ugl, odabrao si zemlju i onda gasiš kompletno sam browser i ponovno ga pokrećeš i ideš na BD, i hopla, cijene su sada za odabranu zemlju. Ponavljaš postupak da vidiš gdje je najjeftinije.
Ne zaboravi ugasit Windscribe da ne zdrobiš sav promet. Na check outu će ti zaračunat još tu neku siću ekstra i to navest kao porez ako se dobro sjećam. Naravno, uredno stavi prave podatke za dostavu, Jaki Press d.o.o. Dioklecijanova Palača 1 21000 Split. :D
U čemu je caka? Pa oni kao fol imaju free poštarinu, a zapravo nemaju nego je uračunata u samu cijenu knjige. I ovako ti spuštaš cijenu poštarine, žalosno je da za zemlje čiji su stanovnici puno puno veće platežne moći od nas balkanjerosa imaju osjetno niže cijene. Zna biti i više od 50% razlike, a zna biti i mala razlika. E da, i valutu si biraš po želji, neovisno o tome ''u kojoj si zemlji trenutno''. ;)

Edited by - DiSkAcH on 28/10/2021 18:39:57
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11454 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 28/10/2021 : 19:09:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Ja koristim software TunnelBear, jako je jednostavan za korištenje i u tren obavi posao.
Ugasim browser, upalim TunnelBear, odaberem da mi IP adresu prebaci u USA, upalim browser, obavim kupovinu, ugasim browser i TunnelBear i to je to.

Iako, jedno vrijeme mi se prije par godina događalo da su mi par puta stornirali narudžbu kad sam išao kupovati na taj način.

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27665 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 28/10/2021 : 19:17:21  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Probat ću.Hvala.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

maddjuro
Average Member

678 Posts

Member since 08/01/2008

Posted - 28/10/2021 : 19:20:54  Show Profile Show Extended Profile  Send maddjuro a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by maddjuro

Ček kome daješ br moba?
Upisuješ ga u podatke za dostavu na bd.com ili trebaš saznati koja službda ti dostavlja paket, pa moraš javiti direkt njima?

upišem u podatke za dostavu na bookdepositoryu
Go to Top of Page

RaoulDuke
Junior Member

Croatia
455 Posts

Member since 02/05/2016

Posted - 28/10/2021 : 19:30:10  Show Profile Show Extended Profile  Send RaoulDuke a Private Message  Reply with Quote
Južna Koreja je imala niže cijene za mange

Irska ima osjetno niže cijene a i dosta često BD daje 10% popusta na sav asortiman.
Go to Top of Page

GhostThorRider
Starting Member

Croatia
10 Posts

Member since 05/11/2021

Posted - 10/11/2021 : 10:48:09  Show Profile Show Extended Profile  Send GhostThorRider a Private Message  Reply with Quote
Lurkam već par tjedana ovu temu jer sam nedavno i sam počeo malo ozbiljnije sa hobijem stripova. Naravno zanimalo me je li se iz UK plaća carina ili ne, i vidio sam da nekome naplate, a nekome ne. Odlučio sam riskirati i naručio sam sa BD dva omnibusa i sve volumeove od The Boys što je sve skupa bilo nekih 300 eura.

Želim samo da javim da je sve stiglo i da apsolutno nitko nije tražio ni kune dodatno, iako je na jednom paketu bila ogromna naljepnica za UK.

Također želim pohvaliti njihov customer service jer jedan omnibus je došao mrvicu oštećen, a dva volumea od The Boysa malo više, ali u roku samo 2-3 sata su se javili i rekli da šalju nove, bez potrebe da ja vratim stare, tako da svaka im čast!

Ako je tko zainteresiran za Amazing Spider-Man omnibus od McFarlanea i Michelinia, nek se javi, planiram to pokloniti kad dođe novi:D

https://ibb.co/Hdn4jcj
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11454 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 10/11/2021 : 10:51:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Ja sam zainteresiran

Go to Top of Page

verab
Advanced Member

Croatia
3156 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 10/11/2021 : 11:41:40  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by GhostThorRider

Lurkam već par tjedana ovu temu jer sam nedavno i sam počeo malo ozbiljnije sa hobijem stripova. Naravno zanimalo me je li se iz UK plaća carina ili ne, i vidio sam da nekome naplate, a nekome ne.

stigao mi danas mail od Book Depositoryja (mislim da nije prvi s ovim sadržajem) u kojem jasno pišu da dodatnih troškova ne smije biti, a ukoliko netko pokuša naplatiti nepostojeće troškove, BD rješava pokušaj krađe. Tako da, bravo za Book Depository.

Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3390 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 10/11/2021 : 14:01:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
Još kad bi tako ovde bilo. Preključe sam skoro 10 evra carinu platio za jedan strip sa BD. Inače je to ovde stari problem, u Beogradu nikom ne naplaćuju a nas u Novom Sadu redovno klepe.
Go to Top of Page

GhostThorRider
Starting Member

Croatia
10 Posts

Member since 05/11/2021

Posted - 10/11/2021 : 14:09:03  Show Profile Show Extended Profile  Send GhostThorRider a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Red Marquis

Još kad bi tako ovde bilo. Preključe sam skoro 10 evra carinu platio za jedan strip sa BD. Inače je to ovde stari problem, u Beogradu nikom ne naplaćuju a nas u Novom Sadu redovno klepe.

Hmm ne bi trebalo. I ja sam danas dobio ovaj mail od BD-a gdje kažu da je ta cijena koju vidiš na njihovoj stranici finalna i da ne bi više ništa trebao platiti, bez obzira gdje se nalazio. Kontaktiraj ih, siguran sam da će ti pomoći!
Go to Top of Page
Page: of 102 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.36 seconds. Snitz Forums 2000