forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Book Depository
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 102

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3390 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 10/11/2021 : 14:42:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by GhostThorRider

quote:
Originally posted by Red Marquis

Još kad bi tako ovde bilo. Preključe sam skoro 10 evra carinu platio za jedan strip sa BD. Inače je to ovde stari problem, u Beogradu nikom ne naplaćuju a nas u Novom Sadu redovno klepe.

Hmm ne bi trebalo. I ja sam danas dobio ovaj mail od BD-a gdje kažu da je ta cijena koju vidiš na njihovoj stranici finalna i da ne bi više ništa trebao platiti, bez obzira gdje se nalazio. Kontaktiraj ih, siguran sam da će ti pomoći!

Piše tu lepo EU. Mi to nismo
Go to Top of Page

GhostThorRider
Starting Member

Croatia
10 Posts

Member since 05/11/2021

Posted - 10/11/2021 : 15:39:34  Show Profile Show Extended Profile  Send GhostThorRider a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Još kad bi tako ovde bilo. Preključe sam skoro 10 evra carinu platio za jedan strip sa BD. Inače je to ovde stari problem, u Beogradu nikom ne naplaćuju a nas u Novom Sadu redovno klepe.

Hmm ne bi trebalo. I ja sam danas dobio ovaj mail od BD-a gdje kažu da je ta cijena koju vidiš na njihovoj stranici finalna i da ne bi više ništa trebao platiti, bez obzira gdje se nalazio. Kontaktiraj ih, siguran sam da će ti pomoći!

Piše tu lepo EU. Mi to nismo

Auff, nisam uopće vidio taj dio... kad tako lupnu carinu na jedan strip, dođe ti da ne uzmeš
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 10/11/2021 : 15:57:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Lurkam već par tjedana ovu temu jer sam nedavno i sam počeo malo ozbiljnije sa hobijem stripova. Naravno zanimalo me je li se iz UK plaća carina ili ne, i vidio sam da nekome naplate, a nekome ne. Odlučio sam riskirati i naručio sam sa BD dva omnibusa i sve volumeove od The Boys što je sve skupa bilo nekih 300 eura.

Želim samo da javim da je sve stiglo i da apsolutno nitko nije tražio ni kune dodatno, iako je na jednom paketu bila ogromna naljepnica za UK.

ne znam samo da li to vazi za Hrvatsku, al za svaki slucaj
desi se nekad, vrlo vrlo retko i iz neznamkog razloga, da posalju UPS-om paket umesto regularnom postom

otkad je Brexit zvanicno poceo da stupa na snagu, ili koji moj vec, negde od juna ove godine - UPS naplacuje ogroman namet po knjizi
meni je naplatio 30ak € nameta za knjige u vrednosti od 50€....

posto su mi to bile prve post-corona-post-brexit shit posiljke, mislio sam da je to opste pravilo postalo, pa nisam reklamirao, bacio fakture, itd.

posle sam video po internetima da je to samo redak slucaj kada salju UPSom

tako da znas, ako te tako nesto zadesi, reklamiraj im momentalno, nemoj se zajebat ko ja xD

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

GhostThorRider
Starting Member

Croatia
10 Posts

Member since 05/11/2021

Posted - 10/11/2021 : 16:03:25  Show Profile Show Extended Profile  Send GhostThorRider a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

quote:

Lurkam već par tjedana ovu temu jer sam nedavno i sam počeo malo ozbiljnije sa hobijem stripova. Naravno zanimalo me je li se iz UK plaća carina ili ne, i vidio sam da nekome naplate, a nekome ne. Odlučio sam riskirati i naručio sam sa BD dva omnibusa i sve volumeove od The Boys što je sve skupa bilo nekih 300 eura.

Želim samo da javim da je sve stiglo i da apsolutno nitko nije tražio ni kune dodatno, iako je na jednom paketu bila ogromna naljepnica za UK.

ne znam samo da li to vazi za Hrvatsku, al za svaki slucaj
desi se nekad, vrlo vrlo retko i iz neznamkog razloga, da posalju UPS-om paket umesto regularnom postom

otkad je Brexit zvanicno poceo da stupa na snagu, ili koji moj vec, negde od juna ove godine - UPS naplacuje ogroman namet po knjizi
meni je naplatio 30ak € nameta za knjige u vrednosti od 50€....

posto su mi to bile prve post-corona-post-brexit shit posiljke, mislio sam da je to opste pravilo postalo, pa nisam reklamirao, bacio fakture, itd.

posle sam video po internetima da je to samo redak slucaj kada salju UPSom

tako da znas, ako te tako nesto zadesi, reklamiraj im momentalno, nemoj se zajebat ko ja xD

Zaboravio sam napomenuti, preko UPS-a mi je i došla pošiljka (narudžba došla u 2 različita paketa, 2 različita dana), i nisu ništa tražili dodatno. Samo zovnu na telefon i kažu da imaju pošiljku, donesu i to je to. Ne znam je li to onda sreća sa moje strane ili što, ali toliko sam zadovoljan bio što mi ništa nisu naplatili da sam naručio još jednu pozamašnu količinu na BD hahaha.

Ako budu tražili ovaj put što, definitivno ću kontaktirati BD, to sam svakako i mislio ako bude nekih problema.

Žao mi je što su te opelješili sa 30 eura, nije to mala svota...
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10867 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 10/11/2021 : 18:59:55  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Jucer su mi za dva stripa vratili lovu. Bili su ispod 22€.
Inace bi jos morao platiti 15€ za carinu.
Kako su u EU bas doslovce udarili sankcije kontra UK da pomislis koji je to bezobrazluk.

Imam hrpu stripova od preko 22 € ali me zaboli kad moram platiti oko 20-tak eura i vise za strip od 22 €(40€+/-),refundiraju, ali opet, ziva gnjavaza.

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10867 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 11/11/2021 : 16:53:01  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Pa kazu…

The final price you see in our checkout is the final price you will pay for deliveries to the EU and includes any applicable local sales tax, VAT and similar taxes, or any applicable import duties and taxes that we arrange to settle on your behalf.

If for any reason you are charged import duties or tax upon receipt of your order please contact us at help@support.bookdepository.com and and attach a copy of the charges so we can assist you as quickly as possible.

We have plenty of amazing selection to browse at the moment! If you are looking for the perfect gift for your loved ones, check out our Gift Guides or our selection of Beautiful Books. Browse our Daily Deals , with new deals everyday!

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

GhostThorRider
Starting Member

Croatia
10 Posts

Member since 05/11/2021

Posted - 22/11/2021 : 14:33:25  Show Profile Show Extended Profile  Send GhostThorRider a Private Message  Reply with Quote
Došlo mi 5 stripova u 5 različitih paketa, sve odjednom, preko UPS-a, nitko ni kune dodatno nije tražio :D
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 29/11/2021 : 11:11:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Pozdrav ljudi.

Inace kupujem Hellblazera. Preskocio sam volume 24 (Sectioned). Na Book Depository je rasprodan, na amazon.de mi ga nece salju (jer je zapravo s americkog), a na amazon.com je 40 doalra plus 33 doalra postarine sto je stvarno previse.

Ima li netko ideju gdje bi mogao ovo nabaviti?

Go to Top of Page

Wolfman
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 13/07/2010

Posted - 29/11/2021 : 11:21:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Wolfman a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mord

Pozdrav ljudi.

Inace kupujem Hellblazera. Preskocio sam volume 24 (Sectioned). Na Book Depository je rasprodan, na amazon.de mi ga nece salju (jer je zapravo s americkog), a na amazon.com je 40 doalra plus 33 doalra postarine sto je stvarno previse.

Probaj ebay ako već nisi. Ili abebooks.
Iako, to je izašlo početkom ove godine pa je gotovo sigurno će se u nekom trenutku pojaviti reprint ili će doći nova pošiljka u Europske Amazone.

Edited by - Wolfman on 29/11/2021 11:38:29
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 29/11/2021 : 11:38:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Wolfman

quote:

Pozdrav ljudi.

Probaj ebay ako već nisi.
Iako, to je izašlo početkom ove godine pa je gotovo sigurno će se u nekom trenutku pojaviti reprint ili će doći nova pošiljka u Europske Amazone.

Nisam dosad primjetio ovako da je neki broj bio rasprodan i da mu je skocila cijena, a kupio sam prve 23 knjige. Tako da nisam siguran...
Evo narucio 25. knjigu. 26. ce biti zadnja dogodine.
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6461 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 29/11/2021 : 11:43:43  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Probaj se javiti i Denisu Pajtaku na FB. On ima strana izdanja.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

Wolfman
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 13/07/2010

Posted - 29/11/2021 : 11:43:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Wolfman a Private Message  Reply with Quote
quote:
Nisam dosad primjetio ovako da je neki broj bio rasprodan i da mu je skocila cijena, a kupio sam prve 23 knjige. Tako da nisam siguran...
Evo narucio 25. knjigu. 26. ce biti zadnja dogodine.

Ja sam ih isto redom (pred)naručivao kako su izlazili. Šteta da ti sad fali taj jedan broj na kraju. Sretno, nadam se da ćeš ga uspjeti nabaviti :)
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2998 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 29/11/2021 : 13:52:21  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
Kako vreme prolazi sumnjam da ce biti reprinta, sve do vol 15 su uredno reprintovali, mislim da mi je vol 14, 5th ili 6th edition, ali od vol 16 Carey kada je krenuo, prestali su, i sada je dobar deo nedostupan, 16, 20,23,24, mozda jos neki...meni fali 20 koji sam nadomestio sa trejdom Bloody Carnations, koji sakuplja te redovne epizode...i to dobro platio, takodje sam platio dobro vol 23,i 24...
Go to Top of Page

Wolfman
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 13/07/2010

Posted - 29/11/2021 : 14:14:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Wolfman a Private Message  Reply with Quote
Zanimljivo. Valjda je pala prodaja.
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10867 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 08/02/2022 : 18:46:22  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Jucer stigao strip, danas podigao, ali ovaj put carina i pdv, nekih 7€.
Ne razumijem stvar da je prosli tjedan dosao paket, slipcase sa tri stripa otprilike jedne kile i nisam nista platio.
Oni to kao ponekad udare porez, a ponekad ne.
Uglavnom dobivam refund prema mailu od customer supporta.
Amazon nikad ne traze da nadoplatim. Na amazonu i BD-u uvijek usporedim cijene i bude na prvom malo skuplje, ali ti dodje za par dana, a BD koji je kupljen od amazona treba vise od dva tjedna za dostavu.

Go to Top of Page

Spectre
Junior Member

Croatia
368 Posts

Member since 10/11/2001

Posted - 08/02/2022 : 21:19:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Spectre a Private Message  Reply with Quote
Blackwell's je izgleda po novom počeo slati stripove prostorno-vremenskom crvotočinom umjesto poštom. Strip naručen u nedjelju navečer, poslan (jučer) u ponedjeljak popodne iz UK, a stigao meni u ruke u HR u utorak ujutro prije 12 (danas). Manje od 20 sati od slanja, ovo mi je rekord do sada. Stiglo bar duplo brže nego između dva bliža grada unutar Hrvatske.

Omnibus od 100 eura je u pitanju i išao je zapravo DHL-om, naravno bez ikakvih dodatnih plaćanja.

Filmovi, serije, super-heroji, stripovi - moj youtube kanal:
https://www.youtube.com/c/kanal301
Go to Top of Page

verab
Advanced Member

Croatia
3156 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 09/02/2022 : 14:45:21  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
Danas sam prvi put od BD dobio knjigu u paketu.
Ugodno iznenađenje, prvo, poštar mi je paket donio na vrata, drugo je samo pakiranje; velika kutija od čvrstog kartona unutra knjiga zamotana u kilometar puckalica, identično fibrinim paketima.

I dakako, nikakvih dodatnih troškova nije bilo. Milina.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27665 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 09/02/2022 : 16:22:26  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

iggyk23
New Member

281 Posts

Member since 02/09/2014

Posted - 09/02/2022 : 17:50:38  Show Profile Show Extended Profile  Send iggyk23 a Private Message  Reply with Quote
Pa samo malo, jel salju ikako drukcije osim u kartonu?
Ja sam imao bar 30 narudjbi, uvijek je bio karton ali nisam nista narucivao zadnjih par godina.
Pitam jer me jako zivciralo narucivat knjige s ebaya i amazona jer ih stave u one vrecice pa se unisti putem.

Edited by - iggyk23 on 09/02/2022 17:51:45
Go to Top of Page

verab
Advanced Member

Croatia
3156 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 09/02/2022 : 18:13:47  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by iggyk23

Pa samo malo, jel salju ikako drukcije osim u kartonu?
Ja sam imao bar 30 narudjbi, uvijek je bio karton ali nisam nista narucivao zadnjih par godina.
Pitam jer me jako zivciralo narucivat knjige s ebaya i amazona jer ih stave u one vrecice pa se unisti putem.

Da, šalju u kuvertama, kartonskim, jasno. Ovdje je riječ o paketu.
Recimo, kod gabaritnih knjiga ili više manjih Amazon redovito šalje pakete, ali najčešće je riječ o nikakvoj zaštiti, evenntualno ubace malo nagužvanog papira ili dva zračna mjehura pa šta bude,
a bude to da knjige lupaju o sve strane i imaš ludu sreću ako ne dobiješ totalni krš.

Ali ovaj paket od Book Depositoryja je doslovno savršen, riječ je o velikoj monografiji koju su zamotali u gomilu slojeva čvrstih zaštitnih puckalica tako da nema nikakvog slobodnog hoda u kutiji,
sama kutija je od bar 4-5 puta debljeg kartona nego standardne BD kuverte.

Snimio sam, postavit ću fotke.
Go to Top of Page

verab
Advanced Member

Croatia
3156 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 09/02/2022 : 18:42:28  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote

usporedba klasične BD kartonske kuverte u kojoj šalju trejdove i BD kutije

Edited by - verab on 09/02/2022 19:11:38
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 09/02/2022 : 19:09:57  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by verab

Ovo je bilo na popustu u VBZ prije cca godinu dana čini mi se. Oni imaju dosta Taschenovih izdanja. Koliko si platija?

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10867 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 09/02/2022 : 19:12:32  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Fino, Hieronymus Bosch. Koliko su samo puta njegove fantazije bile muza za price u stripu Dylan Doga.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 09/02/2022 : 19:14:43  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by emirem

Fino, Hieronymus Bosch. Koliko su samo puta njegove fantazije bile muza za price u stripu Dylan Doga.

Uzmeš ovako pa kačiš na zid https://www.vbz.hr/book/bosch-poster-set/

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

verab
Advanced Member

Croatia
3156 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 09/02/2022 : 19:27:30  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
di si prije kvota, taman sam editirao post :)

Platio sam 85 eura.
Ima nekoliko sličnih Taschenovih izdanja, ovo moje je iz 2020. otisnuto na savršenom mat papiru, mat dust jacket, veliki format, za razliku od ovog malog blještavog izdanja, sadržaj je vjerujem isti.

https://www.youtube.com/watch?v=1SF0WqOsN4Q&ab_channel=KarylNerona

Edited by - verab on 09/02/2022 19:33:33
Go to Top of Page
Page: of 102 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.38 seconds. Snitz Forums 2000