Author |
Topic  |
Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
Posted - 24/11/2012 : 13:57:27
|
Da li se dobije Creepy Bernie-ja Wrighstona u Sloveniji? i kolika je približna cena, hvala za info.
- |
Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli! |
Edited by - Risar_69 on 24/11/2012 13:58:03 |
 |
|
Sloba
stripovi.com suradnik

Serbia
490 Posts
Member since 22/11/2007 |
Posted - 24/11/2012 : 16:00:13
|
quote: Originally posted by xander
Imam i jednu drugu ideju. Žene su veći čitači od muškaraca kada su u pitanju knjige. Znači, ženski strip. Možda nekome deluje smešno ali, naprimer, veliki deo manga produkcije čine upravo stripovi ove tematike. Druga je stvar što kod naših ženskih konzumenata ne postoji kultura čitanja stripova. Nisam dugo na forumu ali se nešto ne sećam da sam naišao na neku članicu. Možda izdavači mogu preduzeti korake u tom pravcu?
Nisi dalkeko od istine. Imamo statisticki uzorak nakon Japanizma, festivala koji se letos odrzao u Beogradu. Prodali smo neverovatnu kolicinu Algoritmovih mangi i 90% kupaca su bile devojke. |
 |
|
Sloba
stripovi.com suradnik

Serbia
490 Posts
Posted - 24/11/2012 : 16:02:14
|
quote: Originally posted by Risar_69
Da li se dobije Creepy Bernie-ja Wrighstona u Sloveniji? i kolika je približna cena, hvala za info.
-
Verujem da ce Sandu uskoro raditi uvoz za Sloveniju, cena ne znam koja ce biti kod njega. Kod nas je puna cena oko 16 evra. |
 |
|
Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
|
xander
Junior Member

Serbia
408 Posts
Member since 01/03/2012 |
Posted - 24/11/2012 : 17:45:29
|
quote: Originally posted by Sloba Nisi dalkeko od istine. Imamo statisticki uzorak nakon Japanizma, festivala koji se letos odrzao u Beogradu. Prodali smo neverovatnu kolicinu Algoritmovih mangi i 90% kupaca su bile devojke.
Pretpostavljam da su kupovale Peach Girl i Negimu? |
 |
|
Sloba
stripovi.com suradnik

Serbia
490 Posts
Posted - 25/11/2012 : 11:11:54
|
quote: Originally posted by xander
quote: Originally posted by Sloba Nisi dalkeko od istine. Imamo statisticki uzorak nakon Japanizma, festivala koji se letos odrzao u Beogradu. Prodali smo neverovatnu kolicinu Algoritmovih mangi i 90% kupaca su bile devojke.
Pretpostavljam da su kupovale Peach Girl i Negimu?
Ne, ubedljivo najvise Biljeznicu smrti :), potom jednako Starcraf Warcrafte, Negimu, Ostricu, a tu i tamo P.G. i najmanje Sumrak, ali ipak je sve to jako dobro. Puno razlicitih ljudi, mahom zenskog pola je ispoljilo izuzetno interesovanje za mange. Jedino sto je do mangi tesko doci, ali tu smo, na pragu dobijanja nekih naslova, samo ce trebati jos malo vremena, sa Japancima sve to ide nesto sporije. |
 |
|
Zlix
Senior Member

.jpg)
Serbia
1897 Posts
Member since 20/03/2006 |
|
Sloba
stripovi.com suradnik

Serbia
490 Posts
Posted - 25/11/2012 : 12:36:53
|
quote: Originally posted by Zlix
Ček, ček, ako me oči ne varaju... Znači li to da bi DW mogao izdavati i mange u bliskoj budućnosti? :)
To mi je odavno primarni cilj i vec dve godine radim na tome, ali je mnogo tesko dogovoriti da sve bude kako treba. Mislim da ce biti uskoro. |
 |
|
Zlix
Senior Member

.jpg)
Serbia
1897 Posts
Member since 20/03/2006 |
|
Tornadomaster
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2518 Posts
Member since 01/08/2009 |
Posted - 25/11/2012 : 13:56:02
|
O čemu se radi? Može li neki hint? Ili bar recite o kojim mangama razmišljate itd.  P.S. Navijam za One Piece!!!! |
Pici dalje Dilan Dože, da te braca na police slože. |
 |
|
andi
Junior Member

Croatia
306 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 25/11/2012 : 14:15:11
|
Iako sam iz Hrvatske, i od toga baš i nemam neku korist, ja bih želio pozdraviti sistem prodaje koji je pokrenuo Darkwood. Govorim naime o tkz. pretplatnoj prodaji gdje su stripovi oko 30 i više % jeftiniji u samom početku kad su novi.
Vani ovakva prodaja već odavno postoji - uzmimo samo Amazon. Strip (kao i svaka knjiga) treba da bude najjeftiniji kada izađe u prodaju, zapravo još i više u sistemu pretplate (preordera). Na Amazonu su (u većini slučajeva) najveći popusti u vremenu preordera (40-60%), a onda kako se strip počinje (ras)prodavati cijena raste s vremenom sve do trenutka kada se broj primjeraka na skladištu bliži nuli i tada se za zadnje primjerke plaća puna cijena.
A kod nas je potpuno obratno. Strip kada izađe bude najskuplji, a onda za godinu dvije se praktički dijeli po suludim popustima. I naravno da se na taj način baza kupaca smanjuje jer redovni kupci ne vole da ih se pravi budalama. |
 |
|
xander
Junior Member

Serbia
408 Posts
Posted - 25/11/2012 : 15:30:56
|
quote: Originally posted by Sloba To mi je odavno primarni cilj i vec dve godine radim na tome, ali je mnogo tesko dogovoriti da sve bude kako treba. Mislim da ce biti uskoro.
Ohoho, čekaće se to sa nestrpljenjem. |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21665 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
Ignus
Senior Member

1357 Posts
Member since 22/06/2009 |
Posted - 25/11/2012 : 18:45:39
|
quote: Originally posted by anto
Lone wolf and cub?
E to bi bilo super. Pitao sam Marcosa o tom naslovu prije nekoliko godina i rekao je da je dobijanje prava prekomplicirano, nadam se da će bilo tko sa ovih prostora uspjeti objaviti ovaj strip. |
Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu? |
 |
|
xander
Junior Member

Serbia
408 Posts
Posted - 25/11/2012 : 20:54:28
|
Bilo bi dobro ali teško će to ići. Zar nije bila priča da je neki izdavač sa ovih prostora pokušao da dobije prava za Lone wolf, a japanci rekli da nisu zainteresovani za malo tržište poput našeg? Ali nema veze, ima još dobrih mangi, dovoljno da Darkvud izbaci po jednu za svačiji ukus. Ja bih na primer voleo da vidim Urasavinog Monster-a ili Eden Endo Hirokija. |
Edited by - xander on 25/11/2012 20:58:00 |
 |
|
nikia
Junior Member

Serbia
405 Posts
Member since 22/11/2008 |
Posted - 26/11/2012 : 10:16:18
|
quote: Originally posted by andi
Iako sam iz Hrvatske, i od toga baš i nemam neku korist, ja bih želio pozdraviti sistem prodaje koji je pokrenuo Darkwood. Govorim naime o tkz. pretplatnoj prodaji gdje su stripovi oko 30 i više % jeftiniji u samom početku kad su novi.
Vani ovakva prodaja već odavno postoji - uzmimo samo Amazon. Strip (kao i svaka knjiga) treba da bude najjeftiniji kada izađe u prodaju, zapravo još i više u sistemu pretplate (preordera). Na Amazonu su (u većini slučajeva) najveći popusti u vremenu preordera (40-60%), a onda kako se strip počinje (ras)prodavati cijena raste s vremenom sve do trenutka kada se broj primjeraka na skladištu bliži nuli i tada se za zadnje primjerke plaća puna cijena.
A kod nas je potpuno obratno. Strip kada izađe bude najskuplji, a onda za godinu dvije se praktički dijeli po suludim popustima. I naravno da se na taj način baza kupaca smanjuje jer redovni kupci ne vole da ih se pravi budalama.
Od takvih izdavača od sada kupujem samo na popustima i rasprodajama pa neka prodaju svojoj mami po punoj ceni. |
Zaboravio da se potpiše. |
 |
|
trolodtroje
Advanced Member

3282 Posts
Member since 14/09/2010 |
Posted - 26/11/2012 : 17:45:57
|
ili odeš u lastana...iz pdf "lastan...popust 50...":
Jeftinije može biti ukoliko posjedujete karticu sa popustima koju ste zaradili učestalim ili obimnijim kupnjama.
U striparnici "Lastan" trenutno je popust od 30% na sva stara izdanja,a na izdanja
|
 |
|
wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts
Member since 21/12/2009 |
|
pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts
Member since 03/12/2009 |
Posted - 27/11/2012 : 16:58:24
|
quote: Originally posted by Sloba
quote: Originally posted by Zlix
Ček, ček, ako me oči ne varaju... Znači li to da bi DW mogao izdavati i mange u bliskoj budućnosti? :)
To mi je odavno primarni cilj i vec dve godine radim na tome, ali je mnogo tesko dogovoriti da sve bude kako treba. Mislim da ce biti uskoro.
Mene bi obradovalo još neko izdanje klasika stripa poput "Tarzana" Hala Fostera ili Berna Hogarta.Moj primarni cilj je da izdajete takve stvari (za mange nisam zainteresovan,ja sam "stara škola")...Mnogo me obraduje i svaka sledeća knjiga o Konanu Varvarinu. A "Lilit" vam je pun pogodak,uživam u svakoj novoj epizodi! Sve najbolje i samo tako nastavite!!! |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12972 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 27/11/2012 : 17:21:21
|
quote: Originally posted by pravedni
Mene bi obradovalo još neko izdanje klasika stripa poput "Tarzana" Hala Fostera ili Berna Hogarta.Moj primarni cilj je da izdajete takve stvari (za mange nisam zainteresovan,ja sam "stara škola")...
A što, misliš da među mangama nema klasika stripa?  |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
 |
|
wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts
Member since 21/12/2009 |
Posted - 27/11/2012 : 17:27:34
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Mene bi obradovalo još neko izdanje klasika stripa poput "Tarzana" Hala Fostera ili Berna Hogarta.Moj primarni cilj je da izdajete takve stvari (za mange nisam zainteresovan,ja sam "stara škola")...
A što, misliš da među mangama nema klasika stripa? 
Uzalud se trudis,kad neko ne kapira dzabe mu se prica  |
 |
|
pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts
Posted - 27/11/2012 : 18:40:45
|
quote: Originally posted by wele
quote: Originally posted by Mr. Bushido
A što, misliš da među mangama nema klasika stripa? 
Uzalud se trudis,kad neko ne kapira dzabe mu se prica 
Sinko,kapiram ja sve. Problem je u tome što nismo ista generacija...Ja sam rastao uz stripove Fostera,Žiroa,Rejmonda,Rasa Maninga,Hermana, Ferija,a u to doba se ovde nije znalo za mange. Na čoveka obično najjači utisak ostavi ono što je upoznao i zavoleo u ranoj mladosti,tako da su ovo za mene večiti klasici. A nemam ništa protiv što se vama svidja nešto drugo,svako ima svoj ukus i vreme u kome ga formira.Rekoše još stari,mudri Latini da o ukusima ne vredi raspravljati... Svojim pisanjem nisam hteo da omalovažim mange,već samo da kažem da me zanima nešto sasvim drugo. Svako od nas ima svoj domen interesovanja, i ja se ne ljutim ako vas ne zanima ono što ja volim... |
 |
|
pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts
Posted - 27/11/2012 : 18:44:16
|
...Ovaj svet bi bio izuzetno dosadno mesto za život ako bismo svi voleli iste stvari.Toga ima samo u izuzetno totalitarnim društvima,a ja sam prilično slobodnog duha i ne bih se uklopio u takav ukalupljeni sistem vrednosti... |
 |
|
xander
Junior Member

Serbia
408 Posts
Posted - 27/11/2012 : 21:01:30
|
quote: Originally posted by pravedni Mene bi obradovalo još neko izdanje klasika stripa poput "Tarzana" Hala Fostera ili Berna Hogarta.Moj primarni cilj je da izdajete takve stvari (za mange nisam zainteresovan,ja sam "stara škola")
Ne škodi i pod stare dane da se proba nešto novo. Ja sam odrastao tokom devedesetih uz „Mikijev zabavnik” ali me to nije sprečilo da kasnije probam i druge stvari i da stripove sada delim na dobre i loše pri čemu me zemlja nastanka uopšte neinteresuje. |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12972 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 27/11/2012 : 22:18:36
|
Sinko,kapiram ja sve. Problem je u tome što nismo ista generacija...Ja sam rastao uz stripove Fostera,Žiroa,Rejmonda,Rasa Maninga,Hermana, Ferija,a u to doba se ovde nije znalo za mange. Na čoveka obično najjači utisak ostavi ono što je upoznao i zavoleo u ranoj mladosti,tako da su ovo za mene večiti klasici. A nemam ništa protiv što se vama svidja nešto drugo,svako ima svoj ukus i vreme u kome ga formira.Rekoše još stari,mudri Latini da o ukusima ne vredi raspravljati... Svojim pisanjem nisam hteo da omalovažim mange,već samo da kažem da me zanima nešto sasvim drugo. Svako od nas ima svoj domen interesovanja, i ja se ne ljutim ako vas ne zanima ono što ja volim...
Pravedni, ne napadam te. Samo želim istaknuti jednu očitu stvar.
Postoje klasici i postoje stripovi koje volimo.
Ali klasici postoje i među stripovima koje ne volimo.  |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
 |
|
Topic  |
|