forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Darkwood noviteti! (uskoro)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 182

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 24/11/2012 : 13:57:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
Da li se dobije Creepy Bernie-ja Wrighstona u Sloveniji? i kolika je približna cena, hvala za info.

-

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!

Edited by - Risar_69 on 24/11/2012 13:58:03
Go to Top of Page

Sloba
stripovi.com suradnik

Serbia
490 Posts

Member since 22/11/2007

Posted - 24/11/2012 : 16:00:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit Sloba's Homepage  Send Sloba a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by xander

Imam i jednu drugu ideju. Žene su veći čitači od muškaraca kada su u pitanju knjige. Znači, ženski strip. Možda nekome deluje smešno ali, naprimer, veliki deo manga produkcije čine upravo stripovi ove tematike. Druga je stvar što kod naših ženskih konzumenata ne postoji kultura čitanja stripova. Nisam dugo na forumu ali se nešto ne sećam da sam naišao na neku članicu. Možda izdavači mogu preduzeti korake u tom pravcu?

Nisi dalkeko od istine. Imamo statisticki uzorak nakon Japanizma, festivala koji se letos odrzao u Beogradu. Prodali smo neverovatnu kolicinu Algoritmovih mangi i 90% kupaca su bile devojke.
Go to Top of Page

Sloba
stripovi.com suradnik

Serbia
490 Posts

Member since 22/11/2007

Posted - 24/11/2012 : 16:02:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit Sloba's Homepage  Send Sloba a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Risar_69

Da li se dobije Creepy Bernie-ja Wrighstona u Sloveniji? i kolika je približna cena, hvala za info.

-

Verujem da ce Sandu uskoro raditi uvoz za Sloveniju, cena ne znam koja ce biti kod njega. Kod nas je puna cena oko 16 evra.
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 24/11/2012 : 16:16:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
Sloba hvala. Pozdrav. Sačekaču da dodje. :)

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!
Go to Top of Page

xander
Junior Member

Serbia
408 Posts

Member since 01/03/2012

Posted - 24/11/2012 : 17:45:29  Show Profile Show Extended Profile  Send xander a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Sloba
Nisi dalkeko od istine. Imamo statisticki uzorak nakon Japanizma, festivala koji se letos odrzao u Beogradu. Prodali smo neverovatnu kolicinu Algoritmovih mangi i 90% kupaca su bile devojke.

Pretpostavljam da su kupovale Peach Girl i Negimu?
Go to Top of Page

Sloba
stripovi.com suradnik

Serbia
490 Posts

Member since 22/11/2007

Posted - 25/11/2012 : 11:11:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Sloba's Homepage  Send Sloba a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by xander

quote:

Pretpostavljam da su kupovale Peach Girl i Negimu?

Ne, ubedljivo najvise Biljeznicu smrti :), potom jednako Starcraf Warcrafte, Negimu, Ostricu, a tu i tamo P.G. i najmanje Sumrak, ali ipak je sve to jako dobro. Puno razlicitih ljudi, mahom zenskog pola je ispoljilo izuzetno interesovanje za mange. Jedino sto je do mangi tesko doci, ali tu smo, na pragu dobijanja nekih naslova, samo ce trebati jos malo vremena, sa Japancima sve to ide nesto sporije.
Go to Top of Page

Zlix
Senior Member

Serbia
1897 Posts

Member since 20/03/2006

Posted - 25/11/2012 : 12:28:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlix a Private Message  Reply with Quote
Ček, ček, ako me oči ne varaju... Znači li to da bi DW mogao izdavati i mange u bliskoj budućnosti? :)

IG: @bricktoygrapher
Go to Top of Page

Sloba
stripovi.com suradnik

Serbia
490 Posts

Member since 22/11/2007

Posted - 25/11/2012 : 12:36:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit Sloba's Homepage  Send Sloba a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zlix

Ček, ček, ako me oči ne varaju... Znači li to da bi DW mogao izdavati i mange u bliskoj budućnosti? :)

To mi je odavno primarni cilj i vec dve godine radim na tome, ali je mnogo tesko dogovoriti da sve bude kako treba. Mislim da ce biti uskoro.
Go to Top of Page

Zlix
Senior Member

Serbia
1897 Posts

Member since 20/03/2006

Posted - 25/11/2012 : 13:01:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlix a Private Message  Reply with Quote
Onda neka je sa srećom. :)

IG: @bricktoygrapher
Go to Top of Page

Tornadomaster
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2518 Posts

Member since 01/08/2009

Posted - 25/11/2012 : 13:56:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit Tornadomaster's Homepage  Send Tornadomaster a Private Message  Reply with Quote
O čemu se radi? Može li neki hint? Ili bar recite o kojim mangama razmišljate itd.
P.S. Navijam za One Piece!!!!

Pici dalje Dilan Dože, da te braca na police slože.
Go to Top of Page

andi
Junior Member

Croatia
306 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 25/11/2012 : 14:15:11  Show Profile Show Extended Profile  Send andi a Private Message  Reply with Quote
Iako sam iz Hrvatske, i od toga baš i nemam neku korist, ja bih želio pozdraviti sistem prodaje koji je pokrenuo Darkwood. Govorim naime o tkz. pretplatnoj prodaji gdje su stripovi oko 30 i više % jeftiniji u samom početku kad su novi.

Vani ovakva prodaja već odavno postoji - uzmimo samo Amazon. Strip (kao i svaka knjiga) treba da bude najjeftiniji kada izađe u prodaju, zapravo još i više u sistemu pretplate (preordera). Na Amazonu su (u većini slučajeva) najveći popusti u vremenu preordera (40-60%), a onda kako se strip počinje (ras)prodavati cijena raste s vremenom sve do trenutka kada se broj primjeraka na skladištu bliži nuli i tada se za zadnje primjerke plaća puna cijena.

A kod nas je potpuno obratno. Strip kada izađe bude najskuplji, a onda za godinu dvije se praktički dijeli po suludim popustima. I naravno da se na taj način baza kupaca smanjuje jer redovni kupci ne vole da ih se pravi budalama.
Go to Top of Page

xander
Junior Member

Serbia
408 Posts

Member since 01/03/2012

Posted - 25/11/2012 : 15:30:56  Show Profile Show Extended Profile  Send xander a Private Message  Reply with Quote
quote:
To mi je odavno primarni cilj i vec dve godine radim na tome, ali je mnogo tesko dogovoriti da sve bude kako treba. Mislim da ce biti uskoro.

Ohoho, čekaće se to sa nestrpljenjem.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21665 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 25/11/2012 : 16:56:41  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Lone wolf and cub?

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 25/11/2012 : 18:45:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Lone wolf and cub?

E to bi bilo super. Pitao sam Marcosa o tom naslovu prije nekoliko godina i rekao je da je dobijanje prava prekomplicirano, nadam se da će bilo tko sa ovih prostora uspjeti objaviti ovaj strip.

Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu?
Go to Top of Page

xander
Junior Member

Serbia
408 Posts

Member since 01/03/2012

Posted - 25/11/2012 : 20:54:28  Show Profile Show Extended Profile  Send xander a Private Message  Reply with Quote
Bilo bi dobro ali teško će to ići. Zar nije bila priča da je neki izdavač sa ovih prostora pokušao da dobije prava za Lone wolf, a japanci rekli da nisu zainteresovani za malo tržište poput našeg? Ali nema veze, ima još dobrih mangi, dovoljno da Darkvud izbaci po jednu za svačiji ukus. Ja bih na primer voleo da vidim Urasavinog Monster-a ili Eden Endo Hirokija.

Edited by - xander on 25/11/2012 20:58:00
Go to Top of Page

nikia
Junior Member

Serbia
405 Posts

Member since 22/11/2008

Posted - 26/11/2012 : 10:16:18  Show Profile Show Extended Profile  Send nikia a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by andi

Iako sam iz Hrvatske, i od toga baš i nemam neku korist, ja bih želio pozdraviti sistem prodaje koji je pokrenuo Darkwood. Govorim naime o tkz. pretplatnoj prodaji gdje su stripovi oko 30 i više % jeftiniji u samom početku kad su novi.

Vani ovakva prodaja već odavno postoji - uzmimo samo Amazon. Strip (kao i svaka knjiga) treba da bude najjeftiniji kada izađe u prodaju, zapravo još i više u sistemu pretplate (preordera). Na Amazonu su (u većini slučajeva) najveći popusti u vremenu preordera (40-60%), a onda kako se strip počinje (ras)prodavati cijena raste s vremenom sve do trenutka kada se broj primjeraka na skladištu bliži nuli i tada se za zadnje primjerke plaća puna cijena.

A kod nas je potpuno obratno. Strip kada izađe bude najskuplji, a onda za godinu dvije se praktički dijeli po suludim popustima. I naravno da se na taj način baza kupaca smanjuje jer redovni kupci ne vole da ih se pravi budalama.

Od takvih izdavača od sada kupujem samo na popustima i rasprodajama pa neka prodaju svojoj mami po punoj ceni.

Zaboravio da se potpiše.
Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3282 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 26/11/2012 : 17:45:57  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message  Reply with Quote
ili odeš u lastana...iz pdf "lastan...popust 50...":

Jeftinije može biti ukoliko posjedujete karticu sa popustima koju ste zaradili učestalim ili obimnijim kupnjama.

U striparnici "Lastan" trenutno je popust od 30% na sva stara izdanja,a na izdanja
Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 27/11/2012 : 16:18:02  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kad se vec gadjemo sa naslovima,navijam za ovo
http://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/ikk/maison-ikkoku/
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 27/11/2012 : 16:58:24  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Zlix

Mene bi obradovalo još neko izdanje klasika stripa poput "Tarzana" Hala Fostera ili Berna Hogarta.Moj primarni cilj je da izdajete takve stvari (za mange nisam zainteresovan,ja sam "stara škola")...Mnogo me obraduje i svaka sledeća knjiga o Konanu Varvarinu. A "Lilit" vam je pun pogodak,uživam u svakoj novoj epizodi! Sve najbolje i samo tako nastavite!!!
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12972 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 27/11/2012 : 17:21:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pravedni

Mene bi obradovalo još neko izdanje klasika stripa poput "Tarzana" Hala Fostera ili Berna Hogarta.Moj primarni cilj je da izdajete takve stvari (za mange nisam zainteresovan,ja sam "stara škola")...

A što, misliš da među mangama nema klasika stripa?

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 27/11/2012 : 17:27:34  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

Mene bi obradovalo još neko izdanje klasika stripa poput "Tarzana" Hala Fostera ili Berna Hogarta.Moj primarni cilj je da izdajete takve stvari (za mange nisam zainteresovan,ja sam "stara škola")...

Uzalud se trudis,kad neko ne kapira dzabe mu se prica
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 27/11/2012 : 18:40:45  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wele

quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

Uzalud se trudis,kad neko ne kapira dzabe mu se prica

Sinko,kapiram ja sve. Problem je u tome što nismo ista generacija...Ja sam rastao uz stripove Fostera,Žiroa,Rejmonda,Rasa Maninga,Hermana, Ferija,a u to doba se ovde nije znalo za mange. Na čoveka obično najjači utisak ostavi ono što je upoznao i zavoleo u ranoj mladosti,tako da su ovo za mene večiti klasici. A nemam ništa protiv što se vama svidja nešto drugo,svako ima svoj ukus i vreme u kome ga formira.Rekoše još stari,mudri Latini da o ukusima ne vredi raspravljati...
Svojim pisanjem nisam hteo da omalovažim mange,već samo da kažem da me zanima nešto sasvim drugo. Svako od nas ima svoj domen interesovanja, i ja se ne ljutim ako vas ne zanima ono što ja volim...
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 27/11/2012 : 18:44:16  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
...Ovaj svet bi bio izuzetno dosadno mesto za život ako bismo svi voleli iste stvari.Toga ima samo u izuzetno totalitarnim društvima,a ja sam prilično slobodnog duha i ne bih se uklopio u takav ukalupljeni sistem vrednosti...
Go to Top of Page

xander
Junior Member

Serbia
408 Posts

Member since 01/03/2012

Posted - 27/11/2012 : 21:01:30  Show Profile Show Extended Profile  Send xander a Private Message  Reply with Quote
quote:
Mene bi obradovalo još neko izdanje klasika stripa poput "Tarzana" Hala Fostera ili Berna Hogarta.Moj primarni cilj je da izdajete takve stvari (za mange nisam zainteresovan,ja sam "stara škola")

Ne škodi i pod stare dane da se proba nešto novo. Ja sam odrastao tokom devedesetih uz „Mikijev zabavnik” ali me to nije sprečilo da kasnije probam i druge stvari i da stripove sada delim na dobre i loše pri čemu me zemlja nastanka uopšte neinteresuje.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12972 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 27/11/2012 : 22:18:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sinko,kapiram ja sve. Problem je u tome što nismo ista generacija...Ja sam rastao uz stripove Fostera,Žiroa,Rejmonda,Rasa Maninga,Hermana, Ferija,a u to doba se ovde nije znalo za mange. Na čoveka obično najjači utisak ostavi ono što je upoznao i zavoleo u ranoj mladosti,tako da su ovo za mene večiti klasici. A nemam ništa protiv što se vama svidja nešto drugo,svako ima svoj ukus i vreme u kome ga formira.Rekoše još stari,mudri Latini da o ukusima ne vredi raspravljati...
Svojim pisanjem nisam hteo da omalovažim mange,već samo da kažem da me zanima nešto sasvim drugo. Svako od nas ima svoj domen interesovanja, i ja se ne ljutim ako vas ne zanima ono što ja volim...

Pravedni, ne napadam te. Samo želim istaknuti jednu očitu stvar.

Postoje klasici i postoje stripovi koje volimo.

Ali klasici postoje i među stripovima koje ne volimo.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page
Page: of 182 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.34 seconds. Snitz Forums 2000