Author |
Topic  |
Kruger
Advanced Member

Croatia
17308 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 17/02/2015 : 19:51:35
|
quote: Originally posted by KRAS
quote: Originally posted by Kruger
eto Krigeru
pa rec' da nije tako
moraš biti stvarno izdajnik da pošalješ svoje vojnike praćkama i lovačkim puškama na haubice i tenkove
boj uvijek bije svijetlo oružje
Gle postoje određene faze ovog rata. Faza 1 gdje su se sukobile ukrajinske snage sa separatističkim, otprilike sličnih snaga, no tada su ukrajinci napredovali. Faza 2 kad se Rusi uključuju u rat direktno i sa ljudstvom i sa oružjem, ukrajinska vojska se povlači, da li li će nastupiti faza 3 gdje će se amerikanci konkretnije uključiti u ovaj rat. Ima dosta naznaka kako bi se to moglo dogoditi. Amerima je možda dovoljno da ovdje uvijek bude napeto što će Rusima stvoriti dosta problema u gospodarstvu. Istina Rusko naoružanje je moćno, Ukrajinci se sa svojom vojskom ne mogu suprotstaviti Rusima, a ako dobiju oružje i obuku što onda?
čime god da amer naoruža ukrajince
opet to ni izdaleko nije dovoljno protiv 300 tisuća profija, više od milion regruta i 7-8 miliona rezervista oružanih snaga RF...
ameri će naoružavanjem samo zaviti u crno ukrajinske majke
nikako mi nije jasno kako ti i dsormaz možete zazivati takav scenarij???
Od kud tebi ideja da zazivamo takav scenarij, baš će se nas dvojicu pitati o scenarijima o ratu u Ukrajini? Ja malo propitkujem.
Ne znam baš, Rusi imaju oko 40 000 elitnih vojnika, Ukrajinci oko 4 – 5 000 s tim da su neki prešli na suprotnu stranu, separatisti su valjda nešto sklepali od ovih prebjegli i Rusa.
Ne pita se ni Ukrajince ni separatiste.
Zamisli kako Ameri gledaju Njemačku poprijeko. Nijemci Kurdima poslali vojne instruktore i oružje kako bi se borili protiv islamista, a ne će Ukrajincima. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17308 Posts
Posted - 17/02/2015 : 19:52:37
|
quote: Originally posted by izivko
Krasino, pa već plaču i ukrajinske i ruske majke. Mislim da se ovdje radi o šahu između Amera i Rusa, ali na tuđem teritoriju.
Krugeru, jesmo li to već poodavno zaključili?
Jesmo. |
 |
|
dsormaz1
Advanced Member

.jpg)
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 17/02/2015 : 19:53:06
|
quote: Originally posted by dsormaz1
http://www.vecernji.hr/svijet/bijesni-bitka-za-grad-debaljceve-unatoc-primirju-990408
Proglašeno primirje a separatisti osvajaju grad... Nadam se da će sad Amerika naoružati Ukrajince, ne defanzivnim već ofanzivnim oružjem. Na trulu Europu se Ukrajina ne može osloniti. Ostaju samo SAD...
čudno razmišljanje za nekog ko je kao za mir?
nisam se to nadao od tebe
ako amer naoruža svoju kijevsku huntu
to znači samo više ukrajinskih žrtava
čime god da amer naoruža ukrajince- rusi su opet jači
da je pitati ukrajinke majke da li se slažu sa ovim tvojim naoružavanjem
Ja sam siguran da bi se velika većina nacionalno osvještenih Ukrajinaca složilo s time da ih Amerika naoruža kako bi se mogli braniti od velikoruske agresije. S time se naravno ne bi složio onaj odnarođeni dio ukrajinskih izroda. |
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13080 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 17/02/2015 : 19:53:32
|
eto Krigeru
pa rec' da nije tako
moraš biti stvarno izdajnik da pošalješ svoje vojnike praćkama i lovačkim puškama na haubice i tenkove
Gle postoje određene faze ovog rata. Faza 1 gdje su se sukobile ukrajinske snage sa separatističkim, otprilike sličnih snaga, no tada su ukrajinci napredovali. Faza 2 kad se Rusi uključuju u rat direktno i sa ljudstvom i sa oružjem, ukrajinska vojska se povlači, da li li će nastupiti faza 3 gdje će se amerikanci konkretnije uključiti u ovaj rat. Ima dosta naznaka kako bi se to moglo dogoditi. Amerima je možda dovoljno da ovdje uvijek bude napeto što će Rusima stvoriti dosta problema u gospodarstvu. Istina Rusko naoružanje je moćno, Ukrajinci se sa svojom vojskom ne mogu suprotstaviti Rusima, a ako dobiju oružje i obuku što onda?
opet to ni izdaleko nije dovoljno protiv 300 tisuća profija, više od milion regruta i 7-8 miliona rezervista oružanih snaga RF...
Od kud tebi ideja da zazivamo takav scenarij, baš će se nas dvojicu pitati o scenarijima o ratu u Ukrajini? Ja malo propitkujem.
Ne znam baš, Rusi imaju oko 40 000 elitnih vojnika, Ukrajinci oko 4 – 5 000 s tim da su neki prešli na suprotnu stranu, separatisti su valjda nešto sklepali od ovih prebjegli i Rusa.
Zamisli kako Ameri gledaju Njemačku poprijeko. Nijemci Kurdima poslali vojne instruktore i oružje kako bi se borili protiv islamista, a ne će Ukrajincima.
Nije da neće, ne smiju
|
Have mercy |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17308 Posts
Posted - 17/02/2015 : 19:54:11
|
Krasino, pa već plaču i ukrajinske i ruske majke. Mislim da se ovdje radi o šahu između Amera i Rusa, ali na tuđem teritoriju.
to sam ja od početka tvrdio
da je ovo rat između rusije i amerike
a što se tiče plača...neka kijevska hunta odstupi od agresije i pokoravanja silom svojih građana...
Opet ponavljam ništa se ne pita ni Ukrajince ni separatiste. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17308 Posts
Posted - 17/02/2015 : 19:54:55
|
eto Krigeru
pa rec' da nije tako
Zamisli kako Ameri gledaju Njemačku poprijeko. Nijemci Kurdima poslali vojne instruktore i oružje kako bi se borili protiv islamista, a ne će Ukrajincima.
Nije da neće, ne smiju
Zašto boje se Putina? |
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13080 Posts
Posted - 17/02/2015 : 19:55:56
|
to sam ja od početka tvrdio
da je ovo rat između rusije i amerike
a što se tiče plača...neka kijevska hunta odstupi od agresije i pokoravanja silom svojih građana...
Opet ponavljam ništa se ne pita ni Ukrajince ni separatiste.
A najveću cijenu će platit ukrajinski narod. |
Have mercy |
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13080 Posts
Posted - 17/02/2015 : 19:57:01
|
eto Krigeru
pa rec' da nije tako
Nije da neće, ne smiju
Zašto boje se Putina?
Jok mene  Ne žele rat |
Have mercy |
 |
|
idado
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4057 Posts
Member since 30/11/2004 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 17/02/2015 : 20:01:32
|
Ja sam siguran da bi se velika većina nacionalno osvještenih Ukrajinaca složilo s time da ih Amerika naoruža kako bi se mogli braniti od velikoruske agresije. S time se naravno ne bi složio onaj odnarođeni dio ukrajinskih izroda.
pa ako nisi znao
ukrosi imaju na lageru 2,5 miliona tona streljiva raznog kalibra
a mobilizacija pukla... neće ukrajinci da ratuju protivc rusa
dakle, svako naoružavanje od strane amera, bilo bi smrtnosno za ukrose
tebi da je stalo do ukrajinskih života, nebi ni u ludilo zazivao daljne naoružavanje
vidiš meni je žao što ginu slaveni dok se ameri naslađuju
zato bi bilo najbolje ukrosima nek se povuku na dnjepar
|
 |
|
dsormaz1
Advanced Member

.jpg)
13156 Posts
Posted - 17/02/2015 : 20:04:59
|
quote: Originally posted by idado
Доказ да кијевска хунта ради у корист НАТО бандита и силом тјера браћу на браћу - погледати 3:54 минут видеа, фантастично и трагично.
Koja idiotska propaganda.
quote: Надам се да ће се сви фино удружити и онда заједнички на Кијев!
Je, hoće, tek što nisu krenuli. Samo ti fantaziraj. |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
|
dsormaz1
Advanced Member

.jpg)
13156 Posts
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17308 Posts
Posted - 17/02/2015 : 20:26:05
|
izivko, čudno. a ide im se u Irak i u Siriju. negdje sam čitao kako ni Njemačka vojska nije baš dugo modernizirana, jel´ to moguće?
Priprema se razmještanje Nato vojske u svim zemljama Nato pakta koji graniče s Ukrajinom ili Rusijom. Jedino Mađarska nije dozvolila to razmještanje na njezinom teritoriju. Ako je to sve točno onda ne sluti na dobro. |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 17/02/2015 : 20:28:20
|
http://www.vecernji.hr/svijet/bijesni-bitka-za-grad-debaljceve-unatoc-primirju-990408
Proglašeno primirje a separatisti osvajaju grad... Nadam se da će sad Amerika naoružati Ukrajince, ne defanzivnim već ofanzivnim oružjem. Na trulu Europu se Ukrajina ne može osloniti. Ostaju samo SAD...
Pa ja jesam za mir: Pax Americana.
a ja za Rasijski MIR
stvar je ideologije
jebe se nama ko je ovde u pravu ko u krivu
|
 |
|
dsormaz1
Advanced Member

.jpg)
13156 Posts
Posted - 17/02/2015 : 20:33:48
|
Pa ja jesam za mir: Pax Americana.
a ja za Rasijski MIR
stvar je ideologije
jebe se nama ko je ovde u pravu ko u krivu
Sve je u redu. Ne slažemo se ovdje skoro u ničemu, ali ipak poštujem tvoje stavove, uvjerenja i privrženost Moskvi, tj. majci Rusiji. |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 17/02/2015 : 20:33:53
|
al opet, kako god okreneš dsormaze, slediš pogrešnu ideologiju ma kako ti mila bila...
sve i da ih amer naoruža sa svim što ima, to bi samo produžilo ukrajinsku agoniju
a ti si kao kršćan, stalo ti je do života
čudnim se ubeđenjem i svetonazorom vodiš
želiš mir a zazivaš smrt
|
 |
|
dsormaz1
Advanced Member

.jpg)
13156 Posts
Posted - 17/02/2015 : 20:40:48
|
al opet, kako god okreneš dsormaze, slediš pogrešnu ideologiju ma kako ti mila bila...
sve i da ih amer naoruža sa svim što ima, to bi samo produžilo ukrajinsku agoniju
želiš mir a zazivaš smrt
Ne zazivam ja smrt, već oni koji napadaju Ukrajinu. |
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13080 Posts
Posted - 17/02/2015 : 20:41:05
|
izivko, čudno. a ide im se u Irak i u Siriju. negdje sam čitao kako ni Njemačka vojska nije baš dugo modernizirana, jel´ to moguće?
Priprema se razmještanje Nato vojske u svim zemljama Nato pakta koji graniče s Ukrajinom ili Rusijom. Jedino Mađarska nije dozvolila to razmještanje na njezinom teritoriju. Ako je to sve točno onda ne sluti na dobro.
Drugo su Irak i Sirija a drugo je Rusija Šta je ono rekao Kras koliko su puta Rusi bili u Berlinu  Zašto bi Nijemci išli u sukob s Rusijom zbog tamo neke Ukrajine?
Moglo se u zadnje vrijeme čitati o raznoraznim nezgodama sa zrakomlatima i zrakoplovima mada ne vjerujem da kod njih može biti nešto da ne valja  |
Have mercy |
 |
|
Dajak
Junior Member

424 Posts
Member since 21/12/2010 |
Posted - 17/02/2015 : 21:09:10
|
Apsolutno je nebitno gledano sa vojne tačke gledišta da li će Amerikanci naoružati ukrajinsku stranu ili ne.Ako to urade, Rusi će umesto svog zastarelog oružja početi pobunjenicima da šalju ono oružje koje još uvek koriste, ali koje im je u drugom planu, ako Ameri počnu da šalju najbolje što imaju onda će i Rusi svoje najbolje i tako u nedogled. Štaviše, u tome gore mogu da prođu samo Ukrajinci jer snaga američkog oružja leži u vazdušnim i pomorskim snagama, a ne u artiljeriji, tenkovima i oklopnoj, motorizovanoj tehnici.Tu su Rusi daleko jači.
Šta može američki tenk Abrams protiv ruskog T-90?Apsolutno ništa.Da je tu nemački Leopard pa da onda pričamo, ali sumnjam da će Nemci slati svoje Leoparde u Ukrajinu.Što se tiče BTR, BMP, BMD vozila, samohodne i nesamohodne artiljerije, haubica svih tipova, Rusima tu mogu da pljunu pod prozor(sem donekle BMP-a).Konkurenti na ovom polju više su Rusima Nemci nego Amerikanci.A neće biti ni oni kada se tokom ove godine ruskoj armiji priključe novi tenkovi T-14 Armata i motorno-oklopna vozila Bumerang i novi tip BMP-a.
Što se tiče avijacije, ne verujem da Amerikanci smeju makar jedan svoj avion da pošalju jer mogu da ih skidaju PVO sistemi i sa teritorije Rusije i to poprilično lako.Eto odlične prilike da se S-400 Triumf testira u praksi, ništa bolje za Ruse nego to.
Ono što ne bi valjalo u slučaju da Amerikanci počnu da šalju oružje jesu političke posledice i dodatno zaoštravanje odnosa SAD-Rusija.
|
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 17/02/2015 : 21:14:26
|
želiš mir a zazivaš smrt
Ne zazivam ja smrt, već oni koji napadaju Ukrajinu.
to su njihovi imperialni apetiti
no, međutim
nešto ti neštima sa logikom
ako si za mir i očuvanje života
zašto u više navrata zazivaš da ameri naoružaju ukrose
obzirom, da ukrajina, od svih belosvetskih prćija ima na lageru najviše municije.može da ratuje sto godina
pa opet nemogu pera odbit separatistima
zašto misliš da će američki dotur oružja bilo šta promenit na bojnom polju osim broja mrtvih ukrajinaca
to mi nikako nije jasno, čime se to vodiš ?
šta, amer naoruža ukrose i ovi kao oslobode donjec i lugansk ?
i šta onda? kao naord će prihvatit vlat onoga ko im ruši gradove i ubija civila
|
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Posted - 17/02/2015 : 21:18:06
|
uostalom
amer bi pre slanja naoružanja
prvo trebo zavesti zabranu letenja...
barem je takva praksa dosad bila... lako je bilo sa smotanim gadafijem |
 |
|
Dajak
Junior Member

424 Posts
Posted - 17/02/2015 : 21:18:55
|
Kruger se ubi objašnjavajući nam kako mnogobrojni ruski bataljoni regularne ruske armije u hordama napadaju malobrojne ukrajinske snage, ali takvu tvrdnju je dovoljno pobiti činjenicom da Ukrajinci do sada nisu pokazali snimak nijednog ruskog ne T-90 tenka nego makar T-80.Pa da ruski bataljoni napadaju valjda bi poveli sa sobom bar neki od tih tenkova. Ili njihova BMP 3 vozila ili bilo šta slično.
Smejurija i klasična propaganda kijevskih vlasti u cilju opravdanja njihovog očajnog ratovanja.
A što se tiče brojnosti, nije li dovoljno napomenuti da je u Ukrajini već bilo 4 kruga mobilizacije(znate li šta to znači) i da se kijevske vlasti hvale da imaju armiju od 150 000 vojnika, a da planiraju da premaše i cifru od 200 000? Ukrajinske snage su daleko brojnije, mada se u poslednje vreme ta brojka malo smanjuje u korist pobunjenika, ali na primer u julu kada su Ukrajinci bili u napredovanju brojčani odnos je bio 5:1 u njihovu korist.Trenutno više nije ni 2:1, ali nije ni daleko od toga jer pobunjenici sve sa svim dobrovoljcima iz Rusije i sa strane nemaju još ni blizu 100 000 vojnika mada im je ta cifra plan. |
 |
|
Dajak
Junior Member

424 Posts
Posted - 17/02/2015 : 21:21:24
|
uostalom
amer bi pre slanja naoružanja
prvo trebo zavesti zabranu letenja...
barem je takva praksa dosad bila... lako je bilo sa smotanim gadafijem
Mogu da zabrane letenje tamo gde u blizini nema S-400 Triumf ili Pancir-S2, ali u Ukrajini će moći možda, ali "malo sutra". |
 |
|
Topic  |
|