Author |
Topic  |
Golub
Average Member

Croatia
568 Posts
Member since 01/02/2017 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 23/08/2017 : 13:33:50
|
Nije se dogodilo meni, ali na današnji dan je rođen Ephraim Kishon. Iako san ga najviše čita ka teenager i adolescent do danas mi je osta omiljeni pisac. Neznan da li je to nekakav humor tipičan za židove, ali Kishon je u stvari Seinfeld tridesetak godina prije Seinfelda. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 23/08/2017 : 13:37:37
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Nije se dogodilo meni, ali na današnji dan je rođen Ephraim Kishon. Iako san ga najviše čita ka teenager i adolescent do danas mi je osta omiljeni pisac. Neznan da li je to nekakav humor tipičan za židove, ali Kishon je u stvari Seinfeld tridesetak godina prije Seinfelda.
Hehe, imam od njega doma Ništa tu Abraham ne može, Deva kroz ušicu igle i naravno Kod kuće je najgore... dobar, dobar |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Posted - 23/08/2017 : 14:08:50
|
quote: Originally posted by paro
Nije se dogodilo meni, ali na današnji dan je rođen Ephraim Kishon. Iako san ga najviše čita ka teenager i adolescent do danas mi je osta omiljeni pisac. Neznan da li je to nekakav humor tipičan za židove, ali Kishon je u stvari Seinfeld tridesetak godina prije Seinfelda.
Hehe, imam od njega doma Ništa tu Abraham ne može, Deva kroz ušicu igle i naravno Kod kuće je najgore... dobar, dobar
Ovo mi je bilo turbo smiješno kad san čita prije dvadesetak godina, sad kad iman vlastitu obitelj mi više nije smiješno . |
 |
|
Mrkva
Senior Member

1184 Posts
Member since 11/09/2016 |
Posted - 23/08/2017 : 14:14:00
|
Hehe, imam od njega doma Ništa tu Abraham ne može, Deva kroz ušicu igle i naravno Kod kuće je najgore... dobar, dobar
Ovo mi je bilo turbo smiješno kad san čita prije dvadesetak godina, sad kad iman vlastitu obitelj mi više nije smiješno .
A nece ni njemu biti (na policama, a kamoli smijesna) :) Sjecam se da je meni i prije deset godina knjiga vec bila vise horor nego humor :) |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Posted - 23/08/2017 : 14:23:21
|
quote: Originally posted by Mrkva
Ovo mi je bilo turbo smiješno kad san čita prije dvadesetak godina, sad kad iman vlastitu obitelj mi više nije smiješno .
A nece ni njemu biti (na policama, a kamoli smijesna) :) Sjecam se da je meni i prije deset godina knjiga vec bila vise horor nego humor :)
To znači da si pametnija od mene. Ova knjiga nije zajebancija nego upozorenje. |
 |
|
Mrkva
Senior Member

1184 Posts
Posted - 23/08/2017 : 14:30:48
|
Koje si ti gunđalo! :D Paro bi mogao zivjeti tisucu zivota, a da i dalje ne dosegne tvoju razinu! :) Je, mudra sam kao Sharaz-De, a ipak sam se htjela udavati :) sapunicasti se um poput moga ne moze isprati! |
Edited by - Mrkva on 23/08/2017 14:31:24 |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Posted - 23/08/2017 : 14:43:29
|
Koje si ti gunđalo! :D Paro bi mogao zivjeti tisucu zivota, a da i dalje ne dosegne tvoju razinu! :) Je, mudra sam kao Sharaz-De, a ipak sam se htjela udavati :) sapunicasti se um poput moga ne moze isprati!
Ja mislin da je za taj dio moga karaktera upravo Kishon najzaslužniji
Bez zajebancije, nevjerovatno je koliko stvari se iz ove knjige za koje misliš da ti se ni u ludilu ne mogu dogodit dogode. |
 |
|
Mrkva
Senior Member

1184 Posts
Posted - 23/08/2017 : 15:09:15
|
Koje si ti gunđalo! :D Paro bi mogao zivjeti tisucu zivota, a da i dalje ne dosegne tvoju razinu! :) Je, mudra sam kao Sharaz-De, a ipak sam se htjela udavati :) sapunicasti se um poput moga ne moze isprati!
Ja mislin da je za taj dio moga karaktera upravo Kishon najzaslužniji
Bez zajebancije, nevjerovatno je koliko stvari se iz ove knjige za koje misliš da ti se ni u ludilu ne mogu dogodit dogode.
A neke od njih su se meni dogodile samo zato sto su u knjizi! Recimo, bombonijera koja se vrti u krug :) Pokojna baka mi je jednom donijela bombonijeru koju sam joj ja proslijedila od neke male s instrukcija (ali unutra je nedostajalo dva bombona) :D
Pitam se, jesu li bili jos negdje pa se vratili osteceni, ili se moja baka nameracila na ponocni zalogaj pa poslije zaboravila? :)
EDIT: A sad cim dobijem bombonijeru, odmah razmisljam kod koje prijateljice uskoro idem :) |
Edited by - Mrkva on 23/08/2017 15:11:00 |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 23/08/2017 : 15:19:07
|
Kod nas Srba postoje slave, dan kada se odredjeni svetac slavi. Na taj dan uobicajeno je da se donose pokloni domacinu, glavni hit su bombonjere. Ima ih tako koje godinama kruze od jednog do drugog, pa se opet vrate prvobitnom vlasniku. Cuo sam da su neki otvorili kutiju i da unutra nisu bile cokoladice vec kamencici. |
 |
|
Mrkva
Senior Member

1184 Posts
Posted - 23/08/2017 : 15:23:06
|
@KW Pa to ima smisla - koliko na slavama mojih ucenika ima zderacine (po pricama, nisam nikad bila), tko bi ikada otvarao bombonijeru? Najbolje ju je donijeti tamo gdje nitko na nju nece ni pomisliti :) |
 |
|
Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts
Member since 20/05/2014 |
Posted - 23/08/2017 : 15:33:13
|
quote: Originally posted by King Warrior
Ima ih tako koje godinama kruze od jednog do drugog, pa se opet vrate prvobitnom vlasniku.
Meni je to "Šalji dalje, magarac k'o vrati" nekako poznatije kad su u pitanju rođendani nekih bezazlenih poznanika, susjeda etc., pa kad nemaš mašte ili inspiracije, eto, bombonijera majka.
quote: Originally posted by King Warrior
Cuo sam da su neki otvorili kutiju i da unutra nisu bile cokoladice vec kamencici.
A po pitanju ovoga, neki su pronalazili i čokoladno grumenje, a u najgorem slučaju mogli su i šalicu ispod kartona postaviti pa presipati shoko drink nekadašnje poslastice. Poznat mi čak i jedan konkretan slučaj tu "sa foruma".  |
Za koga ja navijam samo je moja stvar. A ljubav je jedna, jedina... |
 |
|
Mrkva
Senior Member

1184 Posts
Posted - 23/08/2017 : 15:37:58
|
@ Dule Meni isto zvoni da je neka forumasica dobila rastopljene cokoladice na dnu kutije, ali da me ubijes sad, ne znam koja :) Vjerojatno je posiljatelj htio osigurati da ona ne proslijedi to (nekoc) cokoladno zadovoljstvo nekome :) |
 |
|
Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts
Posted - 23/08/2017 : 16:02:12
|
@ Dule Meni isto zvoni da je neka forumasica dobila rastopljene cokoladice na dnu kutije, ali da me ubijes sad, ne znam koja :) Vjerojatno je posiljatelj htio osigurati da ona ne proslijedi to (nekoc) cokoladno zadovoljstvo nekome :)
A šuška se tu svašta nešta, 'ko bi sve to stigao popamtiti, uz ovaj dnevni newsflash svakih par minuta. |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts
Posted - 23/08/2017 : 19:12:18
|
Nisi. Ti si škrt. Ne daješ nikome ništa. Čak ni poklonjeno. |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29660 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Posted - 25/08/2017 : 19:09:51
|
quote: Originally posted by Poli
Mozda sam onda ja cudan, ali mislim da pojedem sve bombonjere koje dobijem. :D
Ja nekad pojeden i one koje san kupija za nekoga drugoga. |
 |
|
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Posted - 25/08/2017 : 19:58:17
|
quote: Originally posted by Beva
Eh, koliko sam nakon vjenčanja pojeo Bajadera kojima je prošao rok, nekim i po pola godine. Žena je jela dobre, a ja ove manje dobre ;) I živ sam.
Slatkiše ne prosljeđujemo dalje, to je rezervirano za alkohol :)
I mi smo tako do nedavno, a onda se žena propila. Ubio je suživot. |
 |
|
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts
|
tihomirduras
Senior Member

1848 Posts
Member since 10/08/2003 |
|
Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts
Posted - 27/08/2017 : 12:27:39
|
quote: Originally posted by tihomirduras Prost 🍻
👍🏼😉 Ne pitaj kako je leglo, prvo nakon mjesec dana. 😋 A i ono posljednje sinoć. |
 |
|
Caleb
Advanced Member

.jpg)
Greece
16590 Posts
Member since 01/07/2008 |
Posted - 27/08/2017 : 13:45:17
|
Osisao kosu, posle godinu dana. Dobar i neobican osecaj, a skoro sam bio zaboravio. |
Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
|
 |
|
Topic  |
|