Author |
Topic  |
vukozec
Advanced Member

5078 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 29/04/2020 : 10:34:48
|
quote: Originally posted by ivanl
... a kako li ovaj Springsteen cijeni i voli svoje fanove, pa to nije normalno.
Dokumentarac Springsteen & I je upravo o ovome, preporučam.
Na kraju filma se nađe nakon koncerta sa nekim sretnim fanovima, malo čavrlja s njima, naročito sa jednim koji radi kao radnik na stadionu. Onda se pozdravi i krene otići, međutim stane i vrati se kao da će još nešto reći, no ne zna što bi, pa skine jednu svoju kožnu narukvicu i stavi je fanu oko ruke i kaže "ovo je znak bratstva".
Dojam je da je Springsteenu barem jednako ako ne i više stalo do tog odnosa sa fanovima nego njima. Oni mu predstavljaju vezu sa stvarnošću, sa stvarnim životima o kojima pjeva. Iako se njegov život slavne rock zvijezde neizbježno odlijepio od te stvarnosti, Springsteenu je jako stalo da se ne odlijepi potpuno, da ostane zavezan za to tlo. O tome stalno priča (nedavno je izašao i Springsteen on Broadway u kojem kroz pjesme prepričava ključne dijelove također nedavno izašle autobiografije), zato se vratio iz Beverly Hills natrag u rodni kraj itd.
Potpuno je jasno zašto je taj tip poseban. |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8970 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 29/04/2020 : 10:43:06
|
Respekt za Bossa, ali meni je kao autor uglavnom dosadan. Daleko najbolji i jedini njegov album koji mi je u cijelosti zanimljiv je onaj gdje ne svira ni jednu svoju stvar. |
The less I have the more I am a happy man |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15863 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 29/04/2020 : 10:48:59
|
Pogledao dokumentarac. Procitao autobiografiju. Odgledao mu tri koncerta. A to nisu koncerti, to su maratoni. Fanovi mu kampiraju ispred ulaza da bi usli u fanpit. Tvrdim, pravo hodocasce. Sto reci? Poseban, poseban tip u rock svijetu. Imao sam ogromnu cast dva dana poslije koncerta u Rimu, sresti ga na kupoli Sv Petra. Zanimljivo niko ga nije prepoznao. Moja supruga jest i zazvala ga je. On je bio s Patti, i neupadljivim osiguranjem. Odazvao se i krenio prema nama, ali securty ga je zaustavio. Nasmijao se pokazao palac gore i otisao svojim putem. Odlican moment. Jedino takvog pamtim i pokojnog Lemmya. On bi obavezno poslije koncerta ostao s fanovima na picu i zajebanciji. Legenda. Nije da ih nije bilo jos. Jest. Ali da ne nabrajam sad... to su bili krasni momenti. Ravni onima kad sam par puta cakulao s Stulicem. |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8970 Posts
|
Tonto
Advanced Member

8970 Posts
Posted - 29/04/2020 : 12:38:06
|
Ono kad čovik misli da more napravit pisme od ringtonova s mobitela... bemti Lanegana i ako ga ikad više skinem. |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15863 Posts
|
ivi skoj
Senior Member

Croatia
2121 Posts
Member since 07/12/2015 |
Posted - 29/04/2020 : 20:18:37
|
quote: Originally posted by Tonto
Respekt za Bossa, ali meni je kao autor uglavnom dosadan. Daleko najbolji i jedini njegov album koji mi je u cijelosti zanimljiv je onaj gdje ne svira ni jednu svoju stvar.
Meni valjda Nebraska i River ostali ponešto u sjećanju, nije mi pretjerano napet. Uglavnom smo se kao Meri Cetinić susretali u prolazu, i bolje nam je tako. Negdje načuo do ovo boss zaslužio jer je u početcima karijere imao veliku želju da lova od utrška bude kod njega. Sad dal je to istina ili zajebancija ne znam.
Jel dokumentarac onaj gdje frajer na njegovom koncertu obučen u Elvisa na pozornici pjeva i svima je neugodno? |
samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8970 Posts
Posted - 30/04/2020 : 09:55:17
|
quote: Originally posted by ivi skoj
Respekt za Bossa, ali meni je kao autor uglavnom dosadan. Daleko najbolji i jedini njegov album koji mi je u cijelosti zanimljiv je onaj gdje ne svira ni jednu svoju stvar.
Meni valjda Nebraska i River ostali ponešto u sjećanju, nije mi pretjerano napet. Uglavnom smo se kao Meri Cetinić susretali u prolazu, i bolje nam je tako. Negdje načuo do ovo boss zaslužio jer je u početcima karijere imao veliku želju da lova od utrška bude kod njega. Sad dal je to istina ili zajebancija ne znam.
Jel dokumentarac onaj gdje frajer na njegovom koncertu obučen u Elvisa na pozornici pjeva i svima je neugodno?
Malo sam ga prevrtio i da... što se mene tiče draži mi je kad se udalji od klasičnog rock izričaja. Njegove best of rock poskočice i klišej rifići me ne kupuju...
https://hr.wikipedia.org/wiki/We_Shall_Overcome:_The_Seeger_Sessions
|
 |
|
vukozec
Advanced Member

5078 Posts
|
Tonto
Advanced Member

8970 Posts
Posted - 30/04/2020 : 11:54:05
|
Mislim na ove born in usa, glory days, dancing in the dark ritmove... Meni je to meh... Ako nije pravocrtan onda mi je isforsiran kao u adam raised. Što da ti kažem, nema ljubavi između nas dvoje, nije mi dovoljno zanimljiv. Što je najgore ja volim inače taj big bend zvuk, kod njega mi je to odbojno izkomercijalizirano. U baladama mi je bolji iako ni tamo ne briljira. Bruce meni spada u kategoriju onih koji me zanimaju na razini dvadesetak pjesama koje ću si izdvojiti i to je sve. Isto kao i Neil Young, Lou Reed, Tom Petty... |
Edited by - Tonto on 30/04/2020 11:54:38 |
 |
|
vukozec
Advanced Member

5078 Posts
Posted - 30/04/2020 : 12:20:28
|
Mislim na ove born in usa, glory days, dancing in the dark ritmove...
To je sve jedan te isti album, iz sredine osamdesetih koje nisu bile baš najbolje godine za organski roots zvuk (kojeg hoćeš). Imaš još 45 ostalih diskografskih godina za istražiti ;)
Jesi slušao prva dva, naročito drugi? To je nešto za tebe. Također "solo u sobi" Nebraska, Tom Joad i Devils & Dust, te Live in Dublin iz Seeger Sessions faze.
Ok, Bruce's top 10 ("regularni" albumi): 10. Western Stars 9. The River 8. Born in the U.S.A. 7. The Seeger Sessions 6. Tunnel of Love 5. Devils & Dust 4. The Wild, the Innocent & the E Street Shuffle 3. Born to Run 2. Nebraska 1. Darkness on the Edge of Town
Plus, Tracks i The Promise kompilacije unreleased stvari su genijalne. |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8970 Posts
Posted - 30/04/2020 : 12:33:58
|
Naravno da sam slusao cijelu diskografiju. Ne bih si uzeo za pravo iznositi ovakvu analizu da nisam. Njegovu najbolju stvar za mene on nije htio uvrstit na spomenuti album - Pink cadillac. Toliko o tome koliko se ja i on ne nalazimo. Ja ne kazem da ne valja, samo kazem da njegova emocija ne pronalazi put do mog srca. |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8970 Posts
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15863 Posts
Posted - 30/04/2020 : 15:31:06
|
Mislim na ove born in usa, glory days, dancing in the dark ritmove... Meni je to meh... Ako nije pravocrtan onda mi je isforsiran kao u adam raised. Što da ti kažem, nema ljubavi između nas dvoje, nije mi dovoljno zanimljiv. Što je najgore ja volim inače taj big bend zvuk, kod njega mi je to odbojno izkomercijalizirano. U baladama mi je bolji iako ni tamo ne briljira. Bruce meni spada u kategoriju onih koji me zanimaju na razini dvadesetak pjesama koje ću si izdvojiti i to je sve. Isto kao i Neil Young, Lou Reed, Tom Petty...
Prvi dio posta; boze me oslobodi, bas sam iznenaden... Drugi dio/zavrsni dio posta; s, ne bossom, vec carom, kraljem, faraonom, Springsteenom i tom pobrojanom trojicom imamo poker najbriljantnijih kantautora svijeta. Ajd jos i Cohen. Za skalu u boji. Steta sto Toma nisam nikad odslusao/odgledao uzivo. Bas steta. |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15863 Posts
Posted - 30/04/2020 : 15:40:12
|
quote: Originally posted by vukozec
Mislim na ove born in usa, glory days, dancing in the dark ritmove...
To je sve jedan te isti album, iz sredine osamdesetih koje nisu bile baš najbolje godine za organski roots zvuk (kojeg hoćeš). Imaš još 45 ostalih diskografskih godina za istražiti ;)
Jesi slušao prva dva, naročito drugi? To je nešto za tebe. Također "solo u sobi" Nebraska, Tom Joad i Devils & Dust, te Live in Dublin iz Seeger Sessions faze.
Ok, Bruce's top 10 ("regularni" albumi): 10. Western Stars 9. The River 8. Born in the U.S.A. 7. The Seeger Sessions 6. Tunnel of Love 5. Devils & Dust 4. The Wild, the Innocent & the E Street Shuffle 3. Born to Run 2. Nebraska 1. Darkness on the Edge of Town
Plus, Tracks i The Promise kompilacije unreleased stvari su genijalne.
Stari, meni su Lucky town i Human touch izvanredni. Rising, ludilo...iako mi je dugo trebalo da sjedne na svoje pravo mjesto. A di je Wrecking ball? Meni je i Ghost of Tom Joad izvanredan iako je neshvacen od fanova, u istoj mi je ravni kao Caveov neshvaceni 'tihi' album No more shall we parts. Oba 'tiha' al gaze jace nego Caterpillarova lokomotiva, ili veliki John Deer traktor. |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8970 Posts
Posted - 30/04/2020 : 15:55:38
|
Mislim na ove born in usa, glory days, dancing in the dark ritmove... Meni je to meh... Ako nije pravocrtan onda mi je isforsiran kao u adam raised. Što da ti kažem, nema ljubavi između nas dvoje, nije mi dovoljno zanimljiv. Što je najgore ja volim inače taj big bend zvuk, kod njega mi je to odbojno izkomercijalizirano. U baladama mi je bolji iako ni tamo ne briljira. Bruce meni spada u kategoriju onih koji me zanimaju na razini dvadesetak pjesama koje ću si izdvojiti i to je sve. Isto kao i Neil Young, Lou Reed, Tom Petty...
Prvi dio posta; boze me oslobodi, bas sam iznenaden... Drugi dio/zavrsni dio posta; s, ne bossom, vec carom, kraljem, faraonom, Springsteenom i tom pobrojanom trojicom imamo poker najbriljantnijih kantautora svijeta. Ajd jos i Cohen. Za skalu u boji. Steta sto Toma nisam nikad odslusao/odgledao uzivo. Bas steta.
Kolko se ti moš iščuđavat to je čudo. Najbolje bi bilo da nam je svima sve dobro, a? Ne može biti, niti mi pada na pamet lagat o tome što mi se sviđa , a što ne... U globalu ne da mi nisu briljantni, nego su mi dosadnjikavi svo troje kolko god im epiteta ti lijepio. Cohen s jednim stihom tuče sve tri karijere... što se mene tiče. Ovdje ne postoje istine, postoje samo stavovi, ukusi i mišljenja. |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15863 Posts
Posted - 30/04/2020 : 16:05:54
|
Naravno. Naravno. Stoji. Upravo kao sto je Waits uspio biti triput dosadniji od Dylana, sto je stvarno tesko postici. Mozda da mu ide neka utjesna nagrada za to izvanredno tesko dostignuce? Ipak se covjek trudio i uspio. |
 |
|
vukozec
Advanced Member

5078 Posts
Posted - 30/04/2020 : 16:12:10
|
Ovako to kod mene izgleda: #1 Waits, #2 Dylan, #3 Springsteen, onda sve ostalo. Ponekad mi dođe da pobacam to sve ostalo i svedem kolekciju samo na bare essentials, na ovu trojicu spomenutih. |
Edited by - vukozec on 30/04/2020 16:13:11 |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8970 Posts
Posted - 30/04/2020 : 16:49:33
|
Kod mene je 1.Waits 2.Cave 3.Dylan Fonoteku sam odavno sveo samo na Waitsa i Cavea.
Hammill i VDGG su izvan kategorija. |
Edited by - Tonto on 30/04/2020 16:52:44 |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15863 Posts
Posted - 30/04/2020 : 17:04:23
|
Da li sad pricamo samo o kantautorima? Ili sve skupa sto se nalazi u vreci... tris, kazete... Dakle kod mene bi ti bilo. 1.Judas Priest 2.Thin Lizzy 3.the Who ili Rodger Waters Branimir Stulic i Azra je van svake konkurencije. |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8970 Posts
Posted - 30/04/2020 : 17:10:40
|
Da li sad pricamo samo o kantautorima? Ili sve skupa sto se nalazi u vreci... tris, kazete... Dakle kod mene bi ti bilo. 1.Judas Priest 2.Thin Lizzy 3.the Who ili Rodger Waters Branimir Stulic i Azra je van svake konkurencije.
Kod mene je ovako u oba slučaja. S godinama mi se u vrednovanju kantautorstvo izdiglo iznad bendova. |
 |
|
ivi skoj
Senior Member

Croatia
2121 Posts
|
Tonto
Advanced Member

8970 Posts
|
ivi skoj
Senior Member

Croatia
2121 Posts
Posted - 30/04/2020 : 19:34:55
|
Čudna lista, nema Floyda, Claptona, Maidena. Valjda je i tu bio neko songwriters.
Tonto, pokušavam provaliti na kojem albumu je Waits zaslužio orden velereda dosadnjakovića kralja Tomislava. Šteta što niko nije bio na njegovim koncertima. |
samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8970 Posts
|
Topic  |
|