forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Vaših Top 10
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 112

ivanl
Advanced Member

Croatia
15863 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 30/04/2020 : 20:09:29  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

quote:
Originally posted by ivanl

Da li sad pricamo samo o kantautorima? Ili sve skupa sto se nalazi u vreci... tris, kazete... Dakle kod mene bi ti bilo. 1.Judas Priest 2.Thin Lizzy 3.the Who ili Rodger Waters
Branimir Stulic i Azra je van svake konkurencije.

Kod mene je ovako u oba slučaja. S godinama mi se u vrednovanju kantautorstvo izdiglo iznad bendova.

Bit ce da je 'dikod' i u tim grupama neko napisao pokoju pjesmu, mozebiti je i otpjevao...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15863 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 30/04/2020 : 20:12:58  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivi skoj

Čudna lista, nema Floyda, Claptona, Maidena.
Valjda je i tu bio neko songwriters.

Tonto, pokušavam provaliti na kojem albumu je Waits zaslužio orden velereda dosadnjakovića kralja Tomislava.
Šteta što niko nije bio na njegovim koncertima.

Kako nema? Waters... ionako je sve napisao za Pinka i Floyda
Waits? Wait a second, di cu odat po njegovin kuncertima. Covik kolje od smora. Sta ja znam, da prodaje hot dogove na uglu mozda bi bio uspjesniji. Pohodio bi ga redovno.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8970 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 30/04/2020 : 20:18:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Tonto

quote:

Da li sad pricamo samo o kantautorima? Ili sve skupa sto se nalazi u vreci... tris, kazete... Dakle kod mene bi ti bilo. 1.Judas Priest 2.Thin Lizzy 3.the Who ili Rodger Waters
Branimir Stulic i Azra je van svake konkurencije.

Kod mene je ovako u oba slučaja. S godinama mi se u vrednovanju kantautorstvo izdiglo iznad bendova.

Bit ce da je 'dikod' i u tim grupama neko napisao pokoju pjesmu, mozebiti je i otpjevao...

Naravno da jest, ali i među bendovima su mi uglavnom draži oni koji imaju jednog gazdu koji ima sve konce u svojim rukama. Jethro Tull je npr. bend samo na papiru, zna se tko je alfa i omega. Uglavnom su mi upečatljiviji osobni izričaji, nego glazbene suradnje više ljudi.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2121 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 30/04/2020 : 21:18:12  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
Meni ne smeta kad svi pušu u istu frulu, bude simpa nadopunjavanja.
Jethro bi moglo biti preduzeće, ali samo sa jednim i jedinim glavnim direktorom.
Jednostavno lik sam nosi franšizu.

Ivane, ona stolista songvrajtera linkana mi se čini pomalo falična.
Kao da se pojedinci nisu ukrcali na vlak.

Nije valjda da bi u istu rečenicu stavio Waitsa i Štulića, pa makar prevodili Ilijadu i Odiseju.

Ne volim ni ja ribu, ali nemerem kazati da je nejestiva.

samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15863 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 30/04/2020 : 21:20:19  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Tonto, to i je, vise nego manje kod ovih sto sam naveo, tvrdnja, to jest cinjenica da je bio jedan gazda. Ali bilo je krasnih kolektiva i uzornih radnih organizacija kao sto su; the Clash, Queen, the Ramones, the Doors, Black Sabbath, Status quo, U2, the Stooges, Quensryche...da pobrojim neke samo, a bitne i poznate, gdje je svaki clan davao svoj puni ravnooravni obol.

Los cukar na fritulama!

Edited by - ivanl on 30/04/2020 21:34:24
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15863 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 30/04/2020 : 21:29:42  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:

Meni ne smeta kad svi pušu u istu frulu, bude simpa nadopunjavanja.
Jethro bi moglo biti preduzeće, ali samo sa jednim i jedinim glavnim direktorom.
Jednostavno lik sam nosi franšizu.

Ivane, ona stolista songvrajtera linkana mi se čini pomalo falična.
Kao da se pojedinci nisu ukrcali na vlak.

Nije valjda da bi u istu rečenicu stavio Waitsa i Štulića, pa makar prevodili Ilijadu i Odiseju.

Ne volim ni ja ribu, ali nemerem kazati da je nejestiva.

Nisam skuzio nimalo ovu referencu na vlak.
Pa gdje bih uopce stavio Johnnya u usporedbi s nekim? Mozda malo s Zappom... ali ne, ne ipak ne. Ne moze se, Stulic je jedan i jedini. Slucajno roden ovdje. Da nije, bio bi... al' zato mi je jos i bolji i sto je bitnije, drazi!

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2121 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 30/04/2020 : 21:46:44  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
Kako slučajno ovdje rođen od oca JNA oficira, pa nije mu tata bio arhitekta ili slikar.
Zna se gdje se rađaju oficirska djeca.

Ovo za vlak mislim da je linkana lista sto najboljih malo šupljikava.
Nisi pazio na satu.

Evo ti ponovo link pa prelistaj i izbaci uljeze i nadodaj falične.
https://www.rollingstone.com/music/lists/100-greatest-songwriters

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15863 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 30/04/2020 : 22:33:57  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
A to...
Ma ne zanimaju me te liste, spiskovi...
Slucajno, u smislu ovih prostora. Da je roden u nekoj tamo Virginiji, ili Yorkshireu, tako necem, bio bi najpopularniji/najvazniji songwriter, kantautor ove planete. Ovako je nas, moj tvoj. Ko jebe one koji ga ne razumiju. Sta cu im... u tom smislu mi je jos drazi, vazniji, bolji. Vrag in engleski odnija, zasto ja to moram govoriti, razumjeti a njih boli neka stvar za nas. Zisku?

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 30/04/2020 : 22:48:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

Evo ti ponovo link pa prelistaj i izbaci uljeze i nadodaj falične.
https://www.rollingstone.com/music/lists/100-greatest-songwriters

Čudna lista, kao da su išli ugoditi najširoj publici.

Mislim da fale The National i Sufjan Stevens.

Inače, sluša li itko osim Markosa i mene ovdje Sufjana? Tonto, po meni je on jedan od najvećih živućih kantautora. Super melankolična muzika i još bolji tekstovi.

Primjerice:

Tekst:

"The Mistress Witch From Mcclure (Or, The Mind That Knows Itself)"

And the winter moves about Illinois
When my sister picks a fight
With the Alexander boy
And my father locks the car by the store
Still we figure out the keys
And follow him once more
Oh my God, we see it on the floor
The woman on the bed
The ankle brace she wore
Stones and sled
It could have been some other
The mind that knows itself
Has a mind to serve the other
But we run back, scratching at the door
Scratching at the door

If I'm hiding in the sleeves of my coat
When my father runs undressed
He's pointing at my throat
And my brother has fit in the snow
And the traffic stops for miles
We take him by the elbow
Oh my God, the shuffling and the floor
A mind that knows itself
Is a mind that knows much more
So we run back, scrambling for cover
The mind that knows itself
Has a mind to kill the other
(Oh my God, no one came to our side
To carry us away from danger)

Oh my God
He left us now for dead
He left us now for dead

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8970 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 01/05/2020 : 00:17:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
@ Beva

Pokušao sam više puta, nismo si kliknuli :) Od tog melankolija folka jedino sam se na Passengera bio malo navuko. All The Little Lights mi je izvrstan album.

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 01/05/2020 : 00:29:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Meni se nekad zna dogoditi da po mjesec, dva slušam samo Sufjana :)

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8970 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 01/05/2020 : 00:34:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

Meni se nekad zna dogoditi da po mjesec, dva slušam samo Sufjana :)

Lijepo je to. Ja početkom dvijetisućitih skoro dvije godine nisam slušao ništa osim Tom Waitsa.

edit: skoro ništa, nisam baš tolko lud, ali you get the point...

Edited by - Tonto on 01/05/2020 00:38:36
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15863 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 01/05/2020 : 09:23:27  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Pa citao sam da su takve long term metode pustanja glazbe radili oni fasisti u Guantanamo bayu, na bidnim sirijcima, iracanima i kome sve ne... pustajuci im Metallicu, Megadeth ,Bloodhundgang... mogu misliti kako im je bilo. Ali nisam cuo da se ljudi dragovoljno podaju takvom postupku
Nego poslusao sam ovog Sufljana. (Poslusao sam ustvari svaki vas predlozak, do sada, jer volim siriti vidike, pa cu i od sada) Poslusao sam ga sad prvi put i necu vise nikad.
Idem zavrtit malo Kud Idijote, da se razbistrim, (a zavrtit ce se i jos nesto jestivije), jer je prvi maja, a koristim i priliku da vam ga svima iskreno cestitam! Cestitke svoj gospodi drugovima!

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 01/05/2020 : 10:40:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Po mom iskustvu, Sufjana uglavnom obožavaju ljudi koji i sami rade glazbu, svi ostali me pitaju namjeravam li se ubiti :D

Inače, dosta ima i kolaboracija, možda ovo nekom više legne:

Ili ovo, mada je meni Cohen ipak nenadmašiv:

Inače, novi album od The National mi je, tko bi rekao :D, odličan:

Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2121 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 01/05/2020 : 12:02:30  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
Beva, lista je više nego podilaženje, ono probali smo u širinu koliko nam horizont dopušta, a ako je netko iza brda ostao neće se odveć srditi.
Nisam ljubitelj svrstavanja, razvrstavanja ni četveroreda samo ponekad iz dosade bacim pogled na drugo mišljenje.
Imam osjećaj da bi nas nekolicina iz teme sastavili bolji poredak, uz izuzetak ak bi Ivanu dozvolili da on ima prvi pik drafta i iznenadi nas sa svojim najboljim songpiscem svih vremena.
Mislim da ne bi bio sa engleskog govornog područja.

poglavlje drugo
Nisam se susretao sa Sufjanom, ali me strah zbog poradi Ivanovih kritika.
Ipak sam ja premlad za tako tešku literaturu.
Opet kad razmislim, tako nježne boje i humor kod Pola sigurno nisu utjecale na borbeni duh autora, pa neće ni na moj.
SS je na listi, samo treba nanišaniti trenutak starta.
Daj neki hint za prvi pokušaj slušanja, od kojeg albuma.
Spotifaj dalje zna sam, kad upišem kordinate.

Evo ja još Toolim iz slušalica u mozak, nisam obratio pažnju na 10 000 dana pa ispravljam nepravdu.
Dobar im je i taj.
Za tu količinu buke bi morao malo ekvilajzirati slušalice, samo da je voljnog momenta našlo bi se i pametnijeg posla.
Npr skuhati virtualni prvomajski grah.

Ajmo predlozi šta bi u Gvantanamu predložili dj-u da pušta ekipi.
Ja bi odobrio Einstein on the beach od Glassa, barem bi bilo vremena za koješta dok dečki preslušaju djelo u miru.

Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2121 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 01/05/2020 : 12:36:39  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8970 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 01/05/2020 : 12:55:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote

Predobro.

Ja sam jutros na Van Morrisonu. Zadnji album iz prošle godine mi je malo remek djelo.

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15863 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 01/05/2020 : 13:45:41  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Van Morrisona nisam cuo bit ce dvajs' godina. Moram obnoviti gradivo. Al' onog drugog Morrisona, hashishara redovno slusam. Nekidan stavio L.A. Woman, i po tisuciti put pao u nesvjest od zvuka tog albuma. Sjajan. I danas bi prosao sa onom odlicnom produkcijom. Bezvremenski album.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 01/05/2020 : 14:08:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

poglavlje drugo
Nisam se susretao sa Sufjanom, ali me strah zbog poradi Ivanovih kritika.
Ipak sam ja premlad za tako tešku literaturu.
Opet kad razmislim, tako nježne boje i humor kod Pola sigurno nisu utjecale na borbeni duh autora, pa neće ni na moj.
SS je na listi, samo treba nanišaniti trenutak starta.
Daj neki hint za prvi pokušaj slušanja, od kojeg albuma.
Spotifaj dalje zna sam, kad upišem kordinate.

Poslušaj album Illinois pa ako ti se to ne svidi, onda nije za tebe. Ako te navuče, sam ćeš istraživati dalje.

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15863 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 01/05/2020 : 19:18:46  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Ovo je masterpiece! Carolija u Chileu.

https://youtu.be/f6tLPacPqko

Zanima me vase misljenje. Primam sve kritike auditorija bez problema.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2121 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 01/05/2020 : 21:32:13  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
Kao prvo, moramo promijeniti snimku.
Ovo je toliko loše, da je na granici boli kad slušaš preko slušalica.
Znaš ono visoko osjetljive, pa još moraš malo pojačati, dolazi do drame.
Daklem

Dalje, kad si napisao da primaš kritike znači da si spustio gard i spreman si popiti par krošea.
Nisam znalac o Judasima, ali valjda je on važniji dio franšize.
Sad taj gej performans je plus ili minus nisam proučavao.
Pjesma je složena za podilaženje.
Bumo lupili text, stiskali šake i promjenom ritma, solažama i zajedničkim uzvicima pokušali pojačati emocije.
Uz moj falset ( ni blizu Maxu Emanuelu ili Jarousskyu) koji ću izvući da dignem izvedbu na viši nivo, pratit će me bubnjar sa gaženje svih pedala, pa ćemo dobiti dodatni efekt.
Nažalost slušam Dannya par zadnjih dana pa me ti udarači u svrhu radnje baš pomalo mimoilaze.
Najs traj velikog hita, samo...
Nije da mi je izvedba i pjesma nešto najgore od najgoreg, može se to slušati.
Ono pokušaj lige prvaka, a ispao kup uefa.

Piši mi plus iz zalaganja.
Plaćaš prvu pivu, dalje po protokolu.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8970 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 01/05/2020 : 21:46:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Jedva intertoto, ako mene pitaš.

Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2121 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 01/05/2020 : 22:01:25  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote

Dobra, znaš da sa Ivanom moramo oprezno, iako se spremio na kritiku.
Ono sa hot dogovima i Tomicom mu ne ide u prilog, negdje se crta mora podvući.
Može hvaliti ostarjelog dedu u trapericama i njegovo podilaženje sveopćoj radničkoj američkoj klasi, ali kao uživatelj alkohola i dobre mjuze nemere podizati glas na Waitsa.

Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5078 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 01/05/2020 : 22:31:55  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Večeras u mene oštar zaokret ulijevo.

Edited by - vukozec on 01/05/2020 22:32:20
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15863 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 02/05/2020 : 00:40:01  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
E, jeben je Automatic. Fiju...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page
Page: of 112 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.29 seconds. Snitz Forums 2000