forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Vaših Top 10
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 112

ivanl
Advanced Member

Croatia
15863 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 27/04/2020 : 20:01:26  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Ova Mladjina lista mi je nelosa skroz. To je meni drugi krug interesa, prvi je ipak malo zesci rock, ali svida mi se i sve sam to u zivotu pazljivo odslusao a skoro pola s liste i odgledao. Eurythmics mi tu debelo odskacu, njih bas volim, i dao bi bar deset svojih dosadasnjih odgledanih koncerata da sam ih mogao vidjeti uzivo.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8970 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 27/04/2020 : 20:32:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Oldfied i Eurythmics može. Ovo ostalo totalno izvan mog interesnog područja. Depeche Mode poštujem, ali me ne veseli. Mislim da bi se prije dao kastrirat, nego upalio A-ha ili Duran Duran.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2121 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 27/04/2020 : 21:16:21  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
A, pet bojsevi nisu vam napeti?

Mladjo, sramotiš strip burzu, ponekad si pokazao potencijal da si normalan, ali teško držiš kontinuitet.

Evo jedna od Petovaca u originalu.

Ima li štogod slušljivih preporuka ili se kraj divnog prijateljstva približava?

samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8970 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 27/04/2020 : 21:39:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivi skoj

Bio je onaj spot s tetom na bicikli, volio sam ga kao klinac. Mislim zbog tete, ton je bio ugašen.

Edited by - Tonto on 27/04/2020 21:43:47
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15863 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 28/04/2020 : 00:27:25  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Oldfied i Eurythmics može. Ovo ostalo totalno izvan mog interesnog područja. Depeche Mode poštujem, ali me ne veseli. Mislim da bi se prije dao kastrirat, nego upalio A-ha ili Duran Duran.

Duran i Duran jos jednom u imenu, na Salati, su pokazali kako neke 'sinteticke' stvari zvuce fenomenalno uzivo. Odlican koncert.
Depesovci cak i na 'autopilotu' uzivo, zvuce bolje nego mnogi r n' r bendovi. Zao mi je sto sam ih gledao uzivo samo cetiri puta, bilo bi primjereno bar osam.
Pet shop boysi, recimo, u Zadru, rasturili. A mislio sam bit ce sranje koncert. Ispostavilo se da nikako nisu za potcjenivati.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15863 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 28/04/2020 : 00:32:32  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Ali da se vratimo korjenima, onako bas kako treba, onda je ovo stvarcina koja udara u celo!

https://youtu.be/-FIHR2DxlAk

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 28/04/2020 : 09:00:20  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
drago mi je da vam se sviđa lista, a onima kojima se ne sviđa - vidimo se za mjesec dana :D

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 28/04/2020 : 09:01:09  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivi skoj

Mladjo, sramotiš strip burzu, ponekad si pokazao potencijal da si normalan, ali teško držiš kontinuitet.

Evo jedna od Petovaca u originalu.

Ima li štogod slušljivih preporuka ili se kraj divnog prijateljstva približava?

Najgore i najdosadnije je biti normalan

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8970 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 28/04/2020 : 10:33:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Mladjo nemoj se ljutit, ali kod mene taj synth elektro pop osim par guilty pleasurea nikako ne prolazi. To je meni ko da ves masinu slusam. Ja cu radije narodnjake slusat, vise mi krvi imaju. :) Jbga, svi imamo neke predrasude...

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8970 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 28/04/2020 : 10:34:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Vukozec, gdje si? Jesi gledao rolling thunder? Danas mi je na meniju...

Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 28/04/2020 : 10:54:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Mladjina lista ko od neke tinejdžerice koja bi htjela bit alternativna ali ju je još malo strah toga

quote:
Originally posted by ivanl

Duran i Duran jos jednom u imenu, na Salati, su pokazali kako neke 'sinteticke' stvari zvuce fenomenalno uzivo. Odlican koncert.
Depesovci cak i na 'autopilotu' uzivo, zvuce bolje nego mnogi r n' r bendovi. Zao mi je sto sam ih gledao uzivo samo cetiri puta, bilo bi primjereno bar osam.
Pet shop boysi, recimo, u Zadru, rasturili. A mislio sam bit ce sranje koncert. Ispostavilo se da nikako nisu za potcjenivati.

Dobro daj pusti te koncerte van rasprave već jednom.
Ovdje je u pitanju studijski doživljaj glazbe, bi li ti pustio neki od ovih mladjinih izvođača doma, kad sjedneš u fotelju sa čašicom viskija?

Bok, kako si.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15863 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 28/04/2020 : 12:44:46  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

Mladjina lista ko od neke tinejdžerice koja bi htjela bit alternativna ali ju je još malo strah toga

quote:

Ovdje je u pitanju studijski doživljaj glazbe, bi li ti pustio neki od ovih mladjinih izvođača doma, kad sjedneš u fotelju sa čašicom viskija?

Nisam za whisky. Ne ljubim bas.
Da. Naravno. I Oldfielda i Ordere, i Yazzo i Eurythmics primjerice. Violator 'depesovaca' posebice. Taj album je vrh vrhova glazbe uopce. Sjajan. Jedan od legendi. Uz bok najboljih rock ostvarenja.
Koncerata sto se tice, mislim da ti je savrseno jasno, da je jedini pravi dozivljaj glazbe njezino dozivljavanje uzivo. Bez peglanja, sa svim svojim mogucim greskama izvidenja pred publikom, ili savrsenstvom ako je moguce da je izvodac to sposoban uraditi. Dakle sviranje 'na ruke', ili jesi ili nisi. Zato koncerti i postoje. Zato ih ja i pohodim. I to uopce nije van rasprave. To je upravo i bit rasprave, jebes studijsku produkciju ako to ne mozes izvesti on stage. To kuzis, vjerujem.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8970 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 28/04/2020 : 13:42:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Mene eto koncerti više uopće ne vesele. Bio sam na masu njih i nikada nisam doživio glazbu onako kako želim, onako kako mogu u miru svoga doma... isključen od svijeta i vanjskih utjecaja. Studijski proizvod je jedino što me danas zanima. Konačna autorova verzija, ispeglana i uređena onako kako on/oni to želi i doživljava. Koncerti su u 80 posto slučajeva puko odrađivanje za široke mase umornih i iscrpljenih muzičara koji po petstoti put sviraju istu stvar, a ti ovisiš o tome na koju nogu se dotični ustao taj dan. Nema tu ni u od umjetnosti, nije to zvuk koji želim. Čast iznimkama i entuzijastima.
Ne gura mi se u rulji, ne čeka mi se u redu za pivu i zahod, ne provodi mi se dan gledajući oće li me koja pijana budala gurnuti ili proliti. Bilo mi je nekad zanimljivo, danas više nije...prošlo me.
Deep Purple slušam cijeli život, nije mi palo na pamet otići na koncert 300 metara od moje kuće. Zašto da gledam sat vremena potrošene starčiće koji nastupaju kao predgrupa giboniju, jedva čekaju da odrade koncert, skupe pare i odu u hotel.
Na pet koncerata Balaševića čuo sam pet puta iste pričice i uvode u pjesme. Super je bilo bez daljnjeg, ali ne da mi se više.
Na glazbu koju volim želim se skoncetrirati i uživati onako kako ja to želim, po mojim pravilima... isključivo po mojim pravilima.

Ne pametujem, ne kažem da sam ja u pravu, a oni suprotnog mišljenja u krivu. Glazba je tu da uživamo u njoj onako kako to želimo.

Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 28/04/2020 : 14:23:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Da. Naravno. I Oldfielda i Ordere, i Yazzo i Eurythmics primjerice. Violator 'depesovaca' posebice. Taj album je vrh vrhova glazbe uopce. Sjajan. Jedan od legendi. Uz bok najboljih rock ostvarenja.

E to je već sasv im druga stvar. :)

quote:
Koncerata sto se tice, mislim da ti je savrseno jasno, da je jedini pravi dozivljaj glazbe njezino dozivljavanje uzivo. Bez peglanja, sa svim svojim mogucim greskama izvidenja pred publikom, ili savrsenstvom ako je moguce da je izvodac to sposoban uraditi. Dakle sviranje 'na ruke', ili jesi ili nisi. Zato koncerti i postoje. Zato ih ja i pohodim. I to uopce nije van rasprave. To je upravo i bit rasprave, jebes studijsku produkciju ako to ne mozes izvesti on stage. To kuzis, vjerujem.

U krivu si. U prvom postu na ovom topiku piše Top 10 albuma u glazbi
Znači albuma. Ne koncerata. Albuma.
Naravno ubrajaju se tu i live snimke ali to je sasvim drugačije od pohođenja uživo. Što uostalom i sam tvrdiš :)

Što se tiče mene osobno, dijelim mišljenje s tontom 100%. Jebote ko da čitam svoje misli. :D
Nadodao bih jedino da mi je izuzetno bitan faktor i ambijent
a koncertni prostori kod nas i u okruženju su mi izuzetno odbojni.
Ne mogu si zamisliti da gledam i slušam neki blek metal ili Genea Clarka u ne znam, Tvornici ili Areni. Totalna kastracija atmosfere!
But that's just me jelte. Imam jako dobrog prijatelja koji je fanatik za koncertima u istoj mjeri kao i ti (možda još i gori!) tako da te razumijem, samo što ovo nije ta tema.

p.s.: također, ima i albuma koji su snimljeni ekstremno brzo (B.Sabbath, Please, please me ovako na prvu) i bez popeglavanja, takoreći koncertnom brzinom. Tako da ova fora sa sposobnošću uživo po meni ne drži vodu.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5078 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 28/04/2020 : 15:24:57  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Mike Oldfield:Discovery
A-Ha:Hunting high and low
Depeche Mode:Violator
Pet Shop Boys:Actually
Tears For Fears:Songs from the big chair
Duran Duran:Rio
New Order:Republic
Yazoo:Upstairs at Eric's
Talk Talk:It's my life
Euritmics:Sweet dreams

Prva tri su zicer, ostale sam ovako po sjećanju.
Inače zbog ograničenja od 1 kandidata na listi nema 7-8 albuma od Mikea Oldfielda.

Honorable mentions:hrpa toga, Jarre,Vangellis...Ma hrpa toga.

Mlađo ima usko profiliran ukus :)

Iz liste biram Depeche Mode u svoju prvu ligu, Pet Shop Boys u drugu, i New Order u treću.

Dave Gahan je jedan od najvećih vokala u pop-rock muzici, glas koji tom po naravi dehumaniziranom elektropopu daje dušu, a Martin Gore je sjajan songwritter od glave do pete (tekstovi i muzika, a i dobar kontrast Gahanu sa svojim povremenim lead vokalom). To su dva glavna razloga zašto su Depeche Mode transcedentirali svoj žanr, napravili crossover među publiku drugih (svih) žanrova.

Kad me mater odvela u kupovinu mog prvog CD-a (doživljaj koji ću pamtiti cijeli život, kao i ime te odavno nepostojeće trgovine: CD shop New York u Getu), vagao sam između par naslova koji će biti taj prvoizabrani. Mater je navijala za Unforgettable Fire od U2 no nisu mi baš bili poznate pjesme, pa sam dvojio između Nirvane i Pet Shop Boysa :)

PSB su imali ljepljive pjesmice koje su mi ulazile u uho, no opet je bilo nešto mistično u njima, nisu zvučale prebanalno. Sjećam se da su mi najdraže bile Go West i danas pomalo zaboravljeni Paninaro. Izbor je ipak pao na Nirvanu od koje nisam znao nijednu stvar, ali sa kojom su me davilli svi (glazbeno već zagriženi) frendovi u školi (prvi i jedini put da sam svoj ukus tako podredio utjecaju okoline, no nisam požalio). Tko zna što bi od mene bilo da su moje nevine uši taj put umjesto putem In Utero skrenule prema Very od PSB...

Uglavnom, PSB su (i po vlastitom priznanju) prilično radikalno anti-rock nastrojeni, no sviđaju mi se, to je pametna elektropop glazba, cijeli imidž im je pametni pop art, imaju jake pjesme sa P.

Na Superuhu prije par godina je jedan od headlinera bio Peter Hook koji je tada bio na turneji tijekom koje je jednu večer izvodio Joy Division (kompletni Uknown Pleasures + Transmission i Love Will Tear Us Apart na bisu), a drugu New Order (ne sjećam se koji album). Na moju žalost u Primoštenu je red bio na Joy Division, a ne na New Order za koji navijam u tom sučeljavanju (znam, blasfemija).

Edited by - vukozec on 28/04/2020 16:40:44
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8970 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 28/04/2020 : 16:02:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Da nije Peter Hook?

Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5078 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 28/04/2020 : 16:36:41  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:

Vukozec, gdje si? Jesi gledao rolling thunder? Danas mi je na meniju...

Nisam još.

Evo Top 10 koncertnih filmova (nisam ih gledao bogzna koliko, lista je prilično subjektivna).

10. U2 3D // Na listi jer je to bio prvi film koji sam gledao u 3D IMAX kinu i bilo je interesantno,
9. Metallica Through The Never // Kombinacija koncerta i fikcionalnog igranog filma. Zgodan način da se iskustvo gledanja koncerta na TV učini zanimljivijim.
8. Majke - Uživo iz Tvornice // Fantastični povratnički koncert Majki (cijela Tvornica je bila u transu i mokra sve do zadnjeg reda tribina, u kojem sam i bio, gol do pasa kao i svi oko mene), zabilježen sirovo, needitirano i baš zato je dobar, no bullshit, samo rnr.
7. Led Zep - Celebration Day // gledao u kinu, što je najbliže što ću doći pravoj stvari. Također nastup bez ikakvih kerefeka, samo svirka 4 tipa na bini.
6. The Bambi Molesters - Night in Zagreb // Ponajbolji domaći koncertni film koji nastupu dodaje dodatnu vrijednost kroz filmsku dimenziju. Funkcionira kao stilizirani crnobijeli noir.
5. Perl Jam Let's Play Two // Kombinacija koncertnog filma i sportsko-glazbenog dokumentarca koji je napet poput igranog filma.
4. The Rolling Stones - Shine a Light // Od Scorsesea biram ovo, valjda zato jer sam i to gledao u kinu. Stonesi u malom prostoru su uvijek plus (vidi dolje bonus), a Martyjev trik za kraj sa one-shot kadrom od silaska sa bine do ulaska u limuzine i vlastitim cameom je zakon.
3. Springsteen Live in Barcelona // U jednom trenutku kamera uhvati kapljice znoja koje se cijede kao slap sa Springsteena. Taj trenutak se nalazi negdje oko 5. minute nastupa. Nastup nakon toga potraje još 3 sata. Čak i posredovani preko ekrana Springsteenovi nastupi su druga dimenzija energije i posvećenosti.
2. R.E.M. - Road Movie // Ovog sam pogledao najviše puta jer sam ga ulovio sa TV na kazetu (danas možda ne bi imao takvu prođu, ali nije bitno). Moj omiljeni bend u svom najrokerskijem izdanju. Film dobro lovi kaotičnu atmosferu te turneje na kojoj su promovirali polarizirajući Monster (meni jako drag album koji je nedavno proslavio 25 godina pa mu se planiram malo vratiti, ima na njemu dosta stavri koje tada nisam kužio), a ujedno je to bila i prva turneja nakon što su sa Automatic for the people postali najveći bend na svijetu.
1. Talking Heads Stop Making Sense // Dosta koncertnih filmova su dosadni za gledanje, sa vizualne, filmsko-režijske strane ne nude ništa zanimljivo. Film Jonathan Demmea je primjer kako treba raditi koncertne filmove (ne treba zaboraviti ni zasluge kako benda, koji se bome fizički nije štedio na tom nastupu, ni Davida Byrnea koji je uvijek naginjao teatru - kako bi ivanl rekao, prije par godina imao sam ga čast gledati na Inmusicu u sklopu turneje za koju je rekao da mu je performerski najambicioznija upravo od Stop Making Sense).

Mali bonus, ovo sam baš neku večer gledao nekoliko puta za redom. Najbolja verzija Gimme Shelter, usporenog ritma, u malom teatru i sa glasom i stasom nikad ubojitijom Lisom Fischer.

Edited by - vukozec on 28/04/2020 16:44:27
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5078 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 28/04/2020 : 16:39:01  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da nije Peter Hook?

Dabome, uvijek mi čudno bilo zašto mu je nadimak Hooky ako se preziva Cook :D
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 28/04/2020 : 16:52:55  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mladjo nemoj se ljutit, ali kod mene taj synth elektro pop osim par guilty pleasurea nikako ne prolazi. To je meni ko da ves masinu slusam. Ja cu radije narodnjake slusat, vise mi krvi imaju. :) Jbga, svi imamo neke predrasude...

Ma sve pet frende, svi mi imamo svoje favorite, sve je to normalno

I vi ljudi bez ukusa za mjuzu znate biti simpatični

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 28/04/2020 : 17:00:11  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Nisam za whisky. Ne ljubim bas.

Inače padaju mi sad na pamet i Boys and girls od Briana Ferryja, albumi Billyja Idola, Foregnera, INXS-a...Eh da, Alphaville:Forever young!Koji je to album čovječe! Big in Japan, Sounds like a melody, Forever young, A victory of love, Summer in Berlin, The Jet-set...To je fakat albumčina.

Ali ni sedamdesete 8i šezdesete nisu loše, naravno, pa odrastao sam na pločama od starog. Creedenci, Eaglesi, Simon & Garnfunkel (Bridge over troubled water je jedan od jačih albuma iz sedamdesetih), The Everly brothers...Ma ima dobre mjuze na tone

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8970 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 28/04/2020 : 17:21:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Rolling Thunder traje 2 ipo ure tako da ga ostavljam za neko noćno gledanje. Pogledao sam iza ručka Tales from a Cracked Jukebox BBC dokumentarac o Tom Waitsu.

https://www.imdb.com/title/tt6535968/

Između ostalih govore Terry Gilliam, Jim Sclavunos, Marianne Faithfull...

Sad slušalice, Tom Waits i papir za crtanje...
Sutra Waits Top 10 kad malo ponovim gradivo.

Jedan malo drukčiji Big in Japan

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15863 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 28/04/2020 : 18:59:17  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mene eto koncerti više uopće ne vesele. Bio sam na masu njih i nikada nisam doživio glazbu onako kako želim, onako kako mogu u miru svoga doma... isključen od svijeta i vanjskih utjecaja. Studijski proizvod je jedino što me danas zanima. Konačna autorova verzija, ispeglana i uređena onako kako on/oni to želi i doživljava. Koncerti su u 80 posto slučajeva puko odrađivanje za široke mase umornih i iscrpljenih muzičara koji po petstoti put sviraju istu stvar, a ti ovisiš o tome na koju nogu se dotični ustao taj dan. Nema tu ni u od umjetnosti, nije to zvuk koji želim. Čast iznimkama i entuzijastima.
Ne gura mi se u rulji, ne čeka mi se u redu za pivu i zahod, ne provodi mi se dan gledajući oće li me koja pijana budala gurnuti ili proliti. Bilo mi je nekad zanimljivo, danas više nije...prošlo me.
Deep Purple slušam cijeli život, nije mi palo na pamet otići na koncert 300 metara od moje kuće. Zašto da gledam sat vremena potrošene starčiće koji nastupaju kao predgrupa giboniju, jedva čekaju da odrade koncert, skupe pare i odu u hotel.
Na pet koncerata Balaševića čuo sam pet puta iste pričice i uvode u pjesme. Super je bilo bez daljnjeg, ali ne da mi se više.
Na glazbu koju volim želim se skoncetrirati i uživati onako kako ja to želim, po mojim pravilima... isključivo po mojim pravilima.

Ne pametujem, ne kažem da sam ja u pravu, a oni suprotnog mišljenja u krivu. Glazba je tu da uživamo u njoj onako kako to želimo.

S zadnjom tvojom recenicom se poistovjecujem i dajem potpuno pravo i podrsku.
Dok je ostali tvoj post, meni naprosto zuzan. Zalosti me to citati. Glazba je jedino jaka upravo kad se izvodi uzivo, u svom punom sjaju i radosti koju nosi. (I ako katkad ne bude tako sto se moze, desi se) Navesti da je 80 posto koncertiranja lose, (jer kako protumaciti izraz; puko odradivanje), zaista je tuzno. Nadasve biti u guzvi u zizi, sa svojom bracom i sestrama na rock hodocascu najveci je moguci ushit. Bilo oko tebe 100, 1000 ili deset tisuca i vise istomisljenika, pravo je bratimljenje i najveci moguci stupanj upijanja i konzumiranja te carolije zvane glazba. A ako te tko gurne, trkne ili prolije pivom, sto ima veze, sto je to prema dozivljaju i ugodaju...nista. Minimalna neugodnost, i ako je... Samo koncerti daju upravo taj pravi i istinski gust glazbe. Draz. Car. Uzitak. Ushit.
Sto reci dalje, tko zna i razumijet ce...
I za kraj da se osvrnem na Purple iza Jazina, na onom parkingu; jest to je zaista bio onaj jedan od rijetkih trenutaka kad koncert ne valja...dosadan. isforsiran. Stare pjesme u nekim novim aranzmanima, jer su im valjda dosadile tisuce istih izvedbi. Doista los koncert. No, recimo u Zagrebu devedesetprve i u Splitu 2007-me bili su odlicni. Jbg. Nekad bude i lose to priznajem ali rijetko, rijetko kad. Ja vodim evidenciju odgledanih koncerata, a odgledao sam ih hvala boze od Singapura do Buenos Airesa, i znam sto govorim. (pisem) Da ne nabrajam sad sto sam se razocarao ali malo, minimalno je toga bilo.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15863 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 28/04/2020 : 19:04:34  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote

Na Superuhu prije par godina je jedan od headlinera bio Peter Hook koji je tada bio na turneji tijekom koje je jednu večer izvodio Joy Division (kompletni Uknown Pleasures + Transmission i Love Will Tear Us Apart na bisu), a drugu New Order (ne sjećam se koji album). Na moju žalost u Primoštenu je red bio na Joy Division, a ne na New Order za koji navijam u tom sučeljavanju (znam, blasfemija).
[/quote]

To mi je jedan od najdrazih i najboljih koncerata na kojima sam bio u zadnjih deset godina. Meni je to bila cista carolija. Mislim da sam vec pisao o tom ovdje... a mogu samo zamisliti kako je to bilo gledati cijelokupni, origigi Joy Division.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15863 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 28/04/2020 : 19:34:00  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

E to je već sasv im druga stvar. :)

quote:

U krivu si. U prvom postu na ovom topiku piše Top 10 albuma u glazbi
Znači albuma. Ne koncerata. Albuma.
Naravno ubrajaju se tu i live snimke ali to je sasvim drugačije od pohođenja uživo. Što uostalom i sam tvrdiš :)

Što se tiče mene osobno, dijelim mišljenje s tontom 100%. Jebote ko da čitam svoje misli. :D
Nadodao bih jedino da mi je izuzetno bitan faktor i ambijent
a koncertni prostori kod nas i u okruženju su mi izuzetno odbojni.
Ne mogu si zamisliti da gledam i slušam neki blek metal ili Genea Clarka u ne znam, Tvornici ili Areni. Totalna kastracija atmosfere!
But that's just me jelte. Imam jako dobrog prijatelja koji je fanatik za koncertima u istoj mjeri kao i ti (možda još i gori!) tako da te razumijem, samo što ovo nije ta tema.

p.s.: također, ima i albuma koji su snimljeni ekstremno brzo (B.Sabbath, Please, please me ovako na prvu) i bez popeglavanja, takoreći koncertnom brzinom. Tako da ova fora sa sposobnošću uživo po meni ne drži vodu.

Ma kruto, birokratski gledano; stoji. U pravu si ako cemo slijediti pravila. Ali malo fleksibilnosti ne skodi, pozeljno je dapace. Pa nema bas ni prostora da se pise o glazbi, bar onoj dobroj, tako da i ovaj topic koji je zapoceo s deset najboljih/najdrazih albuma kao temelj, nije dozivio nista lose sirenjem teme o koncertima, recimo. Ja sam naprosto uvjeren da je koncert to jest nastup uzivo jedini dokaz necije vjestine, rada, prenosenja ideje itd, itd.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15863 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 29/04/2020 : 08:03:45  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Evo jedna za dobro jutro!
Padova 2013. Vidi se kako sefu, little Steven kaze i pokazuje ogroman transparent s porukom iz Hrvatske, a onda ovaj salje i poruku za prijatelje iz Hrvatske na prepunom stadionu. Neizmjerno mi je drago sto smo ja i supruga bili bas blizu tog transparenta. Ekipa iz Zadra ga je napravila i donjela. Putovali smo skupa. Ekipa je bila premocna, a do Padove su platila i dva kanistra vina po deset litri...

https://youtu.be/e_auljRbxNg

Predobro.
Nemos stat ovo gledat od gusta i radosti. I onda ce ovu neizmjernu srecu i zanos sa svojom bracom i sestrama iz istog plemena zamjeniti udobnost naslonjaca, hladovina sobe i linija? Ma dajte molim vas... a kako li ovaj Springsteen cijeni i voli svoje fanove, pa to nije normalno. Ovo se zove hodocasce, i jednom kad vidis bossa, moras ga ici opet vidjeti. I opet. I opet...

Los cukar na fritulama!

Edited by - ivanl on 29/04/2020 08:15:44
Go to Top of Page
Page: of 112 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.33 seconds. Snitz Forums 2000